Şimdi Ara

Ev Sineması İçin Giriş Seviyesi Projeksiyon Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, evime sadece film, dizi izlemek amacıyla projeksiyon almak için araştırma yapıyorum. Oyun oynamayı, sunu yapmayı planlamıyorum.


    Bütçem 5000tl. Eğer aşağıdaki tüm özelliklere uyarsa en fazla 7000'e çıkabilirim.


    Oturma odasında kullanacağım. Yaklaşık 60 inç civarı bir büyüklükte, açık renk duvara yansıtmayı planlıyorum. Projeksiyonu yere veya komidin üzerine, oturacağım yerin önüne koyacağımdan kaymış ekranı düzeltme gibi özelliklere ihtiyacım yok. Görüntü kalitesi olarak gönlümden geçen çözünürlük native 1080p. Bu fiyata bazı ürünler gördüm ancak belirttiğim gibi üst segment bir ürün aramıyorum.


    Akşam/gece kullanacağım için yüksek lümene ihtiyacım yok, karanlık sahneleri güzelce gösterebilmesi yeterli.


    Sessiz olması çok önemli. En fazla 20db düşünüyorum. Tiz veya düz hava olması fark etmeksizin, yüksek fan sesine maalesef tahammülüm yok.


    Günde ortalama 3 saat olacak şekilde yılda 1000 saat kullanmayı planlıyorum. Eğer cihazın kendisi bozulmazsa lambasını değiştirmek tabii ki daha iyi bir seçenek. 5 yılda 5000 saat çalışsa gayet tatmin eder. 20.000-30.000 saatlik ampul ömrü gibi yüksek sayılarda şimdilik gözüm yok. İleride bütçemi genişleştip daha güzel ürünlere yöneleceğim.


    Hoparlörü önemli değil, bilgisayarımda kullandığım hoparlörümü bağlayabilmem kafi. Bunun yanında wifi, bluetooth, akıllı olması gibi özelliklere ihtiyacım yok. Bilgisayarımı direkt olarak HDMI ile bağlamayı planlıyorum.


    Kısacası ev sinemam için "aptal", sessiz, 1080p projektör arıyorum. Önerileriniz ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chipotle -- 10 Temmuz 2023; 19:6:49 >







  • Hocam bütçeniz ile ikinci el daha kaliteli ürünlere yönelmenizi öneririm. Benq , Epson'un falan temiz ürünlerine bakabilirsiniz.

  • karantina K kullanıcısına yanıt
    Ben de bir soru sormak isterim bu yorumlarınız üzerine.

    Çok fazla beklentim olmamakla birlikte, ben de Wanbo marka 1080p 450 ya da 650 ANSI lumen bir cihaz araştırıyorum. Ancak diğer taraftan da optoma 143x ya da epson fh01 gibi modeller mi bakılmalı diye düşünürken sizin bu mesajınızı gördüm.

    4700 TL ye Wanbo cihaz işimi görecek gibi. Diğer taraftan en az 3 katı bir fiyat ile bilinen markalar var.

    Bu durum özelinde yorumunuz olabilir mi?
  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt

    Selamlar, Bu sebeple 3 katına çıkmamanız için bilinen markaların temiz ikinci el ürünlerine yönelebilirsiniz önerisinde bulundum.

    Şahsen wanbo kullanmadım, bilmiyorum ancak evimde 4.5 senedir benq kullanıyorum her gelen ne kadar net görüntü olduğuna şaşırıyor.

    Zaten biliyorsunuzdur odanın karanlığının yeterli olması kritik, ben perde yerine duvara yansıtıyorum ancak kardeşimin xiaomi marka portatik bir projeksiyonunu gördüm mesela görüntülerin alakası yoktu:)

  • www.hepsiburada.com
    EPSON CO-FH02 Smart Androidtv Full Hd Projeksiyon Cihazı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/epson-co-fh02-smart-androidtv-full-hd-projeksiyon-cihazi-pm-HBC0000359QNN
  • karantina K kullanıcısına yanıt
    Yanıt için çok teşekkürler.

    Dediğiniz gibi ikinci el satış platformlarını da takibe alayım o zaman.

    Peki giriş seviyesi için bilinen markalardan model önerme sanşınız var mıdır?

    Genelde önce bütçeye uygun ikinci el ürünlere bakıp sonra yorumlarını okuyorum. Eğer marka model tavsiyesi gelirse doğrudan onları takipte kalabilirim.
  • karantina K kullanıcısına yanıt
    benq in hangi modeli acaba?
  • 1080p olarak ben uzun süredir w1110 kullanıyorum, hatta ilanım vardı ama duruyor mu gitti mi hatırlamıyorum:)

    İstanbuldaysanız gelin görün, ona göre model cihaz tercihi yapılabilir. Epson'un da güzel aletleri var insanlar gayet memnun. Bu arada DLP, LCD seçimi gibi faktörler devreye giriyor, o kısmını da araştırın..

    W2000'e bulaşmayın, gereksiz fiyatı var 1080p cihaz için o paralar verilmez.

    Ülkemizde yok ama JVC nin çok güzel ürünleri de var mesela,

  • boylum kullanıcısına yanıt

    Bu da güzele benziyor, ancak görmeden sakın karar vermeyin.

  • karantina K kullanıcısına yanıt

    Kullanıyorum bu cihazı. Gayet memnunum. Gündüz dahi izlenebiliyor. Ayrıca içinde çıkarılıp takılabilen seri bir android stick var.

  • LG HF60LS cihazımı satıyorum. 20-30 saat kullanılmıştır. Adet fazlası..Lümeni yüksek ve doğal görüntüsü vardır. Akşam lış ışıkta her türlü duvarda ve perdede harika görüntü alırsınız.. Sorunuz olursa pm atabilirsiniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.