Şimdi Ara

FIFA 22 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.455
Cevap
43
Favori
152.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PS5 ve FIFA 22 ve mümkünse ikinci kol'a ihtiyacım var ilgili arkadaşlara duyurulur.


    Arkadaşlar FIFA22, FIFA Online 4 ile ilgili akılda şüphe uyandıran, bilmediğimiz, öğrenmek istediğimiz konularda yetkililerden birinin konuyu ele geçirmemek kaydıyla konuyu düzenleyerek en çok sorulan soruları, konuyu inceleyip cevaplamasını rica ediyorum. Saygılar.


    EA SPORTS FIFAyoutube
    Powered by Football, play FIFA 22 featuring next-gen HyperMotion technology now: http://x.ea.com/70605 Powered by Kylian Mbappé, David Beckham, Zinedine Zidane, Wayne Rooney, Ryan Reynolds, Rob McElhenney, Heung-Min Son, Christian Pulisic, Samantha Kerr, Jude Bellingham, Phil Foden, David Alaba, Trent Alexander-Arnold, Rio Ferdinand, Alex Scott, and more. See what’s new in FIFA 22: http://x.ea.com/70606 Subscribe to see more FIFA 22 videos: http://bit.ly/pzw4VD. #FIFA22 #PoweredByFootball #HyperMotion
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DSYsi5QuOJNE&q=EgQuLZpEGJz03YoGIhCtMCqczZNfmvK-KdAxHwa3MgFy



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur89tr -- 2 Ekim 2021; 0:14:2 >







  • Eski yılları çok özlüyorum bazen peste de fifada da. Kafelerde gider saatlerce arkadaşlarımızla oynardık keyifli keyifli. Bazen hesap ödetmesine, tostuna, çay ısmarlamasına gibi küçük iddialarda koyar kendi gazımızı kendimiz verirdik. Şanslı olanlarımız iyi birer pc ya da ps2/3 alabilmişlerse evlerinde oynarlar kendilerini geliştirip kafedeki mücadelelere daha hazır gelirlerdi :) bazen yakın arkadaşlar olarak birbirimizi evlerimizde misafir eder, saatlerce kapışırdık hesap ödeme korkusu olmadan. Hafta sonları arkadaş grubu arasında kimin evi müsait olacak ise turnuvalar organize eder toplaşırdık 5-6 arkadaş. Maçını oynayan bir sonraki maç sırası gelene kadar diğer oynayanları izler yancılık yapardı. Hatta çay içecek cips götür getir işi onlarda olurdu :) o hafta turnuvayı kim kazandıysa bütün hafta pesin fifanın kralıymış gibi gezerdi kasıla kasıla mahallede.

    Futmuş mutmuş myclubmış falan bilmezdik. İnternet yeni yeni oturaklı hale gelmeye başlıyordu evlerde. Kendi çevrim içi maceramızı kendimiz yaratırdık. Bu online modların verdiği keyfin 10 katını alırdık. Çok şanslı görüyorum o dönemleri kaçırmadığım için. Şimdiki futbol oyunlarının türleri sadece futbol. İçleri kumar ve amelelik. Biri senelerdir futtan milleti yoluyor, diğeri myclubtan
    Offline modları zaten öldürdüler. İşlerine gelmeyince oynayan yok diyorlar. Her yıl aynı oyunu %5-%10 gibi ufak grafiksel geliştirmelerle piyasaya sürüp çuvalla para kazanıyorlar. Sonuçta hep kasa yani firmalar kazanıyor. Tabi tek suçlu firmalalr değil. Dönemde maalesef bu düzeni getirdi. İnternet iyice yaygınlaşınca insanlar evlerine daha çok kapandılar. Fut gibi Online modlar insanları garip bir hırs girdabına çekti. Oyuncular bu girdapta keyif yerine hırsı seçtiler. Kazanmak level atlamak daha öncelikli oldu. Mahalle arkadaşlıkları azaldı. Birçok sebep sonuç birleşince oyunculukta online>offline durumuna geldik. Böylede gider düzen. Biz 30+ yaş oyuncularda eski günleri, eski saf temiz futbol oyunlarını özler dururuz..
    Seyirci seslerini düzeltmedikleri sürece o detayların bir önemi yok. Ya ispanyol takımı gol atar aynı ses, italyan takımı atar aynı ses, fransız takımı atar aynı ses… Koskoca şirketsin, sınırsız teknolojin var ama gol olunca seyirciden çıkan sesi ülkeye göre bir türlü ayarlayamıyorsun. Fantastik.

