Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.338
Cevap
15
Favori
34.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    CGNAT uzun süreden beri tüm dünyada ipv6 bittiği için kullanılmaya başladı zaten. Türkiye’de 10 veya 100’lü ip’ler CGNAT havuzu. Eğer dışarıdan içeriye erişecekseniz statik ip almalısınız. Ben de zaten ipv4 için statik ip var ve erişiyorum. Ancak ipv6 ile ilgili muhtemelen turk net bir şeyi unuttu. Hala dönmediler zaten. Bende bu arada ipv6 ayar vs bir yeri mi atladım diye kullanan var mı ipv6 ile turk net’te diye sormuştum 😊


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır hallettim [:'( Fritzbox olupta turk net kullanan varsa yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışardan (gsm şebekesi) modem arkasında olan bir cihaza ipv6 adresi yazarak ulaşabiliyor musunuz ? Mesela evinizdeki qnap benzeri bir cihaz veya başka bir cihaza ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Ben de tam olarak bunu merak ediyorum. Statik IP almadan IPV6 ya geçersek bu mümkün olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 14 Nisan 2022; 12:2:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Tabi mümkün zaten amaç bu. Yurt dışındaki ipv6 cihazlarıma evden ve gsm’den erişiyorum. Ama nedense turk net arkasında olan cihazlara erişim vermiyor. Hatta test siteleri portları açık görüyor. Muhtemelen turk net dns’leri ipv4-ipv6 gsm network’te Dual Stack yapmıyor. Turk Net tarafında operatörü aşıp yetkiliye ulaşmakta mümkün değil. Saçma sapan işler


    Bu arada turk net ipv6 yı statik veriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 14 Nisan 2022; 12:41:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Hocam anladığım bir konu değil ama sadece mantık yürütüyorum:
    Şimdi işyerinizde ya da evinizde lokal bir ağ kurmak istiyorsunuz ipv4 de buna siz bir aralık tanımlıyorsunuz. Aynı şeyi ipv6 da da yapabilmeniz lazım. Turknet de sanırım bunu yapıyor. Çünkü size vereceği bir public ipv6 adresi olması için bunu telekom altyapısının da desteklemesi gerekmez mi? Ortada bu altyapı yok sanırım.
    Bu iş kendi fiberi üzerinden hizmet veren superonline da olabilir belki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Zaten öyle. Yani 2-3 seçenek var. Biri lokal ağda dns sunucu Fritzbox oluyor ve dışarıya yolluyor. Diğeri ise Stateless oluyor ve dhcp sunucu turk net oluyor ve ip’yi mac adresine göre dağıtıyor. Her iki senaryoda da dışarıdan port aktif olmasına rağmen cihaza erişilmiyor. Hatta dışarıdaki dinamik dns servislerim bile ipv6’yı görüp alıyor. Ama ipv6 yazarak erişilmiyor. ipv6 açık olanlar niye kullanıyor hala çözemedim zaten 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Çakma v6 yani 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Şu anda öyle 🤣


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Tamam sorunu çözdüm 👍 Sorun GSM şebekesinin ipv6 desteği olmaması. Uygulama olarak 1.1.1.1 kullanıp CloudFlare DNS kullanınca sorunsuz bağlanılıyor dışarıdan içeriye.


    Kısacası Turkcell’in ipv6 desteği yok. Vodafone ve TT’den emin değilim. Yani sorun Turk.Net’te değil.


    Turk.Net’in tek sorunu /64 prefix vermesi. Bununda sıkıntısı içeride birden fazla network varsa oluyor. Mesela içeride hem 192’li hem 172’li vs ağ varsa sadece biri subnet /64 veriyor. Bu nedenle Turk.Net baştan herkese /56 verse kimseyle sorunu kalmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın bu sayfaya uzun zamandır bakmıyorum.

    Fritzbox fabrika çıkışında DS -Lite tunnel desteği ile gelir.

