Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SKriLL[TR] , Lhijilin Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (5 Mobil) - 12 Masaüstü5 Mobil
5 sn
5.044
Cevap
197
Favori
1.185.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
47. Sırada  bugün en iyi #26
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • xervoydoo X kullanıcısına yanıt

    İlk olarak senin çalıştığın şirket kurumsal ve odtü mezunusun , bu durumda zaten aldığın 10k normal , her mühendise kurumsal şirket bulamazsın , şuanda yeni mezuna asgari yada 5-6 k dan fazla vermeyen çok fazla şirket var

  • Yazılım sektörünü bir tarafa koymak gerek bence. Net bir aralık da belirlenemez zaten, dolar kazananı var, az kazanan var çok var vs. Ayrıca diğer mühendislikler gibi de değil iş imkanı vs çok fazla. Yazılımcılar için ayrı konu açılabilir. Burada bir maden mühendisi, makine, harita vs vs gibi mühendislerin maaşını daha sık görmeliyiz.
  • yazılımda min max yok

  • TheJudgé kullanıcısına yanıt

    Ortaya laf salladın, herkes maaşını attı, çoğunu görmezden gelip seçmece cevap mı vereceksin şimdi?   İnanmadığın, sallıyor dediğin insanları tek tek taglesene şuraya bir.


    Her sene açılıyor bu gerçekçi maaşlar konusu, her sene konunun başlarında birileri gelip yalan diyor, iftira atıyor, cevaplar gelince de ortadan kayboluyor. Aynı şey bu sene de mi olacak?

  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    birkaç kişinin 20k maaş alması , çoğunluğun bu maaşlara sahip olacağı anlamına gelmiyor , ben çoğunluktan bahsettim çok istiyen varsa arkadaşların önerdiği mühendislik bölümlerini 5-6 sene okuyup deneyebilir .


    Şuan a101 de bim de şok marketlerde vs deli gibi mühendis öğretmen ve bilimum işsiz kalifiye lisans mezunları ile dolu ,bu insanlar keyfinden bu mağzalarda çalışmıyorlar ,piyasada asgari ücretle mühendislik yapabileceğiniz bir işletme bile zor buluyorsunuz , adamlar gelmiş 20k maaş alıyorum falan diyor ,şimdi bu arkadaşlar 20k maaş alıyormuş diye herkese sizde 20k maaş alabilirsiniz beyler mi diyim ? zaten herkes 20k maaş alsaydı böyle bi konu açılırmıydı ? çevremde asgari ücretle çalışan çok fazla mühendis var bikaç kişinin 20k alması beni ilgilendirmiyor ben yine yazdıklarımın arkasındayım ,


    Bu konudaki maaşlara bakıp da kendiside öyle yüksek maaş alacağını sanan arkadaşlar üzülürler , kötü haberi ben vereyim bari baştan ki bu sayılara hazır olsunlar ,cunki hiçbir patron sizin ne okuduğunuza yada ne kadar bilgi birikiminizin olduğunu umursamaz onun için önemli olan bu adam bana ne kadar para kazandırır mevzusudur . zaten bi patron size 20k veriyorsa sırtınızdan 200k para kazanıyordur .





  • TheJudgé kullanıcısına yanıt

    Hayır, çoğunluktan bahsetmedin, buradaki herhangi biri de çoğunluktan bahsetmedi, insanlar kendi maaşlarını söyledi, bunlar da senin mesajların:


    GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024

    Buradaki ikinci mesaj direkt:


    "şu konu altında boş beleş yok ben 15 alıyorum ben 20 alıyorum diyenlerin hiçbirine inanmam bordro atın da görelim"


    İnsanlar da bordro attı.


    Sözlü bir şey olsa neyse diyeceğim de yazılı olarak duruyor mesajların, editlememişsin de sonradan, neye güvenerek öyle demediğini iddia ediyorsun?


    "şimdi bu arkadaşlar 20k maaş alıyormuş diye herkese sizde 20k maaş alabilirsiniz beyler mi diyim"


    Kimse sana öyle bir şey de demedi, yine konuyu değiştiriyorsun, konu senin insanlara yalancı demen, insanların da kendilerini savunmaları.


    "Bu konudaki maaşlara bakıp da kendiside öyle yüksek maaş alacağını sanan arkadaşlar üzülürler"


    Eğer derdin buysa bunu yazarsın, ama bu değildi yazdığın.





