Şimdi Ara

Gazlı Ocaklar Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese,
    Gazlı ocaklarla ilgili aklıma takılan genel bir soru var,bilgisi olan arkadaşların görüşünü almak istedim.
    Gazlı ocaklarda ilk yanıştan sonra gaz seviyesi ayarında önce yüksek sonra düşük alev seviyesi bulunmakta. Yani düşük alev kullanacaksak önce mecburen bir anlık da olsa yüksek alev seviyesini de kullanmış oluyoruz. Aynı şekilde kapatırken de bir anlık da olsa yine yüksek alev seviyesinden geçmiş oluyoruz. Bu bir israf kaynağı bence. Neden ilk yanıştan itibaren düşük alev kullanamıyoruz veya neden kapatırken düşük seviyeden sonra direkt olarak tamamen kapalı konuma geçemiyoruz?
    Teşekkürler.



  • Yok mu fikri olan :)
  • monotros M kullanıcısına yanıt
    bir parmak kalınlığında bir mili düşün, bu milin bir ucu musluğun içinde diğer ucu ise elinizle çevirdiğiniz düğmede,

    milin musluk içinde kalan kısmında gaz geçişine uygun delikler mevcut ve siz ateşleme sistemini deveye sokacağınız için mili ilk çevirdiğinizde en büyük gaz gecişi veren delik ilk hamleyle gazı açıyor ve biraz daha çevirirseniz bir sonraki daha küçük olan delik gaz vermeye başlıyor büyük delik kapanıyor, ve siz ilk açtığınızda çakmak ateşleme yapacağı için öncelikle büyük gaz deliğiyle yanıyor ve sonrasında kısığa çevirip tekrar kapatmak istediğinizde anlık bile olsa büyük delikten geçiş olduğu için saniyelikte olsa kapanmadan önce alev büyüyor.
  • Cevabınız için teşekkürler hocam. yalnız ben neden çalışma prensibi böyle, bu bir israf sebebi dedim. mesela neden küçük tüpteki gibi bir sistem yok, reosta benzeri bir sistem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monotros -- 31 Ekim 2014; 14:21:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.