Şimdi Ara

Fifa 15 için ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Şu anda Fifa 14 oynuyoum ama malesef hafiften titreme yapıyor. Fifa 15 alacağım. Bu sebeple sanırım sıkıntı yaşayacağım. 2-3 sene bana sıkıntı yaşamayacağım bir ekran kartı önerir misiniz?

    Sistem donanımım şu şekilde

    ASUS intel core i5-2400 CPU 3,10 Ghz
    8 GB Ram
    ZOTAK GTX650 Synergy Edition 2GB 128 Bit DDR5

    Teşekkür ederim.



  • Asus ya da MSI ın özel soğutmalı gtx 750 Ti modeli ya da bütçeniz yeterse evga gtx 960 ı öneririm.
  • Hocam konuyu dahili bileşenler bölümüne açarsanız arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.Alacağınız ekran kartının diğer parçalara uyumsuz olma olasılığı var sanırım.
  • MSI gtx 960, olması gerekenden daha pahalı. Anormal bir fiyattan giriş yapmış. Neden o kadar yüksek anlamadım. Sırf msi özel soğutması var diye fiyatı bu kadar şişirmeleri çok saçma olmuş.

    Evga gtx 960 demiştim. O da alınabilir. Onda da çift fanlı özel soğutma var. İşte linki;

    http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx960-supersc-acx-20-gddr5-2gb-128bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html#ozellikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DireğeÇarpanŞut

    Hocam konuyu dahili bileşenler bölümüne açarsanız arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.Alacağınız ekran kartının diğer parçalara uyumsuz olma olasılığı var sanırım.

    Teşekkürler hocam. Haklısınız. Öyle yapayım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bulkan

    MSI gtx 960, olması gerekenden daha pahalı. Anormal bir fiyattan giriş yapmış. Neden o kadar yüksek anlamadım. Sırf msi özel soğutması var diye fiyatı bu kadar şişirmeleri çok saçma olmuş.

    Evga gtx 960 demiştim. O da alınabilir. Onda da çift fanlı özel soğutma var. İşte linki;

    http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx960-supersc-acx-20-gddr5-2gb-128bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html#ozellikler




    Hocam sağolun muhakkak farklıdır ama bahsettiğiniz kart da benimki gibi 2 gb ve 128 bit. Gerçekten 3-4 sene yeter mi bana?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnadnan -- 10 Şubat 2015; 21:22:36 >




  • adnadnan kullanıcısına yanıt
    Kullanımınıza bağlı. Daha fazla süre de yetebilir, yetmeyebilir de. Bugün en güçlü kartı da alsanız 3-4 yıl yeteceğinin garantisi yok. Burada sizin ihtiyacınız, hangi oyunları ne kadar süreyle, ne kalitede oynamak istediğiniz vb önemli. Ben nvidia 9800 Gt 512 mb 256 bitlik modeli 5 yıl kullandım mesela. Eski efsane 8800GTnin isim değişmiş versiyonu. G92 gpu mimarisi. Oyunlarda Directx 11 dayatmaları olmasa herhalde bir süre daha kullanırdım. 2 hafta önce asus un oc strix özel soğutması olan nvidia gtx 750 Ti modelini aldım çok memnunum.

    Bakın devir çok değişti , teknoloji çok gelişti. Ekran kartları da öyle.
    Eskisi gibi sadece ekran kartında bellek miktarına & bellek veriyolu genişliğine bakarak (bit) değerlendirirseniz hata yaparsınız.
    Kullanılan mimari, kartın modeli, güç tüketimi, fiyatına göre performansı. Artık günümüzde bunlar önemli kriterler durumuna geldi. Görüntü sıkıştırma & işleme vb teknolojileri, özellikleri çok gelişti. Yolun genişliği değil, o yoldan verinin ne kadar çok & ne kadar hızlı geçtiği önemlidir. Eskiden olsa sadece bit değeri önemliydi ama şimdi dediğim gibi olay çok farklı boyuta geldi. Enerji tüketimi çok düştü & buna ters orantılı olarak performanslar çok arttı, verimlilik arttı. Sıcaklıklar düştü. Bu yüzden artık eskisi kadar yaygın şekilde 256-384-512 bitlik kartlar pek göremiyoruz.

    128 bit olması sizi yanıltmasın. Birçok 256 hatta eski 512 bitlik kartlardan daha az güç tüketir & açık ara daha iyi performans verir böyle kartlar. Bendeki kart da 128 bit diyorsunuz ama sizin kartla bunun arasında dağlar kadar fark var. Güncel maxwell gpu mimarisine sahiptir. Çok az güç tüketir, az ısınr. Bendeki gtx 750 ti da öyle. Gtx 750, 960, 970 & 980 modellerinde sadece bu yeni maxwell mimarisi mevcut.

    Evganın da Msi ın da özel soğutmalı gtx 960 modelleri mevcut. Msi daki soğutma çok yeni. Soğutma açısından bir tık daha önde twinfrozr 5 ile. Hangisini alırsanız alın memnun olursunuz, pişman etmez sizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 11 Şubat 2015; 16:36:04 >




  • Bu mükemmel aydınlatıcı yazınızdan ötürü çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.