Şimdi Ara

Garmin Nuvi 200 mi Navigo mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ikisi de nerdeyse ayni fiyat (400 ytl civari)

    Siz olsaniz hangisini alirdiniz?



  • 249ytl'ye Garmin nuvi 200...
  • Donanım olarak Navigo Garmin Nuvi 200'den daha iyi diyebilirim. Bende Garmin Nuvi 360T modeli vardı. Onu satıp yerine Navigo aldım. Garmin alırsanız üzerine başka harita ve program yükleyemezsiniz. Navigo ise bu konuda son derece esnek. WM5 tabanlı tüm navigasyon programlarını çalıştırabilirsiniz.
  • Cok tesekkurler Excalibur ve mrtbjk!

    Garmin Satip aldin demen guzel bir cevap zaten. Navigo almaya karar verdim :)

    Garmin 249 nerede - arkadaslarima oneririm en azindan!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi littlebuddha -- 21 Temmuz 2008; 10:36:56 >
  • forumda ankara mediamarkt ta oldugu yazıyordu 249 ytl ye...
  • 249'a ankara media markt'dan aldık ama heralde fiyat 299ytl'ye çıktı. haberiniz olsun...
  • İstanbul'da 450'den aşağı yok (anabayisi ve elektroworld dahil)
  • Ben birkac hafta once Garmin Nuvi 200 aldim. Son derece memnunum. Pozitif yanlari pilinin uzun dayanmasi,cok ama cok kolay kullanimi,kaliteli ve sik goruntusu,haritasinin Basarsoft tarafindan gelmesi.Negatif ozellik olarak sadece satista adaptor verilmemesi, bazende kelime hecemelesi yaparken aramanin uzun surmesi diyebilirim. Acikcasi cihaz uzerine birkac tane navigasyon programi yuklemek cokta onemli degildi benim icin.Sonuc olarak Garmin ve Basarsoft kendilerini kanitlamis firmalar ama secim tabii ki sizin.
  • Excaliburtr yanlışın var donanım olarak Garmin çok iyidir ve kendini kanıtlamış bir markadır.
    Fakat yazılımda çok fazla detaylara inmemişler buna rağmen mevcut yazılım kullanımı çok kolay ve tüm ihtiyaçları basit anlamda görebilecek haldedir. Cihazı bir arkadaşına vereceğin zaman, uzun uzun kullanımını anlatman gerekmez. 5dk da cihazın ustası olur :)

    Bende de Nuvi200 var. Tercihimdeki en büyük etken, uzun yıllardır bu işi yapan bir firma olması ve sorunsuz donanimidir. Yazılım daha sonrada güncellenebilien birşeydir ve garmin ihtiyaç halinde bunu yaparak internete verecektir.

    Son olarak bugun bataryayı sonuna kadar şarj edip, ne kadar süre dayandığına baktım. Arka plan ışığı %20 iken 7.30 saat aralıksız çalıştı. Bu ışığı sonuna kadar kapasakta görüntü yine belirgin oluyor ve tahminimce 9 saat kadar batarya dayanır.

    littlebuddha, bence navigo ve garmin ile ilgili açılmış konuları inceledikten sonra, ihtiyacına göre kararını versen daha verimli olur.




  • cnt arkadaşım,
    Garmin'i beğenmeme sebebim cihazın kötü olmasından dolayı değil. iGO, Tomtom, Sygic gibi programları kullandıktan sonra Garmin çok yavan geliyor.
    Üzerinde yüklü gelen program grafik olarak çok yetersiz. Diğer bir konu ise Garmin'in mevcut gps donanımı ile Navigo'yu kıyasladığımda Navigo Garmin'e göre çok daha hassas çalıştı.
    Navigo ile yaptığım testlerde evin içinden bile gps sinyali alırken Garmin ile bağlanmak mümkün olmadı. Garmin üzerinde 12 kanal gps alıcı varken Navigo'da 20 kanal gps alıcı var. Bu ve benzeri karşılaştırmaları yaptıktan sonra Garmin'i satıp yerine Navigo aldım.
  • Selam,

    Öncelikle bu 20 kanal GPS alıcısı birer kandırma satış politikasıdır bence. Dünya çevresinde 6 sı yedek olmak üzere 24 GPS verisi gönderen uydu vardır. BUnlar düzenli bir şekilde dağılmıştır. Dünyanın şekli ve yeryüzündeki engebeler nedeniyle aynı anda bunların 12 sine bile ulaşmak mümkün değildir.
    Yani bu gereksiz olan fazladan 8 kanal, alıcınız için az da olsa fazladan güç kaybına neden olur, bir işede yaramaz.

    Yazılım kısmı dediğiniz gibi çok sade, adamlar temelde neye ihtiyaç varsa koymuşlar. Ivır zıvır kurcalamalık (bende severim aslında öyle şeyler) özellikler koymamışlar. BUda kullanım kolaylığını ön plana çıkartarak, satışlarını arttırmak içindir. Yoksa Garmin gibi Amerikada lider sayılabilecek (tomtom ile çekişiyor) bir firma için, yazılımdaki böyle ek özellikleri yapmak zor olmasa gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.