Şimdi Ara

GTX 970 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,

    Merak ettiğim bir konu var, GTX 970 ler şu an kapış kapış gidiyor sürekli tavsiye ediliyor falan ama uzun zamandır CW sorunundan ya da 3,5 + 0,5 ram sorunundan bahseden pek yok. Ben bu sorunlar yüzünden GTX 970 almaktan vazgeçmiştim. Özellikle GTX 970 kullananlardan bu konuda bilgilendirme rica ediyorum ve almak isteyen bir çok arkadaşa da faydası olabileceğini düşünerek soruyorum.

    Herhangi bir bios güncellemesiyle ya da yeni çıkan serilerde bu sorunlar bir nebze olsun düzeldi mi? devam mı ediyor? Yoksa bunlara rağmen f/p olarak en iyisi olduğu için mi tavsiye ediyor kullananlar? Bilmek istediğim bu. GTX 970 sahipleri yardımcı olursa çok sevinirim.



  • F/p olarak iyi olduğu için öneriliyor. Amd ona rakip kart çıkarsa gtx970 yalan olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kullanıyorum hocam çok sağlam kart hem sesiz hemde serin performans olarak gtx 780 ti ile aynı oyununa göre bazen öne bile geçiyor bence gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekim 2014'te aldim ne bios ile ugrastim ne de baska bir sey ile, aldim sadece driver guncelleyerek kullaniyorum. Herhangi bir sikayetim yok. Cw durumunda rahatsiz edici seviyede olanlar kart iadesi zaten aldilar. 3.5+0.5 konusunda gtx970 kullanan hic kimse ben de dahil 4gb vram kullanirken sorun yasamadik. Bu konularda yazi yazanlarin cogu da nvidia kotulemeye calisan baska markalarin yandaslari. Adamin ekran karti almaya parasi yok gelmis gtx970 soyle kotu boyle sorunu var diye atip tutuyor. Asli olmayan kalitesiz forumlardan okudugu sorunlari geliyor burda kendi yasamis gibi reklamini yapiyor. Bizde sorun yok dedigimizde de savasiyorlar bizle. 7 aydir kullandigim karti bana anlatacaklar neredeyse :) alacaksaniz alin ve kullanin, gayet kaliteli ve performansli bir kart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 7 Haziran 2015; 14:47:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımsal bir özellik olduğu için bahsedilen risk hep orada duruyor olacak. Ancak şimdiye kadar başka örneklerde de gördüğümüz gibi kuvvetle muhtemel bu risk oluşmadan önce gene GPU gücü bariyerine takılınacaktır. Yani ayarları bellekten önce GPU gücü nedeniyle kısmak zorunda kalacağız...

    Ben 7 aydır kullanıyorum. 1080p' de bahsedilen sorunlar ile henüz hiçbir oyunda karşılaşmadım. GTA 5 dışında da aşağı yukarı bütün bütün güncel oyunları denedim. Daha yüksek çözünürlüklerde 3900 kullanımlarda da denedim. Açıkçası karşılaşmadım. Şöyle bir örnek vereyim. Mesela Ac Unity' de 8xmsaa açarsanız oyun ortalama 20-30 arası nadir 45 fpslere çıkış ile oynanıyor. Ama çoğunlukla 20-30 arası sıkça 35' e çıkışlarla oynayabiliyorsunuz. Gene karşılaşmadım ama böyle bir ortamda takılma atlama olsa ne olur olmasa ne olur ? Zaten berbat bir oyun deneyimi... İlk cümleme referans bir örnek işte bellekten önce GPU gücü devreye giriyor. Bakın; aynı oyunun TitanX' de 9Gb' da oynanabildiği de gösterildi. Şunun için bu örneği veriyorum; yeni çıkan oyunların bazıları belleği zorluyor ama aslında "Abi ne varsa gönder..." tadında bir durum bu. Öyle olmasa TitanX dışında bütün kartların patlaması lazım değil mi? Gtx 970' in bellek durumu ile ilgili bizi ilgilendiren kısım ise ancak 0.5Gb lik bölüme sık erişimin mecburi olduğu bir ortamda kendini gösterecek olmasıdır. Oyunların önemli kısmı ise 4Gb de böyle bir gereksinimden hala oldukça uzaklar. Bu durum oluşuncaya kadar da zaten Gtx 970 performans olarak yerini ve anlamını yitirecektir.

