Şimdi Ara

# Futbol bölümü Uyarı sisteminde değişiklik # (7 Ocak 2013'te devreye girecek ! ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
3.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Futbol bölümünde eğer cep telefonu onayı zorunluluğu yoksa getirilsin fake üyelerin önüne geçebiliriz böylece.
  • Öncelikle şu fake üyelikleri engelleyin.Örn. 50 mesajı olmayan yazmasın buraya.

    Birde ceza yöntemi için sadece mesaj yazma engeli değilde bölüme hiç girememe gibi birşey olursa daha caydırıcı olur.
  • @Güven, çok güzel düşünmüşsünüz ancak bunun takibini nasıl sağlayacaksınız. Uzun bir süre bende başka bir sitede yöneticilik yaptım, tecrübeyle sabittir, takibi gerçekten de zor olacak. Bu cezaları manuel değil de sistem kendi otomatik atacak derseniz, amenna.

    Bir de katlanan cezaların bir üst limiti olmalı, bunu da aşan üyenin süresiz cezalandırılması gerekir.
    15-30-60-Süresiz gibi...

    Son olarak, ilk mesajınızda yazdığınız katlama sayılarında bir yanlışlık var, şöyle ki:
    15-30-60-90-120 demişsiniz,
    Doğrusu;
    15-30-60-120-240 olmalı.

    Saygılarımla
    Keyifli forumlar..
  • Sistem güzel olmuş bence, umarım işleyişi de faydalı olur.

    Bu arada konuda BJK'li bazı arkadaşlar GS'li trollerden dert yanmış (benim de bazı konular dikkatimi çekiyor, haksız değilsiniz) ama o trollerin aynısı sizin bölümde de var.

    Sırf karşıdakini eleştirmekle olmaz bu iş, onlara karşı tutumunuzu da değiştirin derim.
  • Sn. Moderatörler,

    Allah aşkına önce hakaret eden üyelere ceza vermeyi öğrenin. 3 gündür neredeyse tüm yöneticilere şikayet mesajı yolladım, adamın hakaret içerikli mesajları silindi, ama en ufak bir ceza verilmedi. Gerçekten bu forumda FB'lilerin ayrıcalığı var. Hakaret ettikleri halde ceza almamaları en büyük kanıtı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güven

    Merhabalar,

    Uzun vadede sıkça artan provoke edici yorumlar sebebiyle yönetim olarak bir dizi önlem almak durumunda kaldık.

    Taraftara özel forumlardaki uyarıları biliyorsunuz. Şu konudaki kurallardan madde 7 kuralının uygulanış biçimde değişikliğe gidiyoruz.

    Madde 7 : Futbol sporunun doğası gereği rakip takım taraftarları arasında atışmalar, sataşmalar olabilir. Her mesajı tahrik unsuru olarak görmemek ve kavgaya zemin oluşturmamak, konulara ve mesajlara yazana göre değil mesajın içeriğine göre yaklaşmak, yorum yapmak Donanım Haber futbol bölümünde bulunmanın bir gereğidir. Bu kuralın suistimal edilmesi, yine bu kurala dayanarak rakim takım taraftarlarını her seferinde kışkırtmaya çalışmak, sürekli olarak rakip takım hakkında olumsuz fikirler belirtmek ve amacı futbol konuşmak değil ortamı germek olan üyelerin tüm futbol bölümlerine mesaj atımının 15 gün süre kısıtlanmasına sebebiyet verecektir.

    Malum en çok çiğnenen ve taraftara özel forumlarda bize en çok sıkıntı veren, bölümün düzenini bozan uyarı bu uyarıdır. Üyelerin bunu caydırıcı bulmaması, sürekli olarak ihlali ve bölümde bir türlü istenen düzeyde tartışma ortamı sağlanamamaktadır.

