Şimdi Ara

God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ozi_41 kullanıcısına yanıt
    God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz

    Maalesef durum böyle...
  • Yalnız ''Metal-Gear'' adama nasıl kapak çıkarttıysa sesi ta Antalya civarlarından duyuldu. Kulaktan dolma bilgilerle ahkam kesmeye ancak bu kadar güzel yanıt verilir. Adamın son can çekişlerine de iyi güldüm... Hay allah, eline sağlık ne diyeyim. :) :)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex

    heh sonyi savunma sırası sende mi. hadi bakalım :) videonun altında değil video başında koca yazılarla gözümüze soktular (the following trailer was captured directly freom a PLASTATION4) bir yapımcı trailerın başında nenden bunu yazar. sony fanatikleri (reklamcıları) değilmiydi burada saatlerce tartışan o görüntüler oyun içi diye. kim kimin senaryosunu yazdı da oynuyor yeğenim senin gittiğin yollardan ben geri dönüyorum. 20-30 rakamını da sallamışım gördüğün gibi ne kadar güç gerekir orasını programcılar hesaplar. ama sayıyı abartmam sonucu senin zoruna gitmesi beni şaşırtmadı :D gow 3de onlarca düşmanla birden savaşabiliyorduk ama bu sefer grafikleri cihazı zorlayacak seviyede arttırmışlar. kamera sabit açıdan hareketli açıya dönmüş. oyun bu sebeple de ağırlaşmış görüldüğü gibi. 100 düşman göreceksiniz ama nasıl :) tamamen reklam amaçlı yapılmış bir açıklama. oyunu beğendim yanlış anlaşılmasın kalitesinden şüphem yok, ama bu yüzden eleştrimeyeceğimi kimse düşünmesin, sırandan bir oyundan bahsetmiyoruz sonuçta bu Gow ve oyunun yüksek bir standardı var bu yüzden beklenti yüksek.

    Kendini çok kasıyorsun o yüzden herşey tartışmadan çok yazılı kavgaya dönüşüyor, ayrıca kendini çok üstün görüyorsun. Sony'i savunmuyorum, oyuna kötü dedinde demiyorum zaten. Şu cümle: the following trailer was captured directly freom a PLASTATION4 - bu cümle sana "oyun içi grafik" düşüncesini nasıl veriyor? Ben hangi yoldan gidiyorum sen hangi yoldan dönüyorsun. Senin savunma biçimin şuydu önceki mesajlarında: "biz o grafiklerde oyun olmaz dedik ve haklı çıktık" Tamam da, yazıda da zaten oyun içi grafik budur yazmıyor, direkt olarak PS4'ten kaydedildi/render edildi yazıyor. İkisi arasındaki farkı bilsen, zaten tartışmaya bile girmezsin, adamlar en başından beri böyle bir vaatle gelmedi dersin. Oysaki senin konuşma biçiminden ise şu anlaşılıyor: "Adamlar bu grafik oyun içi olacak dediler, ben ise olamaz dedim ve haklı çıktım."

    Dolayısıyla: eğer fanboylar bir senaryo yazıp oynadıysa, sende buna öyle bi dahil oldun ki yapamazlar dedim ve haklı çıktım diyebiliyorsun. Kimse böyle grafiklerle gameplay yapıyoruz demedi oysa. Gittiğin yolda hiçbir şey öğrenmemişsin, döndüğün yolda elin boş dönmüşsün. Gel ispatlayım mı?

