Şimdi Ara

Göbek Düşmesi - Lutfen Yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
151.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapmayın arkadaşlar göbek düşmesi diye bir şey yok. Dostum sakın o söylenenleri falan uygulamaya kalkma. Ağrının nedenini bulmak lazım. Ben doktorum fakat söylediklerinin bir sürü nedeni olabilir.

    Ayrıca, göbeğinin üzerinde atan şey göbek falan değil, abdominal aort dediğimiz, aorttan neredeyse daha büyük olan, aortun devamı olan bir damardır. O kadar büyüktür ki zayıfsanız o tık tık atmasını hissetmeniz gayet normaldir.

    Ağrının sebebi fıtık (bel fıtığı değil), enfeksiyon, taş vs her şey olabilir. Geçmezse bir sağlık kurumuna gitmeni tavsiye ederim. Sakın o söylenenleri uygulamaya kalkma. İyi geceler, ve geçmiş olsun..
  • arkadaşın bu işlemi yapması yapmaması ona kalmış ama ben de yaşadıgım için aynı şeyi çok iyi biliyorum acısını dayanılcak türden deil gücünüz kuvvetiniz kesilir iş yapamazsınız nerdeyse 2 kat yürürsünüz.benim göbek düşmesi vakam bu şekilde gecti babaminda küçüklügünden beri göbegi düşermiş ve hep bu şekilde yaparlarmış.ve son bişey tıpta göbek düşmesi diye bişey yoktur hangi doktora gidersen git böle bi olay tıpta yok derler.ama war işte ve cok acısını cektim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barmen_musty
    gidersen git böle bi olay tıpta yok derler.ama war işte ve cok acısını cektim


    Tamam dağılın bakalım. Tıp yok demiş arkadaş var diyor. Acısını çekmiş, tanısını koymuş tedaviyi başarıyla uygulamış.
  • küçük bi yastık al. bi bezi ısıt çok sıcak olsun ve yastığa sar. yastığı yere koy ve üzerine yüz üstü yat. dikat et yastık göbeğinin üstünde olsun. 2saat böle kal. ama bezi sıcak tutmaya bak..
  • Arkadaslar ılgınız ıcın hepınıze tesekkur ederım.

    @Trojka

    Vermis oldugun lınkte cok anlasılır bı sekılde anlatılmıs.

    "Doç. Dr. Akil TAYYARECİ /Sorularınızı yanıtlamadan önce halk arasında çok yaygın olarak kullanılan ve değişik yöntemlerle tedavi edilmeye çalışılan göbek düşmesi olayının esasını anlatmaya çalışacağım.

    Halk arasında göbek düşmesi olarak bilinen rahatsızlık göbeğin yer değiştirmesi değil, karın içerisinde göbek altından geçen kalın bağırsağın içerisinde mevcut olan gazdan dolayı şişmesi veya gerilmesiyle ortaya çıkar. Bu gazın hareket etmesi mevcut şişkinliği giderir ve gerginlik kaybolduğundan büyük bir rahatlama olur. Bunu tıbbi tedavi ile veya dıştan sıcak uygulama ya da karına masaj ile gidermek mümkündür. Bu kısa bilgiden sonra sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım."

    Olay tamamen boyle arkadaslar aynen doktor beyın dedıgı gıbı gobegımden bagırsaklarıma dogru yukarıdan asagıya masaj yaptıgımda su sesıne benzer bı gaz sesı gelıyor karnımdan ve bu benı cok rahatlatıyor. Yapabıldıgım tek sey bu ve secde de beklemek ıkısıde gecırıyor agırımı bır sure, 2-3 belkı 5 saat sonra tekrar agrımaya baslıyor gecelerı uyku haram oldu.

    @Cehennemmarşı,
    Dostum dedıgın gıbı secde de 5 dk kadar beklemek ınanılmaz rahatlatıyor. Eksısozluk'te gobek dusmesı konusu altında okumustum. Oduncular agır kaldırdıgında gobeklerı dusunce secde de beklerlermıs ve agrısı gecermıs vs. Bende de ıse yarıyor.

    @barmen_musty,

    Bılgı ıcın tesekkur ederım dedıklerını uygulayacagım.

