Şimdi Ara

Eurogamer: Nintendo NX Taşınabilir Bir Konsol Olacak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • O_o El konsolu mu ?
  • Konsolun hibrit olacağı çok uzun zamandır konuşuluyor zaten. Hatta patent görselleri bile çıkmıştı bir ara. NX söylentileri ilk çıktığında da yazmıştım bir yerde, hala aynı düşünüyorum ki gelen sızıntılar da doğruluyor bence. Şöyle ki, bence NX kontrolcüleri kendi ekranlarını ve işlemcilerini barındıracak. TV'ye bağlamak için bahsedilen aparat da aslında ev konsolu işlemcisine sahip olacak. Kontrolcüye kartuş takarak 3DS gibi taşınabilir bir el konsolu deneyimi yaşanılabilecek. Oyun diskleri de ev konsoluna takılıp, kontrolcülerle TV'de ev konsolu oyunları oynanabilecek. Bu şekilde hem 3DS hem de WiiU oyunlarına tam destek verebilecek ve geriye uyumluluk geleneğini devam ettirmiş olacaktır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lextor

    Şakamı la bu? Ne el konsolu kardeşim. Millet senin konsolunu ne yapsın onlarca akıllı telefon varken. bize masaüstü lazım masaüstü!'^+%&
    <i>
    (Masaüstü: Masaüstü Konsol. PS4, XONE gibi...)</i>


    akıllı telefonda zelda oynasana ?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Tegra ve çok güçlü bir konsol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasinabilir konsol diger konsollardan guclu ilginç...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Taşınılabilir Wii U olacak demek Umutlarım yok oldu.
  • Android çıkmasa bari içinden

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Nintendo ve eski kafası. Ne beklenir ki?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Naughty_Dog

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: lextor

    Şakamı la bu? Ne el konsolu kardeşim. Millet senin konsolunu ne yapsın onlarca akıllı telefon varken. bize masaüstü lazım masaüstü!'^+%&
    <i>
    (Masaüstü: Masaüstü Konsol. PS4, XONE gibi...)</i></blockquote>

    akıllı telefonda zelda oynasana ?


    Ben telefonumda N64 emulatörü ile oynuyorum zaten Zelda'yı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3vstator

    Okuduğumuzu anlama noktasinda sıkıntıları olan bir topluluk olduğunuzun en iyi kanitlarindan birisi de şu konuya yazılan mesajlar olsa gerek.

    Birincisi NX masaüstü bir konsol ve bu konsol taşınabilir ve el konsollari tarzında oyun oynanabilir bir kontrol cihazına sahip olacak. Nvidia nin Tegra işlemcili olacak denildiği cihaz da bu. Yani en azından haberde anlatılmak istenilen şey bu.

    İkincisi konsolla ilgili sağlam bilgiler için 17 Eylül u beklemeniz gerekir. TGS de cihazin tanıtılacagi yönünde ciddi bilgiler var. Tanıtımı ardından ne olduğu konusunda hepimiz bir fikir sahibi olacagiz. O zamana kadar bekleyip, izlemek durumundayız...

    Kartuşla çalışıyor, güçlü bir en konsolu olacak diyor işte neyi yanlış anlamışız ki? Apple dock to hdmi gibi bir kablo çıkarmıştı o tarz bir şeyle de görüntü televizyona aktarılacak herhalde böyle masaüstü konsol mu olur?
    Yani yine ilginç bir şeyler olacaktır da kartuş olayı neye yakın olacağını gösteriyor bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 27 Temmuz 2016; 10:39:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt
    quote:

    Eurogamer'ın birkaç kaynaktan doğrulattığı bilgilere göre NX'in çok güçlü bir taşınabilir el konsolu ve sökülebilir kontrolcülere sahip olacağı haberi kendileri tarafından girildi. Ayrıca NX'in içinde Nvidia'nın mobil işlemcisi Tegra'nın yer alacağı da belirtildi.


    Haberden alıntı yaptığım ve koyu renkle işaretlediğim kısımda anlaşılması gereken ile burada bazı üyeler tarafından anlaşılan şeyleri şöyle alt alta koyunca demek istediğim gayette anlaşılabilir.

