Şimdi Ara

(Gidip baktım) Yarın araba bakmaya gidiyorum (Mazda 323 hb 1991)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, hayırlı bir iş için araba kiralamayı düşünüyordum. Bir aydır fiyat araştırıyorum. 5-10 günlük kiralamayı düşünürken iş yerinden bir arkadaş kayınbiraderinin arabasını satılığa çıkardıklarını beğenirsen bu arabayı al diye tavsiyede bulundu. Kendisi benim araç kiralamayı düşündüğümü biliyordu uzun süredir. Kiralamaya 2000 vereceğine bunu al diye konuşunca mantıklı geldi. Beyaz sunrooflu(faal durumda) oynanmamış bir araç. Araştırdığım kadarıyla 4 cam otomatik, klimalı, hidrolik direksiyon, LPG li, manuel vites. Km bilgim yok. Boya değişen durumunu sormadım, önemli olan direkler ve şase, büyük kazası yok dendi. 15bin liraya letgoya koymuşlar malum sitede ilan yok. 15bin lira istemiş sahibi ama bizim arkadaş daha makul fiyata koyarsa satılır diye belirtmiş. Bana 11bine alabileceğimi söyledi. Araçta sağ veya sol arka çamurluğun ucunda hafif çürüme var (sanayide temizlenip macun çekilebilir bence) ve torpido üstünde çatlak var (yine sanayide 100-200 liraya kaplama yaptırırız dedi ). Motor bakımlarının yakın zamanda yapıldığını söyledi. Hiç birikmişim yok tamamını kredi ile alacağım nasip olursa. Motorum var fakat ilk arabama bakmaya gidiyorum yarın. Düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi yazarsanız çok memnun olurum. Okuyan herkese teşekkür ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crona -- 19 Ağustos 2019; 18:20:1 >







  • O yaşta arabaya ve o fiyata, arabadan anlamıyorsan ve krediyle alacaksan eğer çok iyi düşün taşın.
    Ustası bol ve parça tedariği kolay ve bol bulunan bir marka ve model düşün.
    Sakın ve sakın acele etme.
    Sanayiye git ve atölyelerde göz gezdir. Fikir sahibi ol.

    Mazda sahibi neden satıyor? Cevabı makul mu?
  • oyle kaplamayla falan cozulmez curumeye el atmak lazım kı daha fazla ılerlemesın. Yanı bıraz fazla amsraflı olur ama o model mazda araclar yenı arabalardan bıle ustun ozellıklere sahiptir farklı baska masrafları yoksa alınabılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byteknight

    O yaşta arabaya ve o fiyata, arabadan anlamıyorsan ve krediyle alacaksan eğer çok iyi düşün taşın.
    Ustası bol ve parça tedariği kolay ve bol bulunan bir marka ve model düşün.
    Sakın ve sakın acele etme.
    Sanayiye git ve atölyelerde göz gezdir. Fikir sahibi ol.