    DS-Lite tunnel kısaca ne açıklayım.Saf bir ipv6 ve CGN IPv4 kullanır.Aslında Türkiye’de kullanım yöntemine uygundur.Basitçe ipv6 sayfalarına normal şekilde girersiniz fakat dünyada %70 IPv4 aktif şekilde kullanılıyor.E peki bende IPv6 adresi saf halde ben nasıl IPv4 gireceğim dediğiniz zaman DS-Lite tunnel devreye girer.IPv6 tünelleyerek IPv4 dönüştürür.IPv4 Türkiye’de CGN üzerinden verildiği için uzaktan ulaşma ,VPN bağlantısı , Nas vs kullanımı doğal olarak engellenir .Sadece Fritz VPN ile çözüm yolu vardır…

    Amacınız uzaktan modeme bağlanmaksa MyFritz sizde DNS atar ve IPV4 bağlanır ve GSM şebekesini kullanarakta ulaşırsınız .Özel DNS ihtiyacınız yoktur Fritz ücretsiz bu hizmeti sunar …

    Amacınız modem ulaşmanın ötesi ev network içine girmek ise ( Nas ,PLEX ,VPN vs ) adımlar değişir.Myfiritz işinizi görmez…

    Adım adım gidelim.Modem üzerinden NAS ,PLEX ,VPN ( vpn mantığı çok farklıdır. )

    Fritz VPN ( ihtiyacınız olan şey ) ne için kullanılır amacı nedir …

    Evinizdeki network bağlanır sanki evin içimdeymiş gibi tüm PC ,Nas ,PLEX ,birde Türkiye ‘de varmı bilmiyorum,Burda ISS ler ( Pay TV ,Normal TV ip üzernden hizmet verir ).Evinizde içinde tüm PC ,cep teli vs. satın aldığınız TV paketini sadece size sunar.Ev ipniz kayıtldır ve başka lokasyonda kullandırmaz.Fakat ev dışında Fritz ve bağlandığınız donanımın sisteme girmesi için VPN kullandırır.Veriniz VPN protokolü ile güvenlik için şifrelenir.Ev dışında başka kişiye paylaşım yaptırmamak için uzaktan bağlandığında evde keser o donanım kullanır..

    Sizde NAS vs ev networke ulaşmak için Fritz box ayarlarda kullanıcı atarsınız ve port yönlendirme yaparsınız .Artık atadığınız kullanıcı ad ve şifresini girer eve bağlanır .Network artık ev ağı gibi özgür çalışır.

    E peki ben saf IPv6 ile cep telefonundan nasıl bağlanıcam GSM şebeken IPv4 destekliyor.İşte burda DS-Lite tunnel devreye girer size CNG üzerinden anlık bir IPv4 atar ve eve ulaşırsınız …

    DS-Lite tunnel nasıl aktif edeceğim dediğiniz an ISS ( Örneğin Türknet devreye girer ve bu protokolü hizmet olarak vermelidir.Kişisel yapabileceğiniz bir şey yoktur.ISS bunun için alt yapı sunmalı )

    Dual Stack olayına gelelim.ISS bu hizmet vermek için size saf IPv6 ve IPv4 statik ip adresi atar.Artık iki tane statik ipniz var .Bu durumda DS-Lite tunnel devreden çıkar.Eve ulaşmak ,Nas ve VPN için gerekli IPv4 sizde statik bulunuyor.Rahatça bağlanırsınız .GSM operatörünüz IPv6 destekleyip desteklemedi sorunu ortadan kalkar.Özgürsünüz .Ancak Fritz box ISS uzaktan bağlanıp protokol değiştirir.DS-Lite tunnel kapanır ve Dual Stack geçersiniz.Size ulaştıran ara bağlantı kutusundan iki port ayrılmış ( IPv6 ve IPv4 portu ) olur ..

    Bu maliyetlidir ve Fritz Box Dual Stack desteklemelidir. ISS tutup da 100 mgbit internet paketine verilmez.1Gbits ve üstü bir hız almalısınız..