    Neticede tek kart olarak bir problem yok, kuvvetle muhtemel de hiç olmayacak. SLI setuplarda ise durum belki biraz daha belirginleşiyor olabilir. Kullanmadığım için birşey diyemiyorum. Ben kartımdan çok memnun kaldım. Ancak pazarlanması konusundaki bu durum da ağzımda çok kötü bir tat bıraktı. Yalan söylemeyeceğim, alırken durumu bilseydim bunu almaz bekler veya bir üst modele yönelirdim. Bu gene de fiyat/performans açısından olağanüstü bir kart olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Birileri 5-6 aydır çıkıp; "Sen kendi edindiğin tecrübene değil bana inan. Aslında bu kart kötü" diyor. Saçmalığa bakar mısınız...




  • orhancub kullanıcısına yanıt
    Hocam kartın performansı zaten ortada ama işte biraz vukuat olunca insanın kafası pek rahat etmiyor
  • Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim aslında 7970 OC işimi görüyor 1080p için hala daha iyi bir ekran kartı ama GTX 970' in fiyat performansı insanı cezbediyor.

    Kendi kartımı fiyat olarak çok öldürmeden satabilirsem GTX 970' i düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravencarnage -- 7 Haziran 2015; 18:38:54 >
  • Novos kullanıcısına yanıt
    GTX 970' in bahsi geçen problemlerde (gerçek ya da değil) adı çıkınca insan tedirgin oluyor. İnternette 3,5 üstü kullanımlarda ani fps düşmeleri yaşanan videoları izledim açıkçası onlar bayağı bir tedirgin etti beni ama siz ve bir çok GTX 970 kullanıcısının olayın tam aksine hiç sorun yaşamaması kafa karıştırıyor.

    Nvidia' nın GTX 970' in Vram sorununu kabul etmesi ile bir ara herkes kartı kötülemişti ama şu sıralar kart hakkında kötü yorum neredeyse hiç yok. Bu da acaba ''bir şeyler düzeldi mi?'' diye düşündürdü beni. Sonuçta fiyat göz önüne alındığında performansı mükemmel. Sorun yaşamayacağımı bilsem hemen alacağım ama aklımda soru işareti olunca rahat bir alışveriş yapamayacağımı düşünüyorum.

    Teşekkür ederim yazdıklarınız için.




  • 3.5 Gb üzeri çıkışlarda takılma ve atlama olan videoları ben de izledim. Ancak mesele şurada başlıyor, izlediğimiz videonun sahibinin bilgisayarında neler olup bittiğini bilmiyoruz. Mesela;

    - Msi Afterburner programı; siz oyun oynarken desktop üzerinde minimize değil ise; aşağı yukarı bütün Ubisoft oyunlarında takılma ve atlamaya sebebiyet veriyor. Bunu kendim keşfettim bilinen bir durum mu emin değilim.

    - Metro serisinde; biostan hyper threading' i kapatmazsanız, takılma ve atlamalardan kurtulma şansı yok.

    - DAI' de; cutscene ler içim kullanılan 60 fps fixi oyun içinde bir çok yerde atıl olarak hiçbirşey yapmıyor olsanız bile 45-60 fps arasında gidip gelmelere neden oluyor.

    - Birçok oyun; vsync açık olsa bile gene riva tuner gibi bir program üzerinde max fpsnin sabitlenmesine ihtiyaç duyuyor akıcı bir deneyim için.

