Şimdi Ara

Google, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı iş birliği sonucunda Türkiye’nin Hazineleri adında yeni bir sayfa açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
3
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dünyanın en büyük arama motoru Google, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı iş birliği sonucunda Türkiye’nin Hazineleri adında yeni bir sayfa açtı.



    Google Arts & Culture ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde açılan sayfa için “Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin kültür mirasını ve zengin mutfağını Google Arts & Culture ile keşfedin. Uzmanlarca hazırlanan 70’den fazla hikaye, Street View teknolojisi ile ilk defa çekilen 20 müze ve ören yeri ve tarihçi Bettany Hughes tarafından hazırlanan videolarla Türkiye’nin kültürel ve gastronomi hazinelerini keşfedin. Bu proje T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilmiştir.” şeklinde açıklama yapıldı.



    Ayrıca Bkz.Telefon piyasasının bir dönem lideri Nokia’nın büyük umudu Lumia'ya ne oldu?



    Türkiye’nin çok geniş kültürü hem görsel hem yazılı hem de videolar ile tanıtılıyor.



    “100 Yıl Önce Türkiye Bir Cumhuriyet Oldu” bölümünde Türkiye’nin kuruluşu ve öncesi anlatılıyor.



    “Türkiye’de Görülmesi Gereken 5 Antik Şehir” başlığında antik kent ve yörelerle beraber yeme içme üzerine de bolca bilgiler veriliyor.




    Kaynak:https://artsandculture.google.com/project/treasures-of-turkiye?hl=tr google türkiye'nin hazineleri







  • Bizim kültür ve turizm ile işbirliği yerine İngiltere'nin ki ile iş birliği yapsaymış sayfayı daha fazla Türkiye'nin hazineleri ile doldurabilirmiş. Yol geçen hanı gibi bir çok değerli hazinemiz kapış kapış çalındı ve hiç utanmadan saklamadan da bayağı ingilteredeki müzelerde sergileniyorlar.

    Bir de Amerikadaki Türk tırcımızın şu hikayesini dinleyin.
    https://www.youtube.com/shorts/__s6iYbBmEA

    Adam yurt dışından da gelmiyor, alt tarafı eyaletler arası tırcılık yapıyor, onca kütük arasında bir tanecik böcek çıktı diye, incelemeler denetimler, geri döndürmeler.

    Biz de ise bir ton hikaye duyduk elin turisti ne idüğü belirsiz böcekler ile bilmemne ormanımıza gelmiş salmış. Hani isteyen genetiği değiştirilmiş bir ormanı yok edecek böceği de getirebilir, tarlaları bitirecek hatta komple şehri hasta edecek virüslere sahip sinekleri de getirebilir salabilir.

    Artık en ufak bir şeyle hiç iz bırakmadan savaş kadar zarar verilebiliyorken yurt dışından her gelenin ultra xray'lerden defalarca geçmesi gerekirken, bizde ortadoğudan anadoluya hatta İstanbul'a kadar gelmiş kimliksiz silahlı adama soruyorlar nasıl geldin diye, kimse durdurmadı diyor adam.

    Neyse tamam çok kötümser olmayalım en azından google sayesinde bir nevi patentlenmiş gibi olur tarihi eserlerimiz. Yarın öbür gün başka ülkeden çıktığında bakın google bile bizim olduğunu söylemişti deriz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.