    ISS size IPv4 ve IPv6 statik ip verdi .IPv4 ip sınırlıdır size bunu atayacak.Size atamasa CGN 1000 kişiye kullandıracaken size ayırdı.Modeme gerekli müdehale için test yapar.Modem yetersiz ise değişim yapacak.Gbits internet destekleyen modemler 200 ile 300 Euro değerinde.Düşük hızlarda olsa bir çok kullanıcı ister fakat 100 mgbit abonelik ücreti düşüktür sizi Gigabit aboneliğe geçirir.Artık business kullanıcı katogorisinde olursun.Maliyet size bindirir.Karşılığını alır sizde mutlu mesut Dual Stack avantajlarını kullanırsınız …

    Türk ISS IPv4 değerli görür .Ucuz maliyeti size ulaştırmalı. DS-Lite tunnel en ucuz yöntemidir .CGN ile IPv4 çözer .Fakat TürkNet size IPv6 atar fakat atıl durumdadır.Aslında test edip hangi IP adresim var diye bakarsanız genelde IPv4 görüp IPv6 görünmez .Sadece modem içinde ayarlarda IPv6 görünür ..

    DS-Lite tunnel mantığını kullanmalı ki hem IPv4 ve aynı zamanda IPv6 sayfaları görmelisiniz .ISS zaten biliyor Türkiye IPv6 yok.Sadece Google vs . kullanıyor..Protokol yoksa bu görüntüde IPv6 dan başka bir şeye yaramaz. DS-Lite tunnel dünya standartı bir protokol dür.ISS veri merkezlerinde altyapı düzeltmeleri yapmalı.Zaten IPv6 veren başka bir ISS yok.Pazarlama amacı ile biz size IPv6 verdik anlamı çıkar..

    Modemde IPv6 ayarlarını ISS yapar modem üzerinden sizin müdahalenizde işlevsiz bir hareket olur…

    ISS sizin isteklerinize cevap verir ama maliyetide size güzelce yansıtır. DS-Lite tunnel ödeyim ama hizmette Dual Stack alayım mantığını ile bu hizmet yürümez ..

    Müşteriye düşen maliyetleri örnekle açıklayım..

    DS-Lite tunnel internet ,TV ve sabit tel 250 mbits internet müşteriye maliyeti 40 ile 60 Euro arası yansır .Daha ucuz ISS size 30 eurolara verebilir ama başınız ağrır ..

    Dual Stack geçelim benden örnek olsun . Vodafone Cabel business 5 Gbits Download / 3 Gbits Upload + TV ,sabit hat + Vodafone RED XL 5G sınırsız internet dahil 190 Euro ödüyorum..

    business paketlerde istemezseniz Vodafone RED XL 5G hizmeti almazsınız ama maliyeti çok az düşürür 190 yerine 150 düşer..Bu gün Almanya da sınırsız 5G bir GSM paketi 70 ile 90 Euro arasıdır.. Business paketler kişiye özel hazırlanır ve 250 Euro kadar çıkar.ISS geçmişinize bakar kaç yıldır kullanıyorsunuz,komple paket kullanımı varmı değerlendirir ve teklif eder.Yazılı bir tarife değildir özel sunulur …

    Türkiye’de Dual Stack alıp kullanacak çok kişi olmayacağını ISS ‘ler bilir.Gerçekten IPv6 sunulacaksa DS-Lite tunnel uygular.Bu en ucuz ve standart tarifedir.Zamanla IPv6 Türkiye’de yaygınlaşırsa kullanıcılar DS-Lite tunnel tanışacaktır ..
    IPv6 gelince CGN kurtuluruz yanılgısı bulunuyor.Şuda var DS-Lite tunnel de IPv4 CGN çok farklı.Türkiye’de uygulamayla karıştırmamalı.Hızı düşürmez …

