Şimdi Ara

Fakirlerin halini anlamak için oruç tutmanın lafügüzaf olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şahsi görüşüme göre öyledir.


    Günümüzde gıdaya yönelik fakirlik yoktur. Öyle bir şeyin vuku bulması olası değildir. Hemen hemen her yerde buğday yetiştirebilirsiniz. En kötü gider çavdar ekmeği yersin. Örnek vermek gerekirse; Nijerya nüfusu 220 milyon, Kongo nüfusu 100 milyon. Hani açlıktan ölüyordu bunlar?


    Gıdaya yönelik fakirlik nerede kardeşim? Yok ki öyle bir şey. Gıda fakirliği iddiası gerçek fakirlik olan ev araba alamama kaynaklı fakirliği maskeliyor bu da refahın önünde en büyük engeldir. İşe otobüsle gidiyorsanız fakirsinizdir. Her yerde buğday yetişmiyor mu? Niye aç kalasın? Sen ev araba almaya bak. 



    Not: Protestan .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Bormann -- 17 Mart 2024; 15:29:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Fakirin halini anlamak için karnını doyurursun aç kalarak değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hamza5806


    Seni kürsüye davet ediyorum reis.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Bormann -- 17 Mart 2024; 15:43:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mert Bormann kullanıcısına yanıt
    Ben ve ailem doysun da kalan dünya yerin dibine gecsin umrumda değil

    Hayırlı günler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostum ironi mi yaptın yoksa gerçek düşüncen mi anlamadım, ama olayı buğday arpa ile açıklıyorsan İç Anadolulu olduğunu düşünüyorum. Gıda fakirliği yiyecek bir şey bulamamak demek değildir. Yoksa insan ağzına atacak bir şeyler bulur illaki, toprak yiyecek ot dolu. İnsan hayatını sağlıklı sürdürmesi için belli başlı değerlere ihtiyaç duyar. Örneğin günlük belli bir protein alması gerekir. Bütün gün hamur yiyen insan bir süre sonra sağlığını kaybeder. Bir insanın çalışması için yada hayatını sürdürmesi için enerjiye, kuvvete ihtiyaç duyar. Bunun içinde et, süt vs. yemesi gerekir. Bizim İç Anadoluda eskiden o kadar çok hamur yenirmiş ki, büyükler uşak hamur yiye yiye kafası çalışmaz oldu derlermiş. Yani sürekli hamur yemek bünyeye yarar bir şey değil. Saydığın ülkelerde insanlar böcek yiyor. Sebebi ise, bazı değerlere ulamadığı için bu tür gıdalar yiyorlar. Mersin'de meşhur tantuni vardır. Bu gemişte ete ulaşamayan insanların zenginlerden arta kalan yada onların yemediği ciğer, dalak gibi organları minik minik doğrayarak tavada yemek yapmasından meydana gelmiştir. Tomas More' un Ütopyasında belirttiği gibi bazı şımarık, israfçılar hayatın tadını çıkarırken bazıları ise, yiyecek ekmek bulamıyor. Bakıyorsun hoca Allahu Ekber der demez adam çorbasını kaşıklıyor, üstüne bilmen ne usulu bilmem ne kebabını yiyor, şerbetler, içecekler gırla gidiyor, üstüne gelsin kadayıf baklava, üstüne çayın yanında çerezi meyvesi... Sonrada orucunu kuru ekmekle açan adamın halinden anlıyor. Ne yazıkki biz de ramazan da kurban da artık amacına uygun yapılmıyor. Birisinde gün içinde aç kalarak vicdan rahatlatıyoruz, diğerinde dondurucuları etle dolduruyoruz. Ev araba konusunda ise şunu anlatayım, 80 dairesi olan bir tanıdık her birisini güç bela, yalvar yakar 13 bin TL ortalama ile kiraya verdi. Bir hafta sonra herkesi aradı, 20 bin ver yada çık dedi. Tabi tahmin edersin ki, Mülk Allah' ın. Bir çok aileyi çıkardı evinden. Şimdi oruç tutuyor ve yoksulun halinden anlıyor. :) İslamı lafta değil özde yaşamadığımız sürece boş bu işler.





  • Konu daha çok islama mokka atmak için gibi duruyor.

    Neyse sana tek tavsiyem yorum yapmadan önce bişeyi iyi araştırman




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanovic38 -- 18 Mart 2024; 0:37:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanovic38 H kullanıcısına yanıt

    Hadi oradan kokuşmuş troll.


    Neyi araştırayım daha? Arpa çavdar nerelerde yetişir onu bile araştırıp gelmişim. Arpanın neredeyse yetişmediği yer yok. Neyin fakirliği bu?


    Not: Hiristiyan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mert Bormann kullanıcısına yanıt

    Benim daha ne demek istediğimi anlamadan saldırmaya geçen üst seviye insan neyse sana iyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.