Şimdi Ara

ford servisinin km bilgisini yanlış girmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2006 model focus almak istiyorum fakat araçta hata olarak servsi kayıtlarında 8100 km girileceğine 81000 girilmiş servis araç sahbine km bilgsinin yanlış girildiğine dair imzalı yazı vermiş tabi bunlar araç sahibinin söyledikleri yanlış girilen bilgiler değiştirilir mi. araç şuanda 40000 de ben bakıma soksam kayıtlara 40000 olarak giremezler bu km yanlış girilmesi sorunu nasıl çözebiliriz.



  • 2006 Focus 40.000'de bir de km yanlış girilmiş falan diyor. Hiç inandırıcı gelmedi
  • araba çok temiz boyasız tabi yaşı itibariyle inanmak zor tabi servis kayıtlarına bakmadım ama dediğine göre erken dönemde girilen bakımda yanlışlık yapılmış 3-4 ay içinde 81000 girilmiş deniyor
  • Benim 2005 scenicinde serviste km si yanlış girilmiş. Benden önceki sahibi( ilk sahibi) 2010 yılında serviste aracın trigerini değiştirmiş. Km dolmadığı için 5 yıl dolduğunda 39 binde trigeri değiştirmiş. Servis renoların trigeri 60 binde değiştiği için eleman araca bakmadan kayıtlara 60 bin yazmış. Araç full servis bakımlı her 10 binde bir servise girmiş. Triger değiştikten 1 yıl sonra araç 49 bin küsürde bakıma girmiş. Ben alırken araç 50 binde idi. Araç çok temizdi. 3 ayrı reno servisine gösterdim hepsi daha ben söylemeden yazan elemanın yanlış yazdığını böyle şeylerin bazen olduğunu söylediler. Bende düşündüm kimse 10-15 km için düşürme yapmaz dedim. Yinede inanmadım TUV muayenesini tuv den çıkartırdım. Bakımdan 2 gün sonra 39 binde muayeneye girmiş, araçta 50 bin km de gibi temiz gösteriyordu adamada inandım aldım. Sonra ben aracı bakıma götürdüm. Üzerinden çıkan arka fren balataları sıfır üstünde gelen olunca iyice inandım. Neredeyse vazgeçecektim iyi ki almışım. Tertemiz biniyorum. Diyeceğim servisler bazen yanlış km girebiliyor. En iyisi TUV kayıtlarına bakmak. Araç sahibi ruhsatla bütün TUV muayene kayıtlarını alabiliyor. Telefonla sorgulamada çıkmayan muayeneleri bu şekilde öğrenilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaaagac -- 22 Temmuz 2013; 2:24:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaaagac

    Benim 2005 scenicinde serviste km si yanlış girilmiş. Benden önceki sahibi( ilk sahibi) 2010 yılında serviste aracın trigerini değiştirmiş. Km dolmadığı için 5 yıl dolduğunda 39 binde trigeri değiştirmiş. Servis renoların trigeri 60 binde değiştiği için eleman araca bakmadan kayıtlara 60 bin yazmış. Araç full servis bakımlı her 10 binde bir servise girmiş. Triger değiştikten 1 yıl sonra araç 49 bin küsürde bakıma girmiş. Ben alırken araç 50 binde idi. Araç çok temizdi. 3 ayrı reno servisine gösterdim hepsi daha ben söylemeden yazan elemanın yanlış yazdığını böyle şeylerin bazen olduğunu söylediler. Bende düşündüm kimse 10-15 km için düşürme yapmaz dedim. Yinede inanmadım TUV muayenesini tuv den çıkartırdım. Bakımdan 2 gün sonra 39 binde muayeneye girmiş, araçta 50 bin km de gibi temiz gösteriyordu adamada inandım aldım. Sonra ben aracı bakıma götürdüm. Üzerinden çıkan arka fren balataları sıfır üstünde gelen olunca iyice inandım. Neredeyse vazgeçecektim iyi ki almışım. Tertemiz biniyorum. Diyeceğim servisler bazen yanlış km girebiliyor. En iyisi TUV kayıtlarına bakmak. Araç sahibi ruhsatla bütün TUV muayene kayıtlarını alabiliyor. Telefonla sorgulamada çıkmayan muayeneleri bu şekilde öğrenilebilir.

    tüv, 89.000 deki aracımın km sini 189.000 olarak yazmıştır.Alan insan anlayışlı bir insandı ve durumu izah ettim ve inanadı aldı.Artık kime güvenileceği belli olmuyor.




  • ford servislerinde sorun var otokoçla kayıtları birbirini tutmuyor otokoçta 100000 de olan araba ford servisinde 140000 çıkmış samsunda birinin başına gelmiş memlekete gidip bakım yaptırıken km nin düşürüldüğünü söylemişler ve bu km nin latında kayıt tutamayız demişler yani yukarıdaki reno örneğindeki gibi 39000 deki araba 60000 girilip ikince bakım 49000 girilebilirmi muayene geçmişin son iki yılın muayne bilgileri dışında önceki km bilgisini alabilirmiyiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rumix

    ford servislerinde sorun var otokoçla kayıtları birbirini tutmuyor otokoçta 100000 de olan araba ford servisinde 140000 çıkmış samsunda birinin başına gelmiş memlekete gidip bakım yaptırıken km nin düşürüldüğünü söylemişler ve bu km nin latında kayıt tutamayız demişler yani yukarıdaki reno örneğindeki gibi 39000 deki araba 60000 girilip ikince bakım 49000 girilebilirmi muayene geçmişin son iki yılın muayne bilgileri dışında önceki km bilgisini alabilirmiyiz


    Evet ruhsat sahibinin giderse TUV de yapılmış bütün muayenelerin onaylı belgesi veriliyor. Ben o şekilde aldım. Telefonle sorgulamada gelmiyordu. Tuv e gittik oradan verdiler. Yalnız kesinlikle araç sahibine veriyorlar. Benimaracın km sini triger değişiminde 39 bin yerine 60 bin girmişler ve sonraki bakımı normal 49 bin yazmışlar. Geçenlerde ben 60 bin bakımına girdim 61 bin yazıldı. Fakat bu 60 bin bakımında triger değişimi yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.