Şimdi Ara

Greenote Süpürge Genel Konu (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
699
Cevap
95
Favori
57.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amazonda gdc50 3700 lira civarında. Gümrükle vs uğraşması da yok aldım geçtim tavsiye ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kdrylmztt kullanıcısına yanıt

    Söylediğiniz fiyata vergi çıkmaz diye düşünüyorum. Gsc60 modelinin amazon stokları mayısın sonuna doğru güncellenecekmiş. Şuan sitesinden alınan gsc60 ise mayıs 20 doğru kargoya vermeye başlayacaklarmış. Sitesinde alırsak şuan anladığım kadarıyla yüzde 99 vergiye takılıyor gidip gümrükten kendimiz alıyoruz ekstra uğraşıyorsunuz. Adamlara sordum gümrüğe takılmadan nasıl satın alabiliriz fiyatını düşürün biraz dedim böyle demiş.

    Merhaba, şu anda web sitemizin satış personeli bu sorunu çözmek için farklı yollar deniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDTuRkk M kullanıcısına yanıt

    fiyatını düşürmeleri çözüm olmaz zira ucuz versiyonu 3500tl olanıda gümrüğe tabi oluyor vergi ödüyorsunuz , sitenin yapacağı anladığım kadarıyla aynı amazon gibi alıcının tc no su üzerinden kargo şirketi aracılığıyla bişekilde vergiyi bizim yerimize ödeyecekler , bizden sipariş esnasında kargo parası ve gümrük ücreti adı altında 1200tl para alıyor ama bunun içinden gümrük ücretini ödemiyor. gümrük kısmı bir muamma ptt ikircikli davranması yüzünden bir belirsizlik var , ne kadar vergi alınacağı belli olmuyor benden 1845 tl aldılar aynı ürünü başkasından 700tl civarı vergi aldı , kimimizi çağırdılar gelin alın dediler kimizede eve teslim etmişler, yani bilgi kirliliği yok aslında tutarsız işleyen bir süreç var bununda sebebi bizler değiliz

  • Anneme almıştım, 2 ay sonra bozuldu. Şarj olmuyormuş. İade kodu aldım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baristatales B kullanıcısına yanıt

    Daha önce gümrük te güvenlik görevlisi olarak çalışan birisi olarak söylüyorum vergi olayında kanun nizam yok. Gümrük memurunun ruh haline göre alınan vergi sistemi var buna emin olun. Gümrük vergisi alınacaksa eve nasıl teslim oluyor onu anlamadım evde ödeme alınmaz diye biliyorum.


    Ürünün üretici tarafından 3 sene parça sorun garantisi var diye biliyorum amazonunda 2 sene iade garantisi var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDTuRkk -- 24 Nisan 2024; 20:22:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kdrylmztt kullanıcısına yanıt

    Bakalım ne kadar isteyecekler benimde ankaraya gelecek gittiğiniz ptt merkez şubesinin adresini paylaşırsanız sevinirim. 1.200 vergi olarak değil kargo bedeli olarak belirtin zaten shiping(kargo) diye geçiyor ayrıca ürünün avrupa üzerinden aldığınızı belirtin. zaten gelen yer avrupa olduğu için %18 olarak hesaplanması lazım. Ayrıca DHL ve ptt kargo dökümünüde almanyadan geldiğini ispatlamak için mutlaka ekleyin.


    Sipariş Tutarı: 3.149,35 TL

    Gümrük Vergisi (%18): 566,88 TL

    Gümrüğe Sunma Ücreti: 22,00 TL

    Damga Vergisi: 3,40 TL

    Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 592,28 TL

    Siparişin Toplam Maliyeti: 3.741,63 TL




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 24 Nisan 2024; 23:33:9 >




  • MaDTuRkk M kullanıcısına yanıt

    Amazondan aldığınız ürünlerde 2 sene içinde ürün arızalınıp iade ederseniz gümrük ve ithalat ücretleri iadesi olmuyor. Sadece ürün ücreti iade alabilirsiniz. Ürün parça tedariği amazon yapmıyor. Direkt ürün parası iade ediliyor.