  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Neye inanmak istiyosan ona inan dostum , 20k alıyorum diyen arkadaş 8 senedir orada çalışıyormuş ve benim için 8 sene iyi bir miktar profesyonel olmak için , onun almasını bu açıdan yadırgamam zaten dikkat edersen bu örnekte bir tane , 2-3 olsa bile yine az , 10k alan arkadaşta aynı şekilde yine azınlıkta olan bir örnek


    benim amacım burda tartışma yaratmak değil neye inanmak istiyosan ona inan ben sadece bilgilendirmek için yazdım genelden bahsettim mesajımda da bunu açık bir şekilde anlatabildiğimi düşünüyorum ama ne tarada çekmek istiyosan yada neye inanmak istiyosan özgürsün . iyi aksamlar

  • TheJudgé kullanıcısına yanıt

    İnanmamla alakalı değil, ben de yazılımcıyım, ben de geçen senenin başında 9000, sene ortası güncellemesiyle 12.000 alıyordum, ondan önceki sene 7000 alıyordum, bu sene ise 20.000 alıyorum. Farkında mısın bilmiyorum ama dolar geçen sene bugüne göre ikiye katlandı, fiyatlar iki katından da fazla.


    Yurt dışına hizmet veren ve dolayısıyla döviz ile kazanan tüm şirketler %80 zam yapsalar bile kârdalar geçen seneye göre.


    Bilgisayar mühendisliği okudum, çevremin büyük çoğunluğu yazılımcı, o yüzden gayet iyi biliyorum piyasayı.


    5 yazılımcı kaldık şirkette. Eleman bulamadığımız gibi herkes gidiyor. Geçen sene 3 kişi doğrudan yurt dışına, 1 kişi de önce Trendyol'a, oradan yurt dışına gitti. Şu an çalışanlar bile sigara molalarında hep remote işlerden ve yurt dışı fırsatlarından bahsediyor. Covid salgınıyla uzaktan çalışma arttığı gibi ekonomik kriz de iyice sinirleri gerdi, o yüzden eleman tutmak aşırı zorlaştı. Bu verilen maaşlar tamamen bununla ilgili.


    Ben patronumu tanıyorum, bu tarz bir korku olmasa o 20.000 değil 16.000 olurdu, ama böyle yaptılar, dövizi de yakından takip edip problem olursa sene içinde güncelleme yapacağız diye eklediler, çünkü işlerin durması gibi bir ihtimal var insanlar topluca gitmeye karar verirse.


    Doların yükselmesiyle insanların türk lirası karşılığıyla maaşını artırması kolaylaştı. Amerika'da çalışanına yıllık 100.000 dolar veren işveren Türkiye'deki yazılımcıya uzaktan çalıştığında 30.000 dolar veriyor, 3 te 1 i bile değil, ama bu bizde brüt 2500 dolar ediyor aylık, ve burada geçen maaşlardan daha yüksek oluyor.





  • Hocam konunun amacı insanları yalancı çıkarmaya uğraşmak mı yoksa gerçekten bir bilgi alışverişi yapmak ve sektörün ücret skalasını öğrenmek mi? GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 


    @TheJudgé




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 10 Şubat 2022; 22:3:54 >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Ya hocam bak tartışacak bişey yok bu konuda yüksek maaş alıyorum diyen adamların hepsi tek dalda çalışıyorlar ve hepside kurumsal büyük şirketteler , ikinci kez diyorum sizin yüksek maaş almanız herkesin aynı yüksek maaşı alacağı anlamına gelmiyor siz kendinizi geliştirmişsinizdir alıyosunuzdur herkes alacak diye bir kural yok

  • gs_tutkunu kullanıcısına yanıt

    Yanılıyorsun, yine de çok yüksek o miktarlar. 20.000 lira maaşın 1 lirasını bile harcamasan 25 ay sürüyor o parayı toplamak. 25 ay boyunca tek 1 lira harcamadan çalışırsan 500 bin lira oluyor. Benim şu an 200 bin liram bile yok.


    Ülke inanılmaz fakirleşti son birkaç senede, bir şekilde toplum olarak görmezden gelmeye çalışıyoruz, belki de delirmemek için bir savunma mekanizması, ama gerçek bu.