    - Bizler gibi meraklılar hariç ezici bir çoğunluğun 30/60 fps arasındaki farkı bile anlamadığı bir ortamdayız. Böyle bir ortamda gene çoğu insan 60 fps' nin altı ortamlarda monitörün tazeleme hızına denk olmayan frame time lardan oluşan judder effektini takılma ve atlamalar ile karıştırıyor.

    - Logitech' in birkaç sürüm önceki driverları idle konumda dahi CPU yu %100 kullanıma alıp sıcaklıkları 65-70 derecelere kadar çıkartıyordu.

    Neticede bilgisayar ortamından bahsediyoruz. Çok kısa örneklerini verdiğim bu ve benzeri faktörlerin haddi hududu yok. Zamanında forumda da çok tartıştık ve benim temel iddiam da buydu. Bunları kolay kolay ayıklayamayacağımız için rapor edilen sorunları Gtx 970' in mimarisine bağlamak doğru bir yaklaşım değil. Hatta bir önceki mesajımda bahsettiğim SLI setuplarını dahi etkiliyor olabilir. Zira SLI' nin kendisi bile başlı başına problem... Benim düşüncem; bu durumun ortaya çıkımasının, herkesin sorunu arar hale gelmesine ve neticede karşılaştığı irili ufaklı bürün olası tutarsızlıkları bu mimariye bağlamasına sebep olmasıdır. Kullanıcılar arasında süregelen Nvida/AMD taraftarlığı da ilgili duruma bir kaldıraç etkisi yaptı ve işi bu boyutlara getirdi. Halbuki detaylı benchmark yapan sitelerin tablolarına bakın özellikle 99th percentile ile gösterilen tablolardaki %1 lik dilimlerde bütün kartlar ve oyunlarda benzer işlerin yaşandığını görürsünüz. Gtx 970' i bunlardan ayrı tutmak için elimizde yeterli veri yok. Nitekim bu tartışmaların olduğu süreçte bir o kadar kullanıcı da benim gibi gerek yurtiçi ve gerek yurdışında bir sorun yaşamadığını ifade ediyordu.

    Bence durumun düzelmesi diye birşey bu yüzden yok. Zira oyunların çok çok büyük bir kısmı Gtx 970' in mimarisinin zaaflarını ortaya çıkartabilecek konumda değil idi. Hala da öyle. Bunun oluşması için bahsedilen o 0.5 Gb' lik kısıma sıkça okuma/yazma yapılmasını altını çizerek gerektirecek oyunların sözkonusu olması lazım. Ac Unity gibi boş buldukça gerekli gereksiz 9Gb' ye kadar dolduran oyunlar buna sebep olamaz. Olsa bile hoyrat yazılım dizaynı nedeniyle rastgele ve nadir bir yapıya sahip olur. Benim kanaatim 1080p' de oyunların ilgili bellek dilimine sıkça okuma/yazma yapmaya mecburiyet duymasından hala uzak olduklarıdır. Bu noktada demin bahsettiğim 4Gb'ye kadar dolduran bir dizi oyunun durumu korkutucu değil. Nitekim basit bir driver güncellemesiyle hepsi kontrol altına alındı. Alınmamış olsa bile zaten yazılan o bellek sık erişime ihtiyaç duymadığı için bir fark yaratmıyordu. Tahminimce gelecekte bu noktaya gelinmeden çok daha önce Gtx 970' in göreli olarak performans ve konumunu kaybetmesi sözkonusu olacaktır. Bu nedenle çok daha önceden ayar kısmaya başlanılacağı için belki de ömrü boyunca 1080p' de bu durumla karşılaşılmayacak. Karşılaşılsa bile yukarıda bahsettiğim 30/60 fps farkı konusundaki gibi, birçok kullanıcının ruhu bile duymayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novos -- 8 Haziran 2015; 12:54:38 >




  • dravencarnage kullanıcısına yanıt
    Eylulden beri Asus 970 kullaniyorum ve sorunu yok 3.7 bellek kullanimini gordum sorun olmadi alamayanlar zaten karti kotuluyor biz catir catir kullaniyoruz kart cok hizli ve sessiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.