Şimdi Ara

Gigabyte RTX 3080 Tİ Bazen Görüntü Veriyor Bazen Vermiyor Yardım Edin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
3.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kartı newegg. com üzerinden aldım. 2 buçuk aydır kullanıyorum. En son Battlefield 2042 oynarken görüntü gitti, sesler arkada devam ediyordu bilgisayar fanları hızlandı kulağı rahatsız edecek şekilde. Sonra bilgisayarı resetlemek zorunda kaldım ve bilgisayar açılmıyordu. Bir kaç defa denememe rağmen bilgisayarı açamadım prizden çektim vs. olmadı. Sonra bir arkadaş ekran kartı güç bağlantılarını tek tek bağlayıp bilgisayarı aç dedi bilgisayar açılacakmı bakalım dedi. Denedim sağ sokete taktım power tuşuna bastım bilgisayar açıldı sol soket takılı değil. Sonra Sağ sokettden çıkardım sol sokete taktım bu şekildeyken bilgisayar başlamadı. İkisi takılıyken zaten başlamıyordu.


    Her neyse sorun başka parçadamı anlamak için başka bir bilgisayara taktım ilk takışta çalıştı enerji geldi ama görüntü yok biraz öyle bekledim. Sonra reset attım görüntüde geldi. bir kaç kere resetledim görüntü her defasında geldi. Dedim sanırım düzeldi. Çıkardım ana bilgisayarıma tekrar taktım. enerji yine geldi bundan sonra enerji gelmeye hep devam etti. Ancak artık sorun bilgisayarı başlattığımda bazen görüntü geliyor bir sonraki başlatmamda görüntü gelmiyor, bazende bir kaç defa 7-8 kere resetlememde görüntü geliyordu. Sorun şuan bu şekilde kaldı. Diğer bilgisayarımda yine denedim sorun bu şekilde kalmaya devam etti enerji var görüntü arada bir geliyor.


    Görüntü geldiğindede bilgisayarı kapatana kadar hiçbir sorun yok. En kral oyunu oynasamda sıkıntı yaratmıyor. Ama bilgisayarı kapatıp sonra açmak istediğimde sorun bahsettiğim gibi devam ediyor.


    Yaptıklarım;

    - Statik elektrik birikmiş olabilir dediler, internetten statik elektrik boşaltma yöntemi denedim. işte, bilgisayarı kapatın kabloları çekin bu şekildeyken power tuşuna basılı tutun falan denedim sorun düzelmedi

    - DDR5 kullanıyorum Anakart üzerinden görüntü alıp bilgisayara format attım son windows 11 i yükledim. sorun düzelmedi.

    - DDU programı ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım eski sağlam sürücülerden birini kurdum. Sorun düzelmedi

    - Başka bilgisayarda denedim dedim zaten sorun düzelmedi


    Nvidia ile iletişime geçtim son sürücünüzden sonra böyle böyle oldu diye zaten sürücünüz battlefield 2042 de sorunluydu flash çakması gibi şeyler oluyordu diye ( bu sorun sadece BF 2042 de oluyordu bu driverda ) konuştum driver donanım bozmaz falan dedi. Bende öyle düşünüyorum bozmaz ama ya bozarsa kafasına girdim. Sallamadı beni satıcıya yönlendirdi.


    Newegg ile görüşmedim daha çünkü kartı amerikaya yolla falan diyecekler büyük ihtimalle. Çünkü aynısını Gigabyte dedi aldığın yere gönder diye. O işler ile de uğraşmak ayrı bir sıkıntı daha önce yurt dışınada garanti için bir şey yollamadım.


    Şuan son olarak Gigabyte Türkiye ile görüşüp halletmeye çalışacağım. Yine olmadı mecbur kartı Yurt dışına göndermeyi deneyeceğim.


    Bundan önce önerisi olan varsa yazarsa sevinirim biliyorsunuz kart ülkemizde 35 bin TL ye kadar ulaştı. Artık bir daha alamam. Ben kart ülkemizde 25 bin TL iken 5 bin TL daha vermemek için Newegg den almış olan bir arkadaştan almıştım ilk kutuyu ben açtım. Ama şuan dilim yandı şuan olsa o 5 bin TL yide verirdim açıkçası. Dolar kuru yükselmeden önce son hamlemi yapmıştım. Kart beni yolda bıraktı gibi. Neyse durum böyle yardımlarınızı bekliyorum.


    Genel Sistemim;

    Anakart: Asus Z690-F

    İşlemci: i7 12700k

    Ram: Kingston ddr5 4800 mhz

    Power Supply: Asus ROG-STRIX 1000 Watt

    Asus ROG Strix LC 240 RGB İşlemci Sıvı Soğutma

    Ekran Kartı: Aorus RTX 3080 Tİ Gamıng OC

    Kasa: Rog Helios




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof1281 -- 6 Şubat 2022; 18:34:48 >







  • Psu yu yazmamışsıniz yetersiz bi psu nuz varsa ondanda olabilir. Aklıma bi o geliyor daha bilgili ve deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır. Yazdıklarınıza bakarak ekran kartının ciddi bi sorunu olduğunu sanmıyorum saatlerce kullanıyorum bişey olmuyor bazen diyorsunuz anlamadım ilginç bi sorun ayrıca gigabyte in global garantisi olduğundan da emin değilim
  • Atmavada kullanıcısına yanıt

    Konuya şimdi ekledim PSU yu sağolun. Asus ROG-STRIX 1000 Watt PSU tamamen yeterli yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof1281 -- 6 Şubat 2022; 18:36:17 >
  • Umarım sorununuz çözülür kartı göndermeye gerek kalmadan

  • Gemiş olsun. Sorun donanımsal gibi duruyor. Newegg garantisi sadece bir ay geçerli. Ondan sonra ben karışmam diyor. Gigabyte Türkiye kabul etmez ise Gigabyte Amerika yollamanız gerekiyor.

