Şimdi Ara

Fren mi, balata mı? Lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar,
    Geçtiğimiz günlerde karşılaştığım bir sorunu aktarıp konu hakkında bilgi sahibi olanların yardımlarını talep edeceğim.
    Yaklaşık 15 km. kadar sürekli yokuş çıktıktan sonra yarım saat bile beklemeden çıktığımız yokuşu inerken hemen hemen 4-5 km inmeden bir yanık kokusu hissettim ve aracı durdurup baktığımda sağ ön tekerden duman çıkıyordu. Kötü de bir koku vardı. Kaputu açtım herhangi bir sorun yok. Sağa sola baktım birşey yok. Kablo vs. yanık yok. sadece sağ ön tekerden gelmekteydi ve çok da kötü bir kokuydu. Bir müddet daha gittim ve düze indik ve tekrar hisseder gibi oldum indim; duman vs. yoktu ama o kötü yanık kokusu yine vardı. Biraz durup yeniden yola koyulduk ve uzunca bir süre gittik herhangi bir sorun olmadı. Koku vs. yoktu. Aradan birkaç gün geçtikten sonra merak buya. Aynı sorunla yine karşılaştım. Sorun nedir bilemiyorum. Servise götüreceğim yakında. Servis zamanı da yaklaşık 1000 km geçiyor. Araç 30 bin km'de ve düz otomatik. Frenler arka kampana denilenden. Bu rada belirtmem gereken bir bilgi de bu esnada el freni işareti kadranda bir kere yandı ama bir-iki saniye sonra söndü. Bunun dışında herhangi bir işaret de gelmedi göstergelerden. Selam ve saygılar herkese.







  • Sağ ön teker..baLataLarı sıkmıştır..!! kardeş..

    sen en iyi ön teker fren silindiri tamir takımını değişitr bide ön feren baLataLarını çünkü ısınma sonucu baLataLarın özeLLeiği girmiştir...

    koLay geLsin
  • ön teker dediğiniz için balata sıkılı kalma olasılığı var.Bunu açtırmadan anlayamazsınız.Caliperler bazen geri gitmiyor hidrolik sistemde bir problem yoksa caliper pistonunun rahatça ileri geri gittiğinin tespit edilmesi gerekiyor.Bırakmıyor olabilir.
  • Cevaplayanlar için çok teşekkür ederim. Servise gittim. Ön fren balatalar gitmiş. Değiştirildi. Silindir ve diğer yerlere zarar henüz oluşmamıştı. Balatalar eski sistemde daha çok gidiyormuş ama şimdiki sistemde avrupada kanserojen etki içermesi nedeniyle çevre dostu balatalar üretiliyormuş onların da ömrü diğerleri kadar olmuyormuş. Eskiyince sıkışma yapıyor ve beraberinde de ısınma meydana geliyormuş. Araç bir de otomatik olunca haliyle frene basma daha fazla olmakta.
    Arkadaşlar da sanırım benzer şeylerden söz ettiler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oanayurt

    Cevaplayanlar için çok teşekkür ederim. Servise gittim. Ön fren balatalar gitmiş. Değiştirildi. Silindir ve diğer yerlere zarar henüz oluşmamıştı. Balatalar eski sistemde daha çok gidiyormuş ama şimdiki sistemde avrupada kanserojen etki içermesi nedeniyle çevre dostu balatalar üretiliyormuş onların da ömrü diğerleri kadar olmuyormuş. Eskiyince sıkışma yapıyor ve beraberinde de ısınma meydana geliyormuş. Araç bir de otomatik olunca haliyle frene basma daha fazla olmakta.
    Arkadaşlar da sanırım benzer şeylerden söz ettiler.



    arızanın gittine sevindim ..

    Allah kazasız beLasız sürmeyi nasip etsin arkadaşım..!!!+




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.