Şimdi Ara

GTATurk Eğlence Sunucusu [GTA Sanandreas] 188.124.7.50:7777

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sunucuya girmek için GTA Sandreas oyununa ve multiplayer clientine sahip olmanız yeterlidir.
    Client
    Client 4,81MB
    İndirin cliente add serverdan ip numarasını girin. dilerseniz internet sekmesine tıklayıp diğer sunuculara ulaşabilirsiniz.


    Sunucu Durumu




     GTATurk Eğlence Sunucusu [GTA Sanandreas] 188.124.7.50:7777




    Sunucu Bilgileri




    Adres: 188.124.7.50:7777
    Mod: Tatil Mod v3.9
    Kapasite: 500
    Kullanıcı Paneli: samp.gangstaturkz.com


    Sunucu Kuralları:

    1- Hile yapmak kesinlikle yasaktır.
    2- Oyundaki açıklardan yararlanarak bug kullanmak tekmelenme sebebidir.
    3- Adminlere saygısızca tavırlarda bulunmak tekmelenme veya donma sebebidir.
    4- Hakaret etmek yasaktır, edenlere konuşma yasağı cezası uygulanacaktır.
    5- Pingi 1000' den yüksek olan oyuncular pingleri normal değerlere ineseye kadar sunucuya alınmazlar.
    6- Sunucudaki tartışmalar GTATurk.com sitesini alakadar etmez.
    7- Sunucuya fiilen saldırıda bulunanlar GTATurk.com sitesinde tespit edilip inceleneceklerdir.
    8- Hileci bir oyuncu ile temas kurup ondan para alırsanız siz de hileci sayılırsınız.
    9- Huzurlu bir oyun açısından lütfen mod sahilinde ateş etmeyiniz.
    10- Hilecilerin kolay yakalanması için bir oyuncuya hileci demek yerine o oyuncuyu admine rapor ediniz.
    11- Sunucuya giren herkes bu kuralları kabul etmiş sayılır.


    Adminler:

    WheeZe: (En üst düzey yetkili admin, sunucu sahibi)
    Catastroph: (En üst düzey yetkili admin)

    onurCrZy: (İkinci derece yetkili admin)
    Schenkal: (İkinci derece yetkili admin)
    ScaLa: (İkinci derece yetkili admin)
    [FSR]N0m3RCy: (İkinci derece yetkili admin)
    [T]Shadow: (İkinci derece yetkili admin)
    [eSc]Escape: (İkinci derece yetkili admin)

    GooDOrEvil: (Üçüncü derece yetkili admin)
    CompL3X: (Üçüncü derece yetkili admin)
    Lynx: (Üçüncü derece yetkili admin)
    EnforceR: (Üçüncü derece yetkili admin)
    RossKemp: (Üçüncü derece yetkili admin)
    HunterKiller: (Üçüncü derece yetkili admin)
    PaK1Too: (Üçüncü derece yetkili admin)
    [U3x]Burnside: (Üçüncü derece yetkili admin)
    [zZz]SlaNG: (Üçüncü derece yetkili admin)
    [U3x]Macelleria: (Üçüncü derece yetkili admin)
    [zZz]SaMpLe: (Üçüncü derece yetkili admin)
    [K1]d0gukan: (Üçüncü derece yetkili admin)
    [eSc]WickedGame: (Üçüncü derece yetkili admin)
    [eSc]DiFFuSioNaL: (Üçüncü derece yetkili admin)

    Sunucu Geçmişi:

