Şimdi Ara

Gelecekte, elektrikli Mercedes'ler içten yanmalı modellere benzeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gelecekte, elektrikli Mercedes'ler içten yanmalı modellere benzeyecek
    Mercedes-Benz'in elektrikli araçlarının tasarımı klasik Mercedes tasarımının dışında, yuvarlak ve "yumurta" şeklinde olduğu için eleştiriliyor. Bu eleştirilerin farkında olan firma, gelecekte içten yanmalı muadillerine benzer tasarımlar ortaya koymayı planlıyor.



    "Elektrikli olduğu belli olsun diye farklı tasarladık"



    Mercedes'in dış tasarım sorumlusu Robert Lesnik, markanın elektrikli serisi EQ'nun ilk neslini, müşterilerini elektrikli araçlarla tanıştırdıkları için radikal biçimde farklı tasarladıklarını açıkladı. Lesnik, insanlar elektrikli araçlara alıştığı için gelecekte bu ayrımın ortadan kalkacağını belirtiyor. 



    2024 Pekin Otomobil Fuarı'nda Autocar'a konuşan Lesnik, "Farklı bir şey yapmak istedik ve başardık. Ancak her zaman şunu söyledik, belirli bir süre yola ne kadar çok bakarsanız, her şey o kadar benzer hale gelir."



    Ayrıca Bkz.Renault 4 elektrikli olarak yeniden doğuyor: İşte muhtemel tasarımı



    Tasarımcı, Mercedes'in elektrikli araçlarının dönüşüm aşamasından geçtiğini ve Mercedes EQE ve E-Serisi gibi benzer boyutlu modellerin tasarım açısından birbirine benzeyeceğini söyledi. Bu, aynı tasarımı paylaşan içten yanmalı 5 Serisi ve elektrikli i5 gibi BMW'nin izlediği stratejiye benziyor.



    Lesnik, elektrikli otomobillerin gelecekte birbirine benzer hale gelme tehlikesi taşıdığını söyledi. Bu nedenle, markayla ilgili ayırt edici tasarım öğelerini ön plana çıkarmak istediklerini belirtti: "Mercedes olarak diğer markalardan daha fazla sayıda dört ikonik ızgaramız var. Bunları kullanmamız gerekiyor.” Değişikliklere rağmen yeni nesil elektrikli Mercedes'ler, verimliliğe ve aerodinamik özelliklere yer vermeye devam edecek. 



    Değişim başladı



    Alman üretici hali hazırda değişime başladı. Amiral gemisi EQS'in 2024 modelinde ön ızgarayı geleneksel Mercedes ızgarasına benzeten ve otomobilin burnuna Mercedes yıldızını ekleyen firma geleneksel tasarımına dönmeye başladı.



    Gelecekte, elektrikli Mercedes'ler içten yanmalı modellere benzeyecek
    Aynı bağlamda, tamamen elektrikli Mercedes-Benz G580 EQ, güncellenen G-Serisi serisinin geri kalanıyla neredeyse aynı görünüyor. Tasarımcılar, insanların araca 20 metre mesafeden baktıklarında kullanılan yakıt türleri arasındaki farkı anlayamamasını hedeflediler.



    Gelecekte, elektrikli Mercedes'ler içten yanmalı modellere benzeyecek
    Mercedes'in geçen yıl sergilediği CLA konsept aracı, markanın gelecekteki elektrikli araçlarının neye benzeyeceğini göstermesi açısından önemli. Dört kapılı coupe, yumurta şeklindeki mevcut EQ serisinin daha çekici bir tasarıma evrileceğini gösteriyor. 



     




    Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/mercedes-gives-upcoming-evs-traditional-look







  • quote:

    "Elektrikli olduğu belli olsun diye farklı tasarladık"

    Şair ne güzel demiş; "Aferin iyi böcek yedin."
  • Tasarımları güzeldi ya bence. Ama çok farklı olmalarına gerek yok gerçekten.
  • İçten yanmalı tasarımları, elektriklilerden katbekat daha iyi.
  • “Farklı birşey yapmak istedik ve başardık”

    Aww, işten atmasalar bari duyguselinin, kuyruğu dik tutmaya çalışan tasviriyle kendisini tebrik eder, herkesi supersport motorsiklet kullanıcısı sanması sebebiyle daha da görüşmemek üzere diyerek adadan uğurluyoruz.

    Motorcular yıllardır diyor, her motor birbirine benzedi falan diye ama hızlı gittiğinden aerodinamiden vesaire ses çıkaran yok, elde kaldı tek far bir onunla oynayıp duruyor firmalar. Bu da sanmış ki dayarız aynısını menzil kazanırız birşey demezler. Adam mersedes markasına ve potansiyel yahut geçmiş müşteri portföyüne bakmadan rüzgarın gittiği yönde çizmiş etmiş.

    Bazen insan gerçekten hayret ediyor.
  • Şu kırmızı güzelmiş keşke benim olsa
  • Yıllardır batılı otomotiv devlerinde eğer bir elektrikli araba geliştirilecekse çirkin olmalı diye bir anlayış vardı. Tesla bunu kıran ilk şirket oldu. Şuan Hyundai Byd falan havalı güzüken elektrikli araçlara sahipler ama Mercedes eski çirkin olmalı anlayışını ısrarla devam ettiriyor
  • Yumurta kasa tasarımı herhalde Mercedes’in düştüğü en dip nokta oldu.
  • Bu bir strateji mi bilmiyorum. İlk modelleri böyle tasarlayıp, daha sonra daha iyi tasarımlı modeller üretip sonra onları satmak istemiş olabilirler. Bence isimlendirmesi de kötü olmuş. Aynı hatayı Volkswagen da yapıyor.

    Klasik modelleri öldürmek yerine modelin elektrikli versiyonunu üret ve satışa sun daha iyi bir strateji olurdu.
  • En iyisi ve en doğrusunu yapıyor Mercedes
  • Eğer Mercedes, elektrikli arabalara ağırlık verir ve o konuda pazarın lideri olmaya çalışırsa ben onun kafasına edeyim..Elektrikli arabaların sonu fosss! Hybrid ve Hidrojen yakıtlı araçlar için bir şey demiyorum ama elektriklilerin sonu hüsran..

    Malum ilahlar yine kurban istiyor..??????..

    Kurban da YENİ GELİNİN ŞEYE SALDIRDIĞI GİBİ, her yeniliğe saldıran, geri zekâlı tüketici kitlesi..
  • Radikal değişiklik yapmayan bmw'den tokadı yediler bu sefer. S serisi satışları BMW 7'nin arkasında kaldı. Yusyuvarlak makam arabası olmadı, beğenilmedi.
  • Farkında olmaları güzel

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.