    Mazda sahibi neden satıyor? Cevabı makul mu?
    Hocam arabaya gidip baktım bugün. Arabadan anlamam derken komple motor söküp takma işinden pek anlamam yoksa 19 yıldır araba kullanıyorum. Şöyle ki araba sürerken nerede sıkıntı var az çok anlayabiliyorum eski arabalarda. Aküsü bitik takviye falan yaptık motor çalışmasında sıkıntı yok. Sesi güzel. Araştırdığım kadarıyla bu mazdalar da 2500-2800 devir arasında ekonomiye mi ne alıyormuş ondan dolayı tekleme vardı sanki onu farkettim. İlk kalkışta direksiyonda hafif boşluk vardı kullanırken yoktu. Büyük bir ihtimal ayarlanabilir direksiyondan dolayıdır bu. El freni tutmuyor elden geçmeli. Ön takımdan ses geliyor. Sol ön amortisör de ses vardı (bizim arkadaş bilye den dolayı o dedi). Frenler çok iyi tutmuyor balatalar elden geçmeli/değişmeli.
    Sağ ve sol arka çamurluk/kapı altında çürüme vardı oraların temizlenip macunlanması gerek. Araçta yer yer boya çatlamaları var. Spoiler bağlantı noktalarında macun taşması var. Yani kötü işçilik yapılmış arabanın bazı yerlerinde. Farların açılıp kapanmasında, sunroof da sorun yok. Geri görüş kamerası var dokunmatik lcd ekranı var. Lastikler yeni stepne de dahil. Arabanın için berbat temizlik olarak nasıl temizlenir emin değilim çok detaylı girmek hatta halıflexlerin yenilenmesi bile gerekebilir. Tavan içi ve döşemeler tabana nazaran daha temizdi. Tavanda da yer yer boya çatlakları vardı. Araç kırmızı olsaydı boyatmak isterdim. Konsoldaki yırtık deforme tam direksiyonun olduğu hizada ön cama yakın yerde vardı. Motor içi çok da temiz değildi. Motor etrafında yağ vardı. Ya yağ kaçağı vardı ya da tüpten falan terleme yapmıştı. Ama motorun sesi çalışması iyiydi yine. Tabi yağ kaçağı sonradan baş ağrıtabilir.Bütün bu izlenimlerim 15-20 dakikalık kısımda oluştu. Detaylı baktırmak gerekiyor, iyi anlayan yerde yaptırmak gerekiyor. Genel kanım şu; araç güzel yaşına göre pert değil, 3-5 bin masrafla binilecek bir araç ama ben uğraşır mıyım emin değilim açıkçası. Daha önce 1974 model Peugeot 504'üm vardı üniversitede dayımın hediyesiydi. Bu eski araçlara ciddi emek sabır gerekiyor. Bunda da aynı süreci yaşar mıyım ister miyim bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrisanam

    oyle kaplamayla falan cozulmez curumeye el atmak lazım kı daha fazla ılerlemesın. Yanı bıraz fazla amsraflı olur ama o model mazda araclar yenı arabalardan bıle ustun ozellıklere sahiptir farklı baska masrafları yoksa alınabılır
    aynen öyle hocam 4 cam otomatik sorunsuz çalışıyordu. Yalnız düğmelerin yuvası falan elden geçmeli. Sunroof da problemsiz açılıp kapanıyordu. Gerçekten beğendim aracı ama bilemedim. Üstüne titreyip uğraşmak için kırmızı olmasını tercih ederdim. Belki o zaman komple elden geçirirdim. Bu şartlarda araba bana min 15-16 ya mâlolacak. Ve araba bana çarşambadan itibaren gerekli olacağı için en temel şeyler özellikle iç temizlik ve yolda kalmaması yetişmeyeceğini düşünüyorum. Hem sizlerin yorumları hem arkadaşlarımla konuşup netleştireceğim kafamda.




  • Hocam cevap vermeyi unutmuşum kusura bakmayın. Aracı 15 bin borcu var diye satıyormuş arkadaş öyle söylemişti. O nedenle 15 bin istemiş. Tabi ne kadar doğru yanlış Allah bilir. Ha bir de aracın 1, 2 ve R viteslerinde tam geçmiyordu, rahat geçmiyordu. Onu söylediğimde ise arkadaş vites bilyesi değişmesi gerek 100-150 ye alırız parçayı bişey değil dedi ama şanzıman indiriyoruz en az 1000 liraya patlar o işçilikle.
  • hb ise koşarak uzaklaş. o paralara opel vectra tavsiye ederim. 1.8 karbüratörlüleri biraz daha uygun oluyor 2.0dan.
  • Bu hikayenin sonu hüzün
  • Hurdalığa gitmesi gereken arabayı borca girip almayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fade to Black

