Şimdi Ara

Focus motor sorusu ? İlginç...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun olacak ama okursanız sevinirim, ilginizi çekebilir.

    Şimdi başıma şöyle bir olay geldi. 2001 focus-ghia ile abanta gidiyoruz, araba tamamen dolu. Otobandayız ve 160-170 km hızla yol alıyorum. Hararet göstergesi birden yani yavaş yavaş değil, aniden sona dayandı ve ünlem şeklinde olan soldaki uyarı lambası yandı bunla beraber motor arıza lambası da yandı. Hızı düşürdüm hararet göstergesi birden normal haline döndü ama ışıklar yanmaya devam etti. Bu iki uyarı lambasıda yandığı için sistem motorun soğumasına yardımcı olmak için motorun silindirlerine birer atlayarak yakıt beslemesi yapmaya başladı dolayısıyla 3 silindir gitmeye başladım ve çekiş bariz düştü araba 70’i geçemedi. Bir süre sonra ünlem uyarı ışığı söndü arabanın çekişi normale döndü. Ondan bir süre daha sonra motor arıza ışığıda söndü.

    Şimdi benim fikirlerim şunlar :
    -Bu hızda giden bir arabanın hararet yapmaması lazım. Ayrıca yapsa bile bu hararet göstergesinin aniden artıp aniden azalması olağan değil. Ama sonuçta hararet ibresi arabada hararet olmasa bile sona dayandığı için beyin göstergeye aldanarak arabada hararet var zannetti, uyarı lambalarını yaktı ve silindirlerden sırasıyla birini iptal ederek soğutma sistemini çalıştırdı.
    -Bence bendeki hararet göstergesi belli bir hızdan sonra kendi kendine sona dayanıyor , çünkü aynı şeyi birkaç kere daha yaptı yani aniden arttı ve aniden azaldı. Arabada hararet problem yok ama gösterge problemi var diye düşünüyorum.

    Fikirlerinizi alabilir miyim, benzer bir problem yaşayan var mı acaba.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.