    Sunucu, 1 Ocak 2008 tarihinden beri değişik adreslerle aralıksız hizmet vermektedir. GTATurk.com sunucusu ilk kurulduğunda modunda Catastroph'un hazırladığı bir gemide geçen basit Gemi DM modu vardı. Oyuncular Gemi DM modundan sıkılınca işi büyüterek Kargo DM modu yapmaya kara verdim. Çok tutulan bir moddu fakat GTATurk.com sunucusu ismine yakışan bir mod olmadığı için daha sonra Tatil Modu işine karar verdik. d0gukan ve BossDogy'nin fikri ile hazırlanan Tatil Modu sunucuda Mayıs ayından beri hizmettedir. Mod genel anlamda RPG ve freeroam karışımıdır. Yani bir yandan haritada serbestçe gezebileceğiniz gibi diğer yandan da arkadaşlarınızla mekan basıp, soygun yapıp, mesleklere girip vs. role play yapabilirsiniz. v1.0 versiyonunun çok eksik bir mod olduğunu anladığımız için tek başıma v2.0 modunu çıkarttım ayrıca kadromuzdan d0gukan ve BossDogy'nin ayrılmasıyla beraber modu istediğim gibi geliştirme fırsatı buldum. v2.0 moduna herkesin beklediği şeyleri kendimce eklemeye çalıştım, ev satın alma, hitman modu, loto ve yeni bir sürü özellik ekledim. Tek başıma çalışmaya başladığım için modu geliştirmeye her zaman fırsat bulamadım ve bulamıyorum. Ancak Temmuz ayının başlangıcında v2.2 modu hazırlayıp işi yüzde 90 profesyonelleştirmeye çalıştım ve gayet başarılı oldum. Yeni versiyonda RPG öğeleri eskisine nazaran çok daha fazla oldu, bir bakıma oyuncuların isteklerini yerine getirmiş olduk. Bu arada da eskiden 7'ye çıkan admin sayımız, admin arkadaşlarımızın kendilerini kaybetmesiyle 2'ye indi ve son admin olarak SpLendour atandı. Ayrıca en son v2.3'ü çıkartarak isteklerin tamamına yakınını gerçekleştirmiş oldum. Daha sonra sunucu istatistiklerinin iyice artması ve sunucunun kalabalıklaşması sebebiyle sunucuda admin açığı ortaya çıktı ve bu admin açığını kapatma amacıyla başvuru şeklinde admin alımı yapmaya karar verdim. Sunucu 27 Eylül 2008 tarihinde kapatıldı, aradan geçen 5-6 ay sonra sonra WheeZe'nin ve sponsorların yardımıyla kesintisiz hizmete devam ediyor.



    Mod Bilgileri




    Genel Bilgi:

    Tatil Mod v2.4, sunucunun resmi modudur ve Mayıs ayından beri aralıksız kullanılmaktadır. Adı üstünde olduğu gibi mod tatil temasına çok iyi işlenmiştir. Karakter seçme ekranından cıvıl cıvıl bir tatil karakteri seçtikten sonra bir plajda başlıyorsunuz. Plaja koyduğumuz objeler ile plaja elimizden geldiği kadar sosyallik eklemeye çalıştık. Karakter seçip plaja düştüğünüzde elinizde hiç para olmuyor, dolayısıyla bunun için önce mesleklere girip ya da adam öldürerek para kazanmanız gerekiyor. Para kazandıktan sonra ister paralarınızı gayrimenkul alarak arttırabilirsiniz isterseniz mafya kurup organize iş yapabilirsiniz. Yani Tatil Mod'unda oyunu yönlendirmek tamamen sizin elinizdedir.



    Mod Sistemleri




    Kayıt Sistemi:

    Sunucuda paralarınızı ve skorlarınızı kaybetmemeniz amacıyla geliştirmiş olduğum bu sistemi kavramak gayet basittir. Eğer sunucuya ilk defa giriyorsanız ilk girişinizde /kaydol [şifre] şeklinde kaydolursunuz, para ve skorunuzu arttırıp sunucudan çıktığınızda sonraki girişlerinizde karakter seçme ekranından /gir [şifre] yaptığınızda paranız ve skorunuz size geri döner. Daha önce eğer kaydolduysanız /gir komutunu kullanmadan oyunu oynayamazsınız. Yani ben sunucuya Catastroph rumuzuyla girip kaydolduktan sonra, sahte Catastroph sunucuya girdiğinde /gir barajını aşamazsa sunucuda oyun oynayamaz. Bu da sahte üyeliklerin önüne geçilmesi için geliştirdiğim sistemdir.

    Anti-Küfür:

    FataLRhymer'ın hazırladığı ve üstüne benim yasaklanacak küfürleri eklediğim sistemdir. Adı üstünde olduğu gibi sunucuda rahatsız olabileceğiniz küfüre varan hakaretleri yasaklar. Sunucuda biri küfrettiğinde eğer Anti-Kufur bu küfürü algılayabilirse o küfreden oyuncuya 5 dakika susturma cezası verir. 5 dakika sonra küfreden oyuncunun cezası açılır ve istediği gibi konuşabilir. Ayrıca edilen küfürler sunucu dosyasında depo edilir. Böylelikle admin olmadığı zamanlarda sunucuda edilen küfürlerin önüne biraz geçilmiş olunur.

