Şimdi Ara

FURY X vs RX480 STRIX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FURY X kullanıyorum ama AMD'nin reklam kampanyaları bana yeniden RX480 alma isteği uyandırıyor.Bide 4GB konusunda endişeleniyorum.Sonuçta 4GB HBM = 4GB sadece Fiji driverları vram optimizasyonu konusunda yardım ediyor.Uzun süre kullanmayı düşünüyorum,3 yıl.Hangisi daha mantıklı?



  • Söylediğiniz mantıklı değil. Fury X, %100 fazla doku filtreleme performansı, %70 fazla piksel örnekleyici performansı, %70 fazla bantgenişliği var. Rx 480'in yegane avantajları 12 kelime komut satırının 16'ya çıkması(izlek başına performansın %15 arttığı söyleniyor) ve geometri hesaplamasının %33 daha iyi olması.
  • R9 Fury 'nin en tepe kartını kullandım, kart cüsse ve kalite olarak muazzamdı, sentetik testlerde 980ti gtz 1070 arası performansı var ama bazı oyunlarda 4GB engelinden dolayı akıcı bir deneyim sunamıyordu. GTX 1060 bile fury'den iyiydi, şu an RX 480 8GB kullanıyorum pratikte keslinkle daha iyi. Fury kağıt üstünde çok kaslı ama pratik zayıf.
  • Fury x kesinlikle çok daha güçlü bir kart ve 480 geriye doğru bir adım olur. Ram miktarı (o da 8gb olanlarda) ve shader'lerin tessellation konusunda yüzde 15 daha iyi olması (o da oyunda zorunlu-açıksa) saymazsak, hiçbir şekilde yarışamaz.

    Fury x'in teorik performansına ulaşabilmesi önünde (8,6 Tflop) biraz eski mimariye dayanması gibi problemler var, shader'leri kullanamadan pixel, tessellation, rasterization darboğazına takılıyor. Gölge, (GTAV'deki gibi) çimen dokulandırması gibi ayarları bi iki tık aşağı çekin, çok daha akıcı oyun deneyimi elde ediliyor. Kesinlikle Fury X terciğim.
  • Fury X'den 480'e geçmek downgrade olur, eğer elinizde Fury X yoksa tabiki RX 480 alınmalı.
  • Fury X'in katî zaafiyeti geometri bana sorarsanız. Geometri de çözünürlükle belirlenen birşey değil; karelere aktarılmadan önceki üçgen öncüllerin sayısı ile alakalı. Ayarlardan geometriyi düşürmeye çalışın ama Fury X'in size asıl getirisi tüm doku-gölge seçeneklerini en yüksek ayarında kullanabilmek olacaktır. 4GB yetmiyorsa da yapabilecekleriniz hâlâ var. Üçlü görüntü belleği kullanmazsınız. Sistem belleğinizi arttırırsınız. Yeni eserlerde kısmi yerleşik dokular var. 16GB sistem belleği takıyorsunuz 13'ünü tüketiyor.
  • texture quality ve tessellation azaltılır her oyun full oynanır vram ve bu tür detaylı gpu hesaplamalarında iyi değil eski amdler nvidiada sadece tessellation için özel bir birim olduğunu okumuştum
  • Aşırı saçma olur. Fury X muazzam bir kart.
  • Fury X'ten RX 480'e geçiş yapılmaz. Fury X sizi yaklaşık 1-2 sene daha oyunlar için HD çözünürlükte Yüksek grafik ayarlarında götürür. ( AA'yı kısarsınız hepsi bu )
  • RX 480'e sadece 4K video izlemek için geçilebilir. Sanırım Fury X de 4k video çözme donanımsal olarak yok ?
  • Şuan Fury X kullanıyorum.480'in HEVC,HDR,VP9 desteği ve 8GB vrami cazip geliyor.Satıp AMD'nin yeni nesil orta-segment GPU'larını mı beklesem acaba.VEGA'ya 1H 2017 diyorlardı.Haziran gibi çıkar tahminimce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEFRIT

    RX 480'e sadece 4K video izlemek için geçilebilir. Sanırım Fury X de 4k video çözme donanımsal olarak yok ?