    En mantıklı yorum sizinki olmuş hocam. İnsanlar hayranı olduğu oyunun ya da firmayı takım tutar gibi destekliyor eksiklerini görmek istemiyor. Ea da Konami de babamızın oğlu değil. Konami zaten havlu attı f2p ye döktü işi. Fifa da bundan faydalanıp yattığı yerden para kazanma derdinde . Yıllardır aynı oyunu oynatıyor insanlara. Ama bu artık dolandırıcılık resmen.

    Deneme sürümünde oyunu oynayıp daha sonra satın alacak arkadaşlar için oyun içinde geçirdiğim 3 saatlik süre zarfını kalemimin yettiğince inceleme yazısı olarak yazmak istiyorum. PS5 kullanıcısıyım.

    Fifa 14'den beri bu yana oyunu oynayan biri olarak açık konuşmak gerekirse Fifa 22 bariz ama bariz Fifa 17'nin makyajlanmış hali gibi bir şey olmuş. Bana katılacak olan arkadaşlar olabilir, katılmayacak arkadaşlar da olabilir ama farkederseniz Fifa 17 ile Fifa 22'nin oyun simgeleri bile nereden baksanız aynı denebilir. Ha bu benim için olumsuz bir şey mi hayır benim en sevdiğim Fifa 17 idi bu yönden ciddi anlamda çok hoşuma gitti.

    İlk bahsetmek istediğim şey ara menünün harika olması. Ciddi anlamda yağ gibi akan, size "gereksiz" tonlarca bilgi sunabilen bir arayüze sahip bu oyun. Maç yaptıktan sonra "X oyuncu şu kadar yemek yediği için koşamıyor" yazısı falan görsem şaşırmazdım herhalde. O kadar ayrıntılı ve o kadar güzel olmuş bence bu yenilikte. Ayıptır söylemesi maçta ki tuvalet ihtiyaçlarını yazmadıkları kalmış adamların.

    Oyunun açılış kısmında ki hikayemsi giriş de çok hoş olmuş. Hakkını yememek lazım gerçekten Paris sokaklarında koşturmak çok hoşuma gitti. Volta modu bu galiba eğer sıkmayan bir hikayeye sahip ise çok çok güzel sarar, oynanır.

    Kariyer modunda çok büyük yenilikler var denmez. Takım kurma eyvallah, sahanınızın çim modellerini seçebilmeniz eyvallah, kale ağları renklerini seçebilmeniz eyvallah başka yenilik yok gibi geldi. Onun dışında kendimi çok ponçik hissettiğim bir nokta da Türkçe stadyum anonsları. Şu oyuna ciddi anlamda Türkçe spiker çok yakışırmış. Çok...

    Santra bolümü de çok zengin. Fifa 21 ile aynı. Arayüz çok iyi olduğu için yeni şeyler varmış gibi geliyor. Kick off bölümüne bi geliyorsun hemen bilgi yazıyor "buna basarsan maç yaparsın. Öylesine bide ha dakka falanda seçersin hatta arkadaşınlada oynarsın" diye.

    Online kısmını denemedim.