    Günümüzün iyi kazananları aslında birkaç sene öncesinin ortalama maaşlarını alıyor değer olarak. Günümüzde asgari alanlar ülkenin hiç görmediği düzeyde bir fakirlik yaşıyor, ki asgari maaş alanların yüzdesi de hiç olmadığı kadar yüksek, ülkenin yarısı asgari maaşa çalışıyor neredeyse.


    Ben lisedeyken 20 li yaşlarda araba alabilmek gayet normal bir şeydi, özellikle birkaç senedir çalışan için. Kapıcı, bahçıvan, memur, öğretmen, herkes alırdı arabasını maaşlarıyla. Şu an inanılmaz lüks bir şey. Ben öyle bir parayı arabaya verdiğimi hayal bile edemiyorum. Gerekirse bu ülkede kaldığım sürece toplu taşıma kullanırım da öyle bir yükün altına girmem. Benim gözümde o bir ev parası, araba değil, ve o parayı vermeyi reddediyorum.


    Gördüğün pahalı arabaların çoğu ya yönetici/işveren insanlar, ya aileden zengin insanlar. Mesela şirkete gelmişti BMW li bir yazılımcı, ama adamın parasının tamamı önceden kurduğu şirketten gelen paraydı. Maaşla alınacak arabalar değil artık onlar. 31 yaşındaki yazılımcı arkadaş 150 bin liralık arabayı zor aldı.





  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 50 kişilik şirkette tek muhasebe/finansa bakıyorum.
    Şoföründen çaycısına temizlikçisine diğer çalışanlar müdürüne kadar kim ne alıyor nasıl hayatını idame ettiriyor görüp analiz etme şansım oluyor.
    Ve insanlar gerçekten zor durumda.
    Çoğu insanın evinde iyi kötü mobilya beyaz eşyası var.
    Bunlar bozulmaya başladığında insanlar dahada zorluk çekmeye başlayacak.
    Almak istediklerinde enflasyon ile yüzleşecekler.
    Şuan daha yeni olduğundan çoğu insan aldırmıyor.
    Akaryakıt artmış banane arabam mı var diyor.
    Bu kadar sığ düşünceli insanlarla aynı ülkedeyiz.

    Bi tane linea arka plaka ampülünün koruyucu şeffaf plastiği 5*2 cm bişe 100 TL den satılıyor orjinali
    İki adeti 200 TL şaka gibi
    Euro bazında geldiği için bizde 15-16 katı giriyor.
    Normalde 6,50 euroluk malzeme ya 6,5

    Dövizi bu hale getirip halen normalmiş gibi takılanlar var.

    Bunları görüp çıldırmamak elde değil ama elden de bişe gelmiyor.

    Aynı kafa aynı mantıkla insanlarımız haline şükredip günü geçiriyor.

    En güzeli yurtdışına gitmek gibi.




  • İş bulamayan inşaat mühendisleri ve diğer mühendisler yazılıma yönelsinler. Çevremde iş bulamayan İTÜ mezunu inşaat mühendisi vardı üzüldüm kendisine yazılım öğrenmesi tavsiye ettim. 6 ay yoğun bir şekilde yazılım çalışmış şu anda iyi bir şirkette staj yapıyor ve staj yaparken aldığı parayı inşaat mühendisliği yaparken alamıyordu.

    Yazılım harici mühendislikler gittikçe daha da kötü bir duruma gelicek. Önceden de söylüyordum bunu. Yazılım ise daha geniş alanlara yayılacak, daha iyi bir duruma gelicek. Dünya dijitalleşiyor.
  • Yazilim sektorunde 6 7 yil tecruben varsa 20k civarinda aliyorsun +- biraz oynayabilir. Dusuk maasta kalanlar yeteri kadar zam alamayanlar zaten hep is degistirdi buara. Aranizda yazilimci varsa 15k altinda aliyorsa hemen ya zam istesin yada yeni is baksin.
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    katılıyorum geçen linkedinde itü makine mezununun trendyolunda yazılımcı olarak çalıştığıını gördüm

  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Evet benzer durumlara ben de çok rastlıyorum, kafası çalışan yazılım öğreniyor kafası çalışmayan sürünüyor.
  • danny_zuko kullanıcısına yanıt

    2 bin dolar aylığın neyine şaşırdın bu kadar? 27 bin lira para mı? Yazılımcı adam işinde iyiyse Türkiye'de yaşasa bile dünya ölçeğinde para kazanabilir.

  • Yeni mezun oldum, asgari ücret alıyorum şehir Ankara meslek inşaat mühendisliği.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.