  • başka sisteme taktığınızda da sorun devam ediyorsa donanımsaldır newegg ile bir görüşün derim.

  • Newegg ile görüştüm yukarıda arkadaşın dediği gibi 30 günden sonra ilgilenmiyorlar. Gigabyte'a topu atıyor. Gigabyte aldığınız yer üzerinden bize gelmesi lazım diyor topu onlara atıyor. Gigabyte Türkiye biz yurtdışı ürünlerine ücretli ya da ücretsiz bakmıyoruz diyor. Sap gibi kaldım ortada lanet olsun vallahi. Ülkedeki durum yüzünden. 5 bin lira daha vermim gider onunla başka parça alırım diye Newegg den aldım. Lanet ettim. Sağlamdır bozulmaz dedim 3 ay sonra arıza verdi. başıma gelmedi bu zamana kadar anlık bir karar ile aldım.
  • filozof1281 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun öncelikle can sıkıcı bir durum umarım kısa sürede çok uğraşmadan çözebilirsiniz. Naçizane şöyle bir bilgi vermek isterim. Muhtemelen bilirsiniz ama. Bende de Gigabyte Vision serisi kart var bir sorun yaşamadım ama alırken araştırmıştım yerli yabancı forumlarda. Gigabyte kartlarda kronik bir güç soketi sorunu var. Eğer son çareniz yurtdışına göndermek olursa bence sağlam bir teknik servis araştırın ve sorunlu soketle ilgili yapılabilecek bir şey var mı diye sorun. Soketin teknik yapısına hakim değilim sökülür mü takılır mı değişir mi ama Gigabyte Türkiye böyle bir işe girmeyebilir. Hani bazı teknik servisler vardır yetkili servisten daha hakimdir konuya belki donanım konusunda uzman bir yer vardır İstanbul’da falan.
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bir yer önerdi son çare oraya bakıcam sizin dediğiniz gibi bir yer sanırım
  • filozof1281 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam benim de bir arkadaşımın başına benzeri bir sorun gelmişti sanırım anakart ile ilgiliydi. Teknik servis çamura yattı. Ücreti öderiz desek de hem de. Benzeri bir teknik servis duyduk adamlar defalarca yapmışlar bu işi. Parçayı dikkatlice değiştirdiler mercek altında büyütüp. Hassas bir işti ama çözüldü.
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt
    Anakartta sorun olsa diğer bilgisayar da çalışırdı farklı bilgisayarda denedim. Normal bilgisayarım dada bios güncelledim yine denedim. Görüntüyü yakaladığım da eski sağlam ekran kartı driverı kurdum öylede denedim hiçbiri çözüm olmadı
  • filozof1281 kullanıcısına yanıt
    Yok anakartı örnek verdim hocam.
  • filozof1281 kullanıcısına yanıt
    Dostum dp kablosa sorun olabilirmi.benzer bi olay yasamistim.hdmi kablo ile denermisin
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Ikisinide denedim hatta 2 tane hdmı kablosu ile denedim. Hem kablosu bozuk olsa anakarttaki vga ışığı yanar mı yanmaz sanırım.
  • Öncelikle geçmiş olsun diyelim. Kartın pciex soketi tam oturmuyor mu acaba?

    Forumda veya sarı sitede böyle newegg ve amazon jp kartları yarı fiyatına almıyorsanız almayın.

    Hatta amazon Avrupa kartları bile asıl hesap sahibi sağlam biri değilse sakat. Çünki hediye süresi geçince iade için asıl hesap sahibi gerekli bu da yaş bir durum.

    Evga vs alanlarda kartın servise gidip geri gelmesi sırasında kol gibi tekrar gümrük vergisi ödeyeceklerini bilmiyorlar, bu kartları satanlarda söylemiyor satıp kaçıyor.

    O nedenle böyle kartları yarı fiyatına bile ben almıyorum, çöpe atacak param yok.
  • Vbios atmayı denediniz mi
    Gigabyte sitesinde bulabilirsin
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt
    Çalışırken durup dururken oluşan bir arıza. Biosu ile uğraşmadım ki. Sorun nasıl orada olabilir. Çalışan kartta bir anda bios arızası oluşurmu ki
  • filozof1281 kullanıcısına yanıt
    Görüntü kararması ile ilgili bir haber vardı galiba 3060 serisinde nvida vbios yayınlıycaktı
    Gigabytın sitesine girin vbios güncelleyin belki çözer
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    İki bilgisayarda denedim ikisinde de kartı sol vidalama demiri kasaya sıfırlanana kadar oturttum. Yani vidalama demiri kasaya temas edince daha aşağıya inme şansı olmuyor zaten.

    Bu arada gigabyte karta garanti kapsamında bakmayı kabul edecek gibi ama Amerikada bir adres istiyor benden. Yani Türkiye ile uğraşmak istemiyorlar. Ancak kartı orada benim yerime ilgilenecek birine göndermem lazım öyle biride yok :(
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt
    Bios güncellerken oluşan bir hata olsa anlarım. Ama öyle bir durum olmadı. Şuan ekran kartı BIOS'unu güncelleyip daha beter etmek istemiyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.