Şimdi Ara

Gpu Fazla Isınıyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar izmirde yaşıyorum baştan söyliyim hava son 2 haftadır 40 derece bunun ekstra etkisi olurmu ilk olarak bunu sorayım.

    İkinci olarak şu son 2-3 haftadır pc boşta 40-45 derecede çalışıyor oyunda ise 1 saat de 80 dereceyi görüyor.Bios ayaralrından sanırım 80 i görünce kapanıyor pc.Bugün yeni aldığın basınçlı hava spreyi ile iyi temizledim pc yi ama hiçbir katkısı olmadı açıkcası aynı durumda.
    Sizce bir sorun mu var pc de yoksa hava dan dolayı mı yaşanıyor bu sorun sonuçta içeri giren havada 35 derece falan.

    Ve ekstra fanla çözülür mü bu sorun ?
    pc özellikleri :

    işlemci Amd Fx6300

    ram 4gb(2x2)

    ekran kartı zotac nvidia geforce gtx 660 2gb

    bu arada yan kapakta 1 fan var içeri hava alan arka kapakta dışarı üfleyen 1 adet var.



  • Bu arada sorunu ilk kez almadan önceki gece pc yi kapat dedim bıraktım 5 dk sonra baktım ekran siyah ama hafif parlıyor açıkdı kaldı öyle.Bende pc arkasından kapat aç yaptım.Ertesi gün oyunda 1 saat sonunda kapattı kendini.Sonra bios a attı direk.Ben hiçbirşey değiştirmedim bios dan çıktım değişiklikleri kaydediyormusun diye birşey çıktı evet dedim çıktım.Bios ayarlarıyla ilgili olabilirmi acaba ? Eskiden daha sesli çalışıyordu fanlar son 2-3 haftadır fanların sesi azaldı niyeyse.Bilen varsa yardım etsin lütfen baska soracak kimse yok etrafımda
  • charm35 kullanıcısına yanıt
    gpu tweak-SAPPHIRE TriXX-EVGA PrecisionX gibi ekran kartı oc proğramlarından birini indirin (bence asus tweak) oradan fan ayarları kısmını gelin autodan manuele alın.
    sizin rahatsızlığınızı (sese karşı) bir kenara bırakırsak kartın soğuması için devir ayarlarını kademeli olarak %10 artırın. eğerki fanın devir ayarları yeterli soğutmayı sağlıyor ve hala sesden muzdarip olmuyorsanız öylece bırakın.
    bu sıcak havalarda kartların ısınması normaldir ama kartlar autoda da olsa soğutmayı yapabilmeliydi.yapamadıysa yapılacak işlerden biri olan termal macun yenilemeyi TECRUBELİ bir arkadaşınızın yardımıyla yapacağınızı unutmayınız.
  • 80 derecede karta zarar gelmez. ancak kullandığınz kart için yüksek değer. kardeşimin bilgisayarında asus gtx 660 dcu2 var ve yükte 65 dereceyi geçmiyor kart, üstelik odası çok sıcak.
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    aynen benimde öyleydi ama fan sesi son 2-3 haftadır baya azaldı acaba diyorum güncellemeyle falan fan ayarı mı düştü bilmiyorum belki termal macunu azalmıştır
  • Fan ayaylarını kendiniz ayarlayın. O kart için 70derece üstü fazla. Ama zarar gelmez yani biostan o ayarı kapatabilirsiniz 90a kadar yolu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsdesF kullanıcısına yanıt
    termal macundan olabilirmi sorun acaba normalde böyle ısınmıyorudu çünkü
  • charm35 kullanıcısına yanıt
    Herşey olabilir ama termal macun birden ısınmaya sebep olmaz yavaş yavaş derece artar işlevi iyice azaldığında değiştirilir. Ama yine de kaliteli termal macunla değiştirmek işe yarayabilir. Fan hızlarını kontrol edin oyundayken fan hızları gerekli seviyelere gelmiyorsa orda bir sorun vardır ve fan hızlarını manual olarak ayarlamanız gerekebilir. Onun yolu da programlardan geçiyor tabiki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsdesF kullanıcısına yanıt
    zaten 2-3 haftadır olan bir sorundu ve 2-3 haftadır da fan sesleri azaldı açıkcası.Eskiden takır tukur fan sesi gelirdi 2-3 haftadır o gelmiyor belki o yüzdendir diyorum bende.30 lardaydı hız 50 yaptım bakalım
  • charm35 kullanıcısına yanıt
    Gpu tweak ile manuel fan ayarlarından ısı 50ye kadar fan 30 , 50 den sonra kademe kademe arttırarak 75e kadar getirin. Isı 80e varmadan önce fan hızını 75 düzeyine getirin. Zaten autodayken 75 üzerine çıkarmaz sistem kolay kolay. Büyük ihtimal auto fan ayarını yapacak olan ısı algılama sisteminde bir sıkıntı var ve ısıyı algılayamadığı için fan hep aynı hızda dönüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsdesF kullanıcısına yanıt
    fanı 55 e alıp oyuna girdim 50dk sonra oyun bitince ısıya baktım 65 idi.Sanırım kendi başına o kadar hızlanmıyordu o ayarı falan da bozulmuş olabilir belki de
  • charm35 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi olmuş olabilir. Ayarları dilediğiniz gibi yapın yani fan sesi fazla geliyorsa azaltabilirsiniz biraz daha. Dereceye göre atama yapabilirsiniz dediğim programlardan. Çok daha kullanışlı olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsdesF -- 29 Haziran 2016; 20:28:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsdesF kullanıcısına yanıt
    asus gpu tweak ile o ayarı bulamadım diğer programlarda var sanırım.Dediğiniz ayarı yapıcam hocam
  • AsdesF kullanıcısına yanıt
    bunu yapamadım niyeyse asus gpu tweak de buldum bu olayı ama ayar yapılmıyor niyeyse
  • charm35 kullanıcısına yanıt
    Desteklemiyor olabilir ama ayarı buldum dediniz..
    Fan ayarları hemen o.c. seçeneklerinin altında olması lazım. Ss atarsanız o kısmı destekleyip desteklemediğini söyleyebilirim. Afterburner programında da olması lazım ona da göz atın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsdesF kullanıcısına yanıt
    afterburner indirdim şimdi
  • SELAM ALEYKÜM ARKADAŞLAR.
    BENİM PC DE AYNI ŞEKİLDE ISINIYOR. SIKINTI ŞU ŞEKİLDE.
    AÇTIĞIMDA HİÇ Bİ SIKINTI YOK NORMAL HALDE ÇALIŞIYOR. İNTERNETTE FALANDA İYİ AMA OYUN AÇTIĞIMDA ISI BİANDA 80 İ GEÇİYOR. ZAMAN ZAMAN 100 ÜN ÜSTÜNE ÇIKIYO AMA KAPANMIYO ŞİMDİYE KADAR İKİ KERE KAPANDI. SORUN EKRAN KARTINDA SANIRIM. EN YÜKSEK ISI HEP ONDA OLUYOR
    BU ARADA PC DELL N5110 LAPTOP PEK ESKİ Bİ BİLGİSAYAR DEĞİL.
    YARDIMCI OLURSANIZ BU KONUDA BANA SEVİNİRİM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.