Şimdi Ara

Fişe takınca çalışan çamaşır makinesi yapılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Fişe takar takmaz çalışan çamaşır makinesine ihtiyacım var.

    Sürekli uzun programda kalacak, makine üzerinde herhangi bir fiziksel müdahele yapmadan fişe takınca program başlayacak ve bitince duracak. Aynı gün içinde bazen 3-4 kere kapağı açmadan çalıştırmamız gerekiyor. Kapakta sensör varsa o da iptal edilmeli.


    Wifi'li makineler wifi aktif edildikten sonra sadece 1 kere çalışıyor, o da benim işime yaramıyor.


    Yapılabilirse kimler ile görüşmem gerekir? Evimde makinem var, onu yaptırabilirim ya da bu şekilde modlanmış ikinci el makine alabilirim. Çok eski olması da problem değil.




  • Hayrola hocam kalpazanlığa mı başladınız paralara eskitilmiş süsü vermek ister gibi geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • justorcun kullanıcısına yanıt

    Beyinden çözülebilir belki. Basittir belki de. Peki yeniden başlatmak için hangi tuşlara basmanız, detaylarıyla ne yapmanız gerekiyor ? Tuşlar dokunmatik mi ? Makine dijital mi ?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    aslında bizim isteğimiz makine üzerinde hiçbir işlem yapmadan başlaması. fişe takar takmaz uzun program başlayacak ve bitecek.

    mekanik eski makinelerde yapılabilir denildi, dijitaller için yeniden yazılım yapılması vs. çok uzar denildi.

    bunu için eski makine de alabilirim o problem değil, tamirciler ile konuştum ama pek bilgileri yok malesef

  • justorcun kullanıcısına yanıt

    Evvela var olan makinenizde yeniden başlaması için sizin yaptığınız işlemleri yazın. Hangi tuşlara basıyorsunuz, neyi çeviriyorsunuz ?

    Eski tip makine kullanırsanız var olan makineyi riske atmamış olursunuz.Çevrilen tuş var malum "cırrrt" diye, uzun programda sonuna kadar geliyor muydu hatırlamıyorum. Bu tuşu çeviren bir iç motor olmalıydı, tam tur atması esnasında bir yerde motor kesime sokulup yeniden başlaması engelleniyordur. BU kesme engellense makine hiç durmadan başa dönüp çalışır. AMa size bu lazım değil anlaşılan. Ya da program bittiğinde fişi çekecekseniz bu sistemi bozmadan da kullanabilirsiniz.


    Eski tip makinede program bittiğinde makine dursun ve makineye ait sigorta indirilip kaldırıldığında tekrar başlasın diyorsanız, ilgili tuşun motoru sayesinde elektrik yeni geldiğinde programa sokacak kadar döndüren bir devre işinizi görür. Sorunu tam anlamak azım. Neden lazım bu devre ?


    Forumdaşlardan eski tip makinelerin döner düğmeleri hakkında detaylı bilgisi olanları konuya davet ederiz. Eski konularda vardır, buraya linklenebilir.





  • Belki de sıfırdan çip programlanması daha kolay olacak,

    makine kartının merkezindeki mevcut çipin devredışı bırakılıp, yerine özgün çip getirilmesi olarak düşündüm.

    Sizin bu isteğiniz başkaları tarafından da isteniyorsa ticareti bile yapılabilir.

  • Yazılımsal olarak çözmek yerine basit bir robot yapılabilir. Biri kapağı tekrar kapatacak biri tuşlara basacak (X Y olarak hareket edecekse 2 eksen için 2 motor) ve basit bir kontrolcü ile yapılabilir.

  • bersgurs kullanıcısına yanıt

    Hocam kapak için robota ne hacet? Bi sensörün vereceği çıkış altı üstü.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam çamaşır makinelerinde program bittiğinde kapak otomatik açılıyor. Tamamen müdahale olmadan yapacaksa kapağı bir şekilde kapatması gerekir diye düşündüm.

