Şimdi Ara

Forza 750 vs AK 550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hangisini ve neden tavsiye edersiniz acaba ?


    ( TMAX 560 gereksiz 150-160.000 tlyi bulan fiyat farkı nedeniyle listeye bile alınmamıştır o sebeple onu eledik. )




  • Hiç düşünmeden Forzayı alırdım.


    Islak ağırlıklar aynı ama Forza hem 17 Nm daha fazla torka sahip hem de maksimum tork 1250 rpm önce geliyor ki bu alt devirlerin torkla dolu olduğunun işaretidir. Dolayısıyla aynı ağırlık ama 17 NM ve 8 Hp fazlalık Forzayı daha atik ve daha seri yapar. Bu da şehir içinde düşük hızlarda ve şehir dışında düşük hızlarda sollamalarda Forzayı daha kullanışlı yapar.


    Forzada DCT AK550'de CVT şanzıman var. DCT CVT'den her zaman daha seri bir şanzımandır. Forzanın seriliğini bu durum daha da artırır. Ancak DCT'nin bakım maliyeti daha yüksek olabilir, bilemiyorum, öğrenmek gerekir.


    Forza ön amortisör 41 mm Showa 120 mm süspansiyon yolu var. AK550 de aynı efsafta çn amortisörlere sahip ama arkada Forza yine 120 mm yollu bir amortisöre sahipken AK550 yalnızca 48 mm yolu olan bir şok emiciyle donatılmış. Her ne kadar şok emici yatay yerleştirildiği için daha geniş bir dikey mesafeyi kontrol edebiliyor olsa da arka süspansiyon konforu bu yüzden Forzada daha yüksektir.


    Forzanın gösterge paneli daha fazla bilgi sunuyor. Kyomco'lar geleneksel olarak ortalama/anlık yakıt, kalan menzil vb. gibi verileri sunmuyorlar. Forzada bunlar mevcut. Ayrıca Forzada sesli telefon kontrol sistemi var.


    AK550'de elcik ısıtma standart Forzada opsiyonel, lazımsa taktırılır.


    Forzanın motoru 200 cc daha büyük olduğu halde otomobil (Jazz) motorundan devşirme olduğu için az yakıyor. Yakıt tüketimleri muhtemelen aynıdır çünkü Forzanın motorunun rpm tavanı daha düşük.


    2. el ile servis ve yedek parça konusunda da Honda Kymco'dan daha üstün.


    E fiyatları da hemen hemen aynı, düşünmeye gerek var mı?





  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Çok detaylı ve aydınlatıcı yorumunuz için çok teşekkürler. İyi sizin gibiler kalmış üşenmeden açıklayan.

    Ben de aynı anlattıklarınız gibi düşünüyordum ancka işte şu ön cam otomatik vs gibi donanımların olması dusundurmustu, sanırım cok dusunmeyecegım forza 750 şu an rakipsiz gibi.

    Çok sağ olun.

  • Jr09 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Evet, AK550'de viraj ABS'si, hız sabitleme, elektrikli ön cam gibi Forzada olmayan bazı premium donanımlar var ama Forza motoruyla ve şanzımanıyla fark yaratıyor donanımlarından çok. Forzada da 4 sürüş modu (AK550'de 2 mod var) ve AK550'de olmayan motor freni ve motor haritalama modları var.


    Forzanın motoru NC750X ve ADV750'deki motorla aynı. Bu motor benzini kokluyor, kullanan herkes aynı şeyi söylüyor ve çok sorunsuz, kurşun geçirmez ve kendini kanıtlamış bir motor.


    AK550 donanım özellikleriyle öne çıkıyor daha çok. Forza 250'de elektrikli ön cam var, Forza 750'de yok. İnsanlara bu ilginç gelebilir ama nedeni basit aslında. 250-350 cc maxi scooter segmentinde kıran kırana bir rekabet var ve haliyle Honda fark yaratabilmek için bu segmentte donanıma ağırlık vermiş ama Forza 750'nin pek rakibi yok ve süper bir motoruyla DCT şanzımanı var. O yüzden de donanıma fazla yüklenmemiş Honda.


    AK550 gerçekten başarılı bir motor. Uzun dönem kullanımda ne gibi sorunlar çıkarır henüz bilinmiyor ama fiyat/performans olarak gerçekten başarılı bir motor. Yamaha TmaX ile AK550 arasında kalsam AK550'yi seçerdim ama Forza 750 vs AK550 ikileminde Forzayı seçerim çünkü Forzanın asıl para tutan motoruyla şanzımanı ve buna rağmen 200 cc daha büyük motoru ve çift kavrama şanzımanı AK550 ile aynı fiyata veriyor. O yüzden bu karşılaştırmada asıl fiyat/performans başarısını bence Forza gösteriyor.


    Bir de 2.elde Forza değerini korur, AK550'nin 2. eli o kadar güçlü olmayacaktır muhtemelen. Buna Hondanın yaygın servis ağını ve stoklu yedek parça tedarikini de ekleyince Forza kutuların büyük çoğunluğuna çek atıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 7 Mayıs 2024; 11:59:23 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.