Şimdi Ara

Finansbank ve Haksız,kanunsuz ipotek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.5 Yıl önce ev satın aldım evi satın aldığım kişi 2009 yılında konut kredisi ile ev almış.Evi aldığımda ev ipotekliydi ve şahsın bankaya borcu vardı.Şahsın bankaya konut kredisi borcunun tamamını kapattık bize bir de ipotek fek ücreti yazısı bedeli çıkardılar onu da ödedik.Borcun tamamiyle sıfırlandığına dair teyit aldık ipoteğin kalkacağını belirttiler genel merkeze yazı yazacaklarını genelmerkezinde tapu sicil müdürlüğüne yazıyı gönderip ipoteğin kaldırılacağını söylediler.İşimiz bitti sandık.Tapu benim adıma.Geçen gün e devletten bakarken evin üzerinde rehin göründüğünü farkettim ve Finansbankasına gittim evi aldığım şahsın ev ile hiçbir alakası olmayan borcu varmış.Borcu ne zaman yaptı,ne kadar sölemiyorlar.Evin eski sahibinin borcundan dolayı sahibi olduğum ev halen ipotekli gözüküyor.Banka müdiresi bayan evin eski sahibi şahsın Finansbanka olan tüm borçlarından benim sorumlu olduğumu belirtiyor.Evin eski sahibinin numarası değişmiş ve Başka şehirde yaşıyor zaten şahsı tanımıyorum emlakçı vasıtası ile evi satın aldım.Finansbank genel müdürlük ve şube şahsı bulun borcunu ödesin diyor bende şahsı bulmak sizin işiniz şahsın borçları beni ilgilendirmez benim evimin yada şahsın evden-konut kredisi dolayı çekmiş olduğu krediden dolayı borç yok diyorum.İpotek devam ediyor.Bimer e şikayet ettim.Noterden protesto çekmeyi düşünüyorum.Bankacılık düzenleme kuruluna şikayet edicem ancak önce bankaya dilekçe yazmam gerekiyormuş yardımcı oalbilirmisiniz.Neler yapmalıyım.







  • Geçmiş olsun yarın salim kafayla araştırma yapıp yardımcı olmak isterim. Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Kusura bakmayın biraZ geç oldu.
    Kendiniz tapuya gidip üzerindeki haciz rehin ne varsa öğrenin. Mümkünse bir suret alın.

    Dediğinizden anladığım kadarıyla evde haciz değil ipotek gozukuyormuş. Bunun esbabını netleştirmek lazım. İpotek borçtan farklıdır rehin kapsamında bir husustur.

    Şerhlerin konulma tarihi ve sizin gayrimenkulu alım tarihiniz önemli. Banka şayet hileli davranmışsa mesela odenmemiş kredi borcunu araya sıkıştırmışsa tespit için bu önemli. Uzulmeyin böyle bir husus varsa derhal tespit edilir.

    Genel manada konut kredisi ticari kredi vesair kredi ayrımları mevcut. Kişinin odenmemiş konut taksiti ile bankaya sair borcu nedeniyle hacizler farklı minvalde olmalı. Buroya gidemediğimden araştırma yapamadım. Araştırma konu ile ilgili yargıtay kararı şeklinde olacak.

    Bu yüzden öncelikli olarak tapudan bilgi edinin. Sonra bankaya hitaben bir yazı ile durumun kendinize bildirilmesini isteyin. 2 nusha dilekçe ile biri sizde kalsın. Dilekçeyi takip edin gerekirse ihtarlaşın.

    Verilen bilgiye göre haciz veya ipoteğin kaynağı ve zamanı konusunda net bilginiz olmalı genel ifadeler anlamlı değil.

    Gerekirse Bimere başvurun.

    En kısa surede daha net bilgi için geri dönmeye çalışacağım. Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.Tapuda rehin gözüküyor.Tapu sicil müdürlüğüne gittim.2009 yılında evin eski sahibi konut kredisi çekerken ipotek konmuş.Bütün konut kredisi borcunu ödedik.Banka evin eski sahibine ulaşamıyormuş bana resmen evin eski sahibini bul diyorlar.Evin eski sahibinin konut kredisi ile alakalı olmayan borcu varmış az bir şeymiş ama şahsa ulaşamıyorlar.Evdeki rehini kaldırmayıp beni uğraştırıyorlar.Bimer e başvurdum yarın iadeli tahütlü ihtarname çekeceğim.Evi 2014 yılında aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin böcek ilaçlama -- 28 Aralık 2015; 22:06:27 >
  • İlk mesajınızda ipoteğin fek edildiğini soylemiştiniz. Bu nedenle ipoteğin kalkması gerekiyor. Hatta muamele ücreti dahi odedik demişsiniz.

    Bu nedenle ipotek olmamalı idi. Bu rehnin kaynağı nedir?

    Başka borcu varsa bu haciz konusu olabilir ipotek konusu olamaz.

    Siz geri kalan kredi borçlarını da odemişseniz ipoteğin konuluş amacı ortadan kalkar. Eğer kişi ticari kredi de kullanmış ise bu kredi için mi yeniden ipotek konuldu bunu da bilmemiz lazım.

