Şimdi Ara

Global Game Jam 2012 - Türk Yapımcılar İş Başında! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
14.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • görüyorum ki bu vesileyle Türkiye'deki oyun yapmak isteyen kişiler bir araya geldiğinde kısıtlı zamanda bile olsa neler olduğu ortada bence bu insanları bir araya getirerek destekler verilmiş olsa inanın ortaya çok güzel işler fikirler çıkabilir
  • sponsorlar arasında Yoyo Games'i de gördüm. Büyük ihtimalle Game Maker ile geliştirmeye de izin veriyorlardır. Ben oraya gitseydim varyaa Allaaahhhh :))))
  • ulan içim ne hoş oldu. ne muazzam şeyler oluyor türkiyede .
  • Ali Batı'yıda orada görmek güzel olurdu aslında.
  • Ben profesörlü oyunu tanıtan kişiyim aslında orda söylemeyi unutmuşum:

    Biz paralel zamanlarda kendi oynadığımız profosörü yendirmeye çalışarak yılanın kendi kuyruğunu ısırması olayını vurguladık.

    Yani internette o işaretin anlamını araştırdığınızda insanın aç gözlüğü kendi kendine fayda sağlıyacam derken sadece kendinin rakibine dönüşmesi anlamı olduğunu öğrendik. Ve ne yaparsan o sana ilerde düşman olarak gelsin dedik.
    Sonunda böyle bir oyun çıkmış oldu.
  • (aynı yorumdan bin tane mi atıyorum ben, üye kabul etmiyor site bir türlü)

    Ben profesörlü oyunu tanıtan kişiyim aslında orda söylemeyi unutmuşum: (işin aslı orda 48 den 45 i de çıkaramıyordum, saate de dakika demişim)

    Her grup gibi kuyruğunu ısıran yılan temasını ilk araştırmaya başladığımızda insanın aç gözlülüğü sonucu önüne gelen her şeyi ele geçirmeye ısırmaya çalışırken fark etmeden sonunda kendi kuyruğunu yemesi gibi önemli bir anlamı olduğunu fark ettik. Biz paralel zamanlarda kendi oynadığımız profesörü yendirmeye çalışarak yılanın kendi kuyruğunu ısırması olayını vurguladık. Ve ne yaparsan o kaydedilsin ve ilerde kendisi kendisine yarışılacak bir rakip bir engel olarak gelsin dedik.
    Sonunda böyle bir oyun çıkmış oldu.

    Ilk üçe giremedik, bu yüzden kaçıncı olduğumuzu da bilmiyorum ama ordaki tüm gruplar uyurken dahi harıl harıl çalışan tek masa olduğumuzu biliyorum. Ama şöyle söyleyebilirim;
    Bir ara iki buçuk saat uyudum, bir problemi çözemediğim zamana denk getirdim bilerek. Huyumu biliyorum çünkü. Rüyamda problemi çözdüm, uyanıp kalkıp çözümü kodladım.Sıfırdan bir oyun motoru yazıp içine level eklemek kolay değil sonuçta.

    Bu bir programlama yarışması değildi, ilk üçe girememek beni şaşırtmadı. Biz 40 saat motor yazdık 6 saat oyunla ilgilendik. Puanlama kağıdında teknoloji kodlama vs. ile ilgili hiç bir alan yokmuş. Ses efektleri, görüntü efektleri vs. varmış daha çok..

    Ama çok eğlendim çok süper bir ortamdı, önümüzdeki sene varsın yine ilk üçe girmeyelim ben yine motor yazacam. Farklı bir platformda farklı bir bakış açısıyla.. Bu sefer daha çok çalışcaz.. Daha kalifiye çalışcaz..




  • aynen ya nedense bende bi türlü üye olamadım
    ------------------
    bu oyunları tatma imkanı veriyorlarmı indirebicezmi




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.