  • laumexs kullanıcısına yanıt

    Tabiki mantıken verginin iadesi olmaz normal bir durum bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDTuRkk M kullanıcısına yanıt

    Vergi iadesi olur aldığınız eşyayı yasal sürede teslim almadan ve kullanmadan iade ederseniz. Süreç 180 gün içinde yapılır.


    Amazon Global Store İade Politikası Hakkında(Satıcının Amazon Germany veya Amazon US, gönderenin Amazon Lojistik olduğu ürünlerin yurt dışına iade edilmesi)

    Amazon Global Store ürünlerinin iadesi ne kadar süre içerisinde gerçekleştirilebilir?

    Amazon Global Store ürünleri (Satıcısı Amazon Germany veya Amazon US olan ürünler) teslimattan itibaren 30 gün içinde Amazon.com.tr üzerinden Çevrimiçi İade Merkezi kullanılarak iade edilebilir. İade ürünün Amazon’un Avrupa’daki deposuna ulaşması yaklaşık 5-10 günü bulabilir. Ürün depomuza ulaştıktan sonra para iade sürecinin başlatılması yaklaşık 2 gün, iade tutarın hesabınızda görünmesi ise yaklaşık 7-10 gün sürebilir. İade işleminiz tamamlandığında yanlış, kusurlu veya hasarlı ürünler için ürün ücreti, orijinal kargo masrafı ve ithalat ücreti depozitosu olmak üzere tam para iadesi alırsınız. İade politikamızın detaylarına ve iade tutarlarının nasıl hesaplandığına İade Politikamız üzerinden ulaşabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 24 Nisan 2024; 23:49:9 >




  • arkadaşlar ben gsc60 modelini aldım kardeşimde dyson v15 var çekiş olarak alakası yok buda idare eder kötü değil ancak şarj konusu berbat 1 dk çalışmada yüzde 10 yani maxta 10 dk falan gidiyor normalde yarım saat falan gidiyor evi süpürmede değilde robotun alamadığı köşe bucak ve bişey dökülünce hemen kolayca kullanıyoruz büyük evi olan ve detaylı temizlik için ideal değil ufak tefek işler için fiyat performans ürünü denenilir son olarak yaklaşık 2 bin tllik gümrük vergisini evrakların fotoğraflarıyla sitesine mail atarsanız sipariş numarasıyla 1 hafta içinde ödüyorlar şirketten yana sorun olmadı ancak ürüne 10 üzerinden 7 veriyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srdrdh kullanıcısına yanıt

    Benim deneyimledim kadarıyla tüm kablosuz ürünler şarj konusunda iyi değil bataryaları çok ufak çünkü çok birşey beklememek lazım. Dyson da aynı diğerleri de aynı batarya sürelerinde. Dyson bana göre reklamı piarı çok iyi yapılmış şişirilmiş boş bir ürün. Boş derken şunu demek istiyorum fiyatını haketmiyor en baba modelinin eder fiyatı 10 bini geçmemeli. Gsc60 ise 2 bini geçmemeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır dediklerinize dikkat edeceğim. Şube ANKARA PİM/GÜMRÜK KARGO ŞB. ŞEFLIGI diye geçiyor  Işınlar, Eşref Bitlis Cd. No: 8, 06170 Yenimahalle/Ankara ivedik metrosuna yakın bi yerde ama gidip almak mesele işten izin alacağız vesayre onu düşünüyorum şuanda :/

  • laumexs kullanıcısına yanıt

    Benim üründe yerel postaneye gelmiş bende % 18 + % 20 vergi ücreti çıkar bilgin olsun dediler gümrükçüler torbayı öğleden sonra açmaya başlıyormuş

  • ahmetqzl kullanıcısına yanıt
    Benimde bugün geldi evrakları ve kredi kartı ekstresi hazırladım bugün alamam cumartesi kapalı pazartesiye kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 26 Nisan 2024; 12:50:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • laumexs kullanıcısına yanıt
    Bugün giderim ben bilgi veririm alınca