  • bersgurs kullanıcısına yanıt

    Açacak kısmı iptal etmek daha kolay değil mi ? Program biter ama açılamaz ?

  • Çözüm çok basit.

    Xy-j2 isimli zaman rölesi var. Fiyatı 100 lira civarı. Önce çamaşır makinesini içinde ne kadar devre,sensör,kablo,anahtar vb. ne varsa sökün atın. Röleyi motora bağlayın. Zaman ayarını yapın tamamdır. O belirlediğiniz aralıklarda çalışıp tekrar duracaktır. Motoru 220v ile çalıştırmaya gerek yok. Yeterli gelir derseniz ; laptop adaptörü ile ortalama 2000 rpm hız üretir zaten. Ancak güç sınırda olabilir ; zira 21v ile ortalama 8kg/cm tork verirler. Şöyle 30-32v bir adaptör daha uygun olur. Şimdi diyecekseniz ; sıkma için hız gerekir, yani 220v gerekir. Bence gerek yok. Daha yavaş hızlarda, biraz uzun süre dönerse, aynı sıkma etkisi olur diye düşünüyorum.


    -Laptop adaptörü ile çamaşır makinesi motoru durdurma sınırında 3amper akım çeker. Yanlışım yoksa, xy-j2 buna dayanacak kapasite idi. Olmadı araya motor sürücü eklenebilir.

    -Kirli suyu atacak pompaya ayrı zaman rölesi eklemek gerekir.

    -Sabunu çeken pompa/motor ne ise, ona da bir devre gerekir.


    Yani toplam maaliyet ; yok denecek kadar azdır. Anladığım kadarıyla bu sistem tam sizin aradığınız gibi olacaktır. Fişi takıp, çıkarmaya gerek yok. Fiş sürekli takılı duracak, röle belirlenen aralıklarda motoru çalıştırıp, durduracak.


    Tek sorun şu ; makine sabun çekince çok yavaş dönmesi gerekiyor. xy-j2'de bunun ayarı var mıydı ? Hatırlamıyorum. Elbette bunun da basit bir çözümü vardır. Ama benim kapasitem bu kadar : ) Onu da başka bir arkadaşlar mutlaka çözebilir.





  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Hiç olacak iş mi, dedirtir bi cevap ? Mantıken çamaşır makinesini yeniden düzer bi iş ama makinenin durup beklemeleri, ters dönmeleri, rezistans çalıştırması vb ne olacak ? BU makine motor bi başladı mı devamlı gümbür gümbür dönmüyor ki ?


    Diğer taraftan deterjanı çeken ayrı bi pompa konu olmuyor, su valfi açıldığında çekmeceden geçiyor su. Laptop adaptörünün bu işle uzaktan yakından alakası olabileceğini de sanmıyorum.


    Konu sahibi; dijital ve dokunmatik ekranıyla ya da eski model bir makinada, zaten bildiğimiz tam teşekküllü bir yıkama işleminden bahsetmekte. Oynanacaksa makineyle; eski tip bir makin düşünülmelidir.

  • cevaplar için çok teşekkürler, peki bu işi şöyle halletmek mümkün mü;



    benim ihtiyacım olan, makineyi uzaktan istediğim zaman çalıştırmak.

    prize takınca çalışma meselesini ise wifi priz ile çözerim diye düşünerek yazmıştım. çamaşır makinesinin çalışma prensibi farklı olduğu için bilgi sahibi değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justorcun -- 3 Mayıs 2024; 14:58:41 >
  • justorcun kullanıcısına yanıt

    Tuşa basılması makina için elektriksel sinyal. AYrı ekipmanlara hiç ihtiyaç yok. Eğer bu iki tuşa basılması herşeyi hallediyorsa;

    sadece buralara uygun sinyali veren elektronik devre işi bitirir. Eğer ikisine aynı anda basabiliyorsanız tek bir sinyalle yok peş peşe basılması şart ise iki sinyalle iş biterr.