    Anti-Spam:

    Catastroph tarafından geliştirilen spam filtreleme sistemi tam randımanlı olarak çalışır. Eğer sunucuda biri ard arda mesajlar göndermeye çalışırsa, sunucudan anında uzaklaştırılır. Böylelikle hack saldırılarının, reklamların ve floodların önüne geçilmiş olur.

    Ev Almak:

    Sunucuya eklediğim en radikal ve en köklü sistemlerden biridir, Catastroph tarafından geliştirilmesi yapılmıştır. Bu sisteme göre artık paralarınızı kumarda çarçur edip para kazanacağınıza tıpkı gerçek hayattaki gibi modda bulunan 270 küsür gayrimenkulden en fazla ikisini alarak yatırım yapabilirsiniz. Her oyuncunun iki gayrimenkul alma imkanı vardır, buna göre oyuncuların geneli bir ev bir iş yeri alır. İş yerlerinde gelen gelir, evlere nazaran çok daha yüksektir çünkü zaten evlerden çok gelir gelmesi mantıksız olur. Bu sistemi kullanmak için önce /evkayit yaparak ev sistemine kayıt olmalısınız. Tıpkı para ve skor saklama sisteminde olduğu gibi kayıt olduktan sonra her girişinizde /evgiris yapıp gayrimenkullerinizi yönetmelisiniz. Giriş yapmadığınız takdirde size gayrimenkullerden gelir gelmez. Neyse, giriş yaptıktan sonra ilk işiniz /evyardimi yazmak olmalı çünkü nasıl ev alınıp nasıl ev satabileceğinizi bu komutla öğrenebilirsiniz. Sistem gayet kolay çalışıyor, boş bir gayrimenkulun yanına gelip alma komutu uyguladığınızda o gayrimenkul hep sizin olur ve gayrimenkulden kendinize düzenli olarak gelir gelmeye başlar. Satılan bir evi tekrardan alabilmeniz mümkün değildir, ancak pazarlık yaparak sahibinin evini satmasını sağlayabilirsiniz.

    Piyango:

    Gerçeğe yakın bu piyango sistemi, 24 dakikada bir çekilir. Loto oynamak için tek yapmanız gereken 24-7 mağazasına gidip /loto [numara] komutuyla 0-25 arasında bir numara oynamaktır. Ayrıca /ikramiye'ye bakarak baktığınız andaki ikramiye miktarını öğrenebilirsiniz. İkramiye komutu her on saniyede bir katlanır, ve 24 dakikanın sonunda makine, 0-25 arasında rastgele bir numara seçer. Makinenin seçtiği numara sizinkiyle uyuşuyorsa ikramiye sizin olur. Eğer uyuşmuyorsa, o günün ikramiyesi bir sonraki güne devreder. Yani eğer ikramiye birisi tarafından tuttturulamazsa ikramiye katlanarak büyür. Loto oynamak için 1.000 doları gözden çıkarmalısınız.

    Araç Taşıma Görevi:

    Single Player'da olduğu gibi sistem belirli sürede bizden araç taşımacılığı yapmamızı istiyor. Yani siz oyunu oynarken aniden bir yazı belirip, istenilen aracın yerini ve adını sistem gösteriyor. Siz de bu bilgiler doğrultusunda o istenilen araca binip yerine, yani Wang Cars'a, park ediyorsunuz. Park ettiğinizde görevi tamamlanmış sayıyor ve size bir miktar para veriyor. Bu oyun bittikten belirli bir dakika sonra aynı oyun yeniden başlıyor, bu sefer sizden farklı yerde farklı bir araba getirmeniz isteniyor. Sistem bu kadar kolay ve eğlenceli. Ayrıca siz aracı yerine götürmeye çalışırken amacınız aracı kaptırmadan ve patlatmadan istenilen yere götürmek olmalı çünkü eğer aracınız patlarsa ya da başkası tarafından çalınırsa görevi tamamlayamamış sayılırsınız. Ve oyunda admin varsa admin tarafından istenilen zamanlarda oyun açılıp kapatılabilir.

