Şimdi Ara

GE62/72 6QC/D/F Kullanıcı Platformu (28.03.16 FW Update Var) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
906
Cevap
23
Favori
24.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • srenkenstein kullanıcısına yanıt
    evet konuyu gördüğümde ban sebebiyle yazamadım :D ilginç (tabi başka konuda görmüştüm üyeyi bu konuda değil)

    touchpad yazılım işini nereden yapabilirim hiç böyle birşey yaşamadığım için bilmiyorum bilgilendirirseniz sevinirim 2 hafta sonra türkiye ye gelicem gider gitmez yapıyım.

    sabırsızlanıyorum kullanmak için.Laptop gerçekten çok güzel bi o kadar fiyatıda allahtan 4491 e aldımda kendimi biraz şanslı hissediyorum tabi elin amerikalısı 1800 e alıyor o ayrı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxim Mokoko -- 11 Ocak 2016; 19:23:56 >




  • Maxim Mokoko M kullanıcısına yanıt
    Pil durumu simgesinin yanındaki oka tıkla. Orda touchpad'e benzer bir simge göreceksin. Onu aç orada olması lazım. Benim yazılım güncellenmiş o yüzden 1e1 aynı olmayabilir hocam.
  • Arkadaşlar ben vatandan internet üstünden almıştım.Cw sorunu vardı biraz panik biriyim.Gittim beğenmedim deyip geri verdim.Servis bişey yok diyosa normali budur demektir ki ben beğenmemiş oluyorum yine.Laptop onun haricinde çok iyidi ama

    Bu sorunun kaynağı Cpu bişeyler dönüyor.2qf 2qc 2qd modellerinde bu yok.Skylake işlemci kaynaklı mı bu sorun acaba

    Asus N551 jw almayı düşünüyorum skylake işlemcili oda ondada aynı şey çıkar mı

    Anakart kaynaklıysa msi msi marka anakart kullanıyor.Asusta kendi laptobunda asus marka anakart kullanıyordur.Anakart kaynaklıysa yaşamam diye düşünüyorum.Ama cpu kaynaklıysa ondada çıkabilir.

    Ne düşünüyosunuz başka skylake li laptoplarda da çıkabilir mi ?
  • Benchmark testi yaptırdım bende herhangi bir ses duyulmadı. Biraz şanş işi sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SirDeschain S kullanıcısına yanıt
    C enable yapın gaming moduna alın masaüstünde bile ciril ciril ötmesi gerekiyor.Bencmarkta fanlardan duymamış olabilirsiniz.

    Gaminge alınca kontrol edin basa normal moda geri atıyor
  • Okuduğum kadarıyla c-state zaten enable modunda, @WorldPeacePlz benkchmark testinde sesi duyduğunu söyleyince yaptırdım bende haftaya daha detaylı inceleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sa.

    GE62 6QD Modelini kullanıyorum. Tek sorunum sağ üst köşede ışık sızması var siyah arka planda bariz belli olur. c-state kapatında harddisk sesinden başka ses çıkmıyor pcden, yani o sıkıntılı çızırtı sesinden kurtuldum ama c-state kapatında cihazın boşta çektiği güç 90W neresinden çekersek çekelim elimizde kalıyor. Onun haricinde bir sorunum yok olmasında artık, aldığıma pişman olacağım yoksa. BIOS, VBIOS, EC Bütün güncellemeleri tam cihazın. Bu arada cihazı sanalmarketimden aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslovv -- 11 Ocak 2016; 21:34:21 >
  • aslovv kullanıcısına yanıt
    Benimde sağ üstte bir miktar ışık sızması mevcut ama genellikle aydınlık ortamda kullandığım için çok gözüme batmıyor. Görev çubuğunu üstte kullanıyorum ve rengi de siyah. Bakalım hocam şu sesten kurtulma yolu çıksa yeter. Bugün ürünümü MSI'a kaydedip desteğe mesaj attım ama ne derler bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srenkenstein

    Benimde sağ üstte bir miktar ışık sızması mevcut ama genellikle aydınlık ortamda kullandığım için çok gözüme batmıyor. Görev çubuğunu üstte kullanıyorum ve rengi de siyah. Bakalım hocam şu sesten kurtulma yolu çıksa yeter. Bugün ürünümü MSI'a kaydedip desteğe mesaj attım ama ne derler bilmiyorum.

