Şimdi Ara

Genel Sorular(Tablet-Ultrabook)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Ben windows phone kullanan biriyim ios'tan geçtim.Teknolojiyi takip ederim sürekli ancak son zamanlarda bu tabletlere uzak kaldım.Bir kaç sorum var ama fazla gelebilir Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    1)Şimdi ultrabook denilen şey ne tam anlamadım.Anladığım kadarıyla bu bilgisayar ancak ayrıştıralabiliyor klavye-tablet gibi.Ancak bunların fiyatlarına baktığımda çok yüksek geldi.Sanırım bu normal bilgisayar? Sadece ayrıştırılabileni yani?

    2)Birde burda gördüğüm tabletler var onlar da klavye eklenip çıkarılabilenlerden.Bunlara neden ultrabook denmiyor arasındaki farkı anlamadım tam.

    3)İşletim sistemleriyle ilgili sorum da:Şimdi mesela bu windows tabletlerdeki işletim sistemi normal windows 8 sanırım.O nasıl oluyor anlamadım normal pc deki gibi duruyor.E metro arayüzü var ve sonuçta bu bi tablet olduğu için normal pc gibi bişey yüklenmez? Yani app sistemi olması lazım iosta ya da androidde olduğu gibi.Ancak bunun adı windows 8 diye geçiyor tam çözemedim.Son bir de bu windows tabletlerde pro surface gibi ayrı şeyler var bunlar ne?

    Şimdilik bu kadar sorularım Umarım detaylı bilgi verebilecek birileri vardır.







  • Up
  • Hocam ultrabook, ince tasarıma sahip, hafif, güçlü, dizüstü bilgisayarlara deniyor. Ultrabooklarda klavye ve ekran ayrıştırma yapılamaz, bildiğin notebookdan bir farkı yoktur. Ultrabooklar tasarım ve çeşitli özelliklerinden dolayı abileri notebooklardan da değerlidir.

    Bazı tabletlerede "dock" ile yani ayrıca takılabilen klavye ile kullanım kolaylığı sağlanmak için paket içerisine bu klavyeler eklenmektedir. Yeni çıkan ürünlerin birçoğu dock ile gelmektedir ama bunlarında orta düzey bi notebookdan fiyat konusunda farkı yoktur.

    Tabletlerde olan windows 8 de bildiğin cep telefonlarında olan windows 8 lerden. Bilgisayarına kurduğun uygulamaları bildiğim kadarıyla bu tabletlere kuramıyorsun ama kendi içinde uygulamaları indirebileceğin bir mağazası olduğunu biliyorum.

    Gel gelelim Surface Pro olayına,

    Surface PRO da klasik bir notebook yada pc de kullandığımız tüm Windows uygulamalarını kullanabiliyoruz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutkeskin12

    Hocam ultrabook, ince tasarıma sahip, hafif, güçlü, dizüstü bilgisayarlara deniyor. Ultrabooklarda klavye ve ekran ayrıştırma yapılamaz, bildiğin notebookdan bir farkı yoktur. Ultrabooklar tasarım ve çeşitli özelliklerinden dolayı abileri notebooklardan da değerlidir.

    Bazı tabletlerede "dock" ile yani ayrıca takılabilen klavye ile kullanım kolaylığı sağlanmak için paket içerisine bu klavyeler eklenmektedir. Yeni çıkan ürünlerin birçoğu dock ile gelmektedir ama bunlarında orta düzey bi notebookdan fiyat konusunda farkı yoktur.

    Tabletlerde olan windows 8 de bildiğin cep telefonlarında olan windows 8 lerden. Bilgisayarına kurduğun uygulamaları bildiğim kadarıyla bu tabletlere kuramıyorsun ama kendi içinde uygulamaları indirebileceğin bir mağazası olduğunu biliyorum.

    Gel gelelim Surface Pro olayına,

    Surface PRO da klasik bir notebook yada pc de kullandığımız tüm Windows uygulamalarını kullanabiliyoruz...