    Bu kuralımızın uygulanış biçimde artık değişikliğe gidiyoruz. Bundan sonra bu uyarıdan dolayı bölüm uzaklaştırması alan üyelerimizin cezaları katlamalı olarak gidecektir. Örneğin bir üye provoke edici mesaj yazdığı için madde 7 uyarısından 15 gün boyunca kısıtlama aldı. Üye bunu tekrarladığında, yani aynı maddeden yine bir uyarı aldığında bu sefer standart olan 15 günlük uzaklaştırma 30 gün olacak. Üye bunu yine tekrarlarda bu uzaklaştırmanın miktarı 60 gün olacak. Yine tekrarında 90, 120 ve yönetimin takdirine göre futbol bölümüne mesaj atımı süresiz kapatılma noktasına gelecektir.

    Bu uyarı değişikliği hakkında görüş, öneri ve talepleriniz bizim için önemli. O yüzden kısa süre sonra hayata geçireceğimiz bu uygulama hakkında görüş ve önerilerinizi rica ediyoruz.

    DH Yönetim

    Banlanma olayı zaten şuan için yeterli sorun hemen üyeliklerin açılabilmesi bence üye olduktan ancak 2 ay sonra futbol bölümüne mesaj atılabilmeli.Öbür türlü adam 120 gün ceza alsa sanki o üyeliğinin açılmasını bekleyecek.VE yöneticileriniz bence daha adil olmalı bazen ortalığı karıştırıp fenerliler hiç ceza almıyor biz bişey dedikmi 20 gün saydırıyorsunuz.




  • iyi hoşta alelade insanlara küfür eden hakaret eden adamları napacaksınız? 50 kere şikayet ettik bir kere ceza almadı "korumalı" üyeniz... caydırıcılık istiyorsanız önce eşit olun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iloveyouhagi

    @Güven, çok güzel düşünmüşsünüz ancak bunun takibini nasıl sağlayacaksınız. Uzun bir süre bende başka bir sitede yöneticilik yaptım, tecrübeyle sabittir, takibi gerçekten de zor olacak. Bu cezaları manuel değil de sistem kendi otomatik atacak derseniz, amenna.


    Sistem otomatik arkadaşlar.. Üye daha önce aynı maddeden 15 gün ceza aldıysa otomatik olarak 30 gün verecek..
  • Verilen cezada tahrik unsuruda göz önüne alınacak mı ???
  • Bende yazacaklarımı katlamalı olarak azaltıyorum. öyle kurala böyle yorum hadi bakalım.
    Konuyu açan yöneticiyede zaten hiç güvenmiyor.
    Bir beşiktaşlı olarak diğer arkadaşlarada katlamalı olarak yorumlarınızı azaltın önerisinde bulunuyorum.
  • Verilecek cezadan önce ceza verilmesini oluşturacak şartların konuşulması, belirtilmesi gerekir. Böyle bir standart halâ yok. Ben bir konuya girip 'muhaha' yapsam adam tahrik oluyor. Böyle saçma birşey mi var ? Liverpool Beşiktaş'ı 8-0 yendi diyince adam tahrik oluyor. Yenmedi mi ? Aynı durum diğer takımlar için geçerli. Beşiktaş'ı bir örnek olarak verdim.
  • Biz medeni ve hakkaniyeti bilen bir toplum degiliz, o yuzden hic bir sistem adam gibi islemeyecektir bu forumda.

    Benim cozum onerim, foruma uye olmus ve olacak olan herkes tuttugu takimi onceden belirleyecek ve kendi takimi disindaki konulari goremeyecek. Yani bir gsli, fener, besiktas ya da trabzon forumunu goruntuleyemeyecek. Ondan sonra herkes kendisi calsin, kendisi oynasin. İsteyen istedigine hakaret etsin, isteyen 8tas desin, isteyen geyse. Kimse kimsenin yazdigini goremeyecegi icin sorunda kalmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negatiwe

    Mesaj sayısının altında üyenin yaşı yazsa bazı şeylerin önüne daha hızlı geçebiliriz.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki rakip takimlar hakkinda hepmi iyi şeyler soylicez? Kendimce doğru bulduğum rakip takim hakkindaki duşuncelerimi söyluyorum ve hep 15 gun gonderiliyorum. Iyi yada kotu dusunceler olabilir, neden tahrik oluyorlarki?? Hepmi iyi şey soylicez?.... Ayrica art niyet cezalandirilnali buda iyi ayirt edilmeli sayin yoneticilerimiz tarafindan.. (Sanceru iyi ayirt edemiyor mesela)(Hep o beni uzaklastirdii :) :) :) )

