Şimdi Ara

Eve Kadar Fiber VS Binaya Kadar Fiber Ping Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, şu an Kablonet 100mbit paketini kullanıyorum. Kablonet binaya kadar fiber sonrasında koaksiyel kablo ile eve dağıtım yapıyor. Riot sunucularında şu an 23ms civarı, Rocket League EU sunucularında 65ms civarı ping değeri alıyorum. Binamda aynı zamanda Superonline fiber altyapısı var. Eğer ki Superonlineden eve kadar fiber hizmetini alırsam ping değerlerim ortalama ne kadar değişir?




  • Konumunuz ve hedef sunucuya tracert değerleri bilinmeden tutarlı yorum yapmak zor. Ancak iki bağlantı türü arasında 2-3 ms ping farkı oluşur.

    Ancak unutmayınız ki Superonline bölgenizde kötü ping değerleri veriyorsa gecikme değerleri artabilir bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 18 Aralık 2022; 15:57:10 >
  • binada superonline kullanicisi varsa primetime'da (aksam 7-11 arasi) rica edip test etmenizi siddetle tavsiye ederim. kotu cikarsa bir de taahhut ettiginizle kalirsiniz.

  • Kablonetin sıkıntısı taş devrinden kalma DOCKSIS denen olay.


    Binada Superonline fiber sonlandırması varmı kontrol et. Dairelere CAT6 ile dağıtıyor olabilirler.


    Ya da direk fiber GPON ilede dağıtabilirler.


    Oyun sunucusunun IP'sini bul trace çek sonra en az 1K'lık paketler ile ping at. Gecikmeyi tespit et.


    Hız testini yurt içinde yapma, oyun sunucusu nerede ise o ülkede yap.


    Unutulmaması gereken işin içinde stream, online gaming, tele konferans olayları varsa düşük gecikme ve kayıpsız stabil bağlantı, bağlantı hızından daha önemlidir.

  • hocam koaksiyel kabloda yapısı gereği ping her zaman daha fazla olur . tecrübe ile sabit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearless_king -- 13 Aralık 2022; 15:7:35 >
  • Kablo netin kablosu evinize uydu kablosu ile geliyorsa bina ya gelen fiber her türlü daha iyidir. Binaya kadar fiber eve cat6 geliyorsa bile

  • fearless_king kullanıcısına yanıt

    Merak ediyorum. Bizim binada kablo net fiber alt yapısı varmış. Reklamını yapıyorlar 20 yıl önceki tesisat neyse aynı tesisat var. Nasıl oluyor da fiber oluyor anlamıyorum. Superonline fiber 3 yıl önce çekildi eve kadarda fiber kablo geliyor buna fiber diyebilirim ama kablo net 20 belki daha eski olan alt yapı ile fiber nasıl verebilir. Kablo Netin alt yapı kabloları dışarda görünüyor kalın siyah kablo( uydu kablosundan 3 kat daha kalın) apartmanların giriş katının üstünden döşenen 20 yıl belki daha eski kablolar. Bu eski kabloların içerigini bilmiyorum uydu yani koaksiyel kablo gibi görünmüyor çünkü bayağı kalınlar.

  • Turkcell Superonline neden 350 megabit download'ı geçmiyor? (tarifem 1000 mbit) steam başta olmak üzere bütün istemciler ile oyun çekiyorum, hepsini denedim. Sürekli aynı şey oluyor. Teknik eleman geldi modemi değiştirdi, bağlantı değerlerine baktı, bir sorun gözükmüyor dedi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.