    Çok teşekkür ederim ilginize çok detaylı açıklamışsınız :)
    Ancak sadece şu işletim sistemi olayına tam anlam veremedim.Şimdi iosla falan karşılaştırıyorum.Orda sabit sonuçta.Ben w8 kullanmıyorum henüz bilgisayarda.Oraya da uzağım dolayısıyla.Bilgisayarınıza kurduğunuz uygulamalar derken anladığım kadarıyla w8 de uygulama sistemine geçilmiş bilgisayarda da.Siz bunun aynısı tablette de var diyorsunuz yani?Peki mesela windows phone 8 de biz aşırı olmasa da uygulama kıtlığı yaşıyoruz.Tablet mağazasında durum nasıl? İos kadar uygulama bulabilir miyiz yani en azından gerekli olanları?




  • Windows Phone 8' lerde evet dediğin gibi hocam uygulama kıtlığı var bende bir dönem Nokia Lumia 920 ürününü kullanmıştım hani sosyal ağ uygulamaları vs. vb. zaten rahatlıkla bulabiliyorsun ama bir App Store gibi de içeriği bol uygulama mağazası yok maalesef ki tabletlerde de aynı durum söz konusu ama Surface Pro' da bilgisayar programları kullanılıyor yani tablet biraz daha tablet ifadesinden sıyrılıyor ve kullanıcı için daha geniş bir imkan sağlıyor. Vesselam gerekli uygulamaların hemen hemen hepsini bulabilirsin, özellikle çizim programlarını.

    Son olarakda Blue Stacks adında bir firma Layer Cake teknolojisi sayesinde Android işletim sisteminin 750.000 den fazla uygulamasını Mac ve Windows platformlarında çalıştırabilen bir oynatıcı yayınladı diye de bir haber okumuştum forumda, muhtemelen önümüzdeki dönemlerde bu oynatıcı sayesinde bütün Windows 8' lerde Android uygulamaları kullanılabilecek duruma gelecekmiş hocam.




  • Peki alacaksanız surface pro almak çok daha mantıklı diyorsunuz o zaman? Bir de siz ipad-windows tablet arasında ne düşünüyorsunuz?
  • Ben de cevap vermeye çalışaym:

    Ultrabook: Teknik olarak Intel'in koyduğu bazı kısıtlara uyan laptoplara ultrabook denir. Bu kısıtlar 23 mm kalınlık, zorunlu Touch Screen, Haswell işlemci gibi kısıtlardır. Ama bizim aramızda genellikle ince, hafif ama işlemci gücü yüksek laptoplara verilen isimdir. Tabi ince/hafif/güçlü yapabilmek fiyatları yüksek tutuyor.
    Örnek: Asus Zenbook, Acer S7, Sony Vaio Pro, Samsung Ativ Book 9

    Convertible: Bunlar hem tablet hem, hem laptop modunda kullanılabilen cihazlardır. Yanlız klavyeleri tabletlerin ayrı satılan dock modunda veya kılıf modunda klavyelerden değildir bildiğin düpedüz ekranla bir şekilde tümleşik klavyedir ve laptop modunda normal laptoplardan farkı yoktur. Kapatıp normal laptop gibi taşıyabilirsin. Convertiblelarda genellike Intel Core serisi işlemciler olur ama Intel Atom serisi convertiblelarda vardır.
    Örnek:
    Lenovo Yoga: Ekranı çerçevesi ile birlikte 360 derece döner.
    Dell XPS12: Ekranı çerçeve içinde 180 derece döner.
    Lenovo Helix: Ekranı ve klavyesi ayrılabilir.

    Tablet: Bunlar genellikle Ipad, Android tabletlere denk gelen sınıftır. İşlemcileri Intel Core, Intel Atom, Arm hatta AMD işlemciler olabilir. Arm işlemcililer Windows RT, Intel ve AMD işlemcililer Windows 8 ile çalışırlar. Bazılarının klavye aksesuarlarını ayrıca satın alabilirsiniz ama bu klavyeler genellik hareketsiz dock, bluetooh veya kılıf modunda klavyeler olurlar.
    Acer Iconia W8
    Lenovo Thinkpad Tablet
    Samsung Ativ Smart PC / Smart PC Pro
    Microsoft Surface / Surface RT


    Şimdi işletim sistemlerine gelelim:
    Windows 8: ultrabook, convertible, tablet
    Windows RT: tablet
    Windows Phone 8: telefon