    Anti-Hile:

    Geliştirdiğim Anti-Hile sunucuda üç konuda görev yapıyor.
    1) Can hilesi yapan oyuncuları sunucudan uzaklaştırır.
    2) Zırh hilesi yapan oyuncuları sunucudan uzaklaştırır.
    3) Para hilesi yapan oyuncuları sunucudan uzaklaştırır.
    Can ve zırh hilesinde, eğer oyuncunun zırhı veya canı belirlenen birimin üstüne çıktığında oyuncu otomatik sunucudan uzaklaştırılır. Para hilesinde ise bir oyuncunun parası belirlenen para limitinin üstünde ise o oyuncunun parası sıfırlanır ve sunucudan uzaklaştırılır.

    Hitman Modu:

    Hitman modunda sevmediğiniz ya da hedefinizde olan birinin üstüne /hitman komutuyla para koyarak bu kişiye koyduğunuz paranın anons edilmesini sağlarsanız doğal olarak paraya muhtaç olanlar para koyduğunuz kişinin yani kurbanın peşine düşeceklerdir. Ve eğer bu kurban birisi tarafından öldürülürse üstüne koyduğunuz para miktarı öldüren kişiye aynen geçer. Mesela /hitman 3 30000 yaparak 3 numaralı oyuncunun üzerine $30.000 koydunuz. Eğer ben bu 3 numaralı oyuncuyu vurursam $30.000 dolar benim hesabıma geçer. Mafyaların ve örgütlerin çok sık kullandığı bir sistemdir.

    Aya Gitmek:

    Belki de sunucuda oyuncular tarafından en çok beğenilen sistem olan aya gitmekte, aslında gerçek anlamda aya gitmiyorsunuz. Sadece objelerle hazırlanmış gökyüzünde bulunan ay şeklindeki tabana yolculuk yapıyorsunuz. Bu yolculuk da asansörle gerçekleşiyor. Aya gitmek için öncelikle karakterinizle Single Player'da bir bölümde "Harvester" adlı aracı çaldığımız büyük çiftliğe gitmelisiniz. Bu çiftliğin geniş tarlasına girdiğinizde zaten sizi dünya yüzeyinde büyük bir kapsül bekliyor olacak. Bu ev şeklindeki kapsüle binip, gerekli komutlarla kapsülü yukarı - aşağı çekerek aya ulaşabilirsiniz. Ayrıca aya asansörle çıkarken arkadaşlarınızla gökyüzünü seyretmek de ayrı zevkli oluyor. Aya çıktığınız yukarıda bambaşka bir dünya var, koyduğumuz çeşitli araçlarla orada gezebilirsiniz. Daha sonra aşağıya inmek için ise asansör kullanmayıp paraşütle atlamanızı öneririm.

    Kumarhane Soymak:

    Oyuncular tarafından en çok beğenilen sistemler içindedir, ve gayet basit bir şekilde kumarhane soyabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler, önce Las Venturas'da bir kumarhaneye tam teçhizat gitmek ve daha sonra kumarhanenin para odasına giderek gerekli komutu kullanmaktır. Bundan sonra işiniz zorlaşıyor zira polisler eğer peşinize takılırsa kurtulmanız zor olabilir. Yüklü parayla kaçtıktan sonra bir an önce kayıplara karışırsanız iyi olur. Ayrıca kumarhane soyduktan sonra bir süre beklemeniz gerekiyor, yoksa bir daha soyamazsınız.

    Telsiz Sistemi:

    Fanatik tarafından geliştirilmiştir. Her ne kadar basit bir sistem olsa da tamamen gerçekçi ve kullanımı kolay bir sistemdir. Modda üç adet telsiz bulunmaktadır bunlar:
    1) Küçük telsiz: Baskınlarında arkadaşınızla yanyana durup strateji belirliyorsanız kullanmanız önerilir. Bu telsiz sadece 5 metre çevresine ses verir.
    2) Normal telsiz: Baskın sırasında ekibiniz farklı yerlere dağılmışsa kullanmanız idealdir. Bu telsiz 35 metre çevreden duyulabilir.
    3) Anons telsizi: Baskın sırasında esir düşmüşseniz veya çevrenizden acil yardım bekliyorsanız anons telsizi işinizi görecektir. Ayrıca teslim ol çağrılarını da bu telsizle yapmanız ideal olacaktır. Bu telsiz 300-400 metreden duyulmaktadır.

