Şimdi Ara

gps+pic+rf(gprs)+pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben boyle bir devre yapmayi dusunmustum .ilgilenen varmıı ?deniz elektronikten daha once gps modul satın alan oldumu acilllllllllllllllll



  • Sadece ilgilenmiştim. Deniz'den değil ama yurtdışından seri GPS modülü ile Sony Ericsson'un GSM modüllerinden biriyle arkadaşımla beraber kısa bir süre uğraşmıştık. Entegre programlama hakkında bilgimiz pek olmadığından arada PC'yi kullanmıştık, aralıklar ile gpsden koordinat verilerini alıp SMS ile atıyordu.
  • gps modul(receiver)nereden bulabilirim
  • Sayko, Deniz'de var 75 YTL. Kullanıma hazır modül al kullan. 5V verdin anında görüntü.
  • Benim çalıştığım şirket bunları üretiyor ve konuya hakim birisiyim. GPS+gsm modüller var pc ile bağlantısı olabiliyor wavecom un ama oldukça pahalı ve yazılımsız çalışmaz yazılımı modüle yzıyorsun. Yukarıda bahsedilen modül çok basit iyi birşey yapmak istiyorsan girişleri değerlendire konum bilgisi yollayn bir sistem yapmak düşüncesiydeysen wavecom derim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mfguney

    Benim çalıştığım şirket bunları üretiyor ve konuya hakim birisiyim. GPS+gsm modüller var pc ile bağlantısı olabiliyor wavecom un ama oldukça pahalı ve yazılımsız çalışmaz yazılımı modüle yzıyorsun. Yukarıda bahsedilen modül çok basit iyi birşey yapmak istiyorsan girişleri değerlendire konum bilgisi yollayn bir sistem yapmak düşüncesiydeysen wavecom derim.


    Bahsettiğiniz GPS+GSM modüllerinin fiyatları konusunda bilgi verebilirmisiniz ? Ayrıca elinizde varsa datası, kullanımı hakkında dökümlara sahip iseniz paylaşabilirmisiniz lütfen..
  • mfguney'in bahsettiği cihazları fuarda görüp incelemiş, konuşmuştum stand yetkilisiyle. Tek cihaz, yazılımını yazıp çalışmaya başlıyorsunuz. GPS + GSM Modül + Mikrokontrolcü yaparsanız zaten aşağı yukarı aynı paraya gelecektir. Tabi GSM modül yerine eski cep telefonu kullanma şansınız da var, 5-10 YTL'ye ekranı falan çalışmayan hurda telefon rhatlıkla kullanılabilir, malum GSM modüller pahalı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hazar

    mfguney'in bahsettiği cihazları fuarda görüp incelemiş, konuşmuştum stand yetkilisiyle. Tek cihaz, yazılımını yazıp çalışmaya başlıyorsunuz. GPS + GSM Modül + Mikrokontrolcü yaparsanız zaten aşağı yukarı aynı paraya gelecektir. Tabi GSM modül yerine eski cep telefonu kullanma şansınız da var, 5-10 YTL'ye ekranı falan çalışmayan hurda telefon rhatlıkla kullanılabilir, malum GSM modüller pahalı.


    Anlayamadığım bir konu var. Gps+Gsm modülleri içinde birde mcu mu var ?

    Bu ürünlerin fiyatı konusunda sizin bir bilginiz var mı ?
  • biz araç takip sistemleri yapıyoruz gps modülle gelen konum ve saat bilgisini gprs ile iletiyoruz bu yazılımı c ile yazıyoruz ama sandığınız kadar basit değiller. bence hazır alın geçen bir numune gelmişti u-blox gps geldi bilgisayara bağlanıyor. Ve konum bilgisi hız saat gibi bilindik gps verilerini yazıyor. Mesafede hesaplıyor. Ayrıca etrafındaki haraketlilikleri noktasal olarak gösteriyor ağaçları hayvanlar insanlar araçlar gibi bunu alın bence internetten bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.