Şimdi Ara

Formatlama sırasında ilginç bir sorun, hdd bölümleri görünmüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Bilgisayarıma aylık olarak yaptığım format işlemini dün gece yine yapıyordum. Windows7 kurulumunu ilk denememde kurulumun ortasında hata verdi. Daha i sonra yeniden başlatıp formatı tekrar atmak istedim fakat HDD bölümlerini silip düzenlerken hata veriyor ve 2 kere denedikten sonra sürücüler bulunamıyor diyor ve listedeki sürücüler kayboluyor.

    Daha sonra ara ara başlangıçta detected ide drivers yazısında takılı kalıyordu. Kasayı tamamen temizledim ve bu sorun büyük oranda çözüldü. Çok nadir o yazıda takılı kalıyor.

    Ama kurulum aşamasında hala sorun yaşamaya devam ediyorum. Windows 7 kurulumunda sürücüler görünmediği için linux işletim sistemi indirip kurmayı bile denedim fakat onda da kurulumun yarısında hata verdi. Daha sonra linux girişinde diskleri biçimlendirip Windows'ta kurulum yapmayı denedim vs. ama hep bir şekilde hata alıyorum.

    Tüm gece bununla uğraştım. Google'da sorunu arattım HDD ile ilgili bir problem olabileceğini söyleyenler var fakat emin olamıyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa çok yardımcı olmuş olur bana.

    NOT: Format öncesinde bilgisayarım gayet iyi çalışıyordu. Yani işletim sistemi çöktüğü için format atmadım, sadece biraz hantallaşmıştı ve daha da hantallaşmadan format atmak istedim. Format sonrası böyle bir sorunun doğması bana bunun donanımsal bir sorun olamayacağını çağrştırıyor.







  • HDD İDE bağlantılı mı ? Kablo ve soketi kontrol edebilirsiniz.

    Ayrıca Win7 yi DVD den kuruyorsanız USB diskten kurmanızı öneririm.
  • sorun format sırasında hdd yi görmüyor ise hdd de sorun vardır hdd ile çok sorun yaşadım bir tamirciye göstermekte fayda var
  • Kablolar bağlı her zamanki gibi. IDE kablosu dediğiniz sanırım HDD ile anakart ı bağlayan kablo? Eğer o ise bağlı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.