    Şöyle yazmışsın bak:
    God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz


    Sanıyorsun ki düşman sayısı artınca her biri birbirinden bağımsız şekilde teker teker çiziliyor sistem tarafından. Tabi böyle sanarsan, yapay zekaya bile yer kalmaz dersin. Eleştirince de "sony fanboyu muhaha" dersin. Bak aşağıdaki görselde Proxy sistem optimizasyonu yaptım, toplam 30.977 poligon ile tüm formunu modellediğim kafa modelinin tek başına duran hali:

    God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz


    Aşağıdaki resimde ise olduğu gibi bunların birer kopyasını çıkardım, 16 kopya etti ve bu da 495,632 poligon yaptı. Buraya kadar tamamız değil mi? Senin dediğine çıkıyoruz yani şu an, eğer çok düşman gelirse, çok model geleceği için poly sayısı artar, sistem kaldırmaz falan filan:

    God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz


    Şimdi şu aşağıdaki resme bak, 16 kopyasını aldığımda 400 küsür poligonu bulmuştu sahne. Ama aşağıda tam 100 adet kopya aldım ve poligon sayım sadece 30.977, yani ilk modellediğim tek 3D modelin poligon sayısına eşit oldu:

    God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz


    Buna Proxy optimizasyon diyoruz, model isterse full karakter olur, isterse basit bir katı obje olur her şeyde çalışır. Motordan motora adı değişir, ama teknik ve mantık aynıdır. Ana modelin için hafızada özel bir yer tutucu alan oluşturursun, geri kalan bütün kopyalar o yer tutucu modelin bir ilizyonunu oluşturur, tek model ile 100 model çizersin, ama yeniden Mesh oluşturup sistemi zorlamamış olursun, modelin üzerine Riglendiği animasyon sistemi de sorunsuz çalışır. Benim bu örnekte yaptığım şey işte bu, oyunu yapan adamların yapacağı şeyde bu eğer canları 100 düşman göstermek istiyorsa.

    Aşağıdaki çalışmamı da benzer bir optimizasyon yöntemi ile tamamladım eli yüzü düzgün bir örnek istiyorsan:

    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Silent_Hills_PTin_Dost_Canlisi_Hali_Gorsel-75280.htm

    Model haricindeki görsel elementlerin de bu kalabalık ortamda bir yer tutuculuğu olsa dahi süper bir yapay zeka kodlaman için bile sana yeterli alan kalıyor. Onun da örneğini aşağıda verdim, yarı-kompleks bir yapay zeka içeren boş sahne tasarladım. Eğer oyun çıkaracak olsam, seni gördüğü zaman direk üzerine saldıran bir düşman ordusunu kontrol edecek bir yapay zeka hiyerarşisi var aşağıda. Ve bu hiyerarşinin kaç milisayenide çözümlendiğinin loglarını çıkardım:

    God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz


    Bundan sonra gelipte millete biz dedik ve haklı çıktık, bildiklerime dayanarak söylüyorum, sen giderken ben dönüyordum gibi mahalle ağızları yapma senin burnun niye bu kadar havalarda sen nesin ki bu kadar küçümsüyorsun karşındakini? Hiçbir şey bildiğin yok, kulaktan dolma terimlerin adını biliyorsun sadece, hepsi bu. 5 yaşındaki yeğenimde biliyor o kadarını. Ben sana düzgünce soru sordum, sen çıkıp hemen sony fanboyu diye atlamasaydın konu buralara gelmezdi, seninle de teknik muhabbete girmezdim herkes bu işi yapmıyor çünkü, bilmemek ayıp değil, sadece hiçbir şey bilmeden, karşındakine sen giderken biz dönüyorduk gibisinden büyüklük taslarsan, alacağın cevap anca böyle olur. Ben fanlık yapmıyorum, bende "bildiklerime dayanarak" konuşuyorum. Hatta bizzat ettiğim tecrübelere dayanarak konuşuyorum, bu oyunda biz 100 düşmanı harbiden görmesek bile, bu hakkaten pazarlama taktiği bile olsa, yapılabilirlik konusunda önleri açık. Ben burada 100 düşman gelir mi gelmez mi diye tartışmıyorum seninle, sen direk yapamazlar diyorsun, bilmem kaç tane konsol lazım diyorsun, sonra da bu iddialarını neye dayanarak söylediğini sorunca "fanboy" diyorsun bana. Bu ne saçma sapan bi tezatlık ya?

    Şunu da not düşeyim eğer bir şeyin fanboyu olacak olsaydım, senin şu an imzanda kullandığından daha güçlü bilgisayarımın fanboyu olurdum. Banane sony den playstation dan bilmem neyden. Senin gibi düşünmeyen herkes fanboy zaten, sen çok biliyorsun başkaları hiçbir şey bilmiyor. Bilip bilmemende önemli değil kimse bunları öğrenmek zorunda değil, ama sen harbiden bilmediğin halde, gelipte çok bilmişlik taslıyorsun ya işte ben buna tepki koyuyorum burada. Yoksa ayıbı yok bu konuları bilmiyor olmanın.



    Hocam bu programın ismi ne merak ettim rica edersem söyler misiniz? ve bu arada siz yazılım mühendisiniz galiba hocam yakında oyun bile yapabilirsiniz.Bu arada çok iyi kanıtla pc fanboyuna çok iyi bir ders verdiniz tabi sizi anladıysa, her neyse hocam bu programın ismini söyler misiniz? merak ettim hocam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcrex

    kitap yazmış sanki :) mübarek bu kadar mı zoruna gitti sonyi eleştirmem. unreal engine da örnek göstermiş. de birader bunun gow ın yapımı ve bahsettiğimiz konu ile ne alakası var. çocuk mu kandırdığını sanıyorsun. bak ben 100 kafa hatta 1000 kafa kopyalayabiliyorum o zaman gow a da yapabilirler :) o kadar basit olabilir mi ya. yazının sonlarında hafif toparlamışsın hani belki 100 tane görmeyiz ama yaklaşır gibisinden. oyunun yapısı buna müsait olacak mı ki bir kere. önce harita yapısının sonra kontrol ettiğin karakterin ve bütün düşmanların buna uygun zeminde programlanması gerekiyor ki gerçek zamanlı skript olmayan bir savaş meydana gelsin. benim mesleğim bu değil ve öğrenmekte umurumda değil o kadar zamanım yok zaten fakat senin bol keseden salladığını o bahsettiğin yeğenin bile anlar ;) seninle uğraşamayacağım birader, oyun çıkınca alırsın karşına 100 düşmanı benden bu kadar işim gücüm var benim.

    Adam seni bilgisiyle yerin dibine vurdu hala lak lak ediyorsun.




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    @Metal-Gear

    O yorduğun parmaklara yazık. Zamanında kaç defa def ettik bu tipleri buralardan, kaç defa aşırı söylemleri nedeni ile banlandılar...

    Anlamazlar. Adamlar koca bir oyun tarihinin (bakın tümünden bahsediyorum) en iyi sunumunu yaptılar. Dünyada TT oldular, yer yerinden oynadı, hala daha deli gibi konuşuluyorlar, oyun basını çıldırmış durumda her haberde bir Sony referansı var ... Bu adamlar oyunun dünyasında -en azından- görselliğin öteye atılmasını sağlayan tek marka. Ne zaman ki Sony grafiksel bazda bir devrim yaratıyor, herkes takip ediyor. Ne zaman ki bir Uncharted, GoW geliyor, herkes nasıl yapıldığını anlamaya çalışıyor, analiz başlıklarının hepsi "bu resmen büyü, imkansızı yakalamışlar" gibi kelimelerle diziliyor.

    Ama onlar laf atar, çamur atar, sırf ortamı germek için gereksiz tartışmalar içerisine girerler. Neden ? Çünkü batıyor. O söyledikleri lafları tek tek yutmak zorunda oldukları için, şu anda içi içini yediği için "onca laf söyledim bu firmaya bu oyunlara şimdi gidip almak istiyorum, çatlıyorum" dilemmasına düştükleri için cıvataları yine gevşemiş bu tiplerin. Ne yapacaklarını, nereden saldıracaklarını bilmiyorlar.

    Bir zamanlar taptıkları Mesut'a bile, adam ister istemez e3'ten dili tutulmuş, büyülenmiş bir şekilde gelip iki güzel yorum yapınca sallamaya-saldırmaya başladılar (bkz. 2'si 1 videosunun altındaki yorumlar)

    Evimin mutfağı kadar yer ayırmışlardı PC'ye E3'te utanmadan orası ile karşılaştıranlar falan oldu yahu Sony'nin sunumunu.

    BSC'nin yapısının büyük ölçüde dağılması ve eski halinden eser kalmaması nedeni ile bizler gibi olgun, yaşı büyük, ne dediğini bilen, babasının değilde kendisinin parası ile bir şeyler yapan insanlar pek kalmadı buralarda.

    Neyse ki sizin gibi bilgili arkadaşlar hala var. Bir sizin yorumlarınıza bakın birde onun. Farkında yada değil bilmiyorum ama dışarıdan bakınca aradaki statü farkı o kadar bariz belli oluyor ki, o kadar komik duruma düşüyorlar ki.

    Bu arada söylemeliyim; son bir kaç yıldır böyle bir kapak görmedim, bu kapağın sesine uyandım ve bu habere tıkladım

    O değil rezilliğinde bir sınırı vardır dedim, daha yazmamıştır o yorumdan sonra bir şey dedim sonra gördüm ki lafı dayısının nikahından dolayıp oraya buraya sallamış durmuş, salya saça saça. Dahada güldürdü.

    Şükür bu günde bir başkası adına utandık. Bir SS alalım da yarın öbür gün lazım olur, haşere kovucu olarak kullanırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freshmind -- 27 Haziran 2016; 19:20:04 >




  • 1000 Olympos düşmanı, 10.000 Valhalla düşmanını yok eder...

    Borgess Düşess
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boom Biddy Bye Bye

    1000 Olympos düşmanı, 10.000 Valhalla düşmanını yok eder...

    Borgess Düşess


    God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz
  • O grafikler ile 100 düşman aynı anda görebileceksek yazacak yorum bulamıyorum. Videoda eski oyunlara göre kamera açısı çok daha yakındı ama o bölüme özgü olabilir yada düşman sayısına göre yakınlaşıyor ya da uzaklaşıyordur tabi ki. Bunun dışında ilk oyundaki ekibin çalıştığını bilmek güzel, benim için serinin en iyi oyunu 2.oyundu.
  • Baştan sona tüm mesajları tek tek okudum arkadaşlar. Mübarek ramazan günü oruçlu halimle dilim damağım kurumuş böyle bitkin bitkin okudum ne zaman ki pcrex denen PC fanatiği arkadaşın Metal Gear isimli arkadaş tarafından adeta beyin ölümü gerçekleştirircesine makale tadında ve harika anlatımlı mesajı okuyana kadar.

    Yemin ederim susuzluğum geçti açlığım yatıştı :D Fanboy'luk iyi birşey değil tüm oyunlar ve platformlar ve dahası rekabet bizim için diyoruz ama sen kalkıp oyun tarihinden bir haber iken ya da konsol tarihinden bir haber iken kendini 2 tane ekran kartı değiştirip 1 işlemci overclock ettiğin için bilge birisi sanarsan malesef karşına biri çıkar ya da Bulur seni birtanesi ve beyin ölümün gerçekleşir.

    Şimdi bu günden sonra daha önce pinky için ya da diğer mühritleri olsun ne olduysa kimse o insanları dikkate almıyor hatta onlarla dalga geçiyorsa bugün bu pcrex fanatik arkadaşımız içinde aynısı olacak. Kendi kendine etti ve buldu diyelim.
    Ellerine sağlık o güzel tekniksel ve benim gibi yarım akıllı bir insanın bile anlayabileceği dilden harika makale yazısı için.
    Ve pcrex sanırım ismi arkadaşın madara olan onada diğer pinky olsun xbox fanatikleri olsun hepsine teşekkürler gerçekten. Fitneliğin karşısında herzaman doğrunun ve bilginin kazandığını çamur atmakla birşeylerin üstünün kapanmadığını bizlere birkere daha birinci şahıs kamerasından gösterdikleri için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Baştan sona tüm mesajları tek tek okudum arkadaşlar. Mübarek ramazan günü oruçlu halimle dilim damağım kurumuş böyle bitkin bitkin okudum ne zaman ki pcrex denen PC fanatiği arkadaşın Metal Gear isimli arkadaş tarafından adeta beyin ölümü gerçekleştirircesine makale tadında ve harika anlatımlı mesajı okuyana kadar.

    Yemin ederim susuzluğum geçti açlığım yatıştı :D Fanboy'luk iyi birşey değil tüm oyunlar ve platformlar ve dahası rekabet bizim için diyoruz ama sen kalkıp oyun tarihinden bir haber iken ya da konsol tarihinden bir haber iken kendini 2 tane ekran kartı değiştirip 1 işlemci overclock ettiğin için bilge birisi sanarsan malesef karşına biri çıkar ya da Bulur seni birtanesi ve beyin ölümün gerçekleşir.

    Şimdi bu günden sonra daha önce pinky için ya da diğer mühritleri olsun ne olduysa kimse o insanları dikkate almıyor hatta onlarla dalga geçiyorsa bugün bu pcrex fanatik arkadaşımız içinde aynısı olacak. Kendi kendine etti ve buldu diyelim.
    Ellerine sağlık o güzel tekniksel ve benim gibi yarım akıllı bir insanın bile anlayabileceği dilden harika makale yazısı için.
    Ve pcrex sanırım ismi arkadaşın madara olan onada diğer pinky olsun xbox fanatikleri olsun hepsine teşekkürler gerçekten. Fitneliğin karşısında herzaman doğrunun ve bilginin kazandığını çamur atmakla birşeylerin üstünün kapanmadığını bizlere birkere daha birinci şahıs kamerasından gösterdikleri için.

    pinky fan bildigin fan adamin sony i yermesi kadar oyunlarina camur atmasi kadar dogal ne var? adam xbox fani microsoft fani..

    ayrica bilmiyorum ama bana grafikler okadar abarti gelmedi..yada gow 3 okadar mukemmeldiki ne bileyim bana cokta ucari kacari gelmedi..yani uncharted 3 ile uncharted 4 arasinda ciddi fark vardi,hele hele bazi bolumlerde unc4 cgi gibiydi..ama gow 3 ile bu gow arasinda o sicramayi goremedim gosterdikleri sunumda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu iyi bir gelişme işte
  • Ya ryse son of Romedaki gibi olacak ya da pop the forgotten sandteki gibi. Popta bir bölümde güçlü bir kılıç alıp bir sürü düşmanı tek vuruşla biçiyorduk. Gowda da ara ara böyle şeyler yapabiliriz.
    Bence yeni kamera açısıyla 100 düşman yerine yapay zekası kuvvetli 3-5 düşmanla dövüşsek daha zevkli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu 100 düşmanın olduğu yer neresi ?
    oyun bitti atladım herhalde 100 düşmanlık yeri bilgisi olan yazarsa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Team NINJA

    şu 100 düşmanın olduğu yer neresi ?
    oyun bitti atladım herhalde 100 düşmanlık yeri bilgisi olan yazarsa sevinirim.
    Hocam Playstation kasasını yan yatırırsan yukarıdan oyunun içine doğru döküldüğünü göreceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 19 Mart 2019; 0:30:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Hocam Playstation kasasını yan yatırırsan yukarıdan oyunun içine doğru döküldüğünü göreceksin.

    Alıntıları Göster
    bu şekildemi hocam doğru yapmışmıyım ?
    God of War'u Oynarken 100 Düşmanı Ekranda Görebileceğiz




  • Evet ama 100 tane olunca bazen sıkışıp gelmiyorlar çok da umutlu olma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Evet ama 100 tane olunca bazen sıkışıp gelmiyorlar çok da umutlu olma.
    pozisyon felan değiştirsek ? 100+ ihtimali varmı ? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Team NINJA

    pozisyon felan değiştirsek ? 100+ ihtimali varmı ? :)

    Alıntıları Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Hocam Playstation kasasını yan yatırırsan yukarıdan oyunun içine doğru döküldüğünü göreceksin.

    Alıntıları Göster
    Kaçıncı level trollsün sen?
  • Bu nasıl muhabbettir böyle 😅😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.