Şimdi Ara

Facebook Hissesi Neden Düşüşte ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook (NASDAQ:FB) hisseleri 29 Ocak'ta, şirketin rekor kırdığı dördüncü çeyrek gelir raporu açıklamasının hemen öncesinde 224,20 Dolar'lık bir rekor zirveye ulaşmanın ardından yön değiştiriyor. Hisseler iyi sonuçlarla birlikte yükselişe geçmek yerine, dün %6'nın üzerinde değer kaybetti.

    Dünyanın en büyük sosyal medya ağı analist beklentilerinin üzerine çıkarak hisse başına 2,56 Dolar kârla birlikte 21,08 milyar Dolar gelir açıkladı. Instagram ve videolardaki reklamlar sayesinde şirket tarihinin 21,1 milyar Dolar'lık en yüksek dördüncü çeyrek satış geliri, bir yıl önce aynı döneme göre %25'lik bir sıçrama gösterdi.

    Ancak şeytan ayrıntıda gizliydi. Çeyrekte Facebook tarihinin en yavaş satış büyümesini kaydetti ve sözlü yönlendirme de şirketin birden fazla antitröst soruşturması ve küresel çapta daha kısıtlayıcı gizlilik düzenlemeleriyle karşı karşıya olduğu bir dönem için yeterince güçlü değildi.

    Facebook CFO'su David Wehner bu karşı rüzgarların yarattığı etkinin büyük bir kısmının henüz yaşanmadığını, çünkü bu çeyrek sonuçlarının Avrupa'daki Genel Veri Korunumu Düzenlemesi ve California Tüketici Gizliliği Yasası gibi gizliliğe yönelik yeni kuralların etkisini henüz yansıtmadığını belirtti.

    "Yıldan yıla toplam gelir büyüme oranımızın ilk çeyrekte dördüncü çeyrekteki büyüme oranına kıyasla %1-5 arasında ivme kaybetmesini bekliyoruz. Bu ivme kaybının arkasındaki faktörler iş alanımızın olgunlaşması ve küresel çapta gizliliğe yönelik düzenlemelerle birlikte reklamları hedef alan diğer karşı rüzgarlar."

    Düşüşte Alım?

    Dünü 209,53 Dolar'da kapatan Facebook hisseleri, gelir raporu açıklaması öncesinde ulaştıkları zirvelerden %6'nın üzerinde düşüş yaşadı. Şirketin soruşturmalarla birlikte platform üzerinde siyasi manipülasyon, nefret söylemi ve radikal propagandayı bitirmeye yönelik reform çağrılarıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde uygulama ailesine yeni kullanıcılar katmaya devam etmesiyle birlikte hisse 2018 sonundaki dipten bu yana %60'ın üzerinde değer kazandı.
    https://tr.investing.com/analysis/facebook-hissesi-neden-dususte-200439705







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.