    Gel gelelim merak edilen kiminin sevip kiminin sevemediği grafiklere ve oynanış kısmına. Arkadaşlar net söylüyorum adamlar Fifa 17'yi "kale ağları dahil" almışlar makyajlamışlar üstüne bide bak biz bu oyuna gerçek top fiziği getirdik, HyperMotion zımbırtısı da koyduk, 4500'den fazla Fifa tarihinin en bol animasyonu olan bir oyun yaptık demişler. Kalıbımı sonuna kadar basıyorum buna. İnternetten açın bakın Fifa 17'ye mod gibi bir şey olmuş gerçekten ama bu benim açımdan iyi çünkü seviyordum Fifa 17'yi. Grafikler kısmında gözümü rahatsız edecek çok hata ile karşılaştım en büyüğü kale arkası çim modellemeleri idi. Normal çim modellemeleri de bence Fifa 21'de daha iyiydi. Ufak tefek güncelleme ile toparlanabilecek şeyler bunlar ama.

    Çoğu arkadaş nerden vursan gol giriyor demiş. Yalandır dostlar kaleciler Demons Souls bossları gibi resmen (abartılmış şakadır). Fifa 21'e göre ciddi manada gol atmanız bence çok zor özellikle ceza sahası dışından. Fifa 21'de 3 saatte 10 gol ceza sahası dışından atıyorsam bu oyunda kesinlikle yarı yarıya fark söz konusudur.

    Fut'a ön sipariş bonusları henüz gelmediği için girmedim yorum yapmam doğru değil.

    Şu da dikkatimi çeken en büyük sıkıntı. Oyun Fifa 21'den yavaş ama oyuncular uçuyor. Yemin ediyorum Fenerbahçe'de Diego Rossi'nin ilk kez sağ kanatı yaklaşık 3 4 saniye de deparla koştuğuna şahit oldum. Abartı yok. Oyuncular bir anda çok çok hızlanabiliyor buda gerçekçiliği bozuyor. Güncelleme ile düzeltilir.

    Aklıma gelmişken yazayım Fifa 21'de ki kaleye gol attığınızda ağlara çarpan top "demire" çarpıyormuş hissi verirken çok şükür yıllar sonra adam akıllı bir kale ağı yapabilmişler ama dediğim gibi Fifa 17'e bakın buda makyajlanmış hali. :) Oyun çıkışını yaptıktan 1 ay sonra bu sorunlar bitmiş olur onu söyleleyim.

    Kısacası;

    Artılar;

    -Oyun yeni nesil hissi veriyor.
    -Güncelleme gelirse grafik ve oynanışda ki ufak hatalar giderse güzel oyun.
    -Türkçe stadyum anonsları bence 23'de Türkçe spiker olabileceğinin göstergesi
    -Kariyer modunda çok çok iyi vakit geçirilir.
    -21'e göre daha bol animasyon
    -Oyunun şarkıları da çok güzel beee.

    Eksiler;

    -HyperMotion bence çok abartılmış bir teknolojidir. Büyük şeyler beklemeyin.
    -True Ball fiziği falan boş iş. Top bazı yerlerde balon oluyor.
    -Süper Lig'in Overall puanları gerçekten çok saçma.
    -Grafiksel olarak tek sıkıntı kontrast değeri çok yüksek gibi geldi. Göz ağrıtıyor.
    - Fifa 21'den memnunsan alma. Yoksa "bunelenAmeke" diyeceksin.
    -FİYATI.

    Benden bu kadar arkadaşlar bir kusurumuz olduysa affola. Herkese iyi geceler.
  • İnsallah güzel bir oyun olur her sene oldugu gibi yine alip sanal futbolun tadina varacağiz ps4 ile 5 arasinda su donemde oynanis anlaminda bir fark olmamali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bartınoğlu

    İnsallah güzel bir oyun olur her sene oldugu gibi yine alip sanal futbolun tadina varacağiz ps4 ile 5 arasinda su donemde oynanis anlaminda bir fark olmamali

    PESi bilmem ama FIFA 21den itibaren PS5 sürümünün yapay zekasının farklı olduğunu biliyorum. Saçlar ve sakallar daha detaylı. Oynanışta devrim bekliyorum. Türkçe spiker artık bu oyuna lazım. :) Bunca yıldır satın aldık alıyoruz EA duy bizi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur89tr

