Şimdi Ara

Fethiyeyi tatil için düşünenler için...(umarım yardımcı olabilmişimdir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • not:forumunuzu uzun süredir takip etmekteyim bir ara arkadaşın biri fethiye ile konu açmıştı o zaman cevap verecektim zamanım olmadı..
    (size fethiyeyi tanıtayım arkadaşalr gidecek olanlar için ön kaynak olsun:P)
    (bu arada foruma yeni üye oldum umarım aranıza(arkadaş olarak)alırsınız

    1 ÖLÜDENİZ
    Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir beldedir. Ölüdeniz kumsalı yüzde seksen iki oyla 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir[1].

    Belde, turizm açısından oldukça gelişmiştir. Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ'da "Uzak Diyar" olarak tanınır, Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası'da bulunur. Türkiye'de bulunan deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biridir.

    Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir. En fırtınalı günlerde Belceğiz kıyıları dalgalarla boğuşurken, Ölüdeniz'de sadece çırpıntılar meydana gelir.

    Ancak durgun gibi gözüken Ölüdeniz, gözle görünmeyen üç nedenle kendini hemen her gün yenilemektedir. Bunlardan ilki, Ölüdeniz'de mevcut yoğun kaynak suyu çıkışları, dipte içeriden açıkdenize doğru bir akıntı yaratmaktadır. İkincisi, bu kaynak sularının yarattığı tuz farkından dolayı açıkdenizden içeriye ve dışarıya devamlı bir sirkülasyon oluşmasıdır. Üçüncüsü ise gel-git etkisi ile iki-üç günde bir deniz ortalama yarım metre yükselir ve alçalır. Bu da büyük miktarda deniz suyu giriş ve çıkışı sağlamaktadır.



    2 SAKLIKENT(SİZLER İÇİN çektiğim resimler)
    SAKLIKENT FETHİYE

    Muğlanın Fethiye ilçesinde, körfezin doğusundaki Saklıkent Kanyonu, EşenÇayı vadisinin kuzey-güney yönünde Akdenize kadar uzanan bir çöküntüalanıdır. Kanyonun doğusunda Eşen Çayı ile aynı yönde uzanan 3024 m.yüksekliğinde Akdağ bulunmaktadır. Bu dağın batı etekleri kırıkhatlarla (fay) kesilmiştir. Bu büyük kırıklar 2000 m. üzerindekalınlığı olan Akdağ kireç taşlarını parçalayarak Saklıkent Kanyonunumeydana getirmiştir. Bu kütleler Kayadibi Köyü yakınlarında yaklaşık400-500 m. yükseklikte ve kilometrelerce uzunlukta dik bir duvargörünümünde uzanmaktadır. Kanyonun içerisinde Eşen Çayının kollarındanKaraçay akmaktadır.

    Karaçay kanyonunu 1988 yılında ilk bulan ve isimlendiren Kayadibi Köyünde yaşayan bir kişidir.

    Muğlaile Antalya illeri arasındaki doğal sınırı oluşturan Saklıkent kanyonuFethiyeye 60 km. uzaklıktadır. Günümüzde turizme açılmış olup, yurtiçi ve yurt dışında kısa sürede ün yapmıştır. Kanyona sol yamaçtakikayalara açılan deliklere bağlanmış tahta bir iskeleden yürünerekgirilmektedir. Yaklaşık 100 m. uzunluğundaki iskelenin bitiminde büyükgürültü ile akan suyun soğuk esintisi ile karşılaşılmaktadır. Bu bölümkanyonun 50-60 m. genişliğinde en geniş bölümüdür. Bunun ilerisindevadi tabanından 2-3 m. yükseklikte incir ağaçları ile kaplı bir alanagelinmektedir. Düzlüğün arkasında ise yamaçlardan küçük çağlayanlarhalinde sular akmaktadır. Kanyonun yamaçlarında birbirlerinden farklıyüksekliklerde yirmiye yakın irili ufaklı mağara bulunmaktadır. Bumağaralarda sağ yamaçtaki büyük mağara 150. m uzunluğunda dar birgaleri şeklindedir. Sol yamaçtaki bir mağaradan 50 m uzunluğunda darbir galeriye girilmektedir. Eşine çok az rastlanan güzellikte bir cennetimizdir.Türkiye`nin en büyük kanyonu olma özelligini tasiyan Saklikent Dar ve uzunlugu 18 km civarindadir. Gökyüzünü örtercesine yükselen kayalar arasinda koca bir nehir dogar. saniyeler içersinde kayalar içersinden fiskiran sular Karaçay adi verilen bir nehri dogurur. Bu nehir bir süre sonra Esen çayi ile birleserek Kumluova Çayagzi kumsalindan denize dökülür.







    allaki resimde kızlar suyun akıntısından mahsur kalmıştı:D



    NOT: ARKADAŞLAR şu an fazla müsait değil boş zamanlarımda tloss.. kelebekler vadisi.. kayaköy...vb yerleri hepinize tanıtacağım UMARIM FAYDASI OLMUŞTUR.. herkese hayırlı forumlar..







  • resimler neden görünmüyor onu anlamadım....
  • o konuyu yanılmıyorsam ben açmıştım. biraz geç oldu ama yinede teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.