Şimdi Ara

Evde VOIP Telefon Nasıl Kurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde masaüstü telefon şeklinde VOIP kullanmak istiyorum. SIP hesabım var. Modemim VOIP desteklemiyor. RJ11 girişli masa telefonum da var. Yaptığım araştırmalara göre RJ11 girişli masa telefonumu VOIP desteği olmayan modem ile kullanmam için VOIP adaptörü denilen cihazdan almam gerekiyor.


    Peki ben RJ11 girişli masa telefonu değil de RJ45 girişli IP telefon kullanmak istesem ne yapmam lazım? İlave bir cihaz almak gerekir mi? Gerekirse cihaz örneği verir misiniz? Santral gerektiren telefon falan deniliyor ama tam anlayamadım.

    Örneğin şöyle bir cihazı evde kullanmak mümkün mü?

    Fanvil X3Sp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilen Biri -- 24 Temmuz 2022; 9:40:6 >







  • RJ45 girişli ip telefon kullanmak isterseniz ayrı bir cihaza ihtiyacınız yok. (Santrale gerek yok.) Ben sip hesabımı eski android telefonda zoiper uygulamasıyla wifi üzerinden kullanıyorum. Eğer rj11 girişli, klasik analog telefonu voip adaptörle kullanacaksanız sip hesap ayarlarını voip adaptörüne tanımlıyorsunuz, eğer rj45 girişli ip telefon kullanacaksanız sip ayarlarını ip telefon cihazına tanımlıyorsunuz. Benim ip telefonum yok ama şu mesaja göre (https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152114527) gigaset c610 kullanan var. Fanvil x3sp'nin de iş görmemesi için bir sebep düşünemiyorum. Hiç voip adaptör kullanmadım ama aliexpress'te linksys klonları var: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20220724025248&SearchText=voip+adapter&spm=a2g0o.home.1000002.0





  • bparker B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Peki bazı cihazlarda POE destekli diyor. Bu tür IP telefonlar için elektrik beslemesi ethernet üzerinden mi geliyor acaba?

    Siz veya bilgisi olan başka biri cevaplar diye soruyorum.
  • Evet, poe'de elektrik beslemesi ethernet kablosu üzerinden geliyor. poe ip telefonun, beslemesini ethernet üzerinden alabilmesi için poe özellikli bir switch'e bağlı olması gerek, ev tipi routerlarda da genellikle poe yok. poe switch'in olmadığı durumlarda poe cihazları ethernet üzerinden beslemek için poe enjektör cihazı kullanılıyor. poe enjektöre dc adaptör ve router'dan gelen lan kablosu bağlanıyor ve enjektörün çıkışındaki ethernet kablosu ip telefona bağlanıyor.


    düzeltme: poe enjektörlerin beslemesi dc olmak zorunda değilmiş. ayrıca @tuzsuz_deli_bekir in dediği gibi poe switch de alınabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 24 Temmuz 2022; 20:21:33 >
  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt

    Evet ethernet üzerinden geliyor, böylece cihaza ayrıca bir adaptör takmanıza gerek kalmaz.

    Ama bunu yapabilmek için de ethert switchinizin POE switch olması gerekir, ya da switch değiştirmem diyorsanız sisteme bir POE enjektör eklemeniz gerekir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.