Şimdi Ara

Fitnessta Profesyonelliğe Adım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Yaşım 17. Boy 1.88 Kilo 78

    5 aydır body yapıyorum.Çok hızlı bir şekilde sonuç aldım.Gerek beslenmem gerekse doğru antrenman programım sayesinde hedefim için büyük bir adım attım.

    Fitness sporuyla uzun yıllar ilgilenmeyi planlıyorum.Şuanlık üniversiteye kadar kazanabildiğim kadar kas kütlesi kazanmayı planlıyorum.Amacım ilerde ciddi manada hacimli ve estetik bir vücuda kavuşmak ve bu işi yarışmalarda boy göstermeye kadar götürmek.Maddi imkanım var beslenmeyi çok rahat bir şekilde karşılayabilirim.Şuanlık üniversite sınavına hazırlandığımdan dolayı haftada 3 gün spora gidebilmekteyim.Ama seneye üniversiteye gitmemle beraber bunu haftada 5 güne kadar çıkarabilirim.An itibariyle ölçülerim.

    Kol: 36 cm
    Göğüs: 96 cm
    Omuz: 124 cm
    Bel: 76 cm

    Sizce yaşım göz önüne alınırsa geç mi kaldım?Hedefim için nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

    Tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tecrubem yok ama 17 yas normaldir bence gec kaldiginizi sanmiyorum.

    Size sorum şu: gunluk beslenme programinizi yazabilir misiniz ? Ne yiyerek kas kutlesi kazaniyorsunuz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah: 1 yumurta sarısı 4 yumurta beyazı,3 bardak süt,150 gr yulaf,az miktar fındık ezmesi.Kepekli ekmek.

    Öğlen:Bulgur veya pirinç pilavı.Karışık salata.300 gr tavuk göğsü.Az tuzlu ayran.

    Ara öğün:1 adet muz, 3 bardak süt,25 tane badem.

    Antrenmandan sonra:1 ölçek protein tozu ve 1 adet muz.

    Akşam:Mercimek pilavı,300 gr tavuk göğüsü,az tuzlu ayran,bazen az miktarda makarna,çoban salata.

    Yatmadan önce:200 gr lor peyniri,kepekli ekmek,2 bardak süt ve 1 adet elma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesekkurler not defterine kaydediyorum :)


    Ayrica forumda bb bolumunu vardi galiba orayi takip etmeyi unutma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Champarator -- 10 Ocak 2015; 23:00:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bolumu buldum bu linkten girebilirsin

    https://forum.donanimhaber.com/showForum.asp?forumID=24

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.88 boyun var süper iyi değerlendir derim.
    Biz 1.74 le sürünelim
  • gögüs kas
  • Hocam bende body sporuna yakın zamanda başladım 3-4 ay oldu fakat beslenme programında bir şey dikkatimi çekti çok fazla protein alıyorsun. Bu kadar protein almanın bir manası yok günlük ihtiyacın olan kadarını almanı tavsiye ediyorum. Günlük 600 gr tavukta nerden baksan 130-140 gr protein var. Kaldı ki tavuk haricinde bir dünya protein içerikli şey yiyorsun. Günlük senin alman gereken maksimum değer 150 o bile fazla ama garanti olsun diye yani. Beslenme programını gözden geçir bence. Her şeyin fazlası zarar,kaş yapayım derken göz çıkarma aman. :))
  • Hangi protein tozunu kullaniyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Optimum gold standard whey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jack76

    Hocam bende body sporuna yakın zamanda başladım 3-4 ay oldu fakat beslenme programında bir şey dikkatimi çekti çok fazla protein alıyorsun. Bu kadar protein almanın bir manası yok günlük ihtiyacın olan kadarını almanı tavsiye ediyorum. Günlük 600 gr tavukta nerden baksan 130-140 gr protein var. Kaldı ki tavuk haricinde bir dünya protein içerikli şey yiyorsun. Günlük senin alman gereken maksimum değer 150 o bile fazla ama garanti olsun diye yani. Beslenme programını gözden geçir bence. Her şeyin fazlası zarar,kaş yapayım derken göz çıkarma aman. :))

