Şimdi Ara

Fiat 500L 1.3MJ vs Renault Clio SW 1.5dci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar ailecek alacağımız ilk araba olacak bütçemiz aşağı yukarı maksimum 700.000 TL bandında bizde bu fiyatlara uygun şehir içi kullanabileceğimiz otomatik vites, performans beklentimizin çok olmadığı ancak yürütme maliyetleri uygun olan bir araba almak istiyoruz. Başlıkta belirttiğim gibi bu 2 araba arasında kaldık aslında Fiat 500L daha çok hoşumuza gidiyor ve tasarım ve iç hacim vs. olarak ancak durağan piyasası ve aracın performansı biraz soru işareti yaratıyor ilanda bile çok az var Rockstar pakedini düşünüyoruz alabilirsek tabii. Bir yandan da peynir ekmek gibi satılan Clio SW var iç hacimi aşırı tatmn etmedi ama Renault olması ve motor performansı biraz daha iyi olması ve soru işaretinin daha az olmasıyla dikkatimizi çekti, bir yandan da Clio'nun genel olarak 500L'den daha küçük olması ve biraz daha uzun olması soru işareti yarattı. Daha fazla uzatmayayım sizin tercihiniz ne olurdu? Biz 500L'ye biraz daha yakınız :)

    Fiat 500L 1.3MJ vs Renault Clio SW 1.5dci


    Fiat 500L 1.3MJ vs Renault Clio SW 1.5dci







  • 500L piyasası geçen yıl yavaştı ama bence Facebook grubu aktif. Temiz ve km düşük arabayı satmak çok uzun sürmez.

    Belki satıldığı için ilan olmayabilir. Aynı fiyatta çok saçma sapan arabalar vardı. Son aylarda fiyatlar dengelendi ama önceden öyle değildi.

    Fiat 500L kendi fiyat bandında premium sınıf bir araba.

    Popstar ya da Rockstar (diğer modeller belli yıllarda güzel)

    6-12 hava yastığı (model göre değişir)
    Çelik jant
    İç mekan kalitesi
    Ses sistemi
    Cam tavan ferahlığı
    İç mekan genişliği
    Bagaj fena değil
    Dış ses dizel olmasına rağmen iyi
    Konfor

    100.000 km altinda, hasarsız.
    + Yetkili servis kasko (Araç Polonya üretimi, bazı parçalar zor bulunuyor diyorlar)
    + Kaliteli lastik.(Michelin primacy 4+)

    Tercih edilebilir.

    Olumsuz olarak : 0-100 çok yavaş.

    Aklıma gelenler bunlar.

    Clio ile karşılaştırılacak araba değil bence...




  • aldiktan sonra uzun sureler arac degistirmeyi dusunmezseniz 500L daha mantikli geliyor. motoru, otomatik sanziman hakkinda bir fikrim yok fakat nispeten modelli bir fiat, ne olabilir ki?
  • İkisinin arasında tercihim clio.
    500l hem satarken hemde binerken daha sorunlu bir araç.
  • acbold kullanıcısına yanıt

    Hocam değerli yorumlarınız için muhtemelen 120.000km civarlarında falan satın alacağız otomatik şanzıman istiyoruz bu şanzıman çok sorun yaratır mı? Hakkında çok olumsuz yorum var kasko vesaire yapar mıyız sanmıyorum hocam sağolun yorumlarınız için

  • Eutropius Irmengard kullanıcısına yanıt

    Hocam muhtemelen 4-5 sene falan kullanacağız motoru hakkında tek olumsuz eleştiri performansı yoksa parça bulma konusunda falan multijet zaten yaygın bir motor, şanzıman konusu da işte yarı otomatik dualogic şanzıman aşırı rahat sıkıntısız bir şanzıman değil ama masraf açabilir mi o noktada soru işaretlerim var.

  • dugers kullanıcısına yanıt

    Hocam yaşadığınız sorunları ve masrafları yazabilir misiniz?

  • Erdemsahin34 E kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim 2012-2017 arası hepsi aynı zaten. Model düşürüp 40-60.000 km alabilirsiniz. 700.000₺ yeterli olacaktır.

    Arıza ve işçilik ile ilgili Fiat olduğu için çok sorun olmaz diye düşünüyorum.
  • Bende ikisi arasında kaldım 500L aldım bu hafta. Hala almadıysanız sorunuz varsa alabilirim.
  • gokhanyeter G kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdiye kadar olan deneyimlerinizi ve size göre aracın artı eksilerini yazabilir misiniz?
  • Renonun 1.4 atmosferik motoruna sahip olan bir modelden bu araca geçtiğim için öncelikle çekiş vs. bu konularda ciddi bir mutluluk var bende.


