Şimdi Ara

Geçmişten Bugüne Ultima Online

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben UO'yu ilk defa TAR serverında tanıdım. (The Alter Realm)

    Sonra Nebula'ya geçtim, oradan Dark Venue, son olarak da ABCUO'da oynadım.

    Aralarda farklı serverlarda da kısa süre oynadım ama üstte söylediğim bu dördü benim için en güzel olanlarıydı.

    TAR'da newbie'liği üstümden attım, minoc madende panther kesmek en büyük işimdi.

    Nebula'da magery 80 etmiştim ama kas kas gitmiyodu, ne oldu bilmiyorum bıraktım.

    Dark Venue'da Fistandantilus karakteriyle nam saldım, sonra staff'e girdim, çok kişiyi jail'e gönderince, kavga edip ayrıldım.

    Son olarak ABCUO'da ultima'nın artık suyunu çıkardım. Yapmadığım şey, girmediğim yer kalmadı, kasmadığım skill, oynamadığım rp kalmadı. Harikaydı.

    İlk UO ile tanışmamın üzerinden tam olarak 14 yıl geçti sanırım.

    Sizden de oynadığınız serverları ve güzel anılarınızı yazmanızı istiyorum.

    Yine de çok iyi, keyifli bir server olursa eski günler hatırına denemek isterim...







  • burak5000 B kullanıcısına yanıt
    Benim yaşım 26,ben bu oyuna başladığımda ilkokul 5.sınıfa gidiyordum.. Ve Kolayoyunun sunucusu vardı ilk orda başlamıştım,dagger ile eagle kesip Fencing kasıyordum (farkında olmadan) ilk başladığım sunucu oydu.
    Sonrasında ise Nebula ile tanıştım,Quann oyuncusuydum Nuitariler vardı ozamanlar,onlarla tanışmıştım Zeboim Nuitari vardı içlerinde çok iyi biriydi unutmam hiç,oyun içinde çok güzel RP yapıyorduk Mage/Lockpicker karakterim vardı Zindanlarda kasalar açıp,kasadan çıkan yaratıkları öldürüyordum,güzel itemleri çıkıyordu ve ticaretini yapıyordum,sonra tekrar Fencing olan Warrior bir karakter oluşturmuştum,fakat sonradan oyun yavaş yavaş mahvolmaya başlamıştı. Injectionlar,Dupe olayları,kapanıp açılmalar,Magerobe ların silinmesi falan çok saçmaladılar ve Nebulayıda bıraktım.
    Sonra Arqas adında bir sunucu buldu arkadaşlarım,oyunun Paperdolları falan değişik,itemlerin görünüşleri farklıydı..Orda oynadık,ordada Pure Mage olmuştum,çok zevkliydi,sonradan odan mahvolmuştu,editler çıkmıştı ortaya.
    İyicene bilgilendikten sonra,kendim script yazmaya falan başlamıştım ondan sonra Exile Uo vardı,Ownerı Hasan abi vardı onunla tanışmıştım ve beni Developer olarak almıştı sunucuya,fikirlerime çok önem verirdi,ordada 2-3 ay görev yaptıktan sonra oyunu bıraktım..
    Bırakamamıştım 1 ay sonra tekrar başladım =) bu sefer Ovedron adında Orta dünya haritalı inanılmaz bir sunucuda oynuyordum,Roleplay harikaydı,harita farklıydı Sosaria değildi ve herşeyi tekrardan keşfetmek çok harikaydı,sonra sunucuya saldırmışlardı sanırım,ve geri toplayamadılar.. Hiç PVP sunucularına girip asla bianda 8x olup,savaşma meraklısı olamadım.. ilkokul 5.sınıfta başladım fakat FRP yi okadar severdimki,oyun içinde karaktere bürünmek o küçük yaşımda bile inanılmaz haz veriyordu,RP yapmayı çok seviyordum..
    Sonrasında garip garip sunucularada girdim,girmedim değil (Powerplay olan sunucular) isimlerini hatırlamıyorum bazılarının,arkadaşlarımın GM olduğu sunucu vardı mesela Imaginary Uo diye,o iğrenç sunucuda bile onların hatrı için oynardım,oyundaki kişiler okadar karaktersiz olmalarına rağmen yinede RP yapmaya çalışıyordum ama çok yanlızdım =) .
    Arıyorum bazen o eski günleri,şimdi Ultimaya girsem PH açık,abidik kubidik renkli binekler,saçma diyalogları olan kişiler,edit yapan ufak yaşlı,kişiliksiz Yetkili kadrosu falan vardır eminim.

    Ultima Online üstüne Online oyun yoktu,oynarken bukadar haz veren başka bir oyun olmadı benim için,resmen bilgisayar başına seni kilitliyordu seni =)
    2008 zamanlarında bile insanlar ''PH yok mu yaa,üfff,ne 7x sunucu mu? Rare robe yokmu? '' falan triplerine girip Pure RP olan sunuculara hiçbir zaman destek olmuyorlardı,Ülkemizde ozamanlarda başladı çöküş zaten bu oyun. Teknolojinin ve hereve gelen Intenretin verdiği olanaklar doğrultusunda,yeni nesil mahvetti bu oyunu.. Ben dediğim gibi bu oyunu oynarken ilkokul 5.sınıfa gidiyordum,fakat bizim Jenerasyonun çoçukları bir oyunu oynarken,gerek sokakta,gerekse parklarda kuralına göre oynardı,mızıkçılık yapmazdı hiç.
    Benim gibi birçok mahalle arkadaşım aynı anda başladı Ultimaya,oynarken 1 gram karaktersizlik yapmazdı hiçbiri,oyunun o dönemi tamami ile öyleydi arkadaşlar çok ciddi diyorum..

    Güzel eski günler =) ..




  • Geçtiğimiz hafta OSI'den 14 günlük ücretsiz deneme hesabı açıp oyuna girdim. Ve en fazla oyunculu sunucuyu sıralayarak OSI Europe serverına bağlandım.

    En fazla sunucu dediği oyunda 25 tane online vardı. Ertesi gün say 21-22 civarıydı, sonra ki gün 26 gördüm. Aşırı azalmış.

    Buna rağmen beni young olarak görenler bana yardım ettiler, lrc ve luck setler dizdiler, blessed artifact'ler verdiler, biraz para istedim, adamın teki 200K çek verdi. Daha bir günde kral ettiler yani. Altı ay içinde elde edebileceğim malzemeleri bir günde verdiler :)

    Adamlar çok iyi, çok yardımseverler hem de aşırı iyiler ama oyuncu sayısı gerçekten çok azalmış. Ben OSI'de en az 200 kişi vardır diyordum ama brit bank'ta bile bir kişi bile göremedim günlerdir. Üzücü bir durum...

    Ve hala OSI'nin ücretli olması da ayrı bir durum. Player olmayan bir yere dönüşmüş olan OSI serverları'nın bir an önce ücretsize geçmesi gerekiyor. Başka şekilde oyunu diriltmesi gerekiyor.




  • burak5000 B kullanıcısına yanıt
    OSI'nin bu durumda olması gerçekten çok üzücü.. Bu oyunun bu durumda olması çok üzücü daha doğrusu ..

    Amahttp://www.worldofsosaria.com/ var mesela burda online sayısı inanılmaz gözüküyor.. Fakat hem Runuo,hem PP hemde Böyle janjanlı atlar,herkezin abidik kubidik eşyalara sahip olduğu sunuculara girmeyi haz etmiyorum.
  • Size Dark Venue'da olan bir anımı anlatayım.

    Ben Fistandantilus olarak magery kasıyorum, brit mezardayım, kendime veya başkasına veya iskeletlere kal vas flam atıyorum, magery 80'i geçmiş durumda.

    Bir arkadaş var, adı Proxy Gryphon, o da taming kasıyor ve en sevdiği hayvanı tame etmiş, getirmiş ve bizlere gösteriyor.
    Gösterdiği hayvan Silver Steed. Gerçekten görüntüsü muhteşem.

    Attan inmiş, all stay demiş ve atını bizlere gösteriyor. Bana da diyor, bak nasıl da güzel. Evet, gerçekten çok güzel.

    Ve ben o silver steed'i güzel olduğu kadar da güçlü sanıyordum. Ben yine atın yanında magery kasarken, ata kal vas flam atayım dedim, bakalım gücünün yüzde kaçı gidecek dedim. Ben nereden bileyim atın öleceğini!? Tek kal vas flam'la at yattı yere. Arkadaş şokta, ben şokta, arkadaşın bulunduğu internet cafe tümden şokta...

    Bilerek yaptım sandı tabi ilk başta, çok tartıştık, neredeyse kavga edecez. Arkadaştan özür diledim, baya darıldı, realde buluştuk, konuştuk, sonra ona 150K verdim, atı satın almış gibi falan oldum.

    Daha sonra baya iyi arkadaş olmuştuk kendisiyle. Kendisi bunu okuyorsa, bilerek yapmadığımı bir kere daha söylemek isterim kendisine... :)

    Ve bu anıdan sonra ne oldu biliyor musunuz? Hiçbir serverda silver steed'im olmadı, ne kadar uğraşırsam uğraşayım hiç tame edemedim, hep bir aksilik çıktı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak5000 -- 11 Ağustos 2014; 13:52:50 >




  • Size ABC UO'da olan birkaç anımdan daha kısa kısa bahsedeyim.

    Bu serverda üç arkadaş takılırdık. Ben Fistandantilus, yanımda Lothar Twilight ve Azkaban Jail. Bu üçlü olarak pkları keser, dark father kasardık.

    Bir kere serverda begging skillini öğretecek vendor bulamayınca arkadaş page atmıştı. 300 gp versem, skilimi 30 yapar mısınız diye. Herhangi bir zararı olmadığından GM bunu kabul etmiş ve yanımıza gelmişti. Arkadaşa begging skilini verdi, oldu mu falan derken, aniden arkadaş kaçmaya başladı. Sonra neyse GM gitti ve ben arkadaşı bulup, arkadaşa hayırdır nereye kaçıyorsun diye sorduğumda, arkadaş GM'in yanlışlıkla begging skilini 30 değil 300 yaptığını söyledi. Meğer bu yüzden kaçıyormuş. Serverda skill cap olmadığından arkadaş paşa gibi Legendary Beggar olarak dolaşmaya başladı. Tabi bu kısa zamanda farkedildi ve skilini 30'a geri çektiler. Çok gülmüştük bu duruma...

    Bir kere de dark father'dan artifact düşüremeyen arkadaşa fishing kasmasını söylemiştik, denizden artifact çıkıyor diye kandırmıştık, adam sos şişelerinden topladığı hazineleri satarak, sattığı parayla da artifact satın alarak bizden zengin duruma gelmişti...

    Bir kere de Lothar'la beraber bir japon guildine üye olmuştuk. Adam çok fena rp yapıyordu, üyeler falan tam rp'ci, manyak tiplerdi. Ama pvpleri yoktu ve itemları iyi değildi. Bu guildde biraz vakit geçirdik ve haliyle sıkıldık. Sonra nereden çıktı bilmiyorum, bir guild toplantısında, başladık Lothar'la beraber adamları kesmeye. Bütün guild halkını, toplam 15-20 kişiyi kestik. Adamların evi bir adada, öldükten sonra stuck'la ana şehire gidiyorlar, reslenip geliyorlar, tekrar kesiyoruz. Guild sahibi kendi evinden bizi banlayamadı. Ta neden sonra evine nasıl girdiyse, bize ban çekti de bizden kurtuldu. Biz nasıl gülüyoruz ama gülmekten ölecez... :)

    Bir de bu serverda ayrı bir hesapta thief char'ım vardı. Kendim biriyle pazarlık eder, diğeriyle hide olup, ondan çalardım. Bunu farkeden bir GM, bana ip ban vermişti de sonra adama stealing de bir skilldir maili yazdım da salak GM ban'ı kaldırdıydı...

    En sonunda ise herkes gittiğinde bütün eşyalarımı Sinai adında bir arkadaşa vererek karakterimi silmiştim...




  • Bir keresinde de Dark Venue'da staff iken şöyle bir anım oldu;

    Ben ve staff'ten başka bir arkadaş online'ız. İkimizde counselor'uz, yani yetkilerimiz kısıtlı.

    Dedik ki quest düzenleyelim. Broadcast geçemiyoruz, biz de herkese teker teker mesaj gönderdik. Brit köprüde 10 dakika sonra quest başlıyor diye.

    Brit köprüde ne yapacağız daha bilmiyoruz bile. Sonra düşündük yetkimize göre ne yapabiliriz diye, gittik Destard'a, oradan dragonları, drake'leri brit köprüye summon ediyoruz. Destard'ı boşalttık brit köprüye. Ama dragonlar drake'ler tabi rahat durmuyor, oyuncular guard zone'da bekliyor, yaratıklar içeri giriyor, guardlar dragonları öldürüyor, cesetleri yok oluyor.

    Oyuncular şaşkın, biz şaşkın, bu mu quest diyorlar, biz de yetkimize göre ancak bu diyoruz :) Kısacası elimize yüzümüze bulaştırdık.

    Yetmedi, birkaç dakika sonra bütün oyuncuları tek tek deceit'in 5.katına çektik, bir grup orada neira başlatmışlardı, güyya hepsini oraya alınca neirayı keseceklerdi. Tabi biz ayırım yapmadan herkesi çektik oraya ve çektiklerimizin arasında blacksmithler, minerlar, cooklar, tailorlar var, doğal olarak hepsi öldü gitti. Bize çok kızmışlardı :)

    Yine staff iken, daha doğrusu staff’likten çıktıktan sonra Dark Venue’nun forumuna girerdim, sadece staff’in okuduğu bölüme giriş yetkim halen vardı, bende girer okur, sonra oyuna yeni alınan Thunder adlı counselor’ü deli etmek için foruma yazar dururdum. Thunder’a laf sokar, sadece onun anlayacağı şekilde yazılar yazar adamı sinir ederdim. Sonradan öğrendim, adam çok fena kafayı takmışmış bana, görse dövecekmiş yani o kadar… Sağ olsun Antimon vardı da GM, beni hep desteklerdi…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak5000 -- 13 Ağustos 2014; 8:55:58 >




  • Bir de ilk oynadığım TAR server’ında yaptığım eşekliklerden bahsedeyim. Sphere sunucusuydu ve bug kaynıyordu. Boş spellbook alıp, full diye satar milleti keklerdim. Sonra şehir dışında bana saldırırlardı. Bu sayede iyi para toplamıştım ve tabi yanında da kötü ün.

    Bu server’da başıma gelen en değişik olay ise, Buc’s Den’de vendorun önünde artık nasıl bir bug ise, yerde 65000 küsür tane mum bulmamdı. Bu mumların hepsini vendora sattım ve toplam 1.2M para elde ettim. Tabi eski vendorlar sınırsız alım satım yaptığı için bir çırpıda eşya satmak mümkündü. Ve bu parayı hemen bankaya yerleştireyim derken bir pk peşime takıldı, aşırı lag var ama son anda bank dedim ve parayı sürükledim ve o an öldüm. Kalbim çırpınırken reslenip koşarak bankaya baktığımda şükür ki parayı bankaya koyabildiğimi fark etmiştim… Bu parayla sonra değişik renkte iki tane mustang almıştım ama ikisini de bir gün bile muhafaza edemeden yaratıklara öldürtmüştüm…




  • Bunların dışında Dark Venue gerçekten güzel ve kaliteli bir shard’dı.

    Skill artışı inanılmaz zordu, günde 0,1 veya 0,2 magery artardı. Vay be.

    Jandarma guild’i vardı, oranın baş mage’i bendim. Guild’dekilerin soyadları hep “el turco” idi ama benim ismim uzun olduğundan soyadı alamamıştım. Sansar, Elcapone, Moland, bu arkadaşlar itinayla adam keserdi. Takım çalışmaları harikaydı, böyle bir takım ruhu görmedim. Oyundaki rakip takım ise Kocaeli’nden bir gruptu. Onlar da sağlam kasmışlardı ve takım çalışmaları çok iyiydi. Turco’lar order ise, Kocaeli’ndekiler Chaos’tu. Onlardan bir Rugzo ismini hatırlarım, bir de baş mage’leri Rashka’yı.

    Tabi daha hatırladığım yüzlerce isim var ama hangi birini sayıyım, hangi birini anlatayım…
  • ABC UO hala açık. Öyle abartılı acaip eşyaların olmadığı bir sunucu ise oynamak lazım aslında.
  • ben de bu oyuna 4-5.sınıfa giderken başlamıştım, ilk online rp oyunu idi, ben başladığımda avalon sunucusu vardı, 3d idi o zamanlar, oyun bana sınırsız keşfedilecek mekan ve öğe sunmuştu, mahalle arkadaşlarımızdan bazıları ile beraber oynuyorduk, abim ve bir küçük kardeşim ile beraber 3 ümüz oynadık, koyun kesip onların yünlerinden para toplayıp ilk evimizi aldığımız zamanı hiç unutamıyorum. Oyun çok kalabılıktı o zamanlar, heryerde insanlar vardı, mahalle arkadaşları olarak bir araya gelip kurduğumuz guildimizin toplantılarını skara brae deki bi lonca evinde yapardık... gerçekten o günler çok güzeldi.
  • olympus serverında bilinçli il oynayışım oldu. oyunu abimin SNN serverında oynamasıyla tanıdım. ixir internet ile girer lag ola ola oynardı. unutamadım ben ve internet gelişince yaşımda ilerleyince başladım. sphere serverlarda oynadım sürekli. her serverda farklı bir hikaye yazıp onu oynardım. insanlar ne kadar trollesede sıkılmaz usanmazdım rp yapmaktan. hobbiti izleyince aklıma yeniden geldi bir bakayım dedim. her yüzüklerin efendisi izlediğimde her orta çağ gördüğümde bu oyun gelir aklıma. keşke eski günlerdeki gibi bir server olsa da kaliteli kaliteli oynasak.
  • Şu oyunu bi deniyemedim, orijinal sunucuları Paralı mı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl 2005 falandı sanırım. Avalonda başladım, yaşım da küçük. Hayatımda online oyun görmemişim nasıl heyecanlıyım. Kırmızı karakter görünce kalbim yerinden oynuyor. Sanki onlar oyuncu değil de ölüm makinesiymiş gibi. İtem özellikleri falan hiçbirşey bilmiyorum. Hiç unutmam bir gün Trista Asher nickli biriyle karşılaşmıştım. Bana valorite verite buckler yapmıştı nasıl sevinmiştim. Aynı gün Brit bankada düğünü olmuştu staff eşliğinde. Birde Lunada Lord Bryan ile Nienna Ringeril isimli iki kişi vardı. Nightmare a binerlerdi nasıl özenirdim. Bir kaç yıl önce Bryan ile bir serverda denk geldik bu sefer app olan oydu :P. Birde Kara Pençe vardı. Craftının ismi B.B idi. Guildine girmek istemiştim, Swyi 70 yap öyle alırım demişti. Kasamamıştım tabi :) Bir gün kasabildiğim kadar para kasıp (5-10k büyük paraydı benim için) 120 tailor almıştım. Basınca tailor 120 olucak sanıyordum. Bastım hiçbirşey olmadı. Gülmüştü millet halime :).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • suan 19 yasındayım ilk 7 yasında 2003 yılında basladım okumayı yazmayı zor bılmeme rağmen iskeletorlarda sw fens kasardım ozamanlar arcadia vardı sonra andoriaya geçtik andoriada oyunu daha ıyı anladım andoria kapandıktan sonra xtreme elpida pyramid ve daha hatırlayamadığım serverlarda oynadım o kadar yıl olmasına ragmen hep warrıorum hiç değişmedi en son 2012 de pyramıdde bıraktım sımdıyse andoria acıldığı ıcın tekrar orada baslıycam
  • Nebulada locusta başladıydım. Ama çok ufaktım o zaman abim oynar ben izlerdim genelde. Sonra quann açıldı oraya geçti abim. Her turlu charı kastıydık falan. Benim nebulaya dair hatıralarım daha çok son dönemlerine ait. Noldor guildinin ve vampiress guidlinin muhteşem rpsini hatırlıyom en çok. Acayip özenirdim. Vampiress için özel script yazmışlardı da adamlar vampir olmuştu. Vampir olmak için önce akademia ya girip mezun olmak falan gerekiyordu. Vampir olacak diye taklalar atıyorum. Ben vampir olamadan kapandı server tabi. Revoyla birleşti falan. O dönemler ring of life, Olympos pyramid gibi bir suru serverda oynadım. Hiçbir zaman nebula quann zamanları gibi zevkli olmadı ama oyun. Şimdi nebulanın halini gördükçe içim acıyor evladımı vurmuşlar gibi üzülüyorum yahu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzuun zaman önce mystraworld isimli bir serverde 1 hafta boyunca internet kafede ok atmayı beklemiştim..

    Mezardaydım, elimdede bow vardı ama bir türlü sıkamıyordum. WAR pozisyonunda 1 hafta ateş etmeyi bekledim günde 2 saat boyunca internet kafede.

    Meğer arrow yokmuş...


    56 Swordsmanship kasmıştım yine aynı serverde, bi gate gelmişti ice isle'dan. Geçtim ve kapandı gate. Stuck çekmey ibilmediğim için char orda kaldı. yeni char açmak zorunda kaldım :D


    İlk serverim ilk anılarım,aklıma geldikçe gülerim halime
  • Ne çok vakit geçirdim şu oyunda yaw. Drake dragon kesip lootlamasindan aldigim zevki hiç bi oyunda bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 de lise hazırlıktayken olympos da başladım daha sonra sunucu kapandı ve online saati kadar para ile accleri revolution a aktardılar nebuladaki charlarda aktarıldı falan 1500 saatin üzerinde online saatim vardı 1 bucuk yılın sonunda hatırldağım sonra öss bilmem ne derken bıraktık tabi olympos kapanınca revo açılana kadar arada geçen 1-2 ay sürede 1-2 shardda daha oynadım ama tam hatırlamıyorum imaginary vardı bi tam dupe zamanına denk gelmiştim fln gerçekten online oyunlar içinde en zevk aldığım oyundur şuan lol a takılıyorum ara ara ama şöyle sağlam tayfası olan bi sphere uo sunucusu bulursam neden oynamayım :)
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.