Şimdi Ara

FIFA 15 Squad Güncellemeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar PS4'te FIFA 15, 60 TL'ye düşmüştü ben de aldım. Hem FIFA 16'ya gittigidiyordan bile 150 tl'den aşağı bulamayacağım şimdi, hem de ekimden sonra çok oynayamayacağım için oyunu aylarca boşta bekletmek için o parayı vermek gereksiz olur diye düşündüm. hem de FIFA 16'nın gelişmelerini takip ettim, Kadınlar futbolu var, savunma kabiliyetlerini geliştirdik diyor ama onun dışında menü olarak bile FIFA 15'le aynı. üzerine çok fazla koymamış yani. siz ne düşünürsünüz bilmem...

    fakat oyunda yaz transferleri yapılmamış. Roma'da Dzeko yok vesaire. yeni squad update gelir mi artık 15'e? daha önce mesela 15 çıkınca 14'te kalmış bir arkadaş varsa aydınlatabilir mi?

    ayrıca eğer yeni update gelmezse tek tek transfer yapmak dışında bunları güncelleyebileceğimiz bir yöntem var mı PS4'te



  • Bilen yok mu? Belki ultimate teame mesela yeni Chelseali Falcao kartı gelmiştir ama en azından kickoff modunda çıkmıyor. Bu nasıl düzelir?

    Menüden son updatei de indirdim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana konusu var bunun oraya danışın cevap alırsınız mutlaka. =)
  • Son transferler dzeko mani persie depay bunlar eklenmez sadece futta kartları çıkar 14 ve 13 de bole olmuştu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SirAlex

    Son transferler dzeko mani persie depay bunlar eklenmez sadece futta kartları çıkar 14 ve 13 de bole olmuştu

    Anladım hocam. Ben de FUT modunu baya sevdim zaten, onu oynuyorum. Onun için sıkıntı çekmiyorum. Fakat öyle olmasa 60 lira çöpe gidecekti demek ki...

    Ama bi arkadaş gelse 2 kişilik karşılıklı oynayacak olsak büyük bir dezavantaj. Bunu bir şekilde çözmek lazım. Olmadı amele gibi oturup tek tek transfer yapacaz...
  • FUT'a geldi hocam biliyorsunuzdur zaten. Ama Play now ve career modea güncelleme gelmeyecekmiş. Nette biraz araştırayım dedim bu linkle karşılaştım. Yetkili birisi 15te olmayacağını söylemiş.

    http://answers.ea.com/t5/FIFA-15/FIFA-15-Summer-Transfer-Updates-for-Play-Now-Career-Mode/td-p/4757967

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pedrik

    FUT'a geldi hocam biliyorsunuzdur zaten. Ama Play now ve career modea güncelleme gelmeyecekmiş. Nette biraz araştırayım dedim bu linkle karşılaştım. Yetkili birisi 15te olmayacağını söylemiş.

    http://answers.ea.com/t5/FIFA-15/FIFA-15-Summer-Transfer-Updates-for-Play-Now-Career-Mode/td-p/4757967

    Yahu bu Metal Gear Solid 4'ten MGS 5'e geçmek gibi bir şey değil ki... Sen her sene her sene oyun yapıyorsun, haliyle arada büyük bir devrim olmuyor genelde. Ha mesela COD da her sene oyun çıkarıyor ama en azından senaryo farklı, bazen oyunun geçtiği dönem farklı, çoğu zaman silah ya da ufak dinamik değişiklikleri oluyor: alıp o farklı deneyimi de yaşamak istiyorsun doğal olarak. FIFA'da olay da hiç değişmiyor ki. Sonuç: Büyük bir kitle yeni oyunun internetteki değerlendirmelerine, incelemelerine bakıp; yenisini almayı gerekli görmeyebilir. Bundan da daha doğal bir şey yok. Ha bazen olay değişmese bile dinamiklerde büyük değişiklik olabiliyor, Fifa 10'dan 11'e geçerkenki gibi: o zaman da herkes alıyor zaten.