    PESi bilmem ama FIFA 21den itibaren PS5 sürümünün yapay zekasının farklı olduğunu biliyorum. Saçlar ve sakallar daha detaylı. Oynanışta devrim bekliyorum. Türkçe spiker artık bu oyuna lazım. :) Bunca yıldır satın aldık alıyoruz EA duy bizi



    Alıntıları Göster

    Henüz ps5 almadim bana kalirsa aceleside yok tabiki detaylarda üstün olucaktir oynanista bu seneki gibi bekliyorum cok fark olacaği kanaatinde değilim sonucta ayni motor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fifa 2022 lansmanı 22 temmuzdamı yapılacak.bu tarih resmileştimi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak2658

    fifa 2022 lansmanı 22 temmuzdamı yapılacak.bu tarih resmileştimi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur89tr -- 10 Temmuz 2021; 17:2:44 >




  • Dikkatimi çekti.EA FIFA 17 'de oyun motorunu değiştirip Frostbite Engine kullanmaya başlayarak "Football Has Changed" sloganını ilk kez kullanmıştı.Yıllar sonra 2. kez Game-Changing sloganı ile sadece PlayStation 5 ve Xbox Series X'e özel yeni Next-Gen Motor geliyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık oynanış anlamında yeni nesile özel bir şeyler yaparlar uzun yıllardır ısıtıp ısıtıp duruyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuqueTr -- 10 Temmuz 2021; 14:57:42 >
  • Aciklayin artik 4 ile 5 arasinda ne gibi farklar olacak vs ne diye bekliyorlar oyun cikacak hala bilgi yok eskiden subatta vs baslardi bilgiler gelmeye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bartınoğlu -- 10 Temmuz 2021; 15:21:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fıfa online 4 için ne diyorsunuz TR server varmış

  • adjustik kullanıcısına yanıt
    Bunu duymamıştım çok iyi o zaman. Darısı diğer oyunlara :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adjustik

    fıfa online 4 için ne diyorsunuz TR server varmış

    Oyunun modları vs devamlılık yaratacak durumda olursa, Fifa 22'nin satışlarını büyük oranda etkiler.


    Lol vs misali F2P koyarak, paketlerden para kaldırma amacında EA. Türkiye pazarı için 700 Tl'ye oyun satmaya çalışmaktansa çok daha mantıklı hamle  

  • PS 5 ve Xbox S X konsollara HyperMotion ile gelicek yani Nextgen konsollara yeni bir motor sanırım.

    PS4 kapağında ise bu ibare yok bence fark olucak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIFA 21 de bile şuan ps4 ile yeni nesil konsol arasında fark var. FIFA 22 de nesil farkı baya yüksek olur. farklı oyunlar olarak geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pro Club'ı baştan aşağı yenilemeleri lazım artık. NBA2K'dan örnek alsınlar biraz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Görsel anlamda FIFA 21'den çok farklı olmaz sanırım

  • Yeni nesil sürümü 560 TL tr psnde. Yerel fiyat yazmışlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzgün bir Gameplay görmek lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hali hazırda Ps4 var elimde.Aksilik olmazsa 1 hafta 10 gün içinde Ps5 Digital Edition geliyor yada ben gidip alacağım.
    Oyunun fiyatı yüksek ama şimdiden 50-60 kenarı ayırıp çıktığı zaman alacağım muhtemelen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu nasil bir trailer büyük bir heyecanla bekledik kulaklığını açtım ful ses başladı video, sonra büyük heyecan büyük hayal kırıklığına dönüştü, soruyorum arkadaşlr FIFA 21 den ne fark var fark eden bana yazabilirmi. FIFA yine yapmış cakalligini motion tosion futtan kartlardan paketlerden parayı göturuyor. Her sene aynı trajedi çok sinir oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.