    3 kere 15 gun uzaklastirma aldim ama bugune kadar kufur etmedim, pmden rahatsiz etmedim, 8-0, F5 falan demedim. Tek yaptigim dogrulari soylemekti fakat TROLL olduk...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Provoke edici mesaj kavramı bastan yanlış bir kere. Kime göre neye göre?
    Mesela Fenerbahçe şike yapmıştır dediğimiz zaman provoke edici mesaj sayılıyor. Halbuki mahkemenin verdigi kararı hiç yorum katmadan buraya aktarıyorum.
    Ne provoke edici ne değil buna kim, hangi yetkiyle karar verecek.
    Benim yazdığım mesaj x kisisini tahrik ediyor ise bunun benim sucum olduğu ne malum?
    Yukarıda biri yazmış bizim bölüme gelip siz büyük takım değilsiniz diyorlar vs diye.
    Ben beşiktaş Türkiye'nin 3. Büyük takimidir, basarı, maddi durum vs bizim rakibimiz değildir dediğim zaman tahrik oluyormuş. E ne yapayım gercek bu? Sinirleniyor diye yazmayayım mı?

    Ben şahsen yukarıda galatasaraylılar çoluk cocuk troll vs yazanlar yüzünden provoke olmadım. Niye olayım ki güldüm geçtim.

    Provokasyon " verecek cevabım yok" un yansıması oluyor genelde.

    Biri gelip Galatasaray şike yaptı derse, göster kanıtını derim.
    Ama bir fenerliye şike yapmışsınız dediğimiz zaman cevap: neden provoke ettin beni?

    Özet olarak provoke edici mesajin iyi ayırt edilmesi lazım. Karsı tarafı her sinirlendiren mesaj provokasyon değildir. Bazen gercekler sinirlendirir.
    Üyelere önerim de troll dıyorsanız gülüp geçin.

    Sırf siz tahrik olmayın diye gelip şampiyonluğun en büyük adayı ve Türkiye'nin en zengin kulubü besiktasdir diyecek değiliz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

    Benim derdim sistemle degil ki herkese ayni cezanin verilememesi.ozellikle dikkat ediyorum , elin gs'lisi bizim bolumde at kosturuyo yapmadigi provakatorluk kalmiyo en sonunda mesaji siliniyo ama uyeye bi ceza yok.ama is bana gelince verilmedik ceza kalmiyo , sirf sunu dedim diye 1 aydir forumda yoktum yahu insaf ;

    ''biraksinlar bu isleri arkadas , besiktas'in olusu gecen sene avrupa liginde ceyrek final oynayip finalde bilbao'ya super kupa'da chelsea'ye 4 atan takima elendi.galatasaray avrupa'da madara olunca mi turk futbolu batiyo oldu ? kulupler bazinda konusuyorum. ''

    adam gelir besiktas'i buyukten saymiyom ben der , igreniyorum bu takimi gorunce der , 8 tas der bisey yok , ben gercekten olan biten biseyi soyleyinca pat hemen 1 ay.

    Beşiktaş ne zaman avrupa liginde çeyrek final oynadı? Beşiktaş'ın ölüsü dediğin kadroda simao, quaresma, fernandes, almeida gibi adamlar vardı. Ben senin o mesajı yazdığın zamanı hatırlıyorum. Sırf bu mesaj değil devamında da bir çok mesaj attın. İnsanlara yanlış bilgi verip, kendi takımını övüp rakip takımı küçümseyerek attığın bu mesajda bir tahrik unsurudur. Bunun neresinde Gs'yi küçümseme var diyorsan, bizim en dandik kadromuz başarılı oldu sizın rüya takım diye tabir ettiğiniz kadro hiçbir şey yapamadıya geliyor. Ben şimdi Bjk bölümüne girip Gs'nin geçen sene ölüsü şampiyorlar ilginde çeyrek final oynadı bjk kötü olunca mı futbol batıyor diye yalandan mesaj atsam sen nasıl cevap verirsin bana? Her şeye isyan etmeyin. Bilgi eksikliğin varsa çıkıp yanlış yazmışım kusura bakmayın dersin hala çeyrek final oynadık diye iddia etmezsin. Bjk gruplardan çıkıp A.Madrid ile 3. tur maçı yapmıştır çeyrek final değil.