    Çok uzun bir anlatım oldu.Ama özeti mantığını anlatmak ne yazıkki kısa olmuyor …



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 16 Nisan 2022; 14:15:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    @QRocKfire burada denk geldiğime sevindim [:)
    Üstad TurkNet’te ki ekip cidden toplama muhtemelen. Yok dedikleri her şeyi yazdım aaa bilmiyorduk modundalar. Bende Fritzbox 7590 var. Şimdi ipv6 tanımı yapıldı hatta ve ben aldığını görüyorum. Hatta QNAP vs görüyor ipv6’yı. Dışarıdan bakıyorum kullandığım servislerde görünüyor ipv6

    Ancak şuradan vs sorgu yapınca desteklenmiyor yazıyor. Deli olacam başka bir ayar mı atlıyorum anlamadım.

    https://ipv6-test.com/

    Var mıdır fikrin ?


    Hocam merhaba, türknet iss kullanıyorum . Akıllı ev sistemi sabit ıp hizmeti istediği için sabit ip hizmeti alıyorum. Bir kaç yerde ipv6 tanımlanırsa sabit ip hizmeti için ekstra ücret almaya gerek kalmaz diye okudum. Bu konuda beni biraz aydınlatır mısınız? Modemim 3925 b10b, geçenlerde ipv6 ya geçiş talep ettim. Türk Telekom ekibi arayıp ipv6 hizmetini bırakın, siz bu adrese İnterneti nasıl bağlattınız diye sövmedikleri kaldı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Evet ipv6 ile yaparsınız sabit ipv4 olmadan. Ancak yazdığım gibi dışarıdan mobil ağdan gelecekseniz gelemiyorsunuz çünkü dns’lerin ipv6 desteği yok. Ben de sonra fark ettim koskoca Turkcell’in desteğinin olmadığını. Vodafone denenedim belki vardır çünkü Vodafone tüm ses ve veri trafiğini yurt dışına çıkartıp içeri getiriyor Türkiye’ye. Ayrıca içerideki bağlanacağınız clhaz ipv6 adresi alan blr cihaz olmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    peki Türknetten ipv6 hizmeti almak için, Türk Telekom saha kutusunun bununla ilgisi var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Var…. Çünkü eğer vdsl ise hizmet TT altyapısı kullanıyor turk.net ve routerların ipv6 desteği olması lazım. Çoğu yerde var ama eski olanlarda yok. O nedenle bakıp varsa veriyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü

    sanırım vdsl diye görünüyor alt yapı Bu yaz fiber hat çekilmişti, en azından söylenen o. Bu değerlerden anlama şansınız var mı fiber mi vdsl mi diye? 75 üzeri değer fiberi işaret ediyor ise Fiber olmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Vdsl alt yapınız. Zaten alınabilecek en yüksek hız en altta yazıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    sahibinden de iki bin TL ye 7530ax satılıyor. sorunsuz mudur acaba bu cihaz? yok wifi koptu yok sinyal gitti yok 5g de sinyal kayboldu gibi şeyler yaşar mıyım? 3925 b10b de bu tarz sorunlar olurken eski airties de 5650 de olmuyor. kenetic falan baktım ama nedense içime sinmiyor bir türlü . 7530ax için düşünceniz nedir? 7530 modeli de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Nisan 2022; 22:31:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Satılan cihazda sorun var mı bilemem. Ancak Fritzbox modemlerin pek rakibini göremedim şimdiye kadar. Klasik alman kalitesi. Ben 7390’dan beri kullanıyorum. Şu anda 7590 var, mesh olarakta 7530. En ufak sorunum olmadı. Alt yapınızda sorun yoksa hiç bir sıkıntı olmaz. AX farkı wifi6 desteğidir. Evinizde wifi6 destekli cihaz varsa işe yarar yoksa neyse elinizdeki telefon, pc vs o hızda bağlanır. 7530 serisinde Analog telefon desteği yoktur. Malum Fritzbox’larda evinizdeki telefona uzaktan erişip arama, çağrı alma, telesekreter vs bir çok özelliği vardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 16 Nisan 2022; 22:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.