    Evet bunu bende farketmiştim ve bi kaç oynama yapıcaktım.Hızlı kas kütlesi kazanmak için kardiyo yapmıyorum ve yağ oranını dengelemek için karbonhidrat yerine fazla miktarda protein alıyorum.Şuan zaten bulk dönemindeyimdir heralde spora başlayalı henüz 5 ay oldu.Programıma karbonhidrat da dahil etmeliyim.Yazın 2 aylık bir definasyona giricem o zaman bu program idealdir heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlgi ve alakan için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle merhaba 2 yıllık fitness deneyemi olan ve bu sene üniversite sınavından dolayı yarısma fikrimi bir sene ertelemek zorunda kalan birisi olarak söylüyorum bunları yeni başladığın için gelişme hızlı gibi geliyor bir süre sonra duracaktır.Durmaktan kastım 3-4 ayda 30 cm kol 36 cm olduysa bu evreden sonra 3-4 ayda 1-2 cm alacaksın.Bu evreye geçtiğinde sabredersen gelişmelerini daha detaylı görürsün.Beslenmeye gelirsek kilona göre fazla protein alıyorsun aktif şekilde spor yapan bir sporcu kilosunun 2 katı kadar protein almalıdır.Ek takviyelere gelirsek Protein tozunu mucize olarak görme günde 1 ölçeği de geçmeni önermiyorum.Varsa protein tozunun yanında ek olarak kullandığın supplement yazarsan onun hakkında da yorum yapabilirim.Birde yabancı kaynaklardan makaleleri okumanı tavsiye ederim antreman sistemleri ve beslenme üzerine.Gerekli bilgileri edindiğin zaman zaten yarısma olayının çok kolay birşey olmadığını anlayacaksın.Detaylı konusmak istersen pm atabilirsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONUR_345241

    1.88 boyun var süper iyi değerlendir derim.
    Biz 1.74 le sürünelim

    Hocam 1.75 boy var 85 kiloyum fitness yapıyorum amatör hic boyumun sıkıntısını çekmedim arkdaslarimin bazıları en az 1.90 kardeşlerimde en kisasi 1.85 allah o kadar vermiş şükür et hobbit olabilirdik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FittMarc

    Hocam öncelikle merhaba 2 yıllık fitness deneyemi olan ve bu sene üniversite sınavından dolayı yarısma fikrimi bir sene ertelemek zorunda kalan birisi olarak söylüyorum bunları yeni başladığın için gelişme hızlı gibi geliyor bir süre sonra duracaktır.Durmaktan kastım 3-4 ayda 30 cm kol 36 cm olduysa bu evreden sonra 3-4 ayda 1-2 cm alacaksın.Bu evreye geçtiğinde sabredersen gelişmelerini daha detaylı görürsün.Beslenmeye gelirsek kilona göre fazla protein alıyorsun aktif şekilde spor yapan bir sporcu kilosunun 2 katı kadar protein almalıdır.Ek takviyelere gelirsek Protein tozunu mucize olarak görme günde 1 ölçeği de geçmeni önermiyorum.Varsa protein tozunun yanında ek olarak kullandığın supplement yazarsan onun hakkında da yorum yapabilirim.Birde yabancı kaynaklardan makaleleri okumanı tavsiye ederim antreman sistemleri ve beslenme üzerine.Gerekli bilgileri edindiğin zaman zaten yarısma olayının çok kolay birşey olmadığını anlayacaksın.Detaylı konusmak istersen pm atabilirsin

    Süreçle ilgili az çok bilgim var.İlerleme tabiki yavaşlayacaktır.Beslenme konusunda da haklısın bi kaç oynama yapacağım.Zaten protein tozunu sadece antrenmandan sonra 1 ölçek içiyorum.Kullandığım başka supplement de yok.Asıl merak ettiğim geç kalıp kalmadığım ve o kadar iyi bir vücudu ne kadar sürede yapabileceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne kadar sürede yapabilirim gibi bi soru sormak mantıksız calısacaksın istediğin seviyeye geldiğinde daha iyisini olmak isteyeceksin bu döngünün sonu gelmiyor kendine aynada bakıp yarısmaya hazırım dediğin an katılabilirsin ama zahmetli bir süreçtir yarışma.Yarışmadan önce sonra yapılması gerekenler olsun yarışma süreci olsun kolay geçen bir zaman değildir.Bu sporda bilgi çok önemli olabildiğince yerli/yabancı kaynaklardan makaleler oku ve kendini geliştir.Bu sporda ki kuralın 'iyi beslen iyi çalış iyi uyu' olsun.Mesela gece 3-4lere kadar kız arkadasınla konusamayıp doğum günü partilerinde herkes pasta yerken sen yiyemeyeceksin yeri gelicek şekeri kestiğinden agresifleşiceksin bunları arastır bu sürece katlanabilirim diyosan yarısmaya hazırlanmaya baslayabilirsin ama dediğim gibi sağlam bilgilerle donatmaya bak kendini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.