    Haritada Görünmezlik:

    Belki de modda kendinize en avantaj sağlayacak sistemlerden biridir. Eğer bir baskına veya operasyona gidiyorsanız ve skorunuz belirli birimden yüksek ise komutla haritada görünmez olma imkanınız vardır. Görünmez olduğunuz takdirde haritada kare ikonunuz görünmez olur ve gizlice kimseye fark ettirmeden operasyonlar yapabilirsiniz. Ama bu görünmezliği her zaman kullanmamanızı öneririm.

    Ağır Çekim:

    Eğer oyunda admin varsa ve adminden ağır çekim yapmasını isterseniz, admin yazdığı komutla tüm oyuncuları ağır çekim haline getirir. Oyuncuların her hareketi yavaşlar. Ama eğer ölürseniz veya arabaya binerseniz ağır çekim etkisi üzerinizden kalkar.

    Taksi Sistemi:

    v2.8 versiyonu ile birlikte moda aktarılmış bu sistem, gerçekçi bir taksi sistemi sunmaktadır. Bu sistemden yararlanmak için yapmanız gereken taksici olup, bir taksiye atlamaktır. Taksiye bindikten sonra size gerekli yönlendirme yapılacaktır, fakat yine de burada anlatalım. Taksideyken eğer 2'ye basarsanız, tek kişilik oyundaki gibi taksici görevleri başlayacaktır. Görevler başladıktan sonra yapmanız gereken müşteri toplamaktır. Müşterileri kendi reklamlarınızla toplayabilirsiniz. Müşteri bulduktan sonra, taksinize binerse taksimetre müşteriye belirli bir taksimetre açılış fiyatı sunar. Ondan sonra müşterinin aracınızda bulunduğu her saniye başı belirli bir para kazanırsınız. Müşteriyi istediği yere ulaştırdıktan sonra size toplam yol ücreti gelir, aynı şekilde bu ücret müşterinin cebinden de kesilir.

    Çete Sistemi:

    Tatil mod v2.8'in getirmiş olduğu yeni özelliklerden birisi de oyunda kendi çetenizi kurabilmektir. Bu sistemi kullanmak gayet basit olup, içerisinde herhangi bir hata bulunmamaktadır. /ceteyardim komutu ile çete kurmak hakkında bilgi edinebilseniz de burada ayrıntılı bir şekilde açıklama yapmayı vazife bilirim. Çete kurmak için /cete kur "isim" komutunu kullanın. Mesela çetemizin ismi "Catastroph'un Cetesi" ise, /cete kur Catastroph'un Cetesi komutunu yazın. Yazdıktan sonra otomatik çetenin başkanı oluyorsunuz. Bundan sonra yapmanız gerekenler istediğiniz oyuncuları örgütünüze katmak, örgüte katılmak için davet edilmek gerekiyor. Arkadaşlarınızı /cete davet [ID] komutu ile davet ederseniz, karşınızdakine çetenize davet edildiği hakkında bir yazı ulaşır. Bu yazı doğrultusunda oyuncu /cete katil [Çete ID] komutunu kullanırsa başarılı bir şekilde davet edildiği çeteye katılır. Aynı çeteden olan oyuncular aynı renge sahip olduğu gibi, aralarında ! komutu ile birbirlerine ileti gönderebilir.

    Tır Görevleri:

    Oyunda para kazanmanın tutulan yollarından biri de tır taşımacılığı yapmaktır. Bu görevi yapmak için öncelikle haritada bulunan 20 adet tırdan birine binmeniz gerekir. Tıra bindikten sonra metin doğrultusunda size gereken anlatılacaktır, /gorevbaslat ile tır görevini başlatabilirsiniz. Görevi başlattıktan sonra haritaya bir çekpoint yansıyacak, ve amacınız tırı o çekpointe götürmek olacaktır. Götürmeniz karşılığında paranızı alabilirsiniz.





    Sunucu Komutları




    Tatil Mod'unda onlarca komut var, bunların hepsini açıklamak yerine temel komutları açıklıyorum.