    Eski tip (exe) uygulamalar sadece Windows 8'de çalışır. Windows RT ve Windows Phone 8 için aynı App Store gibi uygulama mağazaları vardır. Windows 8'de dokunmatik ekranlarla kullanılabildiği için onun içinde ayrı bir mağaza vardır. Yani Microsoftun toplamda 3 tane mağazası vardır. İlerde Windows RT ve Windows Phone 8 birleşecek ve tek bir mağazaları olacak. Bunlar Windows 8 ile birleşir mi birleşmez mi bilemiyorum.
    Windows RT ve Windows Phone 'in ne farkı var dersen, Windows RT file browser, desktop, notepad, paint, office uygulamaları vb. ile daha çok Windows 8'i andırır ama alt yapı olarak Windows Phone 8'e daha yakındır mesela ikisi de ARM işlemciler için geliştirilmiştir, uygulamalar sadece store'dan yüklenebilir. File browser, desktop, office, notepad gibi normal Windows uygulamaları Microsoft tarafından işletim sistemi içine konmuştur.




  • Fazlasıyla karıştırmışlar o zaman ya.3 ayrı store ne demek? Benim kafam iyice karıştı açıkcası.İos'tan bıktığım için ve windows tabletler de hoşuma gittiği için bunlara bakayım dedim ama hangisini almam gerektiğini çözemedim bir türlü.
  • Yani hocam,

    alacaksan Surface Pro tavsiye ederim size tabii ki.. Açıkcası windows mu ios mu dersen ben ios derim çünkü windows bana karışık geliyor, alışamadım bir türlü menüsüne Lumia' dan sonra gittim Iphone' a döndüm tekrardan ama şuda var ben sıkıldım yenilik peşindeyim diyorsan Windows' a geç çünkü yeni çıkan Notebooklar bile Windows 8 ile beraber geliyor, ayak uydurmak lazım.

    Windows 8 or IOS, make your choice :))
  • Zaten Microsoft baya bi eleştiri aldı bu konuda kullanıcıların kafası çok karıştı diye, Windows RT için tablet çıkaran pek olmadı zaten en çok satanı Microsoft'un Surface RT'si işte. Microsoft IPAD ile yarışabilmek için tabletlerde fiyat, batarya, incelik vb. problemlerden ötürü Arm işlemci kullanmaya karar verip Windows Phone 8'de tabletler için yetersiz gelince, böyle bir işletim sistemi çıkardı. Ama Atom işlemcilerde neredeyse Arm işlemcilerle aynı seviyeye gelince ellerinde patladı, ilerde Bay Trail ve Haswell işlemcili Windows 8 tabletlerde çıkınca daha da patlayacak o yüzden Windows RT şu anda gereksiz gibi geliyor.

    Bende sizin gibi ekosistemimi Windowsa geçirmek istiyorum (aslında daha önceden dandik bir Andorid telefon ve tablet vardı çok bir yatırırım yoktu o yüzden daha rahat geçeceğim) telefon, tablet ve ultrabook üçlüsünü nasıl kombine edeyim diye sürekli düşünüyorum. Telefonda Lumia 920 aldım haber okuma, sosyal ağ, resim paylaşım, bankacılık vb. işlemleri rahat hallediyorum o yüzden tableti daha çok internette gezinmek, not tutabilmek ve video izleyebilmek için, ultrabooku'da geliştirme yapabilmek, arada da oyun oynayabilmek için istiyorum. Bunları tek bir tablet veya ultrabook ile yapamayız zaten. Convertible'larda bence henüz o aşamaya gelemedi Lenovo Helix gibi seçenekler var ama onlarında hala kronik sorunları var (pil süresi, fan sesi gibi). Bunun için 1-2 ay sonra Haswell işlemcilerin tabletler/convertiblelar için çıkmasını bekleyip ya bir adet yeni çıkan 8" kalemli tabletlerden ve bir adet'te haswell işlemcili ultrabooklardan ya da her iki işi de yapabileceğim haswell işlemcili bir convertible'dan almayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exoz -- 11 Temmuz 2013; 16:12:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutkeskin12

    Yani hocam,

    alacaksan Surface Pro tavsiye ederim size tabii ki.. Açıkcası windows mu ios mu dersen ben ios derim çünkü windows bana karışık geliyor, alışamadım bir türlü menüsüne Lumia' dan sonra gittim Iphone' a döndüm tekrardan ama şuda var ben sıkıldım yenilik peşindeyim diyorsan Windows' a geç çünkü yeni çıkan Notebooklar bile Windows 8 ile beraber geliyor, ayak uydurmak lazım.