    Sen yapımcı olarak eski oyunlara da güncelleştirmelerini yaparsın, en azından son birkaç senenin oyunları için. Millet de istediği gibi eski versiyona devam eder. FIFA'nın yapım aşamasındaki belki de en kolay iş olan oyuncuları kadrolara atamaktır, bunu yapmıyorsan bu işin zorluğundan değildir elbette. "Yeni oyuna yoğunlaşıyoruz artık" bu iş için bir mazeret değil. 5 kişilik bir ekip bile rahat halleder bu işi. Burada art niyet olduğu kesin. Herkes yeni versiyonu alsın diye böyle bir motivasyon yolu bulmuşlar kendilerince. Bu da büyük adilik. Her sene oyun yapıp sadece PES seni geçtiğinde kendini geliştirme yoluna gidersen tabi ki alıcı bulmak için de böyle yollara girersin. Fifa'nın en ünlü modu Ultimate Team ama boyuna Kariyer modu oynayan ve benim tahminimce onunla eşit bir kitle var. Bu adamlar komple geçmek zorunda kalıyor yeni versiyona.

    Ve bana kalırsa futbol oyunlarındaki her sene oyun çıkması artık saçma bir hal aldı. Artık 2000 yılında değiliz. O dönemde bir oyun yüklerken Setup ekranının sonunda internet bağlantımızı sorardı, birkaç şık verirdi, "DSL bilmemkaç" falan gibi, oradan seçer oyuna tanıtırdık. Bu iş artık otomatik oldu mesela. Ve artık herkesin interneti olduğu varsayılıyor, oyunları kutulu alsan bile internet bağlantısıyla Steam vb. platformlarda kaydettirip girmen gerekiyor. Oyunlardaki bazı çok önemli fonksiyonlar internetsiz çalışmıyor, en büyük örnek Assassin's Creed Unity'deki Co-op mission'lar. Sonuç: Kadro yenilemek için yeni oyun çıkarmaya gerek yok. Ara transferde nasıl kadroları yenilemeyi biliyorsun güncel versiyonda? Sırf sana hala para kazandırıyor diye. Aynen öyle kadroları DLC şeklinde yayınlarsın transfer sezonlarından sonra. Fakat şu oyunlar da artık 2-3 sene arayla yapılsın, daha kaliteli şeyler çıksın ortaya.

    Her oyunda yeni bir şey çıktığında "Ya harbiden bunu niye diğer versiyonlarda düşünmemişler ki?" diyoruz. Yani gerçek bir futbol simülasyonu olarak baktığımızda aslında o kadar çok eksik var ki... Örneğin, oyunu hiç bölmeden hızlı frikik, taç vs. kullanma fonksiyonu belki son 3-4 versiyondur var. Oysa ki futbolda çok olan bir şey ama oyuna entegre etmek yeni nasip olmuş. Highlights'lar ilk kez Fifa 15'te bu kadar gerçeğe yakın. Spikerlerin takımların geçmişlerinden, futbol tarihinden ve istatistiklerden bahsetmesi gene son birkaç versiyondur eklenen bir şey. Neden insanlar bunlara her sene tekrar tekrar para verip azar azar sahip olsun ki?

    Şimdi böyle söyleyince her sene alan oyunculara belki cazip gelmeyecek, sanki modası geçmiş bir şey oynarlarmış gibi hissedecekler ama düşünün ki bütün dünya da sizinle birlikte o versiyonu oynuyor olacak ve o en güncel versiyon olacak, aynı oyunda kaldığınız için kitleyi kaybetmeyeceksiniz yani. Oyunların adı da FIFA 15 olup da seneyi ifade etmez ama FIFA'nın sonuna versiyonu ifade edecek başka bir şey bulunur. Sezon sezon fikstür-kadro vs. güncellemek de zor bir şey değil, yine sezona göre güncel olur oyun.

    Sana da araştırman için teşekkür ederim.




  • O Rei kullanıcısına yanıt
    Uzun ama güzel bir yazı yazmışsınız. Uğraştığınız için bende teşekkür ederim. Dediklerinize katılıyorum. Onlar için bir iş değil kesinlikle bu transfer upgradeleri. EA'den bağımsız olarak çalışan gruplar fifa üzerine bir ton yama çıkartırken, kadro güncellemerini verebilirken EA gibi bir firmanın bunları yapamaması ne kadar kalitesiz ve bencil politikaları olduğunu gösteriyor bence. Her şeyi çıkar için yapan kullanıcısının memnuniyeti umrunda olmayan, bir yıl önce el üstünde tuttuğu kullanıcısını 1 yıl sonra enayi yerine koyan, gerekli görmediği sürece devrim niteliğinde geliştirmeler yapmayan ufak tefek geliştirmelerle yeni oyunlar sunan bir firma işte EA. Onları da böyle kabullenmek lazım. Bilgisayarda tek eğlencem olan fifayı bana tekrardan yığınla para ödettirip aldırmak zorunda bırakan EA Sports'u ve onun aç gözlü yöneticilerini saygıyla selamlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.