    Tek sinyal için wi-fi priz 220Volt röle kontrol eder. Ve bu röle uçları ilgili buton-düğmeleri aktifleştirecek şekilde bağlıdır. Makine fişi normal biçimde prize takılıdır. Wİ-fi priz sadece bu röle aracılığı ile röleyi çektirir. Yani elde var olan wi-fi priz ile bile bitebilir iş, birkaç teknik dokunuşla.


    Hatta makine dışında uygun bir yere wi-fi pirizden gelmesi gereken hat için soket bırakılır ve sökülüp takılır özellikte olabilir. Wi-fi priz 220Volt röle ile tümleşiktir ve bu rölenin bağımsız hatları ilgil butonlara bağlanmak üzere hazırlanır. Yani makina içine 220 değil sadece röle ayak bağlantıları gider.


    Makinayı başlatmak için bu iki buton yeterli mi ? Söküp içini gösterebiliyor musunuz ? Ayrıca sorun programın kısa olması mı ? İlle de tekrar mı yıkamak lazım ? Hani tekrar başlatmada tekrar deterjan alamayacağı için size normalden uzun program olsa yeter gibi ama ??


    Ve yahut da içi boş da olsa çalışması mı gerekiyor ?





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    O kısımları ulaşması zor oluyor baya sökme işlemi gerekebilir. Yapabiliyorsa öyle daha kolaylaştırılabilir tabi ki

  • bersgurs kullanıcısına yanıt

    eski tip makine de satın alabilirim diyordu. Onun üzerinde daha kolay bi mantıkla da hallolabilir.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    hocam teknik konulardan ve elektronikten pek anlamıyorum malesef.

    makine sürekli uzun programda çalışacak. atıyorum, sürekli yünlülerde çalışacak.


    makineyi açmak için orta düğme, programın çalışması için sağdaki başlat düğmesine basmak yeterli oluyor.

    tekrar deterjan almasın, hatta arka arkaya hiçbir müdahele yapmadan sadece başlata basıp 2-3 kere çalıştıracağımı varsayıyorum.

  • justorcun kullanıcısına yanıt

    Bahsedilen iki düğmeye basan elektronik olarak o kısmı enerjilendiren bir devre işi çözecek nitelikte. Kartı açmak gerekiyor ve uygun bağlantılar yapılmalı. Yoksa hiç iç kısma müdahale etmeden, ancak bir başkasından yardım istenerek çalıştırılabilir bir defa daha. Bu arada belki sistemin o tip bir özelliği de olabilir, ana programa girip değiştirilebiliyordur araştırmak lazım. Belirli tuşlara basıldığında ana menüsünü açan cihazlar olur, ayar değişikliği yapmak için.


    Bahsedilen iki düğmeye aynı anda basılı tutulduğunda sistem başlıyor mu ? Muhtemelen birini bırakmadan diğeri çalışmayacaktır. Ve de orta düğme makinaya enerji vermek için mi ? Eğer o düğmeye zaten basılırsa sistem devamlı sadece başlatı bekleyecek değil mi ? O zaman sadece başlata basmak yani tek tuşla tekrar çalıştırmak mümkün. BU taktirde ise, gereken elektronik çok basit; wi-fi priz+röle


    Hepsi bi tarafa, sebep nedir ? Evde biri var sanılsın mı ?





  • @karafetva ikisine aynı anda değil de önce ortadaki düğmeye basıp makineyi çalıştırmak, sonra başlat düğmesine basıp programı başlatmak gerekiyor hocam.

    aynı anda basmayı gerektirecek bir durum yok demek istediğim.


    dediğiniz gibi orta düğme enerji veriyor, sağdaki ise başlatıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justorcun -- 3 Mayıs 2024; 14:17:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.