Şimdi Ara

fitness ile 1 ayda ne kadar incelirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 90 kilo ile fitness'a başladım sarkmadan kilo vermek istiyorum haftada 4 gün gidiyorum ve yememe de dikkat ediyorum bu şekilde 1 ay içinde ne kadar kilo verebilirim?




  • Fitness kilo verdirmez. Sana kalori harcatır. Ve harcadığın kalori + metabolizma ihtiyacının toplamı aldığın kaloriden fazlaysa kalori açığı oluşur. örneğin haftalık kalori açığın 7500-8000 kalori ise 1 kilogram vermiş olursun. Kısacası doğru bir kalori hesabı yapmadan kaç kilo verebileceğini bilmek zor.

  • Kilo vermekten ziyade güçlenmeye çalışmanı tavsiye ederim.Progresive overload yaparak her haftaağırlıkları 2.5-5 kg arttır.Her zaman söylemişimdir insanlar daha hafif olmak istemiyor daha estetik gözükmek istiyor.Daha estetik olmanın yolu ise hafiflemek değil kas kütlesini arttırmak kısacası spordan sıkılana kadar kardiyo yapmak yerine düzenli bir programla full body anternman yap.Düzenli kas çalıştığın 3 ayın sonunda spor hayatın boyunca bir daha göremeyeceğin kadar hızlı kas kazanırsın kas kazanma eğrisi ilk 6 ay 1yıl çok hızlı daha sonrasında ise oldukça yavaş ilerler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rayli82

    Kilo vermekten ziyade güçlenmeye çalışmanı tavsiye ederim.Progresive overload yaparak her haftaağırlıkları 2.5-5 kg arttır.Her zaman söylemişimdir insanlar daha hafif olmak istemiyor daha estetik gözükmek istiyor.Daha estetik olmanın yolu ise hafiflemek değil kas kütlesini arttırmak kısacası spordan sıkılana kadar kardiyo yapmak yerine düzenli bir programla full body anternman yap.Düzenli kas çalıştığın 3 ayın sonunda spor hayatın boyunca bir daha göremeyeceğin kadar hızlı kas kazanırsın kas kazanma eğrisi ilk 6 ay 1yıl çok hızlı daha sonrasında ise oldukça yavaş ilerler.

    1 günü kardiyoya ayırıp diğer günler ağırlık çalışıyorum amacım tartı değil de daha çok ölçümlerimde sıkılaşma yaşamak zaten. 1 ayda gözle görülür bir fark olur mu onu merak ediyorum





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MCA90

    Fitness kilo verdirmez. Sana kalori harcatır. Ve harcadığın kalori + metabolizma ihtiyacının toplamı aldığın kaloriden fazlaysa kalori açığı oluşur. örneğin haftalık kalori açığın 7500-8000 kalori ise 1 kilogram vermiş olursun. Kısacası doğru bir kalori hesabı yapmadan kaç kilo verebileceğini bilmek zor.

    kalori alımımı almam gerekene göre 400-500 kalori aşağıda almaya başladım bu bir aylık dönem için,beslenmenin yanına sporu da dahil edince 5-6 kilo verilebilir o zaman aşağı yukarı teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.