  • aslında güzel olur ama tartışmalar bitmez. çünkü olay yine yönetici yorumuna bağlı. mesela belli kelimelerin kullanımı veya bilmem kaç kez şikayet edilmiş mesaj vs. gibi kesinlik içeren şeyler belirtilse bu sefer yönetici yorumu olmaz ve neyin karşılığında nasıl ceza verileceği açıkca bilinir, daha adil ve şeffaf olur. yoksa işi yöneticinin yorumuna bırakdığınız zaman adalet asla olmaz. yönetici istese de adaletli olamaz. kime göre, neye göre provokasyon sorusu ortaya gelir.
    sonuçta kimse mükemmel olmadığı gibi yönetici vs. de mükemmel olamaz. onun işine geldiği gibi birinin atıyorum 5 puanlık hareketi provokasyon diye muamele görür bölüm cezası alır, diğeri 50 puanlık şeyi yapar ama almaz. üyeler de isyana devam eder.
  • Güzel uygulama umarım sonuçlarıda güzel olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

    Nihayet.ama bence ikinci kez kiskirtici yorumda 120 gun uzaklastirilsinlar.boylece 30 kez dusunur yazmadan once.

    Ayrica fake uyelik icinde su gorusumu bildirmek istiyorum.

    Belli mesaj sayisindan az olan uyelikler(orn : 30) her mesaji onaylanmak uzere bekletilsin ve kimse gormesin siz onaylamadan.ya da futbol bolumune ataaklari ilk 40 mesaj onaya dussun yukarida ki gibi.boylece fake uyelik almaktanda vazgecebilirler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalheadjm

    Provoke edici mesaj kavramı bastan yanlış bir kere. Kime göre neye göre?
    Mesela Fenerbahçe şike yapmıştır dediğimiz zaman provoke edici mesaj sayılıyor. Halbuki mahkemenin verdigi kararı hiç yorum katmadan buraya aktarıyorum.
    Ne provoke edici ne değil buna kim, hangi yetkiyle karar verecek.
    Benim yazdığım mesaj x kisisini tahrik ediyor ise bunun benim sucum olduğu ne malum?
    Yukarıda biri yazmış bizim bölüme gelip siz büyük takım değilsiniz diyorlar vs diye.
    Ben beşiktaş Türkiye'nin 3. Büyük takimidir, basarı, maddi durum vs bizim rakibimiz değildir dediğim zaman tahrik oluyormuş. E ne yapayım gercek bu? Sinirleniyor diye yazmayayım mı?

    Ben şahsen yukarıda galatasaraylılar çoluk cocuk troll vs yazanlar yüzünden provoke olmadım. Niye olayım ki güldüm geçtim.

    Provokasyon " verecek cevabım yok" un yansıması oluyor genelde.

    Biri gelip Galatasaray şike yaptı derse, göster kanıtını derim.
    Ama bir fenerliye şike yapmışsınız dediğimiz zaman cevap: neden provoke ettin beni?

    Özet olarak provoke edici mesajin iyi ayırt edilmesi lazım. Karsı tarafı her sinirlendiren mesaj provokasyon değildir. Bazen gercekler sinirlendirir.
    Üyelere önerim de troll dıyorsanız gülüp geçin.

    Sırf siz tahrik olmayın diye gelip şampiyonluğun en büyük adayı ve Türkiye'nin en zengin kulubü besiktasdir diyecek değiliz.



    tahrik edici yorumun değerlendirilmesi önemli olan yoksa ceza 1000 gün olmuş önemli değil.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.