Şimdi Ara

GSF dondurmadan bildirimleri almak ve Google Play Protect hata mesajlarından kurtulmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google olmayan Huawei cihazlar için XDA'da başlığı yeni açılan ve benim de denediğim şahane bir yöntemi paylaşmak isterim. ( Cihazı aldığımdan beri ilk defa nefes aldım! Çalışmayan Getir, sorunlu çalışan haritalar, letgo gibi uygulamalar tertemiz çalışıyor, tüm bildirimler sorunsuz geliyor.. :)

    Peşin Kaynak: https://forum.xda-developers.com/t/how-to-get-notification-without-freezing-gsf.4213065/#post-84229889

    Googlefier ile sürümünüz uyuyorsa kolayca Google Servislerini yükleyebiliyorsunuz. Ancak sorunlar bununla bitmiyor. Gmail gibi bazı uygulamaların bildirimlerini sorunsuz almak ve Google Maps gibi bazı uygulamaları açabilmek için Google Services Framework uygulamasını dondurmanız gerekiyor. Bunun için de Icebox kullanıyoruz. (Bilgisayara telefona bağlamanız ve adb komutunu yazarak Icebox'ı aktifleştirmeniz gerekiyor bu işlem için) (Video)

    Bundan sonrası yeni.. Bu dondurma işlemi için her seferinde bilgisayarınıza telefonu bağlamanız gerekiyor.. Zahmetli ve sinir bozucu bir işlem.. Sağolsun el oğlu bu sorunu da çözmüş.. Buyrun;

    1. Google hizmet kimliğini almak için device ID uygulamasını yükleyin. Google Servis ID'sini kopyalayın. (GSF dondurulmuş ise bunu çözmeniz gerekiyor yoksa id gözükmüyor)
    2. Google Uncertified Device kayıt adresinden bu aldığınız gsf kimliğini kaydedin.
    3. GSF'yi dondurun ve uygulamalarınızın bildirim aldığından emin olun. (Push'un desteklenip desteklenmediğini ve tam olarak çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için Push Notification Tester uygulamasını kullanabilirsiniz.)
    4. Bekleyin. En az birkaç saat, bazen bir veya iki gün. (Bende 12 saat sürdü aktifleşmesi)
    5. Telefonu uçak moduna alın. (Bu çok önemli!)
    6. GSF'i etkinleştirin. Uçak modunda birkaç dakika bekleyin. Telefonu yeniden başlatmayın. (Bende google play açılmadığı için uçak moduna alıp yeniden başlattım. Bu şekilde sorunsuz çalıştı.)
    7. Uçak modunu devre dışı bırakın ve Play Store'u kontrol edin. Hata mesajı görürseniz, görev listesinden kapatın ve tekrar deneyin.
    Play Protect Notification hatası görürseniz panik yapmayın! Uçak modunu etkinleştirin, ayarlara - uygulamalara - uygulamalara gidin, Google Hizmetleri Çerçevesi bulun, depolamaya gidin, durdurun, önbelleği temizleyin, verileri temizleyin, ardından adb ve icebox ile dondurun ve bir veya iki gün daha bekleyin ve ardından yukarıdaki prosedürü tekrarlayın.



    İkinci yeni gelişme de Dual Space yöntemi.. Süper kolay.. yukarıdaki yazılar sizi yoruyorsa bir de bunu deneyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayals -- 6 Ocak 2021; 11:41:49 >







  • Üstat bende Google play store yükledim. Googlefier ile ve şuan herhangi bir sertifika hatası almıyorum. Play store ve uygulamalar harita letgo vs sıkıntısız çalışıyor. Lakin bazı uygulamaların bildirimleri gelmiyor. Mesela bankacılık para geldiğinde vs bildirim gelmiyor. P30 pro da iken geliyordu. Qr kodla para çekilmiyor mesela. Ama play store vs sıkıntısız. Şimdi bu işlemi yapsam bildirim vs düzelir mi yoksa Google uygulamaları problemsiz çalıştığı için bişey farketmez mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fantome63 F kullanıcısına yanıt
    GFS dondurma ile bildirim sorunu zaten çözülüyor. diğer sorunlarınız da çözülebilir, deneyebilirsiniz.. zaten etkinleştirip tekrar dondurabiliyorsunuz..

    Yukarıdaki yöntem 5-6 saat sonra patlıyor.. GFS temizleyip uçak modunda yeniden başlatmak gerekiyor..




    Edit: XDA'da şu yöntem çalışıyor denmiş.. Uyguladım, şimdilik iş görüyor gibi.. Adım adım uygulayın.

    Edit2:
    12 Saat oldu.. Çalışıyor 👍




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayals -- 6 Ocak 2021; 20:23:6 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.