    Windows 8 or IOS, make your choice :))

    Çok ikilemde kaldım hocam.Dediğim gibi ios'dan zaten sıkıldım ayrıca ios 7 de ayrı bi fiyasko.Çok arada kaldım.İşin garibi arada kalıyorum ama ikisi hakkında da bilgim sınırlı.
  • exoz E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben oyun falan için istemiyorum tableti.Üniversiteye başladığımda rahat işlerimi halledeyim internet-video vs olsun diye istiyorum.Oyun falan istemiyorum zaten ps4'ü bekliyorum bilgisayarda oyun sarmıyor artık.Bunları düşününce ultrabook fazla kaçar bana zaten taşıma olarak tablet de tam benlik gibi.Ancak dediğim gibi çözemedim olayı.İnceleme videoları izledim çok hoş duruyor windows surface pro'idi sanırım izlediğim.Bu forumda konusu da vardı sanırım burdan izlemiştim.Nasıl yapsam bilemedim :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiibaTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutkeskin12

    Yani hocam,

    alacaksan Surface Pro tavsiye ederim size tabii ki.. Açıkcası windows mu ios mu dersen ben ios derim çünkü windows bana karışık geliyor, alışamadım bir türlü menüsüne Lumia' dan sonra gittim Iphone' a döndüm tekrardan ama şuda var ben sıkıldım yenilik peşindeyim diyorsan Windows' a geç çünkü yeni çıkan Notebooklar bile Windows 8 ile beraber geliyor, ayak uydurmak lazım.

    Windows 8 or IOS, make your choice :))

    Çok ikilemde kaldım hocam.Dediğim gibi ios'dan zaten sıkıldım ayrıca ios 7 de ayrı bi fiyasko.Çok arada kaldım.İşin garibi arada kalıyorum ama ikisi hakkında da bilgim sınırlı.

    IOS' dan sıkıldım diyorsan hocam hiiç arada falan kalma Windows seni bekler. Gidersin Ipad alırsın 2 gün sonra keşke almasaydım dersin çünkü daha önce kullandın az çok arayüzü biliyorsun neler yapabileceğini biliyorsun ama Windows senin için farklı bir deneyim olur...




  • Hocam ama ios'u ipadde kullanmadım iphoneda kullandım.Tam olarak ne yapabilirim ne yapamam bilmiyorum sadece store avantajını biliyorum. Dediğim gibi zaten tabletlere de uzak kalınca son zamanlarda iyice gitti kafa. Ancak Windows tabletler çok hoşuma gitti ama işte mesela ipadde yapabileceklerimi Windows tabletlerde de yapabilecek miyim. Zaten Windowsun store olayı ayrı Bi karışık orayı hiç anlamadım :D uygulama kıtlığı Windows phonedaki gibi orda da çekilir mi falan diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiibaTR

    Hocam ama ios'u ipadde kullanmadım iphoneda kullandım.Tam olarak ne yapabilirim ne yapamam bilmiyorum sadece store avantajını biliyorum. Dediğim gibi zaten tabletlere de uzak kalınca son zamanlarda iyice gitti kafa. Ancak Windows tabletler çok hoşuma gitti ama işte mesela ipadde yapabileceklerimi Windows tabletlerde de yapabilecek miyim. Zaten Windowsun store olayı ayrı Bi karışık orayı hiç anlamadım :D uygulama kıtlığı Windows phonedaki gibi orda da çekilir mi falan diye düşünüyorum

    İphonedaki app store dan bir farki yok ipaddekinin, iphonedanda ekran islemci ekran boyutu disinda pek bir farki yok ipadin. Windows al degisiklik olsun hocam bu urunlere destek vericekler daha da. Sen zaten iphone kullandin ipad iki gun sonra siradan gelmeye baslayacak sana..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahmut-Keskin -- 12 Temmuz 2013; 20:26:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutkeskin12

    quote:

    Orijinalden alıntı: DiibaTR

    Hocam ama ios'u ipadde kullanmadım iphoneda kullandım.Tam olarak ne yapabilirim ne yapamam bilmiyorum sadece store avantajını biliyorum. Dediğim gibi zaten tabletlere de uzak kalınca son zamanlarda iyice gitti kafa. Ancak Windows tabletler çok hoşuma gitti ama işte mesela ipadde yapabileceklerimi Windows tabletlerde de yapabilecek miyim. Zaten Windowsun store olayı ayrı Bi karışık orayı hiç anlamadım :D uygulama kıtlığı Windows phonedaki gibi orda da çekilir mi falan diye düşünüyorum

    İphonedaki app store dan bir farki yok ipaddekinin, iphonedanda ekran islemci ekran boyutu disinda pek bir farki yok ipadin. Windows al degisiklik olsun hocam bu urunlere destek vericekler daha da. Sen zaten iphone kullandin ipad iki gun sonra siradan gelmeye baslayacak sana..

