Şimdi Ara

Gigabyte B450M S2H V2 BIOS Güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Orhan Nadir YAMUKyoutube
    Merhabalar Windows 11 ile gündeme gelen güvenilir platform modülü sonrasında Gigabyte firması yeni bir güncelleme yayınlayarak anakartlarının Windows 11 gereksinimlerine uymasını sağladı. Örnek olarak kullandığım Gigabyte B450m S2H V2 model anakart için yayınlanan güncelleme başlıca güvenlik açıkları güncellemesi içeriyor ve firma bu güncellemenin yapılmasını şiddetle tavsiye ediyor. Ayrıca bu sürümden itibaren kapsül bios desteği sunuluyor. Kısaca kapsül bios, donanım yazılımından işletim sistemine güncel ve güvenli bir donanım yazılımı güncelleme arabirimi sağlıyor. Bios güncellemesi yapmadan önce tüm sürücülerinizi güncelleyin. Anakart üreticinizin web sitesinden ayrıca önemli bir araç yüklenip yüklenmeyeceğini kontrol edin. Anakartınızın yardımcı araçları ile bios güncelleyebileceğiniz gibi, anakartın biosu içerisinde gömülü gelen araçla da bios güncelleyebilirsiniz. Gigabyte firmasının @bios yazılımı sorunlu çalıştığı için eski yöntem olan bios ayarlarına girip güncelleme yapacağım. Bunun için fat32 olarak biçimlendirilmiş bir USB belleğe güncelleme dosyalarını kopyalayın. Ardından, ayarlarınıza göre değişik olabilir, bios ayarlarına gidin. Bios güncelleme aracı ile USB belleğinizdeki dosyayı seçin. Bu sırada anakart , görece yeni anakartlar, yazılım uyumluluğunu kontrol edip güncellemeye hazır duruma gelecektir. Ardından işlemi başlatabiliriz. Güncelleme işlemi son derece önemli olup elektrik kesintisi halinde anakartınız, çift bios değil ise, çalışmaz hale gelecektir. Bu yüzden kesintisiz güç kaynağı kullanıyorum.Güncelleme işleminden sonra kullanımınıza devam edebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=KD3gTWJ30Io&feature=youtu.be


    Merhabalar

    Windows 11 ile gündeme gelen güvenilir platform modülü sonrasında Gigabyte firması yeni bir güncelleme yayınlayarak anakartlarının Windows 11 gereksinimlerine uymasını sağladı. Örnek olarak kullandığım Gigabyte B450m S2H V2 model anakart için yayınlanan güncelleme başlıca güvenlik açıkları güncellemesi içeriyor ve firma bu güncellemenin yapılmasını şiddetle tavsiye ediyor. Ayrıca bu sürümden itibaren kapsül bios desteği sunuluyor. Kısaca kapsül bios, donanım yazılımından işletim sistemine güncel ve güvenli bir donanım yazılımı güncelleme arabirimi sağlıyor.


    Bios güncellemesi yapmadan önce tüm sürücülerinizi güncelleyin. Anakart üreticinizin web sitesinden ayrıca önemli bir araç yüklenip yüklenmeyeceğini kontrol edin. Anakartınızın yardımcı araçları ile bios güncelleyebileceğiniz gibi, anakartın biosu içerisinde gömülü gelen araçla da bios güncelleyebilirsiniz.


    Gigabyte firmasının @bios yazılımı sorunlu çalıştığı için eski yöntem olan bios ayarlarına girip güncelleme yapacağım. Bunun için fat32 olarak biçimlendirilmiş bir USB belleğe güncelleme dosyalarını kopyalayın. Ardından, ayarlarınıza göre değişik olabilir, bios ayarlarına gidin. Bios güncelleme aracı ile USB belleğinizdeki dosyayı seçin. Bu sırada anakart , görece yeni anakartlar, yazılım uyumluluğunu kontrol edip güncellemeye hazır duruma gelecektir. Ardından işlemi başlatabiliriz.


    Güncelleme işlemi son derece önemli olup elektrik kesintisi halinde anakartınız, çift bios değil ise, çalışmaz hale gelecektir. Bu yüzden kesintisiz güç kaynağı kullanıyorum.Güncelleme işleminden sonra kullanımınıza devam edebilirsiniz.








  • Merhaba, sorum birebir konu ile alakalı değil ancak yakın olduğu için bilgi sahibi olacağınızı düşünüyorum. B550 anakartım garantiden gelene kadar idare etmek için b450m s2h v2 aldım. 5600x ile çalıştırabilmek için başka bir işlemci takmadan bios güncelleme yapabilir miyim? Arkadaşlara ve çevredeki birkaç bilgisayarcıya sordum ancak AM4 işlemci bulamadım.

    Not: Kadıköy Bostancı'da oturuyorum.

  • azah A kullanıcısına yanıt

    İllaki çalıştırdığı bir işlemci gerek diye biliyorum. Almadan önce güncelletebilirdiniz satıcınıza

  • Amazon üzerinden online olarak aldım. 5600X ile açılmadı, yakınlarda bir bilgisayarcıya 50 TL'ye bios güncellettim maalesef :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.