    Daha iyi bir arabadan geçseydim evet bu etki daha az olurdu tabi ki, Kendi aracım dışında şirketin 2023 toyota hibritleri var mesela sık kullandığım, bazen onun içinde oturuyormuşum gibide hissediyorum, sadece atmosfer olarak bu kıyaslamayı yapıyorum tabi. Kaliteli bir hissiyat var. Bazı kısımlarda lastik yuvarlanma sesini alma seviyesi benzer.


    Kısa bir özetten sonra, maddeler halinde sıralayayım,


    - Benim aldığım model 2017 Cross Plus Cam tavanlı model. Otomatik. Çok araştırdım kasa olarak alırsam bunu alıcam yoksa almıcam dedim. Zorladım şartları kısmette varmış.


    - 120 lerde ön camdan rüzgar sesi gelmeye başlıyor, havanın durumuna göre gelmiyor bazen. Yaz döneminde test etmediğim için genel bir yorum olmuyor, yazın daha az olabilir.


    - 90 da motor sesi bir tık abartılı, 100-110 arası azalıyor 130 da giderken 90 daki kadar rahatsız etmiyor. Böyle saçma bir durum var.


    - 1 ve 2. viteste kararsız alışmak lazım. 1 Aydır kullanıyorum yeni yeni alıştım. Eco modunda pedal hassasiyeti bir tık daha iyi bence. Pedala bastıktan 1 saniye gecikmeli tepkisi var. Mesela çok dar bir alandasınız, hassas bir şekilde ayar yapmanız lazım, kükrer gibi zıplıyor araç :) Kötüde diyemiyorum. Yazılımcı bir abimiz var ciddi manada öneriyor, bu sıkıntının çözüleceğini bambaşka bir arabaya bindiğini görüceksin dedi. yaptırıcam ek olarak onuda yazarım.


    - 3. vitesten sonraki hızlanmalar vs oldukça iyi bence. F1 şanzıman var onlarda pratik. Manuel kullandığım anlarda oldu bence oda keyif veriyor.


    - Otomatik moddayken diyelim 20-25 km ile yokuş başlangıcına geldiniz, ya başına gelmeden hızlanmanız lazım yada vites küçültmeye müdahale etmeniz lazım. En büyük kararsızlığı orada yaşıyor, 2. viteste girmeye çalışıyor o anki hızdan dolayı robotize 1. e çekince anlık bayılıyor. Bundada bir alışma süreci var. Manuel müdahale etmek lazım. F1kollar orada yardıma koşuyor. Vites topuzuna el pek gitmiyor.


    - Yokuş kalkış beni mutlu etti. Ayağı çektikten sonra 3 saniye bekliyor. Yokuşta geriye taktığınızdada öne kaydırmıyor ordada 3.saniye bekliyor. El freni ile sürekli kalktığım için benim için lüks seviyede :)


    - Lastikler 45 yanak olduğu için yuvarlanma sesi çok alıyor lastiklerim oldukça kötü 2019 dan kalma, o yüzden doğru yorum olmaz, ek şöyle birşey diyebilirim. Yeni asfaltlı yolda bu lastikte bile rahatsız etmiyordu. Muhtemelen benim lastikten ve asfalt faktörlü bir durum var.


    -Çok cam olmasına rağmen içerideki ses alma seviyesi çok rahatsız edici değil.


    -Otoparkta parkettiğim zaman bir çok suv ile aynı boyda, ezik bir görüntüsü yok.


    -Carplay vs bunlar zaten sıkıntısız, 9 inç ekran güzel, En azından toyotadan daha iyi kullanışlı. Ottocast Play2Video kit ile onuda video izlenebilir hale getirebileceğimi öğrendim. Onunla iyileştirme yapacağım.


    -Saçma bir elektrik problemi var, henüz yetkili servise götüremedim göstereceğim. Viraj aydınlatmayı menüden kapatıyorum ama tekrar açılıyor. Veya Aracın kilitlerini açtığımda parklar yanıyor, bazende yanmıyor, hangi algoritmayla çalışıyor bu anlamadım.


    -son olarak yakıtta istanbul şehir içi tüketimim 5-5,5 arası.


    1 aylık kullanımda 1000 km falan yaptım. İlk deneyimlerim bu şekilde, pişmanım diyemem sonuçta cebimdeki parayla daha iyisini almaya çalıştım, ilk izlenimim F/P bence.


    **İlk bakımınıda alır almaz yaptırdım,

    Yağ, mazot, hava, polen filtresi, yağ, fren hidrolikleri, şanzıman yağı, 4 disk+4 balata bakımı toplamda işçilik dahil 14 bin tuttu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanyeter -- 4 Mayıs 2024; 22:59:6 >




  • gokhanyeter G kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun araç. O bakim nasıl 14 bin tuttu bu nedir arkadaş ya. Serviste mi yapıldı bakim. Çok uçuk fiyat bu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.