    Her ne çıkacaksa da, şu anda bu haberler söylenti, Eurogamer'ın haberini ben bu haberden sonra okudum, burada girilen haberden daha farklı ama oradaki. Eurogamer'a göre bu TV'ye de bağlanabilen bir el konsolu, benim bugüne kadar duyduğum dedikodulardan anladığım ise masaüstü konsolun kontrol cihazının aynı zamanda bir el konsolu olacağı yönündeydi. Nintendo'nun buradan kesinlikle hibrit bir konsol üreterek hem masaüstünde, hem de istenildiğinde el konsolu olarak kullanılabilecek bir cihaz üstünde çalıştığı. Bu bahsedilen Tegra işlemcili cihaz ise bence el konsolu, masaüstü konsol ile ilgili önceden çıkan dedikodular AMD GPU kullanacakları yönündeydi. Ama diyorum ya bunların hepsi sadece dedikodu, yine bir dedikoduya göre TGS'de 17 Eylül'de cihaz resmi olarak tanıtılacak.

    Son kertede Nintendo'nun ne yapmak istediği çok açık, adamlar Wii'yi saymazsanız masaüstü konsol pazarının ya 2. ya da 3. oyuncusu oldu hep, NES'ler, SNES'lere girmiyorum. Handheld'lerde ise hep bir numaraydı. MS ve Sony'nin temelde safkan güce dayalı politikaları ile mücadele etmek yerine kendini çok farklı bir kulvara konumlandırıp, handheld pazarındaki oyuncular ile klasik konsol oyuncularını aynı potada toplayıp, bambaşka bir pazar yaratacaklarını düşünüyorlar.

    Ben farklı çizgileri, sevdiğim oyun serileri için Nintendo'nun başarılı olmasını istiyorum. İnşallah güzel bir cihazla karşımıza çıkarlar...

    Not: Bu arada N64'ün kasetli bir konsol olduğunu hatırlatırım. Kartuşlu sistem, kopya işini zorlaştırmak için kullanılacak ve bence geriye dönük uyumluluk olursa bu cihaz yine kırılacak. Ancak yine bir söylentiye göre geriye dönük uyumluluk olmayacak deniliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 27 Temmuz 2016; 11:21:35 >




  • Nintendo NX in ps4 kalitesinde olacağını söylüyor. Eğer dedikleri gibi bir konsol yaparlarsa ve AAA kalitesinde oyunlarla desteklerlerse devam eder bence.
  • Taşınabilir ve güçlü WTF?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Hibrit olacak ki zaten şaşırmadım.
  • ps4 ten daha güçlü hem ev konsolu hem el konsolu olarak her yerde kullanılabilecek bir konsola kötü diyenler zaten almasın. Bence 3. parti oyunlarla da desteklenirse yenilikçi ve iddialı bir konsol geliyor gibi.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Benim anladığım Surface Book gibi olacak. Surface book da klavye de ekstradan bir grafik kartı bulunuyordu bu sayede daha fazla ve hızlı işlem yapılabiliyor.

    Yani dock station olacak klavye yerine galiba.

    Bir de kontrolcüler çıkıyorsa,tablet versiyonu olursa çok iyi olur. Yani iPad gibi kullanabilecek miyiz ki acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar konuya sadece el konsolu yada sadece ev konsolu olarak duruma bakıyorlar ancak 2017 yılı Wii U'nun 5. ve aynı zamanda 3DS'in de 6. yılı. Yani Nintendo her iki konsolunu da yenileyebildiği gibi bu iki platformdaki tüm oyunları tek bir çatı altında ister elde ister televizyonda oynatır hale getirebilir. Bazı dedikodularda da belirtildiği gibi hibrit konsol olması muhtemel, disk yerine kartuş kullanılacak olması 3-4 ay önce Nintendo'nun 3DS için kartuş üreten şirketle çok daha büyük kapasiteli kartuşlar konusunda görüştüğünün bizzat kartuş üreten firmanın ağzından açıklanmıştı. Şahsen disk ve uzun yükleme sürelerine nazaran kartuş hem maliyet hem sağlamlık hemde hız olarak gayet iyi. Bazı arkadaşlar flaş bellek fiyatlarını düşünerek oyunlara maliyetinin yüksek olabileceğini düşüneceklerdir ancak binlerce defa silinip yazılabilen belleklerden değil sadece üretim sürecinde bir kere veri kaydedilen bellek türü olduğundan fiyatı çok daha uygun olacaktır. Uzun yıllardan beri el konsollarındaki Pokemon oyunlarını televizyonlarında çok daha geniş içerik ve açık dünya öğeleriyle oynamak isteyen oyunseverler için dedikodular gerçekten önemli.
    Bunun yanında Nintendo denince aklına 1985 yapımı Super Mario gelen bilgi ve deneyime sahip oyunseverlerde kendilerini hemen belli etmişler.




  • ps4ten güçlü taşınabilir konsol, nasıl olacak bakalım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.