    hb ise koşarak uzaklaş. o paralara opel vectra tavsiye ederim. 1.8 karbüratörlüleri biraz daha uygun oluyor 2.0dan.
    valla hocam durum acil olunca bütün ihtimaller kafamı karıştırıyor. Bende çok beğeniyorum vectra a kasayı hele 2.0 ları bir ara bakmıştım ama temiz bulmak sorun onda da.
  • hocam gidin indina tata dizel felan alın o paralara motoru iyi arabaya binmiş olursunuz.
  • vazgeçtiğimi bildirdim zaten araç kiralayıp ilerleyen zamanlarda daha temiz doğru dürüst araçlar arayacağım. @cancan_burak , @ilteris_ ve ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler.
  • Hocam eğer araba almak üzere bu arabaya baksaydın masraflarını göze alırdın. Ancak araba kiralayacaksın işin var gücün var. Allah korusun uzun yolda bi sıkıntı olsa kötü duruma düşersin. Bu arabadan vazgeçmen iyi olmuş. Araba kötü durmuyor ancak durumun gereği bu arabayı almaman iyi olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KitapMeraklisi

    Hocam eğer araba almak üzere bu arabaya baksaydın masraflarını göze alırdın. Ancak araba kiralayacaksın işin var gücün var. Allah korusun uzun yolda bi sıkıntı olsa kötü duruma düşersin. Bu arabadan vazgeçmen iyi olmuş. Araba kötü durmuyor ancak durumun gereği bu arabayı almaman iyi olmuş.
    Hocam dediğiniz gibi araba alma gibi bir durum yoktu aklımda esasen, ama ailem geliyor işte nişan kına derken lazım olacak düşüncesiyle mantıklı gelmişti. Son haline bakınca arabayla mı ilgileneyim düğün hazırlığı mı yapayım dedim, arabayı aklımdan çıkardım. Şimdi araç kiralama fırsatlarına bakıyorum.
  • Tek çürüyen yer görünen yerler olmayabilir iyice baktır.
  • proje arabası olarak alınabilir, 10bine alınıp, bir 10bin daha masraf yapılıp (boyatılıp, motor elden geçer falan filan), temiz temiz binilebilir gibi geldi.
    tabi uğraşacak zaman ve heves varsa. 20bine temiz araba bulamazsın zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Q6600

    hocam gidin indina tata dizel felan alın o paralara motoru iyi arabaya binmiş olursunuz.
    Mesajınız gözümden kaçmış hocam, dediğim gibi bu Mazda ya bakma durumu bir anda gelişti aklımda araç almak diye bişey yoktu. Tata'lara göz gezdirdim dizelleri Fiat motorlu diyor iş görür öyleyse almak isteyen için.
  • Ben bütün sülalesi sanayi esnafı olan biri olarak diyorum ki o işler öyle kolay halledilmez.
    100 liraya alır takarız, 50 liraya parçası var hep hikaye bunlar, masrafı hiç bitmeyecek ve kaybedilen zaman cabası.
    Belli ki araç döküntü ve bakımsız üstüne birde donanımlı araç bu ikisi birleşince koşarak kaçılması gereken bir araba.
    Çok acil araç lazımsa Broadway falan alın yada skodaya bütçe yetiyorsa felicia gibi birşey düşünülebilir.
  • 1000 sterlin etmeyecek bir araç saydığınız şeylere göre. öyle 3-5 e kurtaramazsınız. bu araba tam Ed China lık proje arabası. 5-10 bin masraf öngörüyorum. bir de sanayide bu arabayla uğraşacak adamı nasıl ikna edersiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crona

    Mesajınız gözümden kaçmış hocam, dediğim gibi bu Mazda ya bakma durumu bir anda gelişti aklımda araç almak diye bişey yoktu. Tata'lara göz gezdirdim dizelleri Fiat motorlu diyor iş görür öyleyse almak isteyen için.

    Alıntıları Göster
    tatada motor ıyıdır bildigimiz 1.4 hdi pug 206 motoru ve diğerleri egea 1.3 dizel motoru ancak arabada yol tutus dıye bısey yk tecrubelı sofor ısıdır bence dızele bulasmayın derım masraf acarsa 15 bın tl bile yer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adrisanam -- 20 Ağustos 2019; 10:35:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.