Şimdi Ara

Güç Kaynağım Yetersiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler fx5500 geforce ekran kartı aldım ve ekran kartını azıcık zorlayınca direk bilgisayar kitleniyo güç kaynağı yetersiz ve değiştirmem gerekiyo ancak şuan değiştiremem güç kaynağını boşa zorlayn veya ekran kartının daha az zorlanması için neler yapabilirm bu kilitlenmeler yüzünden kasayı camdan aşağı atasım geliyo şimdiden teşekkürler :)



  • ekran kartina fan tak. ısınıyor belli ki...
  • Eğer güç kaynağından kaynaklanıyorsa değiştirmekten başka bir yolu yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremsl

    beyler fx5500 geforce ekran kartı aldım ve ekran kartını azıcık zorlayınca direk bilgisayar kitleniyo güç kaynağı yetersiz ve değiştirmem gerekiyo ancak şuan değiştiremem güç kaynağını boşa zorlayn veya ekran kartının daha az zorlanması için neler yapabilirm bu kilitlenmeler yüzünden kasayı camdan aşağı atasım geliyo şimdiden teşekkürler :)

    Bildiğim kadarıyla o kart gücünü sadece anakarttan alıyor. Yani güç kaynağından olduğunu sanmıyorum. Sıcaklıklaını kontrol edin bakalım. Bir de driverını yükleyin.
  • psu kac w ? belki başka bir sorun vardır ..
  • kaç w olduğunu bilmiyorum fanı zaten var ekran kartının ve anakartımda kötü ama araştırdım netten psu yetersizliği ni buldum psu yu boşa zorlayan neler vardır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremsl

    kaç w olduğunu bilmiyorum fanı zaten var ekran kartının ve anakartımda kötü ama araştırdım netten psu yetersizliği ni buldum psu yu boşa zorlayan neler vardır?

    Boşa zorlayan bir şey olmaz. Ama sizin ekran kartınız güç kaynağından kabloyla güç alıyor mu? Eğer böyle bir kablo yoksa anakart üzerşinden alıyordur gücünü, bunun da etkileyeceğini sanmıyorum. Etkileseydi eski ekran kartında da aynı sorun olurdu.

    Güncel driverı yükleyin, sıcaklıkları kontrol edin...
  • boşa zorlayan gibi bir durum yok .. hangi parçaya çalışması için ne kadar güç gerekiyorsa o gücü saglıyor psu .. 12 w luk fana 4 w veride tasarruf ediyım sıstem kapanmasın diye bır mantık yok yanı ..
  • ozaman niye donuyo arkadaşım? anakarttan alıyo gücünü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremsl

    ozaman niye donuyo arkadaşım? anakarttan alıyo gücünü

    üstad psu yetersiz diyorsun ..

    '''kaç w olduğunu bilmiyorum fanı zaten var ekran kartının ve anakartımda kötü ama araştırdım netten psu yetersizliği ni buldum psu yu boşa zorlayan neler vardır'''



    yani burada yazdıgına cevap veriyorum ... boşda zorlayan neler var ..boşda zorlama gibi bişi yok .. onu anlatmaya çalışıyorum ..


    sistem kilitleniyor demıyorsunuz siz zaten psudan kaynaklandıgını yazmışsınız ..ve daha az enerji harcasında kilitlenmesin şimdilik yenısını alamam dıyorsunuz ..

    sorun dediğiniz gibi psu ise kısıtlama gıbı bır durum sozkonusu değil ..




  • saol dediğinden hiçbişey anlamadım hacı psu kısıtlama demiyorum yetersiz gelme diyorum psu ya bağlı diil diyosanız anakartmı yetersiz kasayımı yakıyım ne yapıyım :E
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremsl

    saol dediğinden hiçbişey anlamadım hacı psu kısıtlama demiyorum yetersiz gelme diyorum psu ya bağlı diil diyosanız anakartmı yetersiz kasayımı yakıyım ne yapıyım :E

    üstadım psu yetrsiz diyen sizsiniz ben değil .. siz yetrsiz oldugunu söylüyorsunuz ..bak yukarıdakı msjımda tırnak ıçınde sizin cümlenizi alıntı yaptım ..

    psu yetrsiz dediğiniz için sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak yazıyorum ... ve diyorum ki psu yetrsizse yapacak bişi yok ..psu almanız gerekiyor ..

    ayrıca ben size sordum ..psu yetrsiz olduguna emınmısınız yanı sorun başka yerden olabilir mi diye ..? anlaşılıyor mu şimdi ? ..

    direk sistem kapanıyor donuyor deseydınız şunu yapın bunu deneyın dıye yorumlar alırsınız ama psu yetrsizmiş netten araştırdım derseniz farklı yorumlar alırsınız ..konuyu okuyanlar zaten sorunu tespit ettiğinizi düşünerek yazarlar..


    ve son olarak ilk mesajınızı tekrar okudum ..sistemi biraz zorladıgınızda kapanıyor demişsiniz .. bu psu dan olabilir evet ..yetrsız oldugu ıcın .. ama anakart arızasıda olabılr .. bunu anlamak ıcın yapacak çok birşey yok .. anakartın üzerindeki kondansatorlerı kontrol edin bakalım şişmiş olan varmı .. ayrıca anakart ısı değerlerine bakın kuzey köprüsü ısı değerleri ne çıkacak .. speed fan aıdata 64 everest gibi programlar işinizi görecekdir ..


    örnek arızalı kondansator ..aşagıda

    http://www.yarimekanik.com/bilgisayarinizin-gurultulu-calismasi.html




  • O ekran karti satlyormu hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son kalmıştı onuda ben aldım beyler peki psu dan kaynaklanmıyorsa ve ara sıra pc donuyorsa bu nasıl çözülür pc yi zorlandığında donuyorsa psu yla alakasızsa? ne yapabilirim
  • beyler ben simdi yeni kasa aldım e8200 işlemci 4 gb ram 8500 gt ekran kartı ekran kartını sevmedim amcamdan bide ekran karı aldım taktım power kaldırmadı bide power aldım 500w ekran kartıda msı gtx 280 powerda evrest simdi pc sabaha kadar açık kalıo ve bişe olmuo sonra bi oyun açıorum mesela gta ıv veye callofduty 8 işlmci fanından kabloya çarparmış gibi bi ses geliii vesonra pc reset atıo normalde fanın dönmesi 2500rpm ama 4200 rpmlerde powermı yetmıo sizce yoksa işlemcimi çok sınıo 70 c çıkıo eski kart takılıyke böle bişe yokdu call of 8 de yoksa darboğazmı yapıo ekran kartı çok ii işlemci dandik hesabıı
  • fx 5500 180 w powerle kullanıyordum ben zamanında powerla alakası olduğunu sanmıyorum
  • fx 5500 pc yi kilitleyecek kadar güçlü bi kart değil bence sorunu başka bir yerde aramalıyız.
  • bence ekran kartına fan tak
  • O ekran kartı psu'yu zorlayıp bilgisayarı donduracak bir kart değil. Kuvvetle muhtemel sorun başka bir noktada.
  • bana cevap vricekmisiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.