    /komutlar: Oyundaki tüm komutları sıralı olarak görmenizi sağlar.
    /yardim: Mod hakkında kısa bilgi verir.
    /kurallar: Sunucu içerisinde uyulması gereken kuralları gösterir.
    /kaydol: Sunucuya kaydolursunuz.
    /gir:Sunucuya giriş yaparsınız.
    /bolgeler: Oyunda komut kullanarak gidebileceğiniz yerleri gösterir.
    /dmler: Oyunda komut kullanarak gidebileceğiniz DM yerlerini gösterir.
    /meslekler: Oyunda edinebileceğiniz meslekleri gösterir.
    /taksicagir & /155: Taksi - polis çağırır.
    /ayagitmek: Oyunda hazırlanan aya nasıl gidebileceğinizi gösterir.
    /evyardimi: Gayrimenkuller hakkında bilgi verir.
    /loto & /ikramiye: Sayısal loto hakkındaki komutlardır.
    /animasyonlar: Oyunda yapabileceğiniz animasyonları gösterir.
    /kilitle & /ac: İçine bindiğiniz aracın kapısını kilitler - açar.
    /ar: Araç içinde konuşmanızı sağlar.
    /aracrenk: Aracın rengini ayarlamanızı sağlar.
    /paraver: Oyuncularla para transferi yapmanızı sağlar.
    /t: Telsizle konuşursunuz.
    /b: Anons telsizidir, 375 metre çevresine etki eder.
    /k: Mini telsizdir, ev basarken kullanmak idealdir.
    /report: Hilecileri adminlere rapor edersiniz.
    /kumarhanesoy: Kumarhane soymak için kullanılır.
    /ceteyardim: Çete kurmak için gerekli bilgileri verir.
    /tiryardim: Tır gorevleri için gerekli bilgileri verir.



    Sunucudaki Örgütler





    18 Street Gang
    Critical Crew
    Brave Army of Hell
    Black Warrior
    Montana Family
    Rusya Yoldaşlar Birliği
    S.A.C.T.O.C
    K.I.C.Y.M
    Warriors Team
    Superior Mafia
    Ankara Taksi
    Blaine Ailesi
    B.C.R.C
    Bad Company
    The Godfather Mafya
    Carbon Team
    Contorno Family
    Gangsta Boys




    Sıkça Sorulan Sorular




    Soru 1: Catas naber ?
    Cevap: İyidir eyvallah teşekkür ederim.

    Soru 2: Admin alımları konusundaki tutumunuz nasıl ?
    Cevap: Bütün adminler bizzat benim tarafından seçilip atanır. Admin olacaklarda, saygı, dürüstlük, edeplilik, olgunluk ve yaş şartları aranır. Ayrıca çevresinde tanınmış olması gerekir.

    Soru 3: Sunucuya girer girmez oyundan düşüyorum, sebebi nedir ?
    Cevap: Sebebinin kesinlikle modla bir alakası yoktur. Mod tamamen hatasızdır, hata sizin internetinizin kopmasından ve SA-MP oyununun amatör programcı oyunu olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca moddaki satır sayısının fazla olması ve modun ağır olması çok az da olsa zaman aşımlarına etki yapar ama asıl sebep sizdendir.

    Soru 4: Ne sıklıkla yeni versiyon çıkartıyorsunuz ?
    Cevap: İhtiyaç görüldüğünde, modda büyük açık bulunduğunda veya modda yeni bir hata farkedildiğinde yeni versiyon çıkarılır. Ayrıca oyuncuların isteği doğrultusunda yeni sistem, komut vs. eklenildiğinde de yeni versiyon üzerinde bu yapılır.

    Soru 5: Kumarhane nasıl soyuluyor ?
    Cevap: Kumarhane soymak için önce Las Venturas'da bulunan bir kumarhanenin para deposuna gitmelisiniz. Ardından yazacağınız /kumarhanesoy komutu ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.

    Soru 6: Ev alma sistemi hatalı, evleri yanlış gösteriyor.
    Cevap: Sebebini henüz anlayamasam da bu hata sistem yerine oturduktan sonra geçiyor. Eskiden v2.0'ın ilk başlarında bu hataya çok sık rastlardık, şimdi hiç başımıza denk gelmiyor. Ayrıca böyle bir hatayla karşılaştığınızda lütfen oyundan çıkıp yeniden bağlanın.