    VP9 çözme de donanımsal olarak yok. MadVR çözücüsüyle çalışıyor. Artık tabletlerde telefonlarda bile olan donanımsal destekleri en ahım şahım ekran kartlarında beklemek biraz komik oluyor.
  • FURY X'in 2.el değeri ne kadar?
  • killyourfm kullanıcısına yanıt
    Sifiri amazonda 1050TL. Kartta sikinti yoksa 800 eder diye dusunuyorum.
  • oarsman kullanıcısına yanıt
    1050TL? galiba kargo ve gümrüğü hesaplamadiniz.

    Edit: Amazon fiyatına baktım kargo ve gümrük olmadan bile 1100Tl nin üstünde.Hava soğutmalı Fury ile karistirdirdiniz galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killyourfm -- 26 Aralık 2016; 6:31:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fury x neredeyse çoğu benchmarkta gtx 1070 e yakın performans gösteriyor, ne 480 i iyimisiniz ? kart taş gibi.
  • Şu Fury X'in test edildiği sonuçların garipsendiği incelemeyi sonunda hatırladım:[Kaynak]
    quote:

    So why is AMD testing in this fashion? Probably because it plays to the Fiji GPU's strengths—that enormous shader array—while not leaning so hard on its potential areas of relative weakness, like ROP throughput (for MSAA resolve), texturing (for anisotropic filtering), and small triangles (since polys are relatively smaller at lower resolutions). Taking this peculiar path likely puts the R9 Nano in the best possible competitive light.

    Kendi incelemelerimde de eğer eşsüzme ayarı 2x'in üzerinde olursa, yüzey kaplama biçimi iyileştirmesi olmazsa ve doku kaplama kalitesi seçeneği performans olmazsa, kartın filtrelemesinde karıncalanmalar oluyor küçük doku örneklerinde.
    Dediğim gibi 2x, Surface format optimisation=on, doku kalitesi-performans olacak. Niçin yüksek çözünürlük olacağını da yukarıdaki alıntı açıklıyor; poligon sayısına oranla daha sık noktasal örneklem alınınca, üçgenler büyütülmüş gibi oluyor ve tarama motoruna çok yüklenmiyor(AMD'nin bu konuda 16x MSAA ile rasterizerın %6.25 verimde çalıştığından dem vuruyordu).
    Bu Fury'leri adam etmenin yolu Gedosato eklentisi gibi 4-8K'den çözünürlük düşürme olur herhalde. Kart canavar, ama geometri ve örneklemle problemi var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: killyourfm

    1050TL? galiba kargo ve gümrüğü hesaplamadiniz.

    Edit: Amazon fiyatına baktım kargo ve gümrük olmadan bile 1100Tl nin üstünde.Hava soğutmalı Fury ile karistirdirdiniz galiba.

    $259 'luk Sapphire R9 Fury X Nitro'yu soyluyorum. Tri X sogutmaya sahip. $310 hersey dahil oluyor. 1050-1100 arasi fiyat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oarsman -- 26 Aralık 2016; 20:57:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oarsman


    quote:

    Orijinalden alıntı: killyourfm

    1050TL? galiba kargo ve gümrüğü hesaplamadiniz.

    Edit: Amazon fiyatına baktım kargo ve gümrük olmadan bile 1100Tl nin üstünde.Hava soğutmalı Fury ile karistirdirdiniz galiba.

    $259 'luk Sapphire R9 Fury X Nitro'yu soyluyorum. Tri X sogutmaya sahip. $310 hersey dahil oluyor. 1050-1100 arasi fiyat.

    Dostum Fury ve Fury X farklı kartlardır sen herhalde iksini aynı sanıyorsun ve ondan böyle bir yorum yaptın.

    Amazonda o 260 dolara satılan model; Fury modeli Fury X değil, konu sahibinin sorduğu model ise Fury X. Aralarında shader/ROP farkı var yani aynı kart değil.

    Fury X > Fury > Nano

    Üçüde farklı kart.




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Hocam haklisiniz X model degil ama f/p si cok iyiymis..hele birde rebate yapilirsa $20 daha dusuyor. O zaman konu sahibi arkadasim kartinizin ederi 900-1000 olur bu sartlarda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.