Şimdi Ara

Gazi Üniversitesi Hazırlık Atlama Sınavı %30 (2016 Proficiency Exam)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
8.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gazi'nin hazırlık atlama sınavını merak edenler için aklımda kalan şeyleri yazmaya çalışacağım.
    Sınav iki aşama, geçme notu 59,5+ gibi ayrıntılara girmeyeceğim. Bunlar zaten duyuruda belirtiliyor.

    Önce birinci aşama sınavından bahsedeyim. Cümle tamamlama soruları var.(Yanlış hatırlamıyorsam 5 taneydi.) Boşluğa uygun kelimeyi işaretliyorsunuz. Boşluğa gelecek kelimeyi anlasanız bile karşılığını tam olarak bilmeniz gerekiyor. Yoksa staff/employe gibi iki şık arasında kalırsınız. İki paragraf var. Paragrafların içinde boş bırakılan yerler var. O kısımlar uygun sözcükleri işaretlemeniz gerekiyor. Yaklaşık 20 soru da bu şekilde. 5-10 soru karşılıklı konuşma tamamlama var. Diyalogda boş bırakılan yere uygun cümleyi işaretlemnix gerekiyor. Kaç konuşma tamamlama vardı hatırlamıyorum. 5-10 tane paragrafın akışını bozan cümleyi bulma sorusu var. Sınavın sonlarına doğru metinler ve her metin için cevaplanacak 5 soru var. Soruda verilen cümleye en yakın anlam hangi şıktadır gibi sorular var. Paragrafın ortasına başına veya sonuna gelecek ifadelerle ilgili sorular da yanlış hatırlamıyorsam vardı.
    Sınavın şekli için YDS gibi diyebiliriz. 1.aşamayı çalışmak için çözümlü YDS denemeleri çözebilirsiniz. YDS, Gazi'nin sınavından daha zor. Ancak sınav hakkında bir edinmek istiyorsanız internetteki YDS denemeleri de işinizi görecektir.

    80 soru var. 150 dk veriliyor. İnternetteki sınavın başındakine benzer bir gramer sorusu yoktu. Daha doğrusu aklımda kalan bir gramer sorusu yok. Sınavda gramer sormuyorlar. Soruları anlayıp anlamadığınızı ve kelime bilginizi ölçüyorlar.

    1.aşamadaki metinleri pek anlamayan birinin 2.aşamayı geçmesi çok zor. Özellikle dinleme bölümünü geçme ihtimali çok düşük. 2.Aşamanın birinci oturumunda 5 tane Uygun ifadeyi kullanarak yeniden yazma (rewrite) sorusu vardı. 30 puan. (5*6 puan)
    So ---> if
    many ---> a few
    not enough --->too
    the last time ifadesini içeren bir cümle ---> since
    son cümleyi hatırlayamadım.

    70 puanlık yazma kısmı vardı. E-posta arkadaşınız Kate sizden öneri istiyor. Türkiye'de en çok sevdiğiniz şehri aşağıdaki maddelere göre tanıtın diyordu.
    -Havası nasıl?
    -Şehrin en popüler yerleri neler?
    -Neden bu şehri seviyorsunuz?
    -Bu şehirde ne yapılır?
    -Şehirle ilgili son iki öneriniz ne olurdu vs.
    Yanlış hatırlamıyorsam bir iki madde daha vardı.Onlar şimdi aklıma gelmedi.
    İkinci oturumda ise 20 test sorusu vardı. 4 metin ayrı ayrı dinletildi. Metni dinlerken altındaki 5 test sorusu cevaplanıp optik forma işaretlenecekti. İşaretleme için ek süre verilmiyor. Metinlerin arasında 1 dklık bir müzik çalıyor. Çaldığı süre boyunca işaretleme, kontrol, soruları/şıkları gözden geçirme vs. yapabilirsiniz. İlk metnin sorularını cevaplamak biraz daha kolay. Çünkü kısım bir/kısım iki/kısım üç... deyip sadece o soruyla ilgili paragraf dinletiliyordu. 6.sorudan itibaren dinletilen metinler 5er soruyu kapsamaya başlıyor. Metinlerin kelime düzeyleri aşağı yukarı aynıydı. İkinci aşamada dinletilen metinlerin kelime düzeyi bir miktar daha yukarı olabilir. Tam emin değilim. Sınavda, dinletilen metinler bana gittikçe zorlaşıyor gibi geldi.
    Dinleme metinlerinin hatırladığım konuları şöyle:
    -Bir şehrin trafik sorunu
    -Karate öğretmeninin öğretim süreci ve öğrencilerle ilgili söylediği birkaç şey
    -Sorun çözme üzerine bir konuşma
    Birinin konusunu fazla hatırlayamadım. Metinde bahsi geçen adamın babası bulunduğu bölgenin ilklerinden biriydi. Hayataından bir kesit olabilir. Emin değilim.

    Sınav hakkında söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Sorunuz varsa konu altından sorabilirsiniz.
    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba50 -- 27 Temmuz 2017; 23:47:5 >







  • Hocam sen %30 ingilzicesin sanırım ben 2 aşamayıda atladım %100 ingilzceyim bizim rewrite ile writingler farklıydı 2.aşamada ama 1.aşama işin soru tarzları hemen hemen aynı diyebilirim.Bu arada 1.aşamayı geçiyorsanız korkmayın %99 2.aşamayı geçersiniz kalan çok az oluyor ve daha kolay
  • Ben de yüzde 100dum atladım. 50de 46 gectik 2. Asamadan
    Ilk sinavda iyi kiyim oldu yuzde 100 adina

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende %30 um ve geçtim. listeningde zorlandım. umarım ingilizce derslerde zorlanmam. zorlanırsamda artık idareye gidip hocam beni gölbaşına postalayın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, ben %30 İngilizce bir bölümdeyim. %100'de 48 kişiden 4ü ikinci aşamayı geçememiş. %30'da 153 kişiden 25i ikinci aşamayı geçememiş.
  • Merhaba,

    Ben myp için yapılan (%30 ingilizce) hazırlık muafiyet sınavına gireceğim. Sizce sınav daha mı zor olur? Ayrıca sınavın seviyesini nasıl tanımlarsınız? (upper intermediate, Advanced...)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EceGkcy E kullanıcısına yanıt
    Benim girdiğim sınav Indermediate ile Upper Intermediate arası yada Upper Intermediate olabilir. Emin değilim.
    Sizin sınavınız hakkında ise maalesef bir fikrim yok.
  • Sınav intermediate-upper arasıydı diyebilirim sanırım. İkinci kısımda rewrite 30, writing 70 puan ise listening kaç puandan olusuyor? Yoksa listening ekstra gibi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EceGkcy

    Sınav intermediate-upper arasıydı diyebilirim sanırım. İkinci kısımda rewrite 30, writing 70 puan ise listening kaç puandan olusuyor? Yoksa listening ekstra gibi mi?

    Dinleme(listening) 100 puan. Yeniden yazma(rewite)+ yazma(writing) de 100 puan. İkisinin ortalaması alınıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.