    Soru 7: Sunucuya tam banlanacakken "You are banned" deyip beni oyundan atıyor.
    Cevap: Normalde banlanmışsanız bu hata çıkar ama SA-MP'den kaynaklı bir bug nedeniyle nadiren de olsa bazen oyuna girmeye çalıştığınızda bu yazı çıkar. Rumuzunuzu değiştirip bağlanmaya çalışırsanız büyük ihtimalle olacaktır, olmadıysa bir süre bekleyin ve yeniden bağlanın. Bu kesin çözümdür.

    Soru 8: Ev almak istiyorum ama tüm evler kapılmış ne yapmalıyım ?
    Cevap: Her geçen modda yeni ev ekliyorum, şu an oyunda bulunan mevcut gayrimenkul sayısı 270 ama bu sayı da ne yazık ki tüm oyuncuların isteklerini karşılamaya yetmiyor. Zaten bu yüzden bir oyuncu en fazla iki ev alabilir sistemini koydum.

    Soru 9: Oyunda bir bug gördüğümüzde kime iletelim ?
    Cevap: Bugları /bug [detaylar] komutu ile sunucu sahibine iletebilirsiniz.

    Soru 10: Anti-Küfür yeterince iyi çalışmıyor, bazı küfürleri algılayamıyor ya da yanlış algılıyor neden ?
    Cevap: Bunun sebebi Anti-Küfür'den değil, tamamen SA-MP'den kaynaklanmaktadır. Buna karşı yapabileceğimiz hiçbir şey yok zira SA-MP büyüklü küçüklü harfleri birbirinden ayırt edemiyor ve harfleri heceleyemiyor. Mesela eğer biri "Kerpicten ev" yazarsa veya biri "Götürdüm." derse bunları küfür olarak algılar. Bu noktada yapabileceğimiz tek şey eğer çevrimiçi admin varsa ondan yardım istemek yoksa 5 dakika beklemektir.

    Soru 11: Bazı arabalar yolun ortasında doğuyor, sebebi nedir ?
    Cevap: Arabaları çok dikkatli bir şekilde kaldırıma yerleştiriyorum ama SA-MP'de malesef araçlar 1-2 metre yüksekten doğdukları için kaldırıma çarpıp fırlayabiliyorlar, ya da düz yola koyduğum araçlara bile bu olabiliyor. Zaten çok rastlanan bir hata değil ortalama her 20 araçtan birine oluyor bu hata.

    Soru 12: Sunucunun kapasitesi niye bu kadar az ?
    Cevap: Sunucunun kapasitesi az olabilir ama sunucu günde ortalama en fazla 25-30 oyuncu alıyor. Yeni mod versiyonlarında ise oyuncu sayısı katlanıyor olabilir ama sonuçta bu bir-iki günlük bir süreçtir. Ayrıca sunucuyu tek başıma finanse ettiğim için normalde 30 olan kapasite sayısını arttırmak işime gelmiyor. SA-MP'nin internet sekmesinde aratın, bir sürü 100-200 kişilik sunucular var. Bunların hangisi acaba ful çekiyor, ya da hangisi 50 oyuncudan fazla alabiliyor.

    Soru 13: Rumuzumu değiştirdim ama para ve skorlarım sıfırlandı, nasıl düzeltebilirim ?
    Cevap: Bunun için mutlaka adminle iletişime geçmelisiniz, yeni kayıt açarak skorlarınızı geri almanız imkansızdır. Ayrıca rumuzunuzu değiştirdiğinizde yeni kayıt almamanızı ve admini beklemenizi öneririz.

