Şimdi Ara

Filmlerin Ses Kalitesi ile İlgili Soru (AAC-AC3) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
9.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eda_y

    ACC yi Ac3 e çevirme tekniği sanırım hala çetrefilli bir iş
    Hala çözüm yok...

    İnternetteki tüm yöntemleri denememe rağmen hala videoyu tvde izleyebilme başarısını yakalayabilmiş değilim
    neden çeviriyorsun, düğün videosu felan mı? Eğer filmse farklı formatta seçenekler. vardır
  • eda_y kullanıcısına yanıt
    Bunun herhangi bir converter ptogramı bile yeterlidir sma format mp4 ise mp4 to ac3 programı kısa sürede görüntüye dokunmadan sadece sesi ac3'e çevirip mkv formatında video ile birleştiriyor.
    https://sourceforge.net/projects/mp42mkvac3/
    ____________________

    Konuya gelirsek
    AAC birçok formattan iyi olmasına (MP2 MP3 gibi) rağmen bitrate 514 kbps gözüküyor.
    AC3 640 Kbos bu şartlar altında AC3 daha iyi

    Ses kanallarının yerleşimi ise ses kartının birçoğu 2 Kanal Dijital PCM çıkış veriyor. Multichannel PCM destekli bir formatta olması gerek.
    Ancak HDMI dan bağlı ise bu sorun rahatlıkla çözülür.

    HDMI coaxial yada optikten daha iyi ve yüksek çözünürlüklü seslere destek veriyor. HDMI ile LPCM çıkış bu işi çözer.

    Ama en iyisi analogtur 3.5mm direkt analog ondada DSD 11200 kbps müzik yani Super Audio CD için ideal.
    FLAC 192khz 5000kbps sesler bile bunların yanında oyuncak kalıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere. Bilen arkadaşların yanıtlanmasını rica ediyorum. Malum çoğumuz netten film indiriyoruz. Filmlerin bir kısmı 5.1 ses çıkışlı ve filmleri USB üzerinden tv nin kendi oynatısıyla seyrettiğimde aşağıdaki resimde görüldüğü üzere 3 kanallı yazıyor. Film 2 kanallıysa aynısını yani 2 kanallı yazıyor. Peki 5.1 kanallı film olunca neden 3 kanallı diye yazıyor ? Bu gerçekten kafama takıldı. Bilen arkadaşların cevaplamasını ve de varsa çözümünü yazmasını rica ediyorum.


    Saygılar


     Filmlerin Ses Kalitesi ile İlgili Soru (AAC-AC3)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AAC ve AC3 nedir?

    AAC: Advanced Audio Coding'in kısaltması olan AAC, MP3'ün halefi olan ancak performansında MP3'ü geride bırakan kayıplı dijital ses sıkıştırma için bir ses kodlama standardıdır (Daha yüksek sıkıştırma verimliliği, AAC'ye aynı bit hızında MP3'ten daha iyi bir ses kalitesi sağlar). 48 adede kadar kanalı vardır, ancak genellikle iki kanallı modda kullanılır.

    AC3: Dolby Digital olarak da bilinen AC3, sesi kayıplı biçimde depolayan bir ses sıkıştırma teknolojisidir. Altı adede kadar ayrı ses kanalı içerir ve en yaygın kullanım 5.1 kanal yapılandırmasıyla ilişkilidir - normal aralıktaki hoparlörler için beş kanal ve ekstra düşük frekanslı efektler için bir kanal.



    AAC ve AC3: AAC ve AC3 Arasındaki Fark Nedir?

    Aşağıdaki kriterler, bir ses formatı hakkında bir yargıya varmak için önemlidir, dolayısıyla hangisinin, AC3'ün veya AAC'nin en iyi seçim olacağına karar vermede gerekli standartlar olacaktır.


    1.Örnekleme hızı:

    AAC: 8 ila 192 kHz

    AC3: 32, 44.1, 48 kHz

    İpucu: Örnekleme hızı ne kadar yüksek olursa, dinamik aralık o kadar büyük olur, bu da daha fazla ayrıntının yakalanacağı ve ses kalitesinin daha iyi olacağı anlamına gelir.

    İnsan kulağı 20 khzden sonrasını zaten duyamaz. Bu sadece 24 25 30 kare sorunlarını çözmek için 48khz ortak kullanılmaya başlandı. 48khz tüm karelere uyar.


    2.Bit hızı:

    AAC: 8-529 kbit/s (stereo)

    AC3: 32-640 kbit/s

    İpucu: Daha yüksek bir bit hızı normalde daha iyi bir kaliteyi garanti eder.


    3.VBR:

    AAC: Evet

    AC3: Hayır

    İpucu: VBR ile, medya dosyalarının daha canlı bölümlerine daha yüksek bir bit hızı ve daha sabit bölümlere daha düşük bir bit hızı tahsis edilerek ses ekonomik bir şekilde saklanabilir. Bu sayede ses kalitesini korurken daha küçük boyutlu bir ses dosyası üretebilir.


    4.Kalite:

    Aynı bit hızında, özellikle düşük bit hızında AAC, AC3'ten daha iyi bir ses kalitesine sahiptir.


    5.Uygulamalar:

    AAC: Windows, macOS, Linux, BSD, Unix, Palm OS, Symbian OS, Rockbox, iOS, Android, Chromium'da desteklenir ve Dijital TV hizmeti, Dijital Radyo, İnternet akışında yaygın olarak kullanılır.


    AC3: Windows, Linux ve iOS'ta desteklenir ve sinema, TV yayını, uydu üzerinden radyo yayını, dijital video akışı, DVD'ler, Blu-ray diskler ve oyun konsollarında yaygın olarak kullanılır.


    AC3 ve AAC: Neye Göre Seçilir?

    AAC veya AC3

    Ses kalitesi açısından AAC, AC3'ten daha yüksek çözünürlüğe sahip gibi görünüyor. Ancak AC3, surround ses alanında AAC'yi yener çünkü AC3, sürükleyici 5.1 ses efekti sağlamak için ev sinemalarında yaygın olarak kullanılır. Taleplerinize göre AC3'ün mü yoksa AAC'nin mi seçileceğine karar vermek size kalmış. Ancak unutulmaması gereken bir nokta, birçok yazılım veya oynatıcının AC3 biçimini desteklemediği ve bir ses codec bileşeni sorunu oluştuğunda AC3'ü AAC'ye dönüştürmeniz gerekebileceğidir.

    Bu yüzden ses kanalllarını bir müzik programıyla kanalları belirleyip AAC olarak da kaydedebilirsiniz. Bana sorarsanız 2si de farketmez. AC3 açamıyorsanız, AAC yapıp mkvtoolnix ile içine atacaksınız. ikisini de bulabiliyorsanız ikisini de atın. çalıcınız zaten oynatabildiğini seçer...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi producermk -- 21 Haziran 2023; 20:47:32 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.