Şimdi Ara

Fiberden vdsl'e geçiş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline fiber kullanıyorum, Türknet vdsl'e geçmek istiyorum. Yeni modem aldım. Fakat Türknet şu an kullandığım hizmet numaramı (xdsl) istiyor. Bunu e-devlet, müşteri hizmetleri veya online işlemler bölümünden öğrenebilirmişim. Fakat hiçbir şekilde bu numarayı öğrenemedim.


    Sebebi şöyle açıklanıyor;

    "Superonline fiber altyapısı üzerinden hizmet aldığınız için bağlantınıza ait XDSL hizmet numarası bulunmamaktadır. XDSL hizmet numarası yalnızca DSL altyapısı üzerinden hizmet alan müşterilerimizde bulunmaktadır."


    Durum böyle olunca Türknet şu anki aboneliğimi kapatıp ücretsiz kurulum yapamıyor.


    Tek seçenek Superonline'ı kendimiz iptal edip Türknet'e sıfırdan başvuru yapmak mı? Bu yüzden kurulum ücreti alacaklarını söylüyorlar.


    Başka bir çözüm biliyorsanız çok sevinirim.




  • Maalesef başka bir çözüm yolu yok hocam. Geçiş işlemi aynı altyapı üzerinden yapılır. Mevcut aboneliğiniz Superonline altyapısına, geçiş yapmak istediğiniz abonelik de TT altyapısına bağlı olduğu için doğrudan geçiş mümkün değil.
    Mecburen Superonline aboneliğinizi sonlandırıp Turknet'e abone olmalısınız. Bu durumda da dediğiniz gibi kurulum ücreti ödemeniz gerekiyor.

    Şöyle düşünebilirsiniz:
    Mesela mevcut arabanız Hyundai markasının i20 modeli. Siz Accent modele geçmek istiyorsunuz. Marka aynı marka olduğu için birtakım kampanyalar uygulanabilir mesela. İşte eskisini getirene yenisi için şu kadar indirim var gibisinden. Siz i20'yi götürüp Accent'i aldığınızda bu kampanyadan faydalanabilirsiniz.
    Ama diyelim ki mevcut arabanız Renault markasının Clio modeli. Siz Accent alırken o kampanyadan faydalanmak için Hyundai bayiine Renault araç götürürseniz o aracı kabul etmezler. O kampanya sadece Hyundai marka araçlar için geçerlidir. (Tabii diğer markalarla anlaşmalı bir bayi veya kampanya söz konusu değilse)

    İnternet aboneliğinde geçiş işlemini de bu şekilde düşünebilirsiniz. Altyapılar farklı olduğu için Superonline'dan Turknet'e doğrudan geçiş yapamıyorsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Superonline bağımsız farklı bir altyapıdır. Bu yüzden xdsl hizmet no olmaz. Ancak başka bir altyapı daha mevcutsa adresinizde yeni başvuru yapmanız gerekir. Kurulum ve aktivasyon ücreti olmayan başka bir iss tercih edebilirsiniz. Devamında 3 ay sonra geçiş yapabiliyorsunuz istediğiniz bir firmaya.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.