    Soru 14: Sunucu niye artık eskisi gibi yarış sunucusu değil ?
    Cevap: Daha önce yabancı bir klan için sunucuyu hizmete sokmuştum. Bu klan da yarış ile ilgili olduğu için sunucuyu yarış sunucusu yapıp bu modu sunucum üzerinde geliştirmiştim. Sunucunun adı [Ob] Racing Server idi, mod yabancıydı. Yani resmen bir Türk sunucusu değildi. Ondan sonra sunucunun host şirketinden bir ihtar geldi, bu ihtar da modun çok ağır olduğu, dolayısıyla ana makinelerinde CPU kullanımını arttırdığını ifade ediyordu. Ben de mecbur kalıp modu hemen Türk'lerin sevdiği bir alana, DM'ye çevirdim. Sunucu için hemen DM modu buldum ve sunucunun ismini GTATurk.com Sunucusu olarak ayarladım. Bundan sonra -istatistikler ortada- sunucu dünya çapında 180.000 küsür sunucudan 25.000. sıralardayken Türk sunucusuna çevrildiğinde bu rakam 4.500'lere kadar indi ve inmeye devam ediyor. Dolayısıyla sunucunun gidişatından çok memnunum, marjinal kesim istiyor diye sunucunun genelini değiştiremem.

    Soru 15: Sunucuya elimden geldiği kadar destek olmak istiyorum, nasıl olabilirim ?
    Cevap: Bunun için sizden kesinlikle ve kesinlikle para istemem. Bu işi para için değil, site ve kendi hobim için yapıyorum. Boş zamanlarımda kodlama ile, sunucu ile uğraşarak vakit harcamış olabiliyorum. Ama GTATurk.com içinde veya dışında başka sitelerde sunucunun tanıtımını çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için altta vermiş olduğum kodları kullanın:



    İMZANIZA KOYMAK İÇİN.
     GTATurk Eğlence Sunucusu [GTA Sanandreas] 188.124.7.50:7777


    [url=http://www.game-monitor.com/sa-mp_GameServer/188.124.7.50:7777/TR_GTATurk.Com_Eglence_Sunucusu.html][img]https://store.donanimhaber.com/7f/60/a8/7f60a812c1ef9f0aaefa452cdda3b939.png[/img][/url]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur[CrZy] -- 29 Mart 2010; 13:22:14 >







  • Teşekkürler onur[CrZy], size de iyi oyunlar arkadaşlar. Sunucunun işleyişiyle ilgili bir sorununuz veya merak ettiğiniz bir şey varsa benimle kontak kurun.
  • ya ben yeni yeni girdimde girişte şifre fln istiyo nerden kayıt olucaz ???
  • Direk istediğin şifreyi yaz. ilk girdiğin şifreyi tekrar gir oyuna gireceksin.
  • Tam olarak nasıl bir mantığı var bu multiplayer ın yani neler yapılıyor,oyundaki diğer insanlar,arabalar hareket halinde mi,görevler filan kısaca özetlemek gerekirse?
    Bi de orjinal gta mı gerekli?
  • Orjinal Gta Gerekli Değil
  • Wrong Server Password hatası veriyor oyuna girince ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 24 Şubat 2010; 11:44:10 >
  • Tekrar dene istersen, o zaman sunucuyla ilgili çalışma vardı sanırım
  • gtaSanAndreas Tokyo Drift'te yüklenir mi? bende o var olursa onu yükleyeyim sonrada bunu kurarım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AgLoTr_

    gtaSanAndreas Tokyo Drift'te yüklenir mi? bende o var olursa onu yükleyeyim sonrada bunu kurarım..


    Hayır. Oyununuzun mod'suz (yamasız) olması gerek.
  • Konuyu güncelle Onur :)
  • Bir ekran görüntüsü

     GTATurk Eğlence Sunucusu [GTA Sanandreas] 188.124.7.50:7777

    resim nightmare[tr] den alınıtıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur[CrZy] -- 27 Mart 2010; 15:15:56 >
  • Oyuna eklenen küçük modlar SA-MP'yi pek etkilemiyor diye hatırlıyorum. En azından eski versiyonları için bu dediğim geçerliydi. Desteğiniz için teşekkürler. Onur bu arada konuyu güncellesen iyi olur.
  • Güncelledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur[CrZy] -- 29 Mart 2010; 15:01:13 >
  • ben şifremi unuttum yenidende giremiyom yardım edin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ömervsa

    ben şifremi unuttum yenidende giremiyom yardım edin
    Şifreni unuttuysan sunucunun forumundan WheeZe'ye ulaşabilirsin, veya yeni rumuzla oyuna girip kendine yeni hesap yarat. Ama bu sefer şifreni unutma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.