Şimdi Ara

exFat formatlı haricime dosya artırımı neden yavaş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben MacBook Pro kullanıcıyım. Henüz bir ay falan oldu alalı. Aldığımda bilgisayarda OS X El Capitan kuruluydu. İlk aldığım zaman NTFS formatındaki haricimi MacBook desteklemediği için exFat'a çevirdim. Depolama amaçlı iki tarafta da kullanabilmek için. Yani Windows ve Mac OS X'de. Neyse şimdi ben şu an dosta akatarırken mesela 500 mb'lık bir dosyayı birkaç saniyede atıyorum. Ama internette araştırdıklarıma göre MacBook Pro'lar saniyede 5gb atması gerekiyor. Bunun haricimin exFat olmasıyla mı bir ilgisi var yoksa benim cihazda mı sorun var? Ayrıca bir şey daha var mesela ben sistem bilgilerine girdiğimde usb kısmında normal usb kısmı var. Bazı fotoğraflarda orada hi-Speed bilmem ne bir şey bölümü daha var. Bende tek bölüm var orada. Bunun sebebi nedir gerçekten sorunun ne olduğunu bilmek istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HastaLaVi2 -- 4 Mart 2016; 0:18:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bir şeyler söyleyecek olan yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi o saniyede 5gb transfer hızını nerede nasıl okudunuz bilmiyorum ama güncel macbook pro lar usb3.0 arabirimi ile geliyor. Bu arabirim ile bağlayacağınız harici disklere de saniyede en fazla 200mb veri atabilir/okuyabilirsiniz ki o da hızlı bir mekanik disk ise. Eğer harici diskiniz ssd ise o zaman da en fazla 500-550mb görürsünüz. Yani öyle saniyede 5gb görmeniz zaten mümkün değil.

    Bahsettiğiniz 500mb ı birkaç saniyede atıyorum örneği zaten durumu açıklıyor. Bahsettiğiniz süre 4-5 saniye civarıysa aktarım hızı 100mb/sn olur ki bu da gayet normal.

    Ben size Paragon NFTS for Mac kullanmanızı öneririm. Bu şekilde nfts olarak biçimlenmiş diskleri Mac OS de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • trulli kullanıcısına yanıt
    Ya zaten ntfs'ye şu anlık ihtiyacım yok. Ama dediğim gibi şu makaleyi okudum. 5 gb işi burada yazıyor. Ve ayrıca burada hiç-speed yolu falan var. Ama bende yok. Kuşkulanmamış sebebi buydu.

    Makale:https://support.apple.com/en-us/HT202875

    Ayrıca şu aşağıdaki ilk resimdeki benim bilgisayarım. İkinci resim de sayfadan bulduğum bir resim. Ama aynı değiller. Bende bir sorun mu var?
     exFat formatlı haricime dosya artırımı neden yavaş? exFat formatlı haricime dosya artırımı neden yavaş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HastaLaVi2 -- 4 Mart 2016; 15:13:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • siz de bir sıkıntı yok, ben de baktım bende de aynen sizdeki gibi hi-speed yazmıyor. Aktarma hızlarımda da hiçbir sorun yok.

    Bahsettiğiniz makalede bahsedilen hızlar usb 3.0 ın teorik hızları. Şu anda hiçbir harici usb disk o hızlara ulaşmıyor. Yukarıda da dediğim gibi harici SSD ler bile en fazla 500-550mb/sn hızında aktarıma imkan verir. Siz mekanik bir harici HDD ile gayet normal sonuçlar alıyorsunuz.
  • trulli kullanıcısına yanıt
    İyi teşekkürler. Bir sorun olmadığı için acayip rahatladım. Mac OS X'e hala alışma sürecindeyim. Tam olarak anladığım söylenemez. Yani Windows gibi içini dışını bilmiyorum henüz. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.