    Kısaca kişinin borcu için haciz konur ipotek gibi rehinler borç için değil teminat maksatlıdır.

    Borcu gözüküyor derseniz haciz konmuş olmalı. Vakit bulamadım yargıtay kararı bakamadım. En kısa surede bakıcağım saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin eski sahibinin biraz borcu varmış.Borcun neden olduğunu ne kadar olduğunu bana söylemiyorlar.Şahsın ticari kredisi olabilir,suzi ayakkabıcılık diye bahsettiklerini duydum.Beni ilgilendiren kısım benim evimi eski sahibinin borcundan dolayı haczetmeye çalışırlar mı.şahsın borcu konut kredisi değil - konut kredisi borcu ödendi fek ücreti diye de para aldılar ancak fek yazısını tapu sicil müdürlüğüne göndermediler.Şahsın borcu ne zaman yaptığını bilmiyorum.Benim evimi satabilirler mi.
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Evin üzerinde tapuda gözüken rehin miktarı 100.000 sanırım rehin konut kredisinden kalmadır.Evin eski sahibinin biraz borcu varmış.Borcun neden olduğunu ne kadar olduğunu bana söylemiyorlar.Şahsın ticari kredisi olabilir,suzi ayakkabıcılık diye bahsettiklerini duydum.Beni ilgilendiren kısım benim evimi eski sahibinin borcundan dolayı haczetmeye çalışırlar mı.şahsın borcu konut kredisi değil - konut kredisi borcu ödendi fek ücreti diye de para aldılar ancak fek yazısını tapu sicil müdürlüğüne göndermediler.Şahsın borcu ne zaman yaptığını bilmiyorum.Benim evimi satabilirler mi.Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin böcek ilaçlama -- 28 Aralık 2015; 22:54:05 >
  • Kural gereği evi ipotek veya hacizli alabilirsiniz. Bu halde ipotek ve hacizler devralana geçer dolayısıyla borç sizi de ilgilendirir.

    Bu borcu devralan oder. Ancak siz ipoteği kalkacak şekilde ödeme yapmışsınız. Ancak ipoteği kaldırmamışlar. Bu yasal değil. Konut kredisi bitince ilgili ipotek kalkar. Zira ipoteğin kaynağı ortadan kalkar. Varsa hacizler ve sair rehinler ayrıdır.

    İpoteği kaldırmak zorundalar. Bunu silah olarak kullanamazlar. Suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

    İpotek kalktıktan sonra sair haciz ve rehinler için tapuya bakılır. Eğer varsa bunlar sizden talep edilebilir.

    Ancak siz ipoteği fek ettiğinizde varsa haciz ve rehinlerden sorumlusunuz. İpoteği fek ettikten sonra yani odemeyi yaptıktan 1 dakika sonra bir haciz veya ipotek konmuşsa ve bu sizinle ilgili değilse bu açıkça suçtur. Siz odemeyi yaptığınız an ipotek kalkar. Buna haciz ipotek sırası ve fek sırası deniyor.

    Bu saatten sonraki her turlu rehin ve haciz bankanın cezai sorumluluğunu dolayısıyla tazminatı da gerektirir.

    Siz taouyu aldığınız kişinin başka bir borcuna da kefil oldunuz mu? Eğer öyleyse bu haciz veya rehin de sizin bilginizde olmuş olur. Sorumluluğunuz oluşur. Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evi satın aldığım kişiye kefil olmadım.Zaten şahsı tanımıyorum.Ben evi alırken sadece evin üzerindeki borç-ipotek-rehinden sorumluyum değil mi.Evi satın aldığım şahsın diğer borçları beni ilgilendirmez.Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin böcek ilaçlama -- 29 Aralık 2015; 11:30:51 >
  • Tapu üstünde başkaca haciz rehin yok ise sadece ipoteğin konulma sebebinden sorumlusunuz. İpotekte konut kredidikarşılığı konulmuş ise ki uygulama budur siz bakiye borcu odediğinizde ipotek ve sizin sorumluluğunuz kalmaz.

    Bankanın cevapsızlığı bizi bilinmezliğe surukluyor. Tapu sicilinde şerhler hanesindeki duruma bakıkması lazım. Siz malik olduğunuzdan tapuda devir yapılmışsa istediğiniz zaman bakabilirsiniz. Suret alabilirsiniz. Harç istenebilir. Bu suretle konuşursak daha verimli olur. Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim yarın tapu sicil müdürlüğüne gidip şerhler hanesine bakmaya çalışayım.iyi günler.
  • Tapu sicil müdürlüğünde taşınmazım üzerinde herhangi bir şerh gözükmüyor.Evim rehin gözüküyor.2009 yılında rehin konmuş 100.000 tl.Ptt kanalı ile iadeli taahütlü ihtarname çektim.Bimer e başvurdum.Tüketici mahkemesine başvurmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersin böcek ilaçlama -- 30 Aralık 2015; 20:06:24 >
  • Ödeme bittiyse ipoteğin fekki davası açabilirsiniz. Hakem heyetlik bir olay yok gibi. Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.