    Hocam belli sürelerde geçti elime ipad.Store'u falan biliyorum yani fazlasıyla.Benim merak ettiğim windowsda yapabilip ipadde yapamayacağım neler var.Ayrıca bu windowsun store olayı sorun çıkarabilir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiibaTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutkeskin12

    quote:

    Orijinalden alıntı: DiibaTR

    Hocam ama ios'u ipadde kullanmadım iphoneda kullandım.Tam olarak ne yapabilirim ne yapamam bilmiyorum sadece store avantajını biliyorum. Dediğim gibi zaten tabletlere de uzak kalınca son zamanlarda iyice gitti kafa. Ancak Windows tabletler çok hoşuma gitti ama işte mesela ipadde yapabileceklerimi Windows tabletlerde de yapabilecek miyim. Zaten Windowsun store olayı ayrı Bi karışık orayı hiç anlamadım :D uygulama kıtlığı Windows phonedaki gibi orda da çekilir mi falan diye düşünüyorum

    İphonedaki app store dan bir farki yok ipaddekinin, iphonedanda ekran islemci ekran boyutu disinda pek bir farki yok ipadin. Windows al degisiklik olsun hocam bu urunlere destek vericekler daha da. Sen zaten iphone kullandin ipad iki gun sonra siradan gelmeye baslayacak sana..

    Hocam belli sürelerde geçti elime ipad.Store'u falan biliyorum yani fazlasıyla.Benim merak ettiğim windowsda yapabilip ipadde yapamayacağım neler var.Ayrıca bu windowsun store olayı sorun çıkarabilir mi?

    Bence iyice karıştırmışsınız. Fakat ortada bir karışıklık yok. Windows tablet ile ipad çok kıyaslama. Windows rt ile ipad kıyaslanabilir. Windows tablet ile yapabileceklerinizin herhangi bir sınırı yok. Çünkü Windows tablet notebook ile aynı şeydir. Yada masaüstü ile. Harici disk bağla harici tv kartı bağla Office kur. Hatta itunes kur ipad ine yazılım at dosya yükle. Ben size Acer w510 tavsiye ederim. 1000 lira gibi bir fiyatla hem tablet hem de notebook ihtiyacını karşılarsın. Hatta bir monitör klavye seti alırsan masaüstü de olur.

    benim tavsiyem kesinlikle Windows tablet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için şimdi kaptım olayı sanırsam.
    Windows rt ile wp8'in işletim sistemi aynı sanırım? Aynı şeyler yükleniyor falan.
    Normal windows tabletlerin de bilgisayardan hiç bir farkı yok tamamdır.Verdiğiniz itunes örneği çok acıklayıcı oldu cidden sağolun
    Peki sormak istediğim bu tabletler arasında özellik olayları var.İşte birinin rami fazla birinin osu fazla busu fazla.Sonuçta ipad aldığınız zaman hep aynı sadece OS güncelleniyor.Önerdiğiniz tableti incelemiştim.Peki bu genel öğrenci işleri için yeterli olur mu?
    Bir de sizden şu 'Pro' olayını açıklamanızı istesem.Örneklendirmeniz çok iyidi o tarz bişey yapabilirseniz anlarım gibi :D
    Mesela pro için nokianın tabletini beklememi önerdi bir arkadaş özelden.Ancak pronun fiyatlarına baktım aşırı pahalı.Şimdi o acerle pronun ne farkı var ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droya -- 14 Temmuz 2013; 16:47:27 >




  • Bilinmesi gereken şu. Pro dediğimiz bilgisayarlarda kullandığımız Windows. Yani Windows 7 bin devamı olan.

    Hangi tablet konusuna gelirsek. Oyun oynanmayacak ise hepsi iş görür. Office 2013 kullanabileceğin, internet Explorer ile tam internet deneyimi, Windows rt oyunları. Windows rt oyunları gerçekten güzel. Daha iyi bir şeyler istersen Acer w700 tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.