Şimdi Ara

Frenler tutmadı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar


    Bundan bir ay önce, 11 Ağustos 2023 Cuma günü yoğun yağmur altında memlekete doğru yola çıktım. Yolda yer yer yağmur yağıyordu. E-5'te gidiyordum. Araba ile Pendik civarlarına geldim. Arada dur-kalk gittiğimiz yerler var. Önümde bir tane Renault Megane-2 var. O gidiyor. Ben gidiyorum. O duruyor. Ben duruyorum. Çok hafif iniş aşağı gidiyoruz. Eğim belki de 5 derece. E-5'te Ssang Yong oto galerisinin oralar. Bilenler bilir.


    Renault Megane durdu. Takip mesafesine çok dikkat ediyorum. O durunca yaklaşıp ben de frene bastım. Tam bu anda arabadan taak diye bir ses geldi. Fren pedalı döşemeye düştü. Tekerler boşta kaldı. Araba duran arabaya doğru gitmeye başladı. Eyvah eyvahh dedim. Tam arabaya yaklaşınca direksiyonu hafif sağ yaptım. Tam bu anda frenler tekrar devreye girdi. Öndeki arabaya vurmadan durabildim. Ama arabaya çok yaklaştım. El frenini çekseydin diyenler olacaktır. Anlık olaylardı bunlar. Bir kaç saniyede olup bitti. İnsan panikliyor. Hani uzun bir süreç olsa el frenini çekmek, kontağı kapatmak insanın aklına gelebilir. Ama bir kaç saniyelik olayda bunlar akla gelmiyor. Tüm telaşınız, tüm konsantreniz öndeki arabaya vurma korkusu oluyor.


    Yaşadığım bu olay araç kameram tarafından da kaydedildi. Taak sesi kamerada net duyuluyor. Videoyu kesip yükleme konusunda biraz acemiyim. O anı bir program ile kesip koymaya çalışacağım.


    Son olarak şunu söylemek istiyorum. Hani bazı kazalar olur. Araba başkalarına çarpar. Veya başka arabaların arasına dalar. Olayın kahramanı frenler tutmadı der. Ama araba incelendiğinde frenlerde bir kusur olmadığı ortaya çıkar ya. Artık o kazayı yapan şoförlerin bu ifadelerinin doğru olduğuna inanıyorum. Anlık olarak fren tutmadı işte. O olaydan sonra bir ay geçti. Yaklaşık 3.000 km daha yol yaptım. Hiç bir yerde tutmamazlık yapmadı. Kontrol ettirsem frenlerde bir hata yok diyecekler.



    Frenler tutmadı.kandilistyoutube
    Az kaldı öndeki arabaya vuruyorduk. Allah korudu.
    https://www.youtube.com/watch?v=Iu5e-Y-rnOE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 11 Eylül 2023; 11:45:36 >







  • Üst merkez kokusu alıyorum bu işten. İçerisindeki yay kasılmış vs olabilir, tak sesi oradan gelmiştir büyük ihtimalle.

    kime gösterirseniz gösterin sonuç alamayacaksınız.

  • Baba Naber kullanıcısına yanıt

    Videoyu ilk mesaja yükledim. Taak sesini duyabilirsiniz.

  • Geçmiş olsun vursanız bile bir hasar olmazmış.
    Hidrovak kaynaklı da olabilir. Aman bir daha yaşamayim diyorsanız ana merkezle beraber hidrovak değiştirin. Büyük ihtimal bu ikisi sebebiyet verebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Bunu dikkate alacağım.

  • Geçmiş olsun. Ben de debriyajla alakalı sıkıntı yaşamıştım. Yoğun trafikteyim 3. vitesten tam 4. vıtese atayım dedim. Debriyaj pedalı bir anda taş gibi oldu, arkamda üzerime doğru gelen araçlar var. Allahtan sağda müsait yerler vardıda o anki hızımla sağa çektim. Motoru stop edip debriyajı yokluyorum, yok basılmıyor.


    Kaputu açtım, resimde belirttiğim alt merkezin oraya civata düşmüş. Sağ olsun sanayi ustalarımız malzeme artırmada çok maharetliler. Böyle bir ekonomide bedava civata sahibi oluyorum. Düşe düşe oraya düşmüş. Sanki başka yer yokmuş gibi.


    Frenler tutmadı.

    Resimde basit yerde gibi görünüyor ama şanzıman yerdeyken tabi. Aracın üzerindeyken şanzımanın üstünden bir sürü malzeme geçiyor. Motor sıcak, o civatayı çıkarmak baya uğraştırmıştı.





  • Araba modeli ney

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu sorun bana ise, Dacia Logan Sedan. 2006 model. 1.5 DCI.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.