Şimdi Ara

Fiorino 2020 akışmetre sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    2020 model Euro6 motor bir fiorinom var araba motor ışığı yakıyor akışmetre fişini çekmezsem yolda giderken aniden gaz kesiyor ve gaz yemiyor stop edip çalıştırıp biraz gidiyorum aynı hatayı yine yapıyor akışmetrenin fişi çekip geziyoruz böyle herhangi bir sorun yok ama böyle de çok yakıyor akışmetre değişti ama hala aynı sorun devam ediyor arabada partikül ve adblue iptali var sorun nerde olabilir ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sorunun cevabını kendin vermişsin aslında "adblue ve partikül iptali var."


    Sistem bir bütündür (yazılım ve donanım olarak) bir saatin çarkları gibi düşün aradan 1-2 çarkı çıkarırsan ne olur? ya hiç çalışmaz yada hatalı çalışır.


    Bir şeyleri iptal ediyorsun peki iptal edince ne oluyor? O2, Map, Maf vs. sensörleri alışa gelmiş oldukları programlandıkları değerlerin dışında değerleri okuyup ECU'ya iletiyor. ECU'da bu değerleri görüp burada bir hata var diyor ya kendini korumaya alıyor yada kullanıcıya hatayı bildiriyor.


    Orijinallik tek çözüm olmasa da en garanti yoldur. Bir şeyleri modifiye ederken arka plandaki işleyişi iyi bilmek, yazılımı da bu modifiyeye entegre etmek gerekir. Buda çok zahmetli ve profesyonel bir iş olduğu için orijinallikten şaşmayın.

  • Abi arabayı bu şekilde aldım şimdi ne yapmalıyım bu arabaya beyinci yazılımcı mı bakar ? Araba da adblue partikül iptali var egzozu boşaltmışlar ve yazılım atmışlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozi676767 O kullanıcısına yanıt

    Valla dost kötüyü söyler derler üzgünüm ama yeni nesil turbo dizel motor bir araca yazılım at onu bunu iptal et yapanların çoğu ya arkalarından siyah duman ata ata turbo motor vs patlatıyor yada senin sorunlarına benzer sorunlar silsilesi ile uğraşıp duruyor.


    Onu bunu iptal edip yazılım atarak fabrikadan daha verimli ayarlar tutturan gerçekten bu işi profesyonelce yapabilen yerlerde var buna kesinlikle lafım yok, fakat bunlar gerçekten hassas bilgi ve deneyim gerektiren işi bilen kişilerin yapması gereken işler. Aracın bu hali ile bunlardan bir tanesini bulabiliyorsan şansını bunlarda deneyebilirsin. Ama öyle ben sanayiye gireyim şurada beyinci varmış o bir ellesin yok olmadı şuraya yönlendirdi o bir ellesin ile yalama olur o araç sanayi de ustaların elinde.


    Yada yapacağın diğer hamle gidip orjinal katalizör alırsın, adblue sistemini tekrar devreye sokup, orjinal yazılımı tekrar devreye sokarsın fabrikasyon devam..





  • Sorun partikul, adbluedan degil bence. Yuksek ihtimal yan sanayi akismetre taktiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servisten aldım parçayı abi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.