    Evet aydınlık ortam göze çarpmıyor genelde, gece bariz göze çarpıyor siyah arkaplanlarda. Desteğe mesaj atarsan ingilizce at. Fan sorunu için türkçe mesaj atmıştım verdikleri cevap aşağıda. tr.msi üzerinden destek mesajı atmıştım. Birde mesaj attıktan sonra 3 gün içerisinde başka mesaj atamıyorsun.

    quote:

    I'm sorry to say due to the language reason, we can not understand the question completely.
    With the Google translator, the meaning isn't enough for us to make suggestion.
    Please help to express the question in English or you can also contact with the local service center to get a Turkish support.
    Global Warranty Service Locations for the Notebook

    The firmware version you updated is correct and shouldn't have problem, if you didn't do the EC reset after the update, please try to do the EC reset and see if the situation gets improved.

    EC Reset Steps

    Power off the notebook.
    Remove the AC adapter.
    Insert the straighten paper clip to the ec reset hole located at the back side of the notebook.
    Wait for 10 to 15 minutes.
    Connect the AC adapter.
    Power on the system.
    Thank you.
    Best Regards,
    MSI Notebook Technical Application Department



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslovv -- 11 Ocak 2016; 22:22:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maxim Mokoko

    Msı ge72 6qc kullanıcısıyım.

    Benimse bi sorunum var.fareyi taktığımda touchpad in devre dışı kalması gerekmiyor mu?

    Onun dışında ben vatandan aldım orda sistemi kurdu çalışan verdi,bunun haricinde bir şeyi güncellemem gerekiyor mu?

    Laptop çok iyi ama tek sorun bence kasası.Dokunmaya kıyamıyorum anında parmak izi oluyor:)

    Benimde çanta bulmam lazım 17 inç neymiş öyle arkadaş

    Merhaba bende MSI Ge72 6QC kullanıcısıyım.

    Bilgisayara ilk olarak Auslogics Driver Updater programını kurun.Eski sürüm driverleri bulacaktır.Onları güncelleştirin.Yaklaşık 14-15 tane olması lazım:

    BIOS,Firmware ve VBIOS güncellemelerini yapın.Buradan biosgüncellemesinin nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz,firmware ve vbios videodaki gibi yapılmıyor.Aşağıda anlatacağım:

    https://www.youtube.com/watch?v=Ef_BZfhQMCM

    Firmware güncelleştirmesi için:

    İndirdiğiniz dosyada EC_Win dosyasını yönetici olarak çalıştırın.Daha sonra "y" tuluna basın ve enter diyin.Gerisini komut sistemi halleder.

    Vbios güncelleştirmesi için:

    Öncelikle NVIDIA Denetim Masası'nı açın. Sol tarafta "Görüntü ayarlarını önayarla yap" seçeneğine tıklayın. Bu pencere açık kalsın arka tarafta, bizim asıl işimiz burada değil. Bu pencereyi açmamızın nedeni NVIDIA ekran kartını devreye sokmak, çünkü VBIOS güncellemesi yapabilmek için kartın devrede olması gerekiyor.

    İndirdiğiniz klasördeki FVBIOS.BAT dosyasını çalıştırın. Güncelleme için onay istiyor bir aşamada, "y" diyerek onay verin. İşlem tamamdır.

    Windows güncelleştirmelerini yaptıktan sonra Nahimic Profile Music çalışmayabilir.Konunun başında paylaştık.O tarz bir problem alırsanız konudan bakabilirsiniz.

    Cihazınızın reset deliği cihazın taban kısmında.Oraya ataş ucunu sokun,sistem bir anda kapanır.Firmware güncellemesi için gereklidir.

    Touchpad'i kapatmak için pil simgesinin yanındaki ok tuşuna tıklayın.Touchpat simgesine tıklayın.İşaretleme Aygıtı Ayarlarına girin.Oradan gçrsz kl sekmesine tıklayın.Uygulayın ve tamam deyin.Tauchpad pasif duruma geçecektir.

    İz kalması konusu doğrudur.Kasa Mg-Li metal alaşımından yapılıyor.İz kalması doğaldır.Bunun için temizlik losyonları var,teknomarketlerden temin edebilirsiniz.

    17 inç için PLM markanın çantaları var.Ben ondan kullanıyorum.Gayet sağlam.