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dün itibariyle teslim aldım ptt gümrük şubesine gittim %18 + %20 vergi çıkardılar,indirimsiz fiyattan hesaplayıp 1290 TL vergi çıkardılar.Ödeme iban ile de olmuyor illa nakit istiyolar bilginiz olsun.Kontrol için paketi açtılar ordaki bi kadın çıkardı süpürgeyi çalıştırıp çekişi iyi mi diye bakıyor sonra dönüp yanına gsc60 gelecek ona da bakalım bunun ki çekmiyo diyo,şaka gibiler gerçekten bu kadar saçma sapan bir yer yok.Neyse ödemeyi yaptım dekontları alıp Greenote a mail attım vergiyi iade edeceklerini söylediler. Ayrıyeten ben 6 şubat gibi sipariş vermiştim stoklarında kalmadıklarını söyleyip ayın sonuna doğru stoklarına geleceklerini söyleyip iptal etmemem için de ekstra 2 tane HEPA filtre vereceklerini söylemişlerdi,dün kutuyu açtım hediye ettikleri filtreler içindeydi.Ben GSC 50 + ekstra 2 filtre olarak sipariş vermiştim. Totalde 2 adet kendi aldığım,2 adet hediye ve 1 adet de kutu içerisinden çıktı,süpürgenin içinde de 1 adet takılı geldi. Özetlersek sırf ucuza almak için sitelerinden aldım ama siparişin uzun sürmesi ve gümrükle uğraşmak yoruyor insanı çok takılmayacağınız miktar farklılıkları varsa amazondan almanızı tavsiye ederim.

    Çekiş gücü testini vesayre çok deneyemedim denedikçe buraya eklerim ama 2-3 dk halı da çalışıyor mu diye test ettim,halıdan bir sürü toz çekti bu motorun güçlü olduğundan değil de süpürge başlığı güzel tasarlanmış bence ondan kaynaklı fiyatına göre iyi süpürecek gibi ama bakalım.

    Greenote Süpürge Genel Konu




  • kdrylmztt kullanıcısına yanıt

    Selamlar


    Bana da gümrük şubesinde %20 + %18 vergi çıkardılar, allem kallem ettik ÖTV'yi iptal ettiremedik. 2163 + 1200 kargoya almıştım, 2163 üzerinden hesaplama yapıp 924 TL vergi çıkardılar, vergi iadesini de talep ettim maille. Firmaya ne kadar az kaçarsa o kadar iyidir diye mücadele ettik ama ÖTVyi yapıştırdı abla.



    Greenote Süpürge Genel Konu




  • laumexs kullanıcısına yanıt

    Bugün bana uyguladıkları +%20 ÖTV'yi size de uygularsalar sizin hesap şu şekilde oluyor;


    Sipariş Tutarı: 3.149,35 TL


    Gümrük Vergisi (%18): 566,88 TL


    ÖTV %20 743 TL


    Gümrüğe Sunma Ücreti: 22,00 TL

    Damga Vergisi: 3,40 TL


    Toplam: 4485 TL


    ÖTV için çok dil döktüm de memur abla bana mısın demedi.Greenote Süpürge Genel Konu 

  • @deadness @kdrylmztt güle güle kullanın güzel cihaz ilk amazondan aldığımı kayınvalideye vermiştim. Bunu kendimize aldık. Biz memnun kalmıştık. Gündelik işlerinizde işinizi görür. Dediğiniz vergiler kadar yanımızda para ile gideriz artık. İade içinde başvuruda bulunuruz. Yalnız yıllardır yurtdışından ürün alırım bu kadar beklediğimi ve vergi ile uğraşmamışımdır. Bir daha böyle bir olaya girmem. En temizi aliexpress veya amazon oluyor.

  • laumexs kullanıcısına yanıt

    Sipariş süreci çok uzun ve teslimat noktası da bi o kadar uğraştırıcı,arabası olmayan biri gidecek alacak olduğunu düşünürsek zahmete girmeye değer mi bilemedim. Zamanında amazon yurt dışından direksiyon seti aldım 3 ülke değiştirerek 3. günün sonunda teslimat yaptılar.Süpürge siparişini 6 şubatta vermiştim 25 nisanda teslim aldım :). Dün annem süpürge ile düşük kademe (yüksek kademesini bilmiyomuş) 85m2 evi süpürmüş tabi dip köşe olmasa da genel bir süpürmüş,verdiğimiz paraya göre bizim işimizi görecek seviye de çok beklentisi olmayanlara tavsiye edebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdrylmztt -- 27 Nisan 2024; 9:5:56 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.