    @aaydinci,
    Dedıklerınde haklısın fakat benım baska alternatıfım yok burada yazılanları uygulamak zorundayım saat 12 gıbı uyudum ve 2 saat yatamadan agrıyla uyandım.

    dipnot: Bu bahsettıgım olay 2 kere daha basıma geldı yaklasık olarak 2-3 hafta sonra bardak cektırme ve masajla gectı. En son temmuz ayında basıma gelmıstı, bu yuzden gobek dusmesı olarak ısımlendırıyorum. Farklı bır hastalık olsaydı tedavı gorene kadar duzelmezdı dıye dusunuyorum belkıde bu yuzden gobek dusmesı dıyorum.




  • sağlık ocağına gidersen bence yardmcı olurlar neden olmasınlar ya herşey paramı hipokrat bilmem ne yemini etmedimi bunlar off
  • niye böyle sık sık düşüyor yahu bu?

    bence bi doktora görün bir kere olsa düşmüş yerine oturttuk der geçersin ama sık sık oluyosa fıtık falan vardır.
  • Kardeş doktora git apandisit falan da olabilir Allah korusun.
  • tam olarak göbek düşmesini açıklıyabilecek varmı?
    mide falanmı düşüyor?
    ananem beni çok uyarırdı ağğır kaldırma düşer diye sanırım safra kesesi ile alakalı?
  • Sosyal güvencen ve paran olmasa bile çekinme git. Benim de yok. Öğrenciyim. Ne para ne sosyal güvence anasını satayım. Ölsem de gitmem diyordum ama boynumda şişen bir beze yüzünden s.ke s.ke gittim. O kadar da çekinilecek bir yer olmadığını gördüm. Önce bir sağlık ocağına uğra.
  • benim de başıma gelmişti çok önceden
    bilen birisi anneme anlatmış oda tedavi etmişti
    ben ayağa bile kalkamıyordum ama
    aç karına ike karnına masaj yapılarak yerine getirilio
  • internete verecek parayı buluyorsun ama git bi doktora görün.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kuva-i milliye
    @Cehennemmarşı,
    Dostum dedıgın gıbı secde de 5 dk kadar beklemek ınanılmaz rahatlatıyor. Eksısozluk'te gobek dusmesı konusu altında okumustum. Oduncular agır kaldırdıgında gobeklerı dusunce secde de beklerlermıs ve agrısı gecermıs vs. Bende de ıse yarıyor.



    namazın hikmetlerinden biri demek ki

    bağırsakları rahatlatmak falan :)
  • bir yöntemde ben söyliyeyim ama uygulayabilirmisin bilemicem kardeşim sırt üstü yat ikibacağını yukarı doğru bük daha sonra göbek kısmını kapatacak şekilde bir bez parçasının içine temek tuzu koy ve bezin ağzını bağla ağzını bağladığın bezin uç kısmına hafiften kolanya damlat daha sonra çakmakla bezin ucundaki kolanyayı tutuşla ama kolanyayı kesinlikle az dök bezi ateşledikten sonra su bardağını üzerine kapa bardak göbeğini çekecektir taakii bırakana kadar bekle bıraktıktan sonra sarımsak döveceği gibi birşeyle göbeğinin içini sağa sola çevir 3-4 gün uygula ama her gün değil günlük 1 kez sadece şimdiden geçmiş olsun bende o tedaviyi görüyorum ama inşallah iyi gelir çünki ben gitmedik doktor uygulatmadık tedavi koymadım en son bu yola başvurdum mide bulantısı su içememe göbek altında sertleşme vucutta halsizlik ani sızı bende de bunlar var ama göbeğe su durması denen bişey de var tadevi süresince az su içersen iyi olur benim karın bölgemdeki bütün su boşalmıştı aç karnına 1 litre su içtim o gece gözüme uyku girmedi




  • Dün aç karnıma ağır yük taşıdım.Akşam göbek deliğimde hafif bi ağrı hissettim,şu an pek ağrı yok ama akıntı var.Bu göbek düşmesimidir?
  • Allah'tan acil şifalar diliyorum. Tez vakitte İnşallah kurtulursun.
  • Ölüyoruum mubarekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kimsenin başına vermesin bu göbek düşmesini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde başıma geldi bu illet,allah kimsenin başına vermesin.2 günlük tatilim zehir oldu
  • Kuva-i milliye kullanıcısına yanıt
    göbek düşmesi hakkında detaylı bilgi ve kalıcı çözüm
    http://www.ertanbeyatli.com/gobek-fitigi-nedir-ve-nasil-tedavi-edilir/
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.