    Bunun haricinde sorunuz olursa yazın lütfen.Cihazınız hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapısızköylü -- 11 Mart 2016; 11:15:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trakyacus

    Arkadaşlar ben vatandan internet üstünden almıştım.Cw sorunu vardı biraz panik biriyim.Gittim beğenmedim deyip geri verdim.Servis bişey yok diyosa normali budur demektir ki ben beğenmemiş oluyorum yine.Laptop onun haricinde çok iyidi ama

    Bu sorunun kaynağı Cpu bişeyler dönüyor.2qf 2qc 2qd modellerinde bu yok.Skylake işlemci kaynaklı mı bu sorun acaba

    Asus N551 jw almayı düşünüyorum skylake işlemcili oda ondada aynı şey çıkar mı

    Anakart kaynaklıysa msi msi marka anakart kullanıyor.Asusta kendi laptobunda asus marka anakart kullanıyordur.Anakart kaynaklıysa yaşamam diye düşünüyorum.Ama cpu kaynaklıysa ondada çıkabilir.

    Ne düşünüyosunuz başka skylake li laptoplarda da çıkabilir mi ?

    İşlemcilerden kaynaklandığını düşünmüyorum.Problem bobinlerin iyi sarılmamasından kaynaklanıyor.Ekran kartında problem.Yani biraz şans işi.Ayrıca sadece MSI'de değil GTX900 serilerinde görülebiliyor.Yani Asus olsun,MSI olsun farketmiyor.




  • Bilgisayarı aldıktan sonra canımı sıkan bir hikaye daha vardı.Tank gibi cihaz aldık ama ufak problemler vardı.Bu problemler şöyleydi:
    Bazen bilgisayar açıldığında wifi simgesi gözükmüyordu.Wifi simgesi gözükmediğinde Chrome'da açılmıyordu.Bilgisayarı kapatmak istediğimde genellikle bilgisayarın kapanması 5 dakikayı buluyordu.Windows güncelleştirmelerini yaptım,Bios güncellemesini yaptım ve driverleri güncelledim.Problem ortadan kalktı.
  • aslovv kullanıcısına yanıt
    Acelem yok hocam bekliyorum bakalım ama senin için eğer anladılarsa öyle olmaması gerekli diye yazmışlar. Ben de cuma günü yapıcam inşallah önce VBIOS ve EC ardından temiz bir format.

    Mümkünse ingilizce yazın diye uyarı vardı ben de elimden geldiği kadarıyla yazmaya çalıştım.
  • kapısızköylü kullanıcısına yanıt
    hocam cpu sol üstte ge72 de seste sol üstten geliyor kulakla takip yapıp tam noktayı bulabilirsiniz.Ya ordaki cpudan geliyo yada anakarttan gpu sağ tarafta yanlışmıyım

    Bide bu denk gelme meselesi değil gibi herkeste var 1 kişide yok sanırım oda muhtemelen duymuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 12 Ocak 2016; 0:27:58 >
  • Bugün 2 defa aynı mavi ekran hatası aldım canımı sıktı şahsen bu olay birincisi harici diskten dosya kopyalarken oldu ikincisi bilgisayarı kapatırken mavi ekran verdi ve yeniden başladı mavi ekran içeriğinde kernel security check failed diye bir şey yazıyordu ne olduğunu bilen varmı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • szryldrm kullanıcısına yanıt
    Bütün Windows updateleri ardından driverları güncelleyin. Yukarıda yazmış olmam lazım. Daha sonra devam edeceğini sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakyacus kullanıcısına yanıt
    Hocam sesi cihazın sağından ve solundan duyabilirsiniz.Sol tarafından daha net duyulması lazım.Bence problem ana karttan kaynaklı ama ekran kartı diyen de var.Problem bende de var.High Performanceye ve sport moda alınca geliyor fakat sesi duymanız için klavyenin sol tarafına kulağınızı dayamanız lazım.Oturduğunuz yerden duyulmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapısızköylü -- 12 Ocak 2016; 9:32:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapısızköylü kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sağ tarafta ses yoktu bnmkinde. Sağ tarafa kulak dayayımca duyuluyordu ama o ses soldan geliyordu benim kulağa göre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srenkenstein kullanıcısına yanıt
    Driverlarım güncel ama tekrardan mı üstüne kurmam lazım acaba ? Driverlarım zaten sitesindeki son güncel driverlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • szryldrm kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de aynı mavi ekran sorunu vardı auslogics driver updater ile güncelledim düzeldi. O şekilde bir dene.

    Pc de yüklü gelen fazlalık programlar ve ssd için temiz kurulum yapıcam. Hem de Ufak tefek yazılımdan